סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 11:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ת'רד סרטים
הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 9:51 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא כל כך מבין את הויכוח. לא את העמדה ששוללת את חשיבות התסריט ולא את העמדה ששוללת את חשיבות הבמאי. זה כמו להתווכח מה יותר חשוב במכונית, הגלגלים או המנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 10:21 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
פלדה אמיתית זה סרט מהשנה. אני לא חושב שהוא מתיימר להיות יותר מאיך שעשו אותו. סרט טוב שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים עם מסר ברור (והוליוודי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 1:47 pm 
Hall of Famer

שיבר, כבר כתבתי כאן שראיתי את "משחקי הרעב" ושהוא בסדר גמור, עושה את העבודה, מעביר את הזמן בכיף, ושום דבר לא יותר מזה.

אגב דרייב, אני קורא את הויכוח, ואני מנסה להבין, מה כבר כל כך רע בתסריט שלו? תגידו שהוא תסריט קלאסי, ושנעשו עוד סרטים דומים, אני יכול להסכים. אבל השתיקות הן חלק אינטגרלי לחלוטין מהדמות, כך שהן חייבות להיות שם. בעיניי, מדובר בתסריט סביר לחלוטין שמתלווה לבימוי נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 2:39 pm 
Junior

מה שרע בתסריט זה שהיית יכול לכתוב אותו בעמוד אחד עם כתב יד בגודל נורמלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 5:52 pm 
Hall of Famer

המממ, קודם כל יש בהחלט שאלה מי יותר חשוב, הבמאי או התסריטאי ועל כך עונה בבירור תיאוריית האוטר, שאני לחלוטין לא מסכים עם קביעתה. אני חושב שהתסריט יותר חשוב מהבימוי (כל עוד הוא עובר סף מסוים), אך עם זאת ברור לי שלא כל הצופים הם כמוני ויש רבים שחשוב להם יותר הפן הויזואלי. כשאני רואה סרט, אני מרגיש בעיקר את הסיפור, את המהלכים הרגשיים ופחות "מעניינת" אותי תנועת המצלמה והשוט היפה שנוצר. לא כולם חווים סרטים כמוני.
למרות זאת, אני נהניתי מדרייב. אני לא חושב שזה יותר מסרט טוב כי התסריט שלו מוריד אותו למטה והבימוי כאמור מורגש מדי בעיניי אבל לפחות עבורי זו הייתה חוייה מהנה. מוכרח לסייג את זה בכך שראיתי את זה בסיטואציה של דייט ביחד עם מישהי שלומדת בימוי ומאוד נהנתה מהסרט. זה נוטה להשפיע :)
כמובן שעבודת התסריטאי והבמאי אינן סותרות אחת את השנייה וסרטים עם תסריטים מעולים ובימוי יוצא דופן נעשו ובתקווה גם ימשיכו להיעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 6:16 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אפשר לשאול מה יותר חשוב (תוך התעלמות מהבעיה שממילא הבמאי יעשה מה שהוא רוצה עם התסריט) וזו שאלה לגיטימית, אבל זו שאלה אחרת לגמרי מ"מה עדיף, סרט עם תסריט רע ובמאי טוב או להיפך", שעל זה היה הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 10:10 am 
Junior

ראיתי אתמול סרט צרפתי שנקרא 'The Intouchables' ופשוט נהניתי מכל רגע. לֹא יודע כמה פעמים מצאתי את עצמי סתם מחייך. בכל מקרה הוא סרט נהדר, לדעתי, ואני ממליץ מאוד לצפות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 10, 2012 3:59 pm 
Junior

ראיתי אתמול(היום) בסינמה ב-2 בלילה את ג'אמפ סטריט 21. סרט שנבחר יותר כברירת מחדל אחרי שהאולמות שהקרינו את אמריקן פאי היו בתפוסה מלאה, ומשחקי הרעב היה בשעות עוד פחות נוחות. לא התחרטנו לרגע.
סרט קורע קורע מצחוק. באמת שאני ממליץ. הצמד הזה עוד יעשה שמות בז'אנר סרטי הקומדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 10, 2012 7:38 pm 
Freshman

אם כבר צרפתים, אם במקרה מישהו מכם לא ראה את "הפרפר ופעמון הצלילה", זה הזמן.
(לפני בלאגן הצפייה הישירה הוא היה זמין בכמה וכמה אתרים, אני לא בטוח מה המצב שלו כרגע. לירושלמים שבכם, הוא הוקרן בסינמטק/סמדר לפני משהו כמו שבועיים, אולי הוא עדיין מוקרן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2012 8:44 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הסרט שמתן המליץ עליו נקרא בעברית "מחוברים לחיים", ואני מצטרף בלב שלם להמלצה. סרט באמת מופלא, סיפור נהדר (ואמיתי) ושחקנים מצויינים. מתברר שגם דרמת פיל-גוד קומית יכולה להיות סרט מופת.
כדי לסבר את האוזן כמה השחקנים טובים - השחקן הראשי, עומאר סיי, קומיקאי במקור, שעושה כאן תפקיד דרמטי מרשים גם אם מלא בנגיעות קומיות. כמה מרשים? הוא זכה בפרס סזאר (האוסקר הצרפתי) לשחקן הטוב ביותר, כשהוא גובר על השחקן שזכה באוסקר על ה"ארטיסט". עד כדי כך טוב הוא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 20, 2012 2:58 pm 
Junior

