nadav_hacohen כתב:
שוויק1 כתב:
הנדריקס שחקן שהרבה רצו לזרוק אחרי חצי עונה, ובלאט שהביא אותו התעקש עליו והוציא ממנו לטעמי הרבה יותר ממה שהוא שווה בקבוצה אחרת. אני חושב שהמשך הקריירה שלו ייראה קצת כמו איידסון, כלומר יתברר שהוא לא שווה את החוזה הגדול שהוא מקבל.
לגבי סופו, עובדה שבלאט האמין בו ובנה עליו ככח מרכזי בקבוצה. לא חושב שפאו הייתה יורקת בכיוון שלו לפני שנתיים גם אם הייתה בדרך לעונה פיננסית כמו היום.
הקדנציה שלו נגמרה בפציעה שהוא סבל ממנה במשך חצי שנה. אני חושב שבשורה התחתונה הקדנציה שלו במכבי הראתה שהוא יכול להיות כוח משמעותי בקבוצת טופ-יורוליג, מה שהרבה חשבו שכבר לא יקרה לפני שהגיע למכבי, כך שאני חושב שהוא "חייב" הרבה לבלאט.
לגבי הנדריקס, מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה וכולנו נהיה חכמים יותר בהמשך, אבל אני לא חושב שיש מקום אמיתי להשוות בינו לבין אידסון. אידסון הגיע לאלקטרה בן 29, שחקן שמצד אחד היתה הרבה הערכה ליכולות שלו בקבוצות מיד-לוול, ומצד שני ספק לגבי מה הוא יכול לעשות בקבוצה גדולה באמת. הנדריקס נראה כמו מי שבשל לקראת שיא הקריירה, לטעמי הוא משחקני הפנים המוכשרים באירופה, ולהשוות ביניהם רק כי שניהם עברו באלקטרה בדרך לחוזה גדול יותר זה קצת מופרך.
הסיפא שלך היא דוגמא מצוינת לסתירה בין דרכי ההסתכלות שלנו. אתה אומר, בלאט "נתן" לסופו את הצ'אנס ו"עשה" ממנו שחקן תורם בטופ יורוליג (אגב, מה שהוא היה ועוד איך. ב2005/6, בתור ילד בן 20, הוא נתן באולימפיאקוס עונה בערך ברמה של העונה הראשונה באלקטרה, כולל הפלייאוף על העלייה לפיינל פור מול....אלקטרה). אני אומר מה שהמציאות אומרת: כבר בגיל 20 הוא היה סנטר של טופ יורוליג, שאחרי זה אמנם הסתבך עם בעיות אישיות ובעיות כושר, אבל תמיד נחשב לשחקן חשוב גם בנבחרת יוון המצליחה, ולדוגמא הטורניר הגדול האחרון לפני שהוא הגיע לאלקטרה: יורובאסקט 2009 שאותו הוא סיים עם 12 נקודות למשחק ב19 דקות, ו-23 נקודות שהוא עשה על סלובניה במשחק על מדליית הארד. סופו הגיע לאלקטרה מאינטרסים של שני הצדדים: הוא רצה להתאוורר מהלחץ ביוון בכלל ובאולימפיאקוס הכושלת דאז בפרט, אלקטרה רצתה סנטר. אז הוא קיבל הרבה דקות והתאימו את המשחק בשבילו, והוא החזיר ביכולת טובה. בעונה השנייה הוא כבר לא היה טוב, ואתה אומר "פציעה" אבל פציעות למיניהן היו לו גם בעבר. בכל מקרה, מאד מצחיקה אותי ההסתכלות הפרובינציאלית הזו, כאילו חתימה של כוכב מקומי במועדון יווני בשנה פיננסית (בדקת איזה יוונים אחרים הם החתימו העונה? כוכבים אדירים כמו בראמוס וקסנת'ופולוס) קשורה לבלאט.
לגבי הנדריקס אני לא באמת מבין מה אתה רוצה ממני, לכולי עלמא הוא הגיע בתור שחקן לא מוכר ברמת היורוליג והשתדרג תחת בלאט. הוספתי הימור לגבי מה יהיה איתו בעתיד, גם אם אתה חולק על ההימור זה לא מהותי לנקודה.
לגבי סופו, חבל שאין לנו את ארכיון הפורום שניזכר מה הייתה הדעה הרווחת שהוא חתם במכבי, כולל זו המפורסמת של ראי שחצי התגשמה השנה. לגבי העונה הראשונה שלו, אולימפיאקוס ממש לא היו ברמת טופ-יורוליג, וזה שהם מתחו קצת את מכבי נחשב להפתעה. ברור שהחתימה שלו במכבי היא אינטרס של שני הצדדים, אבל בשורה התחתונה הוא היה מנייה בירידה שאף קבוצת צמרת יורוליג חוץ ממכבי ובלאט לא התעניינה בו.
בכל מקרה גם אם אפשר להתווכח על סופו, אז על פרקינס(שרק בעונה עם בלאט פרץ), פארגו, איידסון, הנדריקס ואוחיון כבר הרבה יותר קשה, כולם שחקנים לא מוכרים ברמה האירופית שאחרי ששיחקו תחת בלאט המשיכו לחוזה גדול משמעותית.
אז סך הכל אני מבין היטב שזה עובד בשני הכיוונים, אבל בשורה התחתונה בלאט לקח שנה אחת סגל בינוני בלי "שמות" שנה אחת לגמר היורוליג, ושנה אחרי זה עם סגל חדש כמעט לגמרי הגיע למשחק חמישי מול פאו במותחן שהוכרע בדקה האחרונה (מול שיפוט ביתי), אז כן, ניתן בהחלט לומר שהוא הוציא מסגל "אפרפר" הרבה יותר ממה שניתן לצפות.