סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 6:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 4:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סמנטיקה טכנית לחלוטין. החשיבות היא כמובן לכך שהאולם יהיה גדול ברמה של נוקיה, לא שהוא "גדול מנוקיה".

ולשאלתך לגבי המנויים-כן, אני בהחלט רואה את האפשרות שאם יש אולם שניתן להפיק ממנו רווחים מסחריים, אפשר גם להביא משקיע רציני שיבנה קבוצה ליורוליג, ואז כשברצלונה, צסק"א ופנאתינייקוס מתחילות להגיע זו אופרה שבהחלט יכולה למשוך כמות גדולה מאד של מנויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 4:52 pm 
Hall of Famer

בעתיד, מאד יכול להיות שזה יקרה, אני מדבר על השנתיים-שלוש הקרובות. אני לא אומר שהארינה לא צריכה להיות של 5,000 צופים, נהפוך הוא. אני אומר שהחלומות על רבבת צופים ירושלמים שמחזיקים אולם בסדר גודל הזה הם... חלומות. כי בשנים הקרובות גם למלא ארינה של 5,000 יהיה אתגר לא פשוט, שברוב המשחקים לא יקרה.

לגבי רווחים מסחריים מהאולם, אני גם מאד בספק. קודם כל, האולם לא יהיה בבעלות ירושלים, אלא העירייה. דבר שני, בארה"ב הרווחים מאולמות מגיעים מחניה, מכירת אוכל ומזכרות. אני מניח שאת סעיפים אחד ושלוש אפשר להוריד ואין לי מושג כמה אפשר להרוויח מאוכל (שלא לדבר על כך שאם ניתן להכניס אוכל לקולנוע, למה שאי אפשר יהיה לעשות דבר דומה באולמות ספורט?), לא נראה לי במידה מאד גבוהה. מכבי ממקסמת רווחים מנוקיה בזכות תאי הצפיה. קשה לי להאמין שלאור התקדים של מכבי, דבר כזה יכול לקרות שנית.

המודל הכלכלי של כדורסל באירופה הוא מודל מפסיד כסף, גם מכבי תל אביב. לא רואה משקיע רציני שיבוא לבנות קבוצה ליורוליג על סמך הבטחה של 5,000 מנויים ירושלמים.

אם ירושלים רוצה לבנות קבוצה גדולה יותר היא צריכה כמובן את הארינה כהתחלה, אבל את הפוקוס שלהם על השגת כספים שלא ממשקיע, הם צריכים לדעתי למקד על כספי טלוויזיה. אני חושב שזה גם מקור ההכנסות הגדול יותר של מכבי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 4:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
nadav_hacohen כתב:
גם אם במיידי הם לא יכולים (ולדעתי הם בוודאי יכולים, לפחות לדרבי אבל גם למשחקים נגד ירושלים או חולון או "סתם" אם הקבוצה רצה בצמרת), שוב נכנס כאן העניין של ראיה לטווח ארוך. אם עיריית תל אביב מעוניינת באמת ובתמים לעזור לפתח כח כדורסל (ולא רק כדורסל) בנוסף למכבי בעיר, אולם גדול זה חלק אינטגרלי מהתהליך. זה עוזר למשוך משקיעים, זה עוזר לתדמית הקבוצה, ואני חושב שברור גם לך שאם מחר מגיע משקיע להפועל כמו שהיה גוסינסקי ומעמיד קבוצה כמו ההיא שנתנה למכבי 25 בראש בדרבי-5000 זה אפילו מספר צנוע יחסית למה שאפשר להביא.

הטווח הארוך זה חשוב, ולכן אמרתי שהאולם צריך להיות מתוכנן כך שבעתיד יהיה ניתן להרחיב אותו. היום זה יהיה בזבוז כסף, והנחה ש"מחר אולי יבוא משקיע" היא לא סיבה להוציא את הכסף הזה כרגע. מה גם שאולם של 5000 ש30-40 אחוז מהמושבים ריקים לא עוזר לתדמית הקבוצה ולא עוזר להביא משקיע, אם כבר להיפך. עדיף אולם קטן יותר שיהיה מלא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 4:59 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
בעתיד, מאד יכול להיות שזה יקרה, אני מדבר על השנתיים-שלוש הקרובות. אני לא אומר שהארינה לא צריכה להיות של 5,000 צופים, נהפוך הוא. אני אומר שהחלומות על רבבת צופים ירושלמים שמחזיקים אולם בסדר גודל הזה הם... חלומות. כי בשנים הקרובות גם למלא ארינה של 5,000 יהיה אתגר לא פשוט, שברוב המשחקים לא יקרה.