הייתי בשבוע שעבר בסרט "העולם מצחיק",אחד הסרטים הישראליים היותר טובים שיצא לי לצפות בהם,מומלץ מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 21, 2012 3:01 pm 
Junior

אתמול יצאתי מהסרט ''עלייתו של האביר האפל'' בתחושת ''וואוווו'' גדולה.
ממליץ לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 21, 2012 3:50 pm 
מנהל פורום

שמעתי שהאפקטים בו ממש טובים. לפעמים ממש מרגישים כאילו עפים כדורים חיים באולם הקולנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 22, 2012 1:24 am 
Hall of Famer

ראיתי השבוע את "המשגיחים", סרט מצוין, ריאליסטי ומשוחק לעילא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 22, 2012 4:36 am 
Junior

זה כן אני כתב:
אתמול יצאתי מהסרט ''עלייתו של האביר האפל'' בתחושת ''וואוווו'' גדולה.
ממליץ לכולם.

הסרט השני היה טוב יותר. תחושת ה"וואו" היא יותר מהאפקטים. בכל מקרה, נוט טו סלף- לא ללכת יותר בשעה .1:00 לאולמות קולנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 22, 2012 10:43 am 
Junior

האפקטים??? יותר העלילה המדהימה והמשחק הנהדר מצד כל השחקנים.. האביר האפל היה מדהים בעיניי אך זה לא נופל ממנו כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 29, 2012 11:56 pm 
Hall of Famer

מה עושים כשמשועממים למוות בעיירה שבה אף אחד לא מדבר אנגלית? ובמדינה שבה מותר להוריד סרטים חופשי? נכון מאד!
,
ראיתי עשרות סרטים בשבועיים האחרונים. בכל מקרה, ההמלצות החמות הן, לפי סדר יורד:
1. INTOUCHABLES - הסרט הצרפתי הכה מדובר. נכון, נוסחה לעוסה, אבל נוסחה שעובדת ממש ממש טוב בסרט הזה. גם "אישה יפה" היה סוג של נוסחה והיה בן זונה של סרט, וגם זה. בן זונה של סרט.
2. SHAME - הפוך לגמרי מהסרט הקודם. מאד נוגע. סרט שחופר בנשמה של הגיבור עד התחתית. מייקל פסבינדר הוא שחקן שאני עדיין לא קולט, בעיניי, הוא בדרך כלל בינוני למדי, וחסר הבעות. אבל בסרט הזה הוא מצוין (וגם באקס מן הוא היה טוב, בשאר הסרטים הוא בדרך כלל חרא)
3. CABIN IN THE WOODS - בעיקר בגלל שהוא חדשני מאד.
4. LILYA 4 EVER - אנשים אחרים כבר השתפכו על הסרט הזה עד בלי די. הוא סרט טוב, והשחקנית הראשית אדירה, אבל הוא גם נגוע בקיטש מוגזם פה ושם. בכל מקרה, הסרט הזה מדכא את התחת.
5. EDEN LAKE - הפתעה. לא שמעתי בשום מקום על הסרט הזה, אבל תכל'ס, מדובר באחד מסרטי האימה הטובים ביותר שראיתי. ובכלל לבריטים יש נטייה לעשות סרטי אימה "אמריקאים" אבל יותר טוב מהאמריקאים. כזה היה THE DESCENT (שתכל'ס, אני לא זוכר אם הוא בריטי או אמריקאי, אבל היו בו איזה שחקנית בריטית או שתיים והוא היה מדהים), וכזה גם הסרט הזה.

זהו, שאר הסרטים שראיתי נעו בין בינוניים פלוס (למשל REIGN ON ME) לחרא בלבן (וואו, המון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 30, 2012 7:19 pm 
מנהל פורום

בתור חובב ז'אנר האימה, CABIN IN THE WOODS היה לי מאוד בינוני וחסר פואנטה. הפארודיה סואו קולד הייתה ממש חלשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 30, 2012 8:00 pm 
Hall of Famer

אבל זאת לא היתה פרודיה. זה היה פירוק והרכבה מחדש של נוסחה לעוסה, וככזה הוא היה מבריק.

