סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 12:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 26, 2012 1:44 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
משווה את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, ומוסיף:
ינקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור של מרק טוויין, סדרת הספרים "תיבת פנדורין" של בוריס אקונין (עזאזל, גמביט טורקי, לווייתן, מות אכילס, משימות מיוחדות, יועץ ממלכתי, הכתרה, ובקרוב עוד, אני מקווה - ספרי בילוש מגניבים +), פו הדב, ספרים שרואלד דאל כתב, האבא של האבולוציה [ואיך אכלנו אותו] של רוי לואיס, 12 כסאות של אילף ופטרוב - מבריקים!, ומצוינים של מלקולם גלדוול שהוא נטול עלילה (הספר, לא גלדוול) אבל ספר טוב מאוד.

שיהיה בהצלחה, תעדכן מידי פעם איך הולך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 26, 2012 11:51 am 
Freshman

הנסיך הקטן.
בימים אלה אני מסיים לקרוא את שנטאראם, אחלה ספר (במיוחד אם היית בהודו, אבל לא חובה)
לשני הגדולים של ג'ורג' אורוול (חוות החיות, 1984) הייתי מוסיף המלצה חמה על "דפוק וזרוק בפריז ובלונדון", הספר הראשון שלו
סדרת אמבר של זילאזני אם בא לך פנטזיה. מצטרף בחום להמלצה על "אדון האור" שלו.
גם טרילוגיית "הקוסם מארץ ים" של אורסולה לה-גווין (הקוסם מארץ ים, הקברים של אטואן, החוף הרחוק ביותר) זכורה לי לטובה.
אם כבר אורסולה לה-גווין, אז המנושל הוא בוודאי אחד מספרי המד"ב החזקים ביותר שנכתבו, אבל לא לבתול קריאה.
"סיפור מוזר ומלא תימהון על האי הקטן האי היגיון" של אפרים סידון - על פניו בכלל ספר ילדים קצרצר, אבל הביקורת בו חדה ונוקבת,
לעניות דעתי ספר שחובה ללמד בבית הספר.
אם כבר ספרים מבית ספר - התפסן משדה השיפון, וגם סיפורים קצרים של ג'.ד.סלינג'ר (יום נפלא לדגי בננה אהוב עלי במיוחד).
"כל החיים לפניו" של אמיל אז'אר, ספר נפלא, לא קשה בכלל, זורם מאוד ומשעשע ואם זאת על נושא רציני וכבד.
"זן ואומנות אחזקת האופנוע" של רוברט פירסיג, מבחינתי ספר חובה בכל ספריה ביתית שמכבדת את עצמה, אבל בקלות הספר הכי קשה
בת'רד הזה, בהחלט לא לבתול קריאה. בעתיד, אחרי שתכנס קצת לעניין, מומלץ בחום.
כמעט שכחתי - היצירה הגדולה של הרמן ווק - רוחות מלחמה + מלחמה וזכרון - אולי הרומן ההיסטורי הנרחב ביותר שנכתב, סדר גודל של 2,000
עמודים (בעברית) מחלוקים לארבעה כרכים, מרתק ומופלא, כתוב נהדר.
רומן היסטורי יותר קליל אך בהחלט נחמד (ועל אותה תקופה) - "פרידה משנחאי" של אנז'ל וגנשטיין.

וכמובן - עבודת חייו של אדוארד גיבון, 71 פרקים כתובים באנגלית של המאה ה-18, מספרים את סיפורה של האימפריה הרומאית עד קריסתה המוחלטת עם נפילת ביזנטיון (לא ברצינות, למרות שבהחלט מעניין לדעתי)

תהנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 26, 2012 12:07 pm 
Junior

מיעוט ההמלצות על פרוזה עברית בולט אז בכל זאת בקטנה. אני מעריץ גדול של א"ב יהושע. גם הספרים המאוחרים הבינוניים שלו הם עדין ספרים שאני מאוד אהבתי. אבל אם צריך המלצות ממש אז כדאי להתחיל מהסיפורים הקצרים המוקדמים (שמאוגדים כיום בספר אחד) - שלושה ימים וילד או מול היערות הם דוגמאות לסיפורים יוצאים מן הכלל. ובין הרומנים - המאהב ומר מאני - הם ספרים נהדרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 9:27 am 
Junior

Edward Gibbon כתב:
התפסן משדה השיפון

לא לא.