לגבי רווחים מסחריים מהאולם, אני גם מאד בספק. קודם כל, האולם לא יהיה בבעלות ירושלים, אלא העירייה. דבר שני, בארה"ב הרווחים מאולמות מגיעים מחניה, מכירת אוכל ומזכרות. אני מניח שאת סעיפים אחד ושלוש אפשר להוריד ואין לי מושג כמה אפשר להרוויח מאוכל (שלא לדבר על כך שאם ניתן להכניס אוכל לקולנוע, למה שאי אפשר יהיה לעשות דבר דומה באולמות ספורט?), לא נראה לי במידה מאד גבוהה. מכבי ממקסמת רווחים מנוקיה בזכות תאי הצפיה. קשה לי להאמין שלאור התקדים של מכבי, דבר כזה יכול לקרות שנית.

המודל הכלכלי של כדורסל באירופה הוא מודל מפסיד כסף, גם מכבי תל אביב. לא רואה משקיע רציני שיבוא לבנות קבוצה ליורוליג על סמך הבטחה של 5,000 מנויים ירושלמים.

אם ירושלים רוצה לבנות קבוצה גדולה יותר היא צריכה כמובן את הארינה כהתחלה, אבל את הפוקוס שלהם על השגת כספים שלא ממשקיע, הם צריכים לדעתי למקד על כספי טלוויזיה. אני חושב שזה גם מקור ההכנסות הגדול יותר של מכבי.

1. מכבי תל אביב רחוקה מלהפסיד כסף, לדוגמא: http://sports.walla.co.il/?w=//1655900

גם העובדה שמכבי תל אביב מופעלת כחברה בע"מ מלמדת אותי שמישהו שם מרוויח, או לכל הפחות מתכוון להרוויח.

2. הארינה אמורה להבנות בשלבים, לא זוכר את הלו"ז והשלב הסופי לא אמור להיות רחוק במיוחד, אבל זה לא 11,000 על ההתחלה.

3. הדיבור על התועלת הכלכלית מהארינה הוא, כמדומני, בעניין של מעין קניון שיהיה שם ולמשקיע הפוטנציאלי תהיה אפשרות לקבל אחוזי בעלות משטחי המסחר. מודל הגיוני.

אגב, בגיגוליי השונים מצאתי את ההגדרה הרשמית של אלקטרה את עצמה: "מועדון הכדורסל מכבי תל אביב, המועדון הגדול והמצליח ביותר באירופה". וואלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:11 pm 
Junior

האמת היא שהוא המצליח ביותר באירופה, איזה עוד מועדון אירופאי יכול לזקוף לזכותו אחוזי אליפות וגביע כאלה?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:15 pm 
Hall of Famer

מתוך ידיעה ברורה שתבוא איזו התחכמות שמעון מזרחי סטייל כזו, יצוין שאני תוהה מה עושה את אלקטרה ל"גדול באירופה", ואם הוא אכן ה"גדול באירופה"-למה מתבכיינים בכל משחק מול צסק"א/ברצלונה/ריאל וכו' על ההבדלים האדירים במשאבים (ונגזרת כאן גם שאלה אחרת, עד כמה אותם אוהדים שמתבכיינים על הבדלי התקציבים מודעים לכך שמכבי ת"א כדורסל היא חברה כלכלית למטרת רווחים של בעליה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:18 pm 
Junior

אולי זה גם משחק מילים כזה. כמו שהמירוץ למיליון הוגדר כ"משחק הטלוויזיה הגדול בעולם". כי הוא משחק טלוויזיה גדול והוא ברחבי העולם.
אז זה מועדון גדול והוא באירופה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:22 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
מתוך ידיעה ברורה שתבוא איזו התחכמות שמעון מזרחי סטייל כזו, יצוין שאני תוהה מה עושה את אלקטרה ל"גדול באירופה", ואם הוא אכן ה"גדול באירופה"-למה מתבכיינים בכל משחק מול צסק"א/ברצלונה/ריאל וכו' על ההבדלים האדירים במשאבים (ונגזרת כאן גם שאלה אחרת, עד כמה אותם אוהדים שמתבכיינים על הבדלי התקציבים מודעים לכך שמכבי ת"א כדורסל היא חברה כלכלית למטרת רווחים של בעליה)?

למעשה,כן.
אוהדי מכבי אכן מתבכיינים על "קמצנות הבעלים"(מה יש שיתנו עוד מיליון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:25 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
אולי זה גם משחק מילים כזה. כמו שהמירוץ למיליון הוגדר כ"משחק הטלוויזיה הגדול בעולם". כי הוא משחק טלוויזיה גדול והוא ברחבי העולם.

זאת הרמה להנחתה מצד אלכסנדר גומלסקי זצ"ל: קבוצה מאסיה עם שחקנים מאמריקה שלוקחת אליפות אירופה.

צ'רלי, היות שהוכחת בעוף טופיק שאתה לא פחות ברמתך ממופקד הקתדרה לכלכלה בהרווארד, בוא תסביר לבורים כמונו למה לעסק מסחרי למטרת רווח לקצץ מליון ש"ח מרווחיו כשהעסק מוסיף להרוויח ברמה הקרובה לאופטימלית בתנאים הקיימים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:27 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
צוד כתב:

זאת הרמה להנחתה מצד אלכסנדר גומלסקי זצ"ל: קבוצה מאסיה עם שחקנים מאמריקה שלוקחת אליפות אירופה.

צ'רלי, היות שהוכחת בעוף טופיק שאתה לא פחות ברמתך ממופקד הקתדרה לכלכלה בהרווארד, בוא תסביר לבורים כמונו למה לעסק מסחרי למטרת רווח לקצץ מליון ש"ח מרווחיו כשהעסק מוסיף להרוויח ברמה הקרובה לאופטימלית בתנאים הקיימים?

נדב,היות והוכחת את עצמך כמומחה להבנת הנקרא ,מן הראוי שתזהה ציניות.

וקצת היה קשה לי להבין מה זה "מופקד" של קתדרה,אבל אני מתאר לעצמי שאחד כמוך,שלמד בהרווארד מצפה ממני להבין.
אני במקומך הייתי עורך.

נערך לאחרונה על ידי charlie5 בתאריך ד' דצמבר 12, 2012 5:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:28 pm 
Hall of Famer

למה שאערוך? אפילו האלוהים של צוד לא היה מצליח לזהות ציניות במה שכתבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:31 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
למה שאערוך? אפילו האלוהים של צוד לא היה מצליח לזהות ציניות במה שכתבת.

אל תכליל את האלוקים של צוד בבעיות שלך,יש לו מספיק משל עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 5:32 pm 
Hall of Famer

חמוד, מה אתה רוצה? יש לך מה לתרום לדיון? תרום. יש לך דעה? הבע. יש לך עוד הודעה מצחיקה שבה אתה מנסה לנתח דברים שאתה לא מבין בהם כלום? למה לא, כיף לצחוק.

בכל מקרה, אני מקווה שאתה מדבר על הציניות של צוד, ואז מן הראוי שתבין שהגבתי בציניות לא פחותה. לגבי התגובה שלך על התקציב והבעלים, אם זו היתה תשובה רצינית-הרי שהגבתי כבר לעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 6:56 pm 
Junior

מה ציניות? המירוץ למיליון באמת הוגדר ככה. זה הריאליטי היחיד שעקבתי אחריו אי פעם. אני מתבייש להגיד למה.

(אבל בגלל שאני יודע שאתם תלחצו עלי ואני אשבר, אז אני אפתור את זה כבר עכשיו. התאהבות חולנית בליטל סמדג'ה).

ראובן כתב:

נערך לאחרונה על ידי צוד בתאריך ד' דצמבר 12, 2012 7:15 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 7:07 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
.אם ירושלים מכוונת בעתיד לקבוצה שתקבל רשיון ביורוליג, לא רואה סיבה למה לא לבנות באיזור הסד"ג של נוקיה (ואגב, "יותר גדול" זה לא 15,000, אלא כמדומני שלירז דיבר על 11,000 וקצת).

טעות נפוצה. אין צורך באולם של 10000 לרשיון יורוליג, אלא אם ירושלים בונה על רשיון A.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 7:17 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
nadav_hacohen כתב:
.אם ירושלים מכוונת בעתיד לקבוצה שתקבל רשיון ביורוליג, לא רואה סיבה למה לא לבנות באיזור הסד"ג של נוקיה (ואגב, "יותר גדול" זה לא 15,000, אלא כמדומני שלירז דיבר על 11,000 וקצת).

טעות נפוצה. אין צורך באולם של 10000 לרשיון יורוליג, אלא אם ירושלים בונה על רשיון A.

דווקא ממש לא טעות, מכיוון שלא טענתי שיש צורך באולם של 10000 לרשיון יורוליג, להזכירך אני הוא זה שנתן פה בשלב מוקדם יותר של העונה רשימת אולמות בני פחות מ10000 ביורוליג, כדי להוכיח למי שטעה את המצב האמיתי.

התכוונתי בדיוק למה שכתבתי: לא חייבים לבנות בסד"ג של נוקיה, אלא לא רואה סיבה למה לא. אם אתה קבוצת הכדורסל היחידה במטרופולין, אם אתה מתיימר להתחרות על תואר מועדון הכדורסל הבכיר בישראל, אם אתה שואף להפוך למועדון אירופאי ברמות הגבוהות-אין סיבה להנציח את קטנותך הנוכחית באולם של 5000 איש. לך על ה10000, נסה כל הזמן להביא משקיעים לבניית קבוצה חזקה ועשירה (ולפי דברי לירז מאמצים כאלה נעשים כאן ועכשיו), ולך בכחך זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 7:56 pm 
Hall of Famer

אם האולם בנוי להרחבה עתידית, אין שום "הנצחת הקטנות" בזה שכרגע הוא יהיה בגודל הריאלי שלך. כאמור, מראה של אולם ענק חצי ריק לא משכנע משקיעים לבוא, להיפך. הוא מבריח משקיעים.
בנוסף, הוא בזבוז כסף לא רק מבחינת עלויות הבנייה שלו, אלא גם בעלות התפעול השוטף שלו. הוא דורש תאורה חזקה יותר, כי התקרה גבוהה יותר והחלל גדול יותר. הוא דורש מיזוג חזק יותר, שוב, כי החלל גדול יותר. וכל זה כשהוא מפספס לגמרי את המטרה שלו. מישהו גם צריך לשלם על כל זה, וזה אומר שהחברה העירונית שמן הסתם תתפעל אותו תזרוק כסף, או שהיא תגבה יותר כסף מהפועל ירושלים. וכל זה על חלל ריק.
מה שאולי יצדיק אולם כזה זה אם יש צורך בו לדברים אחרים שהם לא כדורסל, וזה דווקא נקודה לזכותו, כי בניגוד לת"א - בירושלים לא תהייה לו אלטרנטיבה. אבל זה לא קשור בכהוא זה לכדורסל ולהפועל ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 8:08 pm 
Hall of Famer

אבל זה הולך יד ביד. כתבתי במפורש שהארינה תשמש גם לדברים שהם לא כדורסל, ושצריך אולם כזה בירושלים. מעבר לזה, ארינה גדולה ומלאה בשטחי מסחר היתה מלכתחילה תנאי מפורש של משקיע גדול כמו רענן כץ, כשגם משקיעים אחרים בכדורסל הישראלי תמיד דיברו על צורך באולמות גדולים (גם רוממה גדולה על חיפה כיום, ובוודאי שהאולם שקולברן רצה בנתניה היה גדול על המימדים הנוכחיים של הקבוצה), וזה צורך מובן. משקיעים אמריקאים, לדוגמא, בוודאי לא יבהלו מארינה חצי ריקה בתחילת הדרך-אולמות גדולים שלא מצליחים להתמלא זה לא משהו שלא רואים גם בNBA. הכל עניין של איזון נכון של אינטרסים כלכליים, וכמובן-עבודת הכנה מקדימה טובה. אם מתחילים מעכשיו לעבוד על משקיעים, באיזון נכון של האינטרסים כמו שאמרתי, לא יהיה קשה להערכתי להביא משקיע שיצליח להרים קבוצת יורוליג ראויה. אגב, אתה יודע כמוני שלמשקיע רציני עם תכנית ארוכת טווח, "עלויות מיזוג ותאורה" גבוהות יותר זה פיצוחים לעומת תנובת מזומנים שעשויה לנבוע לו מתכנון כלכלי נכון של ההשקעה.