מה שכן , בינתיים ראיתי עוד סרט שהוא באמת יצירת מופת נהדרת. Never let me go. סרט מדהים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 30, 2012 11:23 pm 
Hall of Famer

פירוט בבקשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 01, 2012 12:09 am 
Hall of Famer

מממ... משולש אהבה על רקע מד"ב רך (כלומר, לא חלליות וחייזרים ועניינים. בסך הכל שינוי אחד קטן מהעולם הרגיל שמצידו משנה המון דברים, אבל תראה תבין). משחק מדהים, במיוחד של קארי מאליגן (שהופכת להיות אחת הפייבוריטיות הגדולות שלי, אחרי הסרט הזה, דרייב ו"בושה", שלא לדבר על BLINK שהוא לא סרט, אלא סתם אחד מהפרקים הטובים ביותר בתולדות הטלויזיה, ולבטח הפרק הטוב ביותר של DOCTOR WHO. הרבה בזכותה).
זה סרט מדכא, שמהווה אלגוריה מושלמת לחיים, בזכות אותו שינוי קטן שעליו דיברתי. ויש בסרט הזה כל כך הרבה רגעים וסצינות אלמותיות. שלא לדבר על הצילום והנופים. בקיצור, חובה לראות. הבמאי הוא מארק רומאנק שכבר עשה סרט אחד נהדר בחייו (ONE HOUR PHOTO עם רובין ווליאמס). אם יש סרט אחד שהוא קצת מזכיר, אז אולי "גטאקה" המופתי כשלעצמו.

ואם כבר "בושה", עם אותה קארי מאליגן ועם מייקל פסבינדר. עוד סרט מדכא, עם קצת קתרזיס. וסרט שחופר בקרביים של הגיבור שלו לגמרי. הגיבור שלו הוא באופן מובהק מאד, מכור למין. סקס, פורנו, אוננות בעבודה, אוננות בבית, זונות, לא זונות, סטוצים, שלישיות ואפילו חורים לא ..נשיים. מה שלא בא לך. קארי מאליגן היא אחותו הקצת לוזרית שבאה אליו לביקור. ומשנה את חייו, או שלא. סרט מאד מרומז, מינימלי כמעט ומצוין לגמרי.

לגבי INTOUCHABLES, האמת היא שתמיד חששתי מהומור שהוא לא אמריקאי. אני לא מבין את השפה הצרפתית (כן, למרות שאני חי כרגע בחלק הצרפתי של שוויץ), ובאמת שפחדתי שאני לא אבין את הצחוקים. כאמור, מדובר בסרט נוסחתי ובסיפור פשוט - בחור שחור ממשפחת פועלים, הופך להיות ה "אח הסיעודי" של גבר בודד ומאד מאד עשיר. ושניהם משנים את חיי השני. FEEL GOOD MOVIE במלוא מובן המילה, ובעיקר נורא משעשע.

ולבסוף, LILYA 4 EVER, סרט במימון שוודי, שמתרחש רובו במדינה אקס-בריה"מית כלשהי (נדמה לי מולדובה, לא זוכר) וגם קצת בשוודיה. והוא בעיקר כרוניקה של זונה. הוא מרגיש אמיתי, נראה אמיתי, נוגע עד דמעות, ומדכא את התחת. הבעיה היא רק שחלק מההחלטות שם לא נכונות (גלישה לתחום פנטסטי ומטאפורי לפעמים, במקום להמשיך עם הריאליזם הנוקב). השחקנית הראשית דומיננטית ומצוינת לגמרי. ובעיקרון מדובר בסרט נהדר, אבל קצת פחות מהאחרים שהזכרתי.

טוב, בכל זאת מילה קטנה גם על EDEN LAKE. אני אגיד זאת כך, בשביל לא לספיילר. יש לאירופאים נטייה ליצור סרטי אימה כאילו נוסחתיים, אבל... ללכת עם זה עד הסוף. נטייה שלאמריקאים בדרך כלל אין וחבל. הסרט הזה, כמו THE DESCENT לפניו, עשה את זה מצוין. הוא מפחיד לגמרי, והוא מנצל את האימה הפסיכולוגית הרבה יותר מאשר את ה GORE שלפעמים מוגזם לגמרי בקולנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2012 4:03 pm 
Hall of Famer

ובינתיים עוד שתי המלצות

לופר - אחלה לגמרי. בעיקר בגלל שהוא מקורי מאד. ראיין גונסון כבר עשה את בריק הנהדר וגם זה מעולה, משוחק מצוין ונוגע לעיתים. ויש בו מספיק טוויסטים ושינויי קצב בשביל להחזיק שלושה סרטים

Seeking a fiend for the end of the world
כמו הסרט מעליו גם הוא משתמש בזאנר חבוט בשביל לחדש. חי ועומד בעיקר בגלל כימיה מצוינת בין סטיב קארל לבין קירה נייטלי. מה שכן, זו לא באמת קומדיה. מקסימום דרמה קלילה יחסית על נושא כבד מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 6:48 pm 
Freshman

הקפצה!

בחודשים הקרובים יקרינו סרטים "בלתי נשכחים" בימי ראשון, 22:00, yes3.
והיום - צ'יינהטאון המופתי של פולנסקי.
אפשר ורצוי להקליט כסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 7:24 pm 
Hall of Famer

רגע, אנשים עוד רואים סרטים דרך הטלויזיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 7:36 pm 
Freshman

כן, ועצוב לי מאוד שאנשים מורידים את הסטנדרטים וחוויית הצפייה עד כדי צפייה במסך מחשב של 15.6 אינץ', שלא לדבר על המקרה המזעזע פי כמה - צפייה בסמארטפונים.

גם טלוויזיה זה רע לעומת אולם הקולנוע, אבל על המאבק הזה כבר ויתרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נורטון, ראי שעל הקיר ו 49 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה