משהו שמסכם יפה את כל ההתנהלות התקשורתית, ובחלקה את הציבורית, של הימים האחרונים: ״ממה אתם מפחדים?! ש״השמאלנים״ יפסיקו להיות ״יפי נפש״ ?! המדינה, המשטרה, הצבא, מוסדות המס וההוצאה לפועל, הבנקים, הטייקונים, המתנחלים, החרדים, כולם פותרים את בעיותיהם באלימות גדולה הרבה יותר! אתם מפחדים ש״קומץ שמאלנים אנרכיסטים״ יילמדו מכם את השיטה? אולי ייאמצו אותה רחמנא ליצלן? ״
סתם שתדעו, מרבית ה״שמאלנים האנרכיסטים״ מהפעילות למען צדק בשטחים הפלסטיניים בכלל מדירים עצמם מאותה מחאה שלא קושרת בין צדק חברתי בישראל לכיבוש ולדיכוי של העם החי בקרבנו.
לפני שבועיים עשו הפגנות בדרום תל אביב ושברו ( וגם בזזו) חנויות של אנשים קשיי יום, ולא בנקים של יורשים מיליארדרים. השוואה בין השיח התקשורתי בין המאורעות ( שבראשון, אגב, המפגינים גם תקפו אנשים חפים מפשע במכות ידיים, ברזלים, מקלות וכל הבא ליד) מראה בצורה נהדרת על מי בדיוק שומרים המתיימרים לקרוא לעצמם כלבי שמירה של הדמוקרטיה.
מה שמעצבן אותי במיוחד זאת אחת כמו קרני אלדד ב״הארץ״ , שמתלוננת על כך ש״השמאלנים שמחו כשהרביצו בעמונה״ אז עכשיו מגיע להם לקבל מכות. עזבו שזה שקר מטומטם, ואני מכיר אנשים שחטפו מכות בגוש קטיף כאחרוני נוער הגבעות, אני לא מכיר אף אחד שהצדיק או שמח מהאלימות השלטונית שהופנתה שם, ואני זוכר כתבות ופוסטים באתרים ״שמאלניים״ המבכים את המאורעות ומביעים סולידריות עם המפגינים. הקריאה הקבועה הזאת נגד השמאל, ״למה אתם לא מדברים על זה״ , ״למה לא גיניתם את זה״, אני לא מצליח להבין מאיפה זה מגיע. האם ״אנרכיסטים נגד הגדר״ ו ״בצלם״ צריכים להוציא הודעת גינוי על כל אונס שמתרחש בכותלי ישראל, על כל דקירה, על כל הפגנה שלא קשורה אליהם כהוא זה? הם גם לא מוציאים הודעת גינוי על מאורעות המשטרה כלפי המחאה החברתית. וחוץ מזה, האם אי פעם אותם מעלי תמיהות גינו בעצמם, או שמעו ארגון ימני כלשהו, מגנה את האלימות והירי בכינון ישיר של ״כוחות הביטחון״ במשך שנים, בכל יום שישי, בכמויות מאסיביות על קבוצות אנשים גדולות, בניגוד לכל הוראות וחוקי הצבא הרשמיים, נוגדים כל אמנה בינלאומית וייעוד של הנשק הנ״ל ? מישהו מאותם דורשי סולידריות מהשמאל הביע סולידריות כלפי מוכי המחאה החברתית מהימים האחרונים? לא, הם היו עסוקים בלהצהיר שאלה לא הביעו סולידריות בעבר (שקר) ושמחים כשהאלימות השלטונית מופנית כלפי הימין (שקר), אז בכלל הגיע להם. כשל לוגי ומוסרי קשה.
דבר אחרון- בעיקר לראובן : המצב היחיד בו אני יכול להצדיק שימוש באלימות מינורית, הוא כשמופנית אליך אלימות ברוטאלית, בטח ובטח כשאותה אלימות מופנית כלפיך באופן רציף וקשה במשך שנה שלמה, ואליה מתלווה פרופגנדה ואלימות יחצ״נית שמופנית אליך ( תראו את ההודעות של תנ״צ אוחיון ועיריית ת״א, אותם אלה שטענו בשנה שעברה לאלימות מפגינים ואבנים, מה שהופרך ע״י בית המשפט, מספרים עכשיו ש״בניגוד לשנה שעברה, הפעם המוחים מגיעים להתעמת עם המשטרה) נסיונות לדה לגיטימציה, הפחדה, וכמובן מעל הכל, שוב, אלימות פיזית קשה מאוד וחסרת כל מידה, סיפורים רבים של אנשים שהוכו על לא עוול בכפם, חלקם אחרי שנלקחו לחדרים צדדיים הרחק מעיני המצלמות, לאיזור ההתעללות החופשי. אז באמת, בבקשה, אל תשפוט מה שלא ראית בעיניך, אל תשפוט מה שלא חווית. אני ראיתי את האנשים האלה במשך החודשים הראשונים של המחאה, ושמעתי את קולם וסיפוריהם מאז, האלימות וההתעללות שעוברים אותם אנשים במשך שנה שלמה היא מזוויעה ו״נעלמת״ מעיני התקשורת מאז שהאחרונה הבינה שהמחאה היא גם נגדה, נגד אותם בעלי עיתונים טייקונים, וגם פוגעת להם בכיס במיידי , באותם גופי תקשורת בפרסומות ובעסקיהם האחרים של הטייקונים בעקבות ירידה בצריכה, ולכן היה ברור שמההפגנות האלה גם ייתפרצו פרקי אלימות מינוריים מצד המפגינים, שהאנשים מתפוצצים מבפנים ממה שעושים להם ואיך שמציגים אותם, וגם פרצי האלימות שקרו בסופ״ש קרו אך ורק בתגובה לאלימות הברוטלית שהופנתה אליהם כמה רגעים לפני , ולכן אני יכול להבין אותם לגמרי.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|