אני היחיד שהמליץ פה על גרוסמן?
אכן, חציר העם.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2012 2:25 pm 
Junior

לא מצאתי ת'רד ספרים נורמלי, אז אני מקפיץ את זה:

מחר יוצא ספר חדש של אהוד בנאי.
גם לכם יש לפעמים את התחושה הזו, כאילו התנ"ך נסגר מוקדם מדי?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2012 2:51 pm 
Freshman

נתרום את חלקי. 2 ספרים שקראתי בזמן האחרון ואהבתי עד מאוד:
1. חירות - ג'ונתן פראנזן: היה המון באזז סביב הספר הזה. ההצגה של פראנזן כמעין "ענק דור", ההוצאה של הספר ב"עם עובד", היקף היריעה של הספר.. כולם יצרו אצלי תחושה שאני הולך לקרוא ספר כבד מאוד. בת'כלס, ספר קל מאוד לקריאה. הוא מעורר מחשבה, אבל לא מחייב מחשבה. יכול להיות בקלות ספר טיסה, ויכול להיות בקלות הרבה יותר מזה.
2. על דעת עצמו - נורית גרץ: הספר הטוב ביותר שקראתי בחיי, ובהפרש ניכר. העול שעושים לספר הזה הוא תיאורו כביוגרפיה של עמוס קינן שנכתבה בידי אשתו. זה לא בדיוק ביוגרפיה - גרץ מתמקדת ב-4 תחנות בחייו של קינן, אמנם, אבל עושה זאת בצורה מאוד לא "ביוגרפית". החלק הראשון קרוב יחסית לביוגרפיה, אמנם, אך השלישי כתוב כמעין סיפור בלשי והרביעי כתוב בצורה עלילתית משובחת (אני ממש לא זוכר את השני, לצערי).
ולקרוא לה אשתו.. אני מחבב את עמוס קינן, אבל בעיניי יכולת היכולת של גרץ לעבור בין סגנונות היא וירטואזית ומידת עומק התחקיר שהיא ערכה לכתיבת הספר מרשימה מאוד. המילה אשתו מעלה את התחושה של ביוגרפיה מטעם. אמנם אי אפשר לחמוק מהתחושה שגרץ אוהבת בכל נימי גופה את עמוס קינן, ועם זאת, היא מודעת ומודה בכל חסרונותיו ומציגה את התמונה של אישיותו כמו שהיא.

צוד, איך הספר הראשון של בנאי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2012 3:23 pm 
Freshman

ואני אוסיף את הספר שאני קורא בימים אלה - "שוגון" של ג'יימס קלאוול, ספר שפשוט קשה לעזוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2012 5:58 pm 
Junior

Lautre כתב:
צוד, איך הספר הראשון של בנאי?

תראה, אני לא ממש אובייקטיבי. מסיבות שאת חלקן אני יכול להסביר ואת חלקן לא, גם אהוד יוציא רשימת מכולת אני אתעלף חסר נשימה, ("3 חלב!!!! הוא אשכרה כתב שם 3 חלב!!!!!!!!!!!!!!!!1111").

לאחר הדיסקליימר הזה, אפשר לומר על הספר הזה שהוא מאד "אהוד בנאי", הוא משלב קטעים ארוכים עם אנקדוטות קצרות. חלקן מחוייכות, חלקן סמי-ביוגרפיות וחלק הרהורים על החיים. אם אתה אוהב את אהוד בנאי, אתה תאהב מאד את "זוכר כמעט הכל". אם אתה לא אוהב את אהוד בנאי - אז אני לא חבר שלך יותר.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2012 6:35 pm 
Hall of Famer

אני אהבתי פעם את אהוד בנאי, מאד. ואז באיזשהו שלב הוא התחיל לנדנד, שזה משהו שאופייני לכל הבנאים, כשחושבים על זה.

ספרים, רבותיי, ספרים:

"בזעיר אנפין" של ירמי פינקוס-פינקוס ידוע כמאייר, אבל מוכיח בספר הזה גם כשרון כספר. ספר "קיצי" נחמד לאללה, אני גמרתי אותו בפחות מיממה (עם עוד כמה דברים שעשיתי באמצע, כן?) כי הוא קריא להפליא, מלא בהומור, מבט ציני מצד אחד והרבה חמלה מצד שני על משפחה אשכנזית זעיר-בורגנית מתל אביב של שנות ה80. זה לא ספר "חשוב", אבל כל מי שגדל במשפחה אשכנזית זעיר-בורגנית יראה בספר הזה חלקים מהמשפחה שלו.

"חידת פרלמן"-אני לא מתמטיקאי דגול, אבל זה ספר נהדר שמגולל את סיפורו של גרישה פרלמן, האדם שפיצח את אחת מ"חידות המילניום" של המתמטיקה ואז התפנה להתחרפן לגמרי כשהוא חי עם אמו בסנט פטרבורג. הסופרת היתה בעצמה מעין ילדת פלא במתמטיקה, והיות שאי אפשר היה לראיין את פרלמן עצמו לצורך הספר (הוא היה בשלב שבו הוא מרביץ או מקלל את כל מי שמנסה ליצור איתו קשר), היא ראיינה אנשים שהיו קשורים לתכניות המתמטיקה הסובייטיות בשנים הרלוונטיות+מומחים מערביים למתמטיקה שהכירו את העבודה של פרלמן והכירו אותו אישית. יצא ספר שמלמד המון על התרבות הרוסית, על החיים שהיו בברה"מ מאחורי מסך הברזל (כולל נגיעה מרכזית באנטישמיות) וגם על אופי האדם והפוליטיקה בכלל. מומלץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2012 6:35 pm 
Hall of Famer

אני אהבתי פעם את אהוד בנאי, מאד. ואז באיזשהו שלב הוא התחיל לנדנד, שזה משהו שאופייני לכל הבנאים, כשחושבים על זה.

ספרים, רבותיי, ספרים:

"בזעיר אנפין" של ירמי פינקוס-פינקוס ידוע כמאייר, אבל מוכיח בספר הזה גם כשרון כספר. ספר "קיצי" נחמד לאללה, אני גמרתי אותו בפחות מיממה (עם עוד כמה דברים שעשיתי באמצע, כן?) כי הוא קריא להפליא, מלא בהומור, מבט ציני מצד אחד והרבה חמלה מצד שני על משפחה אשכנזית זעיר-בורגנית מתל אביב של שנות ה80. זה לא ספר "חשוב", אבל כל מי שגדל במשפחה אשכנזית זעיר-בורגנית יראה בספר הזה חלקים מהמשפחה שלו.

"חידת פרלמן"-אני לא מתמטיקאי דגול, אבל זה ספר נהדר שמגולל את סיפורו של גרישה פרלמן, האדם שפיצח את אחת מ"חידות המילניום" של המתמטיקה ואז התפנה להתחרפן לגמרי כשהוא חי עם אמו בסנט פטרבורג. הסופרת היתה בעצמה מעין ילדת פלא במתמטיקה, והיות שאי אפשר היה לראיין את פרלמן עצמו לצורך הספר (הוא היה בשלב שבו הוא מרביץ או מקלל את כל מי שמנסה ליצור איתו קשר), היא ראיינה אנשים שהיו קשורים לתכניות המתמטיקה הסובייטיות בשנים הרלוונטיות+מומחים מערביים למתמטיקה שהכירו את העבודה של פרלמן והכירו אותו אישית. יצא ספר שמלמד המון על התרבות הרוסית, על החיים שהיו בברה"מ מאחורי מסך הברזל (כולל נגיעה מרכזית באנטישמיות) וגם על אופי האדם והפוליטיקה בכלל. מומלץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 01, 2012 2:28 am 
Junior

תגדיר ״לנדנד״.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 01, 2012 10:47 am 
Hall of Famer

אני מרגיש שהוא לועס קצת יותר מדי את תדמית הטרובדור, לא משקיע במוזיקה כמו שהיה ויש משהו מאד משעמם בצורה שבה הוא שר באלבום האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2012 12:48 pm 
Junior

אוקיי, זכרתי שהיה ת'רד כזה.
אתם שואלים את עצמכם למה אני כותב כל כך הרבה בזמן האחרון? בגלל שאני קורא המון!

