nadav_hacohen כתב:
Mook כתב:
מה שטוב בחמד זה שהוא חלוץ מרכזי אמיתי, כזה שאני לא זוכר מתי היה לישראל.
בדר"כ החלוצים המרכזיים לא היו מהטופ של הכדורגל הישראלי (ניר לוי, אורן מחורר, דני ניראון, חזי שירזי) לכן כשנילסן חיפש אחד כזה, הוא הסתפק בשחקן סופר בינוני ככפיר אודי במקום חלוצים טובים בהרבה שהיו אז.
ההבדל בין חמד לבין החלוצים המרכזיים שצומחים פה (ולעתים רחוקות) טמון בכך שבדר"כ חלוץ מרכזי ישראלי טיפוסי הוא שחקן כבד מאוד ותמיד הוא לא סקורר.
חמד הוא חלוץ מרכזי שיודע לשחק עם הגב לשער ולהחזיק כדור עם הגוף. אבל מצד שני הוא גם נייד והוא סקורר עם בעיטה טובה והבנה של המשחק. הוא גם שחקן שעובד קשה, תכונה שלא קיימת אצל חלוץ מרכזי ישראלי קלאסי.
וזו בדיוק הסיבה שהוא יכול לשחק באירופה בניגוד לרוב החלוצים שצומחים אצלנו שהם בדר"כ לא פיזיים מספיק.
אני מאוד נהנה לראות אותו.
אגב, אם אכן חמד ובן בסט יפתחו (משלימים האחד את השני נהדר. האחד חלוץ מרכזי והשני חלוץ קו או סקנד סטרייקר)
יענקלה שחר ומכבי חיפה צריכים לבכות והרבה.
זה היה הצמד שעלה מהנוער שלהם ורוני לוי לא נתן להם לשחק. תחשבו איזה חוד יכול היה להיות לקבוצה שהיום לא מסוגלת לקנות שער.
קבוצה שהוציאה מיליון על ליצן כמו אנדלובו.
מי זה ניר לוי? ומה זו בכלל הרשימה האקראית והלא קשורה שחיברת ושילבה את פאקינג אורן מוחרר עם חזי שירזי? אם כבר אתה רוצה שחקן שהוא דוגמא קלאסית למה שניסית להגיד, דבר על אורן ניסים-טנק, נטול טכניקה לחלוטין, רחוק מרמה בינ"ל, אבל שם מדי פעם את הגולים שרק חלוץ מרכזי יכול לשים. לגבי חלוץ מרכזי סקורר שלא התאים לרמה הבינ"ל, אפשר לדבר על אסי טובי שהיה פר אקסלנס חלוץ מרכזי וסקורר מצוין לרמת הליגה הישראלית. ואגב, מה היה אלון מזרחי אם לא חלוץ מרכזי? ורונן חרזי? ואני יכול לספר לך שמכבי נתניה יש אחד, אחמד סבע, שאמנם הוא כבד מאד ולא ברמה בינ"ל, אבל הוא אחלה סקורר שבעולם. רק חבל שגילו אותו בגיל 30 פלוס
מה שכן, תומר חמד חלוץ מגניב ובאמת נראה ברמה גבוהה ולא שגרתית בכדורגל הישראלי.
נדב, אתה כנראה לא יודע מה זה חלוץ מרכזי.
אורן ניסים הוא בחור גדול וחזק אבל הוא לא חלוץ מרכזי.
חלוץ מרכזי הוא שחקן שיודע לשחק עם הגב לשער. להחזיק כדור על הבלם שלו ולמסור לצדדים. לעשות סיבוב על הבלם שלו. חייב משחק ראש טוב כי הוא שחקן מטרה. לאו דווקא סקורר. הוא מקבל את הכדור לגוף ולא לשטח.
אצלנו בארץ לא צמחו הרבה כאלו כי זה לא סגנון המשחק בארץ. לכן גם לא צומחים כאן שוערים שיודעים לצאת לכדורי גובה ובלמים שיודעים לשמור במצבים נייחים. זו בעיה היסטורית בארץ.
זו בדיוק הסיבה שהרחקתי עד חלוצים כניר לוי (לא ניר לוין עמוס...), אורן מוחרר ודני ניראון שלפחות השניים הראשונים בילו את מיטב שנותיהם בליגות נמוכות. שם בדר"כ אפשר למצוא חלוצים מרכזיים.
אלון מזרחי אגב, שהוא הסקורר הגדול בתולדות הליגה שלנו, מעולם לא היה סנטר פורוורד קלאסי. הוא היה קוברה, הוא היה יודע בדיוק איפה לעמוד בכדי לעקוץ, היה לו אף לשערים אבל הוא לא היה CF.
אלי דריקס אכן היה חלוץ מרכזי. אבל הוא היה יותר שחקן שמיירט כדורים באוויר מאשר שומר אותם עם הגוף ולא הייתה לו יכלת מדהימה עם הגב לשער. אבל אכן, ביחס למה שצמח כאן הוא דוגמא טובה.
ואגב, אורן מוחרר צמח להיות אחלה CF בליגות נמוכות ובקבוצות ערביות. כמו הרבה חלוצים אחרים שיכלו לשחק בליגות גבוהות יותר (שטרית, עופרי, דגמי, עארף) הוא העדיף את הכסף הגדול שהסתובב מתחת לראדר והשולחן שם למטה...
קח למשל את ההתקפה של יובה שלקחה את ליגת האלופות, שיחקו בה דל פיירו, ראבנלי וויאלי. ויאלי הבקיע הכי פחות אבל עשה היה הכי משמעותי בהתקפה כCF שלה.
באופן מסורתי לא גדלים שחקנים כאלו בליגה שלנו, האחרון שאני יכול לחשוב עליו הוא חזי שירזי.
חמד כאמור משלב יכולות של CF עם ניידות והבנת משחק, תכונות שגם לCF שהיו כאן, לא היו בארסנל. וזה מרשים.
נ.ב. אני חושב שהקייס הכי טוב לשילוב בין בן בסט לחמד נעשה על המגרש...