אין ספק שהיה ערב דראפט מעניין.
הסגלים די מאוזנים לדעתי,
להוציא כמובן את קובי שכמו שאני מבין חבל שצירפנו אותו אם עד עכשיו לא שלח כאן אפילו הודעה ולא הגיע לדראפט ולא עשה פרי רנקינג וגם ככה רוני אומר שהוא לא מצפה ממנו לאקטיביות.
לקח לבאות לדעתי, צריך להסביר לאנשים שזה לא כמו איזה משחק של היורוליג שאפשר להירשם יום אחד ולשכוח מזה יום אחר כך.
כיף יותר לשחק 4 אנשים עם סגלים של 25-30 שחקנים ולא 8 אנשים ש-3 מהם מפסיקים לשחק אחרי חודש,
כמו שיותר כיף לשחק 5 אנשים שאתה יודע שישחקו מההתחלה עד הסוף מאשר 6 אנשים שאחד מהם לא משחק.
מישהו חדש ללא ניסיון רוצה להצטרף?
בבקשה, קח כמה קישורים למדריכים, תקרא, תשמע משאר האנשים פה מה אומר המשחק,
תחליט שאתה מבין על מה מדובר ושאתה מתכוון לשחק באופן אקטיבי במהלך העונה, ברוך הבא.
זה מה שאני עשיתי כשרציתי להצטרף.
ככה סתם לצרף כל אחד שרוצה? לא לעניין.
אמנם מגדיל את הסיכויים להגדיל את הקהילה בסופו של דבר ולמצוא שחקנים שאולי ייכנסו לזה ויהיו רציניים,
אבל זה בעיקר מגדיל את הסיכויים להרוס לשאר המשתתפים הקבועים משהו מההנאה מהמשחק, וגם מקטין את האפשרות שלנו להביא שחקנים רציניים חדשים מבחוץ שגם יוכלו לתרום לפורום בכללותו.
כשנציע בשנה הבאה לאחד שניים שלושה אנשים רציניים מבחוץ להצטרף,
יהיה אטרקטיבי הרבה יותר להציע ליגה עם חמישה משתתפים רציניים מאשר חמישה משתתפים רציניים ועוד X ירוקים..
just sayin...
ולדראפט-
אז אמנם יש פה מי שיצא עם קבוצה של 18 שחקנים טובים ויש מי שיצא עם כמה שחקנים לא משמעותיים,
אבל בתאכלס זה שטויות.
גם ככה לעשות שלושה חילופים יומיים על שלושת השחקנים הכי חלשים שלך תמיד יהיה טוב יותר מלהחזיק אותם קבוע, לא משנה עד כמה הקבוצה שלך עמוקה באיכות,
וגם ככה יהיו במהלך העונה לא מעט שחקנים ששווים מקום של קבע בכל סגל שיימצאו עצמם בפרי אייג'נסי בגלל אי אילו סיבות.
כבר עכשיו יש כמה וכמה כאלה.
מוק נכנע קצת לבעיות החוסר ניסיון שבגינן רציתי שנעשה דראפט רגיל בסופו של דבר.
אם היה עושה כמה דראפטים במכרז בעבר, היה יודע שמי שלא לוקח את דוראנט או לברון לרוב נשאר עם מספיק כסף בסיום לעשות מה שהוא רוצה, כך שלא הייתה לו סיבה להביא כמה שחקנים זולים בהתחלה.
זו טקטיקה שיכולה לעזור בדראפט של 150 שחקנים עם 8 משתתפים, לא אצלנו.
כנ"ל עודד.
חוסר הניסיון במערכת גרם לו לוותר על שחקנים שהוא רצה בגלל שהיו "יקרים מדי", אפילו כשהוא היה בעמדה לקחת את מי שהוא רוצה בכמה שהוא רוצה.
רוני, זה שנתקעת ללא כסף די בהתחלה זה לאו דווקא בעיות של חוסר ניסיון.
רבים בוחרים בטקטיקה הזאת, להביא את אחד משני השחקנים הכי טוב בעולם הפנטזי ובכלל, קובי ודוראנט, להוסיף אליהם 2-3 בכירים לקטגוריות שבהם הם פחות תורמים, עוד כמה שחקנים טובים שמתאימים לסגל והשאר שאריות שהאחרים לא רוצים.
זאת טקטיקה רעה מאוד, שראיתי רבים עושים, לחסל את כל התקציב שלך על לברון ועוד שניים, כשמדובר על ליגה של 8+ משתתפים עם 150 שחקנים. לרוב נתקעים עם 4-5 שחקנים טובים וסגל משלים של שחקנים מצחיקים.
בליגה שלנו זאת הייתה טקטיקה מצויינת, כאמור בגלל שיש מעט שחקנים ומעט משתתפים.
גם לא תהיה לך בעיה להשלים שחקנים טובים מהפרי אייג'נסי לקטגוריות שחסרות לך, וגם ככה השגת בסופו של דבר סגל משלים לא רע בכלל ללברון,
יש לך שניים מבכירי הפוינטים בקיירי ונאש, שניים מבכירי הריבאונד+אחוזים בלמרקוס וג'פרסון, ג'אמיר שיכול לתת אחלה מספרים בואקום, שני הווינגים של אינדיאנה, ברוק לופז שאם יישאר בריא היה גניבה, בקיצור לא חסר.
אלון, סורי, את הקבוצה שלך אני הכי פחות אוהב.. (עריכה..אחרי בדיקה, בעצם את של עודד אני אישית הכי פחות אוהב.. להוציא את הקבוצת מחשב של קובי כמובן.)
אתה האלוף של השנתיים האחרונות אז אין לי ספק שתתקן, אבל-
הקבוצה שלך כרגע רשומה אחת משתי האחרונות לאסיסטים, וניצלת ממקום אחרון בחסימות רק בגלל שקובי מחזיק את הקבוצה הכי לא חוסמת שראיתי בחיים שלי..
בליגת רוטו, במיוחד של רק 6 משתתפים עם רק 9 קטגוריות, מה שנותן רק 54 נקודות בטוטאל, זה לוקסוס גדול מדי לוותר לשאר המועמדים על שתי קטגוריות שלמות.
מה שכן, בעונשין סביר להניח שתוביל ללא עוררין,
ובאחוזי השדה יהיה לך סיכוי טוב מאוד לפחות לאחד מהשניים הראשונים אם ג'ו-ג'ו-דנג-כרמלו לא ייתנו עונה זוועה, להוציא אותם כל הסגל שלך נע על ה50 אחוז ואלה שלא לא זורקים יותר מדי,
ולאור המחסור במובילי כדור, בטח כל עוד וול פצוע, אתה צפוי להיות למעלה גם באיבודים.
בהצלחה לכולם ומקווה שנהנה כולנו ונתחרה כולנו עד לסיום העונה.