זאת ועוד, אני לא חושב שהמצב הנוכחי והעגום שאנחנו רואים במלחה משקף את פוטנציאל האוהדים האמיתי של הקבוצה. אני לא גר בירושלים וכמובן לא אוהד הקבוצה, אבל להערכתי מדובר בשילוב של יאוש מסוים מהכשלונות המתמשכים, מהעליונות הנצחית של אלקטרה ואולי גם מהדשדוש במי האפסיים (היחסיים, שהאדומים לא יתעצבנו לי עכשיו) של היורוקאפ. אם בא עכשיו מישהו סטייל רענן כץ, שללא ספק יש לו את היכולות יחד עם מגדל ועירית ירושלים להרים תקציב מטורף במונחים חוץ-מכביסטיים, ומרים קבוצה ליורוליג שגם תתחרה על אליפות עם אלקטרה-ירושלים גם יכולה למלא אולם ב10,000 וב11,000 איש. אין לי ספק בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2012 9:39 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
גם העובדה שמכבי תל אביב מופעלת כחברה בע"מ מלמדת אותי שמישהו שם מרוויח, או לכל הפחות מתכוון להרוויח.

או לחילופין ברור לו שאין שום דרך להרוויח ואז הוא מעדיף לקזז הפסדים עם חברות נוספות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 1:02 am 
Hall of Famer

בוא נתחיל מזה שזה לא הולך יד ביד. יש צורך באולם גדול לכנסים ואירועים בירושלים? יכול להיות, אפילו הגיוני. זה לא קשור בכהוא זה לכדורסל ולהפועל ירושלים.
ארנה מלאה בשטחי מסחר לא קשורה לכמות המושבים בה. קודם כל, להערכתי, בגלל שהארנה ממוקמת בסמוך לאחד הקניונים בגדולים והמצליחים בארץ, פוטנציאל המסחר בה קטן יחסית לנוקיה שאין לו ממש מתחרים בסביבתו. השטחים שם יצליחו בעיקר בזמן משחקים, ואז מה שיקבע זה כמות הקהל בפועל.
מה שיכניס את רענן כץ זה לא כמות שטחי המסחר בארנה, אלא מה יהיה פוטנציאל הנדל"ן המניב שיינתן לו במתנה מעיריית ירושלים. ועדיין, אם הוא ישקיע את הסכומים האוטופים שאתה מכוון אליהם כאן, הוא יפסיד כסף והרבה. סו מאץ' פור תכנון כלכלי וכל זה. אין שום מודל כלכלי שבה הוא מרים קבוצות בתקציבים מטורפים ומרוויח.
אתה מזלזל בהבדל בעלויות התפעול, ההבדל לדעתי משמעותי. הוא תקף בכל משחק ובכל אימון, ומצטבר לסכומים גבוהים. אין טעם להקים מראש אולם שיהיה חצי פיל לבן לעוד הרבה שנים קדימה, ואולי לתמיד. בנה אותו בצורה מודולרית, תרחיב אותו כשתצטרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 1:09 am 
Junior

הגישה של ראי יותר הגיונית ושפויה ולכן מין הסתם בחרו בגישה השניה. עדיין, בהתחשב באיך שמתבזבזים כספי ציבור יותר גדולים..זה לא כזה נורא שיהיה אולם גדול מידי.

לגבי התרחישים האופטימים שלא נאמר משיחיים של נדב, בכללי המשחק הנוכחיים מצב כזה לא יתאפשר גם ב20 השנה הקרובות.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 1:17 am 
Hall of Famer

שימי ריגר וונאבי כתב:
הגישה של ראי יותר הגיונית ושפויה ולכן מין הסתם בחרו בגישה השניה. עדיין, בהתחשב באיך שמתבזבזים כספי ציבור יותר גדולים..זה לא כזה נורא שיהיה אולם גדול מידי.

לגבי התרחישים האופטימים שלא נאמר משיחיים של נדב, בכללי המשחק הנוכחיים מצב כזה לא יתאפשר גם ב20 השנה הקרובות.

נו באמת, ברור שיתאפשר. כל מה שצריך לעשות הוא מארקטינג בגאולה, בית וגן והר נוף.
אבל בעיקר בגאולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 1:52 am 
Junior

nadav_hacohen כתב:

זאת הרמה להנחתה מצד אלכסנדר גומלסקי זצ"ל

מה הר״ת של זצ״ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 1:59 am 
Hall of Famer

זיריון צריך להפועל ירושלים (אליבא דראי לפחות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:21 am 
Hall of Famer

www.dovi כתב:
nadav_hacohen כתב:

זאת הרמה להנחתה מצד אלכסנדר גומלסקי זצ"ל

מה הר״ת של זצ״ל?

זכר צדיק לברכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: