חזרתי ואני משתף את ההמלצות מהשהייה הנחמדה שהייתה לי בעיר ובסביבה לטובת הדורות הבאים והמעוניינים לסוע:
לגבי האתרים המרכזיים כמו כיכר ואצלב, כיכר העיר העתיקה, השעון האסטרונומי, טירת פראג, גשר קארל וכו' אין כל כך הרבה מה להוסיף. אלו מקומות בסיסיים שכל תייר שמגיע לעיר חייב לבקר בהם. יש כמובן את הרובע היהודי ובתוכו ניתן לקנות כרטיס בכ-100 ש"ח ל-5 בתי הכנסת היהודיים בהם יש תערוכות על ההיסטוריה היהודית בעיר+ בית הקברות היהודי. ליהודים זה די חובה למרות המחיר. אני רוצה להמליץ על סיורים חינמיים (על בסיס טיפ למדריך) שמתחילים כל בוקר בכיכר העיר העתיקה וממשיכים כ-3 שעות ע"י חבר'ה צעירים, רהוטים ועם אנרגיות נהדרות.
נתחיל מהמלון שהייתי בו - IBIS OLD TOWN, מלון נהדר באיכות טובה (למרות 3 כוכביו בלבד), ממוקם במיקום מרכזי ביותר, מרחק הליכה מכיכרות העיר העתיקה, סמוך לקניון מודרני ולסופר זול, אחלה ארוחת בוקר וחדרים נקיים וטובים. מאוד מומלץ.
תיאטרון החושך - יש מס' תיאטראות ברמה נמוכה יותר, ולא ברור מה זה המקור. בכל מקרה זה לא משהו שמפיל מהרגליים. סביב
100 ש"ל לאדם ובסה"כ די בינוני.
גן החיות - מדובר באטרקציה זולה למדי (כ30 ש"ח לאדם), שבעיקר משום מה מבקרים בה מקומיים. מרחק של נסיעה לא ארוכה ממרכז העיר. גן די מרשים ויפה שאפשר לבלות בו בכיף ובנחת חצי יום ואפילו יותר. משתרע על שטח ענק ועם אוסף גדול של חיות ומופעים לכל הגילאים.
למרות שלא יצא לי להיות באירועי ספורט, שמעתי המלצות על משחקי כדורגל אבל יותר מעניין הוא הוקי קרח, הספורט הלאומי של המדינה.
נחמד מאוד לבקר במבשלות בירה. יש כמה בעיר עצמה, אך ניתן במרחק נסיעה של כשעה ומשהו להגיע לעיר פילזן (שבה מיוצרת הבירה פילזנר) ולעשות סיור נחמד מאוד עם טעימות במבשלה ענקית, וגם להסתובב אח"כ בעיר.
מסביב לפראג יש הרבה טירות מרשימות. אני הייתי בטירה סמוכה לעיר בנשוב, טירתו של פראנץ פרדיננד ונוספים שהייתה גם בסיס של הSS במלחה"ע ה-II. הטירה מגניבה למדי ובעל הבית היה פריק של צייד (צד כ-300,000 חיות), ולכן הטירה מעוטרת באינספור פוחלצים, קרניים, חטים וחדקים של פילים ובנוסף אוסף מאוד מאוד מרשים של כלי נשק עתיקים. בנוסף סביב לטירה יש גנים מקסימים ואוספי פרחים וורדים. ההגעה קלה מאוד ברכב, ובמרחק נסיעה של כ-40 דק' לערך באוטובוס מפראג.
מוזיאון הקומוניזם - בינוני למדי למרות ההמלצות הנלהבות לא לצורך מהמדריכים.
הצ'כים עצמם מאוד נחמדים (והצ'כיות
), וכמובן הבירה זולה ממים שזה נחמד מאוד.
אם יש שאלות למישהו אשמח לענות.