כמה המלצות:

סטונר - ג'ון וויליאמס
בלשי הפרא - רוברטו בולוניו
וזרח השמש - ארנסט המינגווי
רומן וינאי - דוד פוגל
וההיפופוטים התבשלו בבריכות שלהם - ג'ק קרואק וויליאם בורוז (פרק זה פרק זה)
ליילה - רוברט מ. פירסיג (ממליץ לקרוא קודם את "זן ואמנות אחזקת האופנוע" למרות שהוא יותר קשה אבל בכל זאת)
חיים על נייר זכוכית - יורם קניוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2012 2:32 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני מתלבט מה יותר הזוי, ההודעה עם הדברים השחורים במרק או לראות את סטונר ברשימת הספרים המומלצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2012 5:38 pm 
Junior

למה סטונר זה הזוי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2012 5:39 pm 
Junior

אה, נראה לי שהבנתי. "סטונר" זה לא בגלל שהוא סטלן, לדמות הראשית קוראים משהו סטונר (נראה לי ויליאם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 7:56 am 
Sophomore

דווקא ספר לא רע בכלל סטונר. בהחלט שווה קריאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 9:23 am 
מנהל פורום

גם ספר הרכב שאתם נוהגים בו שווה קריאה. מבחינת רמת העניין זה בערך זהה.

אני מודה שאני לא זוכר ספר עלילתי שמתחיל באבסטרקט בן פיסקה אחת, וכשאתה גומר את הספר אתה מגלה שזה באמת היה כל הספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 5:31 pm 
Junior

מאוד אהבתי את סטונר, את הצורה שבה הוא מעביר כאילו הלך רוח בכמה תחנות חיים ונותן לך הרגשה שגם אם כל הסיפור מאוד לא סנסציוני הוא עדיין ראוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 8:07 pm 
Sophomore

לא יודע במה אתה נוהג, אבל ספר הרכב שלי לא משהו. סטונר הוא אולי (אולי) סיפור טרוויאלי, אבל מסופר נפלא. לא לכל אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 8:42 pm 
מנהל פורום

בוא נבדוק:

ציטוט:
לא יודע במה אתה נוהג

מסכים

ציטוט:
ספר הרכב שלי לא משהו

מסכים

ציטוט:
סטונר הוא אולי (אולי) סיפור טרוויאלי

מסכים

ציטוט:
אבל מסופר נפלא

לא מסכים

ציטוט:
לא לכל אחד.

מסכים (ברור שלא בשבילי)

סה"כ 80% הסכמה זה לא רע. וברצינות, אני אשמח להבין מה יש בספר הזה. אמפירית, גם אני וגם אשתי קראנו אותו בזה אחר זה, בתחושת אי הבנה מוחלטת של על מה הספר הזה לעזאזל, ובסופו נפטרנו ממנו בהזדמנות הראשונה (ואני טיפוס רכושני מאוד לגבי ספרים). מעבר לזה שהספר הזה מבחינה עלילתית לא מדלג על שום קלישאה אפשרית, דווקא עניין ה"מסופר נפלא" לחלוטין לא ברור לי. יש שם מספר שמדווח בצורה אדישה אחרי סידרת התרחשויות שנמשכת חמישים או ששים שנה, בלי לתת לעלילה להתפתח לבד ותוך בחירה תמוהה ביותר של מה מעניין ומה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 10:05 pm 
Sophomore

80% הסכמה זה מרשים...

איך אני אסביר לך למה זה ספר טוב לטעמי? מנקודה מסויימת ממש קשה היה לי להניח אותו, והבחור הזה, סטונר, והחיים הדי טריוויאלים שלו הפכו למעניינים, בעיקר בגלל היכול של ויליאמס לספר סיפור. לא סתם היה מי שהגדיר אותו כרומן המושלם. אני נהניתי ממנו מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 10, 2012 8:52 am 
Junior

דווקא המינוריות הזו של הסיפור עצמו ושל איך שהוא מסופר זה מה שהיה יפה בעיניי.
אני מכיר אנשים שמאוד אהבו וגם כמה אנשים שלא הבינו מה כולם מתלהבים. אולי זה אחד מהדברים האלה.
אני בכל אופן מאוד אהבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 10, 2012 10:20 pm 
Junior

לא מאמין שעברו 4 עמודים ולא כתבתי את זה.

"טוב ויפה, גיבס".

ענק.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 10, 2012 11:50 pm 
מנהל פורום

בלעכס על סטונר.
בלעכס על גיבס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: