charlie5 כתב:
nadav_hacohen כתב:
לא נכנסתי למנוע הזה, אבל צ'רלי-אתה מודע לזה שקולה בבקבוק 0.5 ליטר בכל קיוסק/פיצוצייה לא תעלה לך פחות מ8-7 שקלים בדרך כלל? כי זה מה שאנשים לרוב שותים כשהם צמאים ברחוב ביום חם. המחיר של ליטר וחצי קולה שקונים בסופר לא רלוונטי לרוב האנשים שקונים קולה במזדמן. וזה עוד מבלי להכנס לתמחור המזעזע של בתי קפה ומסעדות, בהם ימכרו לך לרוב בקבוק זכוכית של שליש ליטר בסכום דו ספרתי.
אתה צודק,אני באמת לא מתקרב לכאלו מקומות.
nadav_hacohen כתב:
ועכשיו נכנסתי לאתר, ואני רואה שהוא עוד עושה חסד למחירים בישראל (ושאתה עשית דמגוגיה בנתון).
כך למשל כתוב שם ששליש קולה עולה 8 ש"ח במסעדה, כשלדעתי היום רוב המסעדות לא מוכרות שליש בפחות מ10 ש"ח. כנ"ל מים ב6.5, שזה זול יחסית למה שקורה באמת.
ועכשיו אני תוהה איך הגעת לכתוב שמה שמצוין שם זה "9 ש"ח לשליש פפסי", כשזה עוד מחולק שם במפורש ל"מסעדות" (שם מופיע הנתון כמו שאני הבאתי אותו) ול"שווקים" (שם אין בכלל מחיר של קולה). זו דמגוגיה קצת מעצבנת מצדך.
נובמת,אני צריך לצלם מסך שהממוצע הוא 9.36?
לא הייתה שום דמגוגיה מצידי,לא שמתי לב שזה מתייחס למסעדות ,אבל מה שאני כן יודע זה שיש באמת הרבה מקומות שאתה יכול גם לקנות 1.5 ליטר ואז זה יעלה בשני שקלים פלוס מינוס יותר.
על כל פנים,במקומות כאלו לוקחים מי ברז.
ידידי, כמו שאמר תומר: קב חרובים ומים זה אחלה, אבל ציבור של מעמד בינוני לא אמור לחיות כך. וכמו שאני אמרתי לך קודם: תגדל-תבין. כולנו היו תיכוניסטים נטולי הכנסות שבשבילם בגט עם חומוס אחלה מהסופר בליווי קולה משפחתית או שוקו זו ארוחת שחיתות, אבל מנקודת המבט הזאת אתה לא יכול לתת ניתוחים כלכליים על מצבו של מעמד הביניים.
אם לא שמת לב-ניחא, לא שמת לב. אבל אפשר להשתמש בכלי הזה להשוואה, ואז נוכל לראות בקלות שבבריטניה מוצרי בסיס שגם הסגפן הסגוף ביותר צורך כגון חלב, גבינה וביצים
זולים מבישראל, כנ"ל בגרמניה (מחיר חלב-כחצי מבישראל, הבדל משמעותי בביצים) וכשמגיעים לכלכלה חלשה יחסית כמו ספרד ההבדלים בחלב, באורז ובביצים פשוט זועקים לשמיים.
יש הבדל ענק בין לחם צר ומים לחץ בין קנייה במקומות יקרים באופן מופקע בלי קשר לכמה אתה מרוויח.(אלא אם כן הסכומים שאתה מרוויח לשעה גורמים להליכה למקום זול יותר להיות בזבוז כסף).
מקודם קראת לי "דמגוג" - בלי נימוק כמובן.
ולכן תרשה לי להציג מי דמגוג.אז אני בניגוד לך ציינתי בדיוק את הערים שבדקתי(יש הבדל בין עיר לעיר אפילו במדינה כמו ישראל)
אז קבעת לאחר יד שהם זולים מישראל(זאת אומרת יכול להיות ב0.1 אג' ויכול להיות פי 100) והנה פתאום הם אותו דבר פחות או יותר.
אז נכון שזה עדיין מראה שיקר בישראל מהסיבה הפשוטה שישנם הבדלים במשכורת והוצאות אחרות ,אבל מה שעשית כעת זו דמגוגיה מושלמת.(אגב יש הבדל ענק בין רווק למשפחה יען כי אם אתה רוצה חינוך יהודי לילדים זה כבר עניין יקר,מאוד יקר)