איזה משחק מדכא... ראיתי בבית של אוהדי איטליה שרופים (אני לא אוהד איטליה קלאסי, פשוט אנטי ספרד) ומרגע הפציעה זה היה פשוט עינוי. גם לפני הפציעה ספרד היו יותר טובים (בלי ספק המשחק הכי טוב שלהם בטורניר, כל מסירה בין אם קצרה או ארוכה הגיעה ליעדה), אבל איטליה לפחות שיחקה ולחצה והתקיפה ואלמלא ערב מדהים של קסיאס היתה גם מבקיעה.
אני רוצה לדבר על הטעויות של פרנדלי - החילוף הראשון לא היה באשמתו (וגם קייליני היה כבד ולא מדויק עוד לפני הפציעה ואאל"ט הוא שאיבד את הכדור בדרך לשער הראשון), אבל שני החילופים הבאים היו פשוט איומים!
קודם כל ההוצאה במחצית של קסאנו, שאמנם כדרר עצמו לדעת במחצית הראשונה אבל הוא בעל היכולת האישית הטובה בקו הקדמי האיטלקי. במקומו הוכנס חלוץ בן 34 (מה עם לחשוב על אופציית ההארכה, פרנדלי?) שחוץ משתי החטאות (אחת מסמרת שיער) בעיקר נתפס בנבדל ולא השפיע על המשחק. היה יותר הגיוני להכניס עוד קשר התקפי (דיאמנטי שהיה מצויין לאורך הטורניר) ולחכות עם החילוף בחוד להמשך. גם במחצית השנייה ראינו כמה יש לבאלוטלי לעבוד על המשחק שלו - הוא מכדרד בינוני ביותר ולא מודע לזה ולא הצליח לתת מסירה בנגיעה פעם אחת כמו שצריך.
החילוף השני כבר היה מטומטם ברמות! קודם כל, עדיין לא הגענו לדקה ה-60 וכבר נגמרו 3 החילופים. שנית, במקום להכניס עכשיו את דיאמנטי שיוסיף גיוון התקפי, פרנדלי הכניס קשר הגנתי במקום הקשר ההתקפי היחיד בהרכב (מונטוליבו שדוקא היה בסדר במחצית השנייה). מה הוא ציפה להשיג בזה?? גם לא זכור לי שאמרו ששחקן איטלקי מתחמם להיכנס אז כנראה זו היתה החלטה קפריזית, ומוטה באמת לא התחמם כראוי ובספרינט הראשון נפצע וחיסל את הסיכוי לחזור (מאז הפציעה איטליה לא עברו את החצי שלא בעמדת נבדל אפילו פעם אחת).
כמובן שבצד המנצח 2 מהמחליפים כבשו...
ומילה נוספת על הספרדים - לאחר הפציעה חשבתי שהנה הם מורידים את הרגל מהגז ויתנו למשחק להסתיים על מי מנוחות מתוך כבוד ליריבה. אבל מה פתאום! הרי מדובר בחניכים של המכונות הדורסניות מברצלונה ומדריד שרגילים לדפוק חמישיות לחטאפות של הליגה. זה היה פשוט אכזרי שהם המשיכו ללחוץ וללחוץ מול יריבה חסרת אונים שנפצעו לה שני שחקנים. מה קרה, כל הטורניר שיחקתם לרוחב ופתאום החלטתם להבקיע בצרורות כדי שכולם יגידו כמה אתם הנבחרת הגדולה בכל הזמנים? גם המאמץ החזירי הנראה לעין שלהם בסוף כשלקראת הסיום לחצו עוד וניסו להבקיע את החמישי (ועוד בעקב משפיל) היה פשוט נבזי.
טוב, מהתגובות פה אני מבין שרובכם אוהדי ספרד אז אני אפסיק לרטון. רק דבר אחרון, אני אשאיר אתכם עם המחשבה הבאה - כמה זה היה נפלא אם פיקה היה מותח שריר בדקה ה-20 ובמחצית השנייה בוסקטס היה בולע את הלשון באחד מהגלגולים שהוא אוהב לעשות על הדשא ולספרד לא היו נשארים חילופים