גינות מיכאל כתב:
הודעתי נמצאת בסוף עמוד 3, ואכתוב כאן שוב בקצרה: מלבד כמה כותבים אמיצים אין הרבה אנשים המודים בכנות (ומי כמוך יכול לדעת זאת) שההבדלים התרבותיים העמוקים אינם מאפשרים לרבי חיים קניבסקי ודומיו לשרת בצה"ל שהוא אינו גוף טכני בעלמא אלא (כור היתוך חילוני אמיתי). אלא מערכת המושתתת (שלוש תוים?) עד יסוד שורש ומהות, על תרבות הרחוקה מאורח החיים החרדי כרחוק מזרח ממערב.
http://www.mako.co.il/news-columns/Arti ... 531018.htmהניסיון לטעון כאילו חרדים יכולים לשרת בצה"ל ובד בבד לשמר במלואו את אורח חייהם הנוכחי הוא אחיזת עיניים ושקר גס.
רק כדוגמא אני מדבר על כך (לדוגמא) שבשבת המערכת תושבת
לחלוטין מלבד במקרי פיקוח נפש ישיר. (כשהסמכות היחידה להכריע בענין יהיה הרב חיים קניבסקי ודומיו).
רוב ההורים החרדים אינם מעונינים שבנם יחשף לבר רפאלי, מירי בוהדנא, וגם לא לריצ'רד דוקינס (למרות שלהערכתי יותר חרדים מכירים את שמו מבני גילם החילונים). ולמעלה הסברתי ארוכות מדוע מדובר באינסטינקט טבעי של מיעוט החפץ לשמור על עקרונותיו.
אני משוכנע בכנות כמו רוב אזרחי המדינה כי לו החרדים יתגייסו לצה"ל בכל קונסטלציה שהיא, תרבותם תשתנה בהכרח ותושפע ממקבילתה החילונית, תקראו לכך פחדנות והסתגרות (ושוב הסברתי למעלה כיצד לדעתי היה מתנהג חילוני החפץ לשמר על תרבותו לו היה גר במדינה שכולה חרדית), אבל זה עיקרון שבעיניהם הוא ייהרג ובל יעבור.
מי ששם מטלית על עיניו ובעיניו הדיון הוא עניני על נשיאה בנטל, שיבושם לו, מי שכמוני משוכנע שמדובר בנושא מהותי יותר הנוגע בנקודת מהות חיי החרדים ו(ה)תרבותם, שיתמודד באומץ עם הענין ויקרא למודרניזציה של החרדים.
ופרט למה שנדב אמר זה פשוט לא נכון, וכבר עברנו את זה בדיון, רק שבחרת להתעלם ולחזור על דבריך.
א. ביחידות נפרדות, אף חרדי לא ייחשף לשום רפאלי או בוהדנא
ב. לגבי פיקוח נפש, אין לי תשובה, פרט לכך שמספיק רבנים מזרוחניקים (וכן, אני יודע, בשבילך הם עאלק רבנים) נתנו מספיק היתרים, ולא רק מדובר על הצד השרלואי של המשוואה אלא גם הצד הליאורי, שטרנברגי או לבנוני של המשוואה (ושוב, אני יודע. אתה בטוח שכולם בורים ועמי ארצות).
ג. הייהרג ובל יעבור, היה בעבר גם לגבי לימודים אקדמיים, (כולל בתקופתי במידה מסוימת). נו..
ד. העדיף להתבטל? (וכן, נו. עשרות אחוזים מחבריך, כולל אתה, מתבטלים במשך חלקים גדולים מהיום. מה לעשות).
ה. קודם תילחמו בהצלחה בדברים הכיפיים, (סרטים שפושים בציבור החרדי, אינטערנט שפושה אף הוא), שכולם בבחינת ייהרג ובל יעבור, באותה מידה. אחרי זה נדבר.
אני לא שקרן גס. אני בסך הכל, מנסה לחשוף את הצביעות שעומדת בבסיס הדברים שלך.