סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 4:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 675 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  הבא

מי לדעתך המועמד הטוב ביותר לתפקיד רה"מ?
נתניהו 42%  42%  [ 20 ]
יחימוביץ' 31%  31%  [ 15 ]
לפיד 10%  10%  [ 5 ]
מופז 2%  2%  [ 1 ]
אולמרט 8%  8%  [ 4 ]
לבני 6%  6%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 48
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות ישראל 2013
הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 2:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לא זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 2:41 am 
Junior

אז האר נא את עיניי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 10:10 am 
Junior

צ׳ונסי הדעות שלנו כה שונות שאני תוהה אם בכלל יש טעם להגיב למה שאתה כותב, אבל חשוב לי שידעו שלפחות במספרים אתה או טועה או משקר.
ערן (ואוהד, אם הוא קורא פה) - מה כל כל רע בסרטון עם רננה רז? דווקא חביב בעיני. על מי הוא מתנשא ולמה הוא שובניסטי?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 10:11 am 
Hall of Famer

הסרטון של רננה רז נוראי וכאמור סקסיסטי, להשוות בין מפלגה לבין בחורה (ועוד בקונוטציה לסבית) באופן מיני לחלוטין הוא בעיה.
חוץ מזה, רננה רז הזדקנה קצת, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 10:18 am 
Junior

הזדקנה? בפעם האחרונה שראיתי היא הייתה כל כך מקומטת שהיא אשכרה התקלפה. (התגובה הכי צפויה שיכולה להיות כמובן).

אני מבין שהם השוו בין מפלגה לבחורה (אגב, לא ממש כי היא מדברת דווקא על זהבה גלאון ולא על מפלגת מרץ אבל הכיוון ברור בהחלט) אני רק שואל מה הבעיה בזה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 10:24 am 
Hall of Famer

בגדול, החפצת אדם.

אם כי האמת היא שאם זה היה מצחיק זה דווקא כן היה עובד. אבל זה הרבה יותר מדי רציני ו GLOOMY כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 12:33 pm 
Sophomore

צ׳ונסי, רק כדי להבהיר מונחים, כשאתה אומר כיבוש, למה אתה מתכוון? איזה חלקים הם כבושים ואיזה לא, אם בכלל יש כאלה שלא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 8:23 pm 
Junior

לא אתחיל לעבור על מקומות איפה כן ואיפה לא, מבחינת החוק הבינלאומי אפשר בקלות לדעת מה נכנס להגדרה ומה לא. רמת הגולן נגיד, שטח כבוש ללא כל ספק. בשטחים מן הסתם זה מסובך יותר כי ההגדרות מתערבבות.
מבחינתי חלק מרכזי מהכיבוש בשטחים, מרכזי יותר מהאם מקום x מתאים לתיאור או לא,
זו העובדה שאתה שולט בחיי היום יום שלהם. נכון שהמילה עם שולט אולי מתאימה יותר מעם כובש, אבל שתיהן מתאימות.

לבנות וילות ליהודים בלבד בחלמיש מול נאבי סלאח באמצע איזור פלסטינאי לפי כל חוות דעת בינלאומית,
להפקיע את המעיין ששימש את בני הכפר לטובתם של המתיישבים החדשים,
לשים עמדה צבאית בכניסה לכפר הפלסטינאי, להיכנס לשם פעם ביום עם ג׳יפים לסיבוב להראות נוכחות וכוח,
להרוס להם את בורות המים באיזור ולשלוט על השאלטר של החשמל, שהולך וחוזר כדי לשמש כלי נשק מרתיע קולקטיבי,
להחליט בתור ישראלי האם ומה וכמה מותר לאנשי הכפר הפלסטינאי לבנות בתוך כפרם, כשלרוב כמובן לא ניתנים אישורים,

זה כיבוש.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 8:29 pm 
Hall of Famer

אם זה מפריע לך כל כך, למה אתה לא הולך לעזור להם?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 8:42 pm 
Junior

זה ה-תלך לעזה החדש?
אני דווקא עוזר להם בגבולות יכולותיי וזמני אם זה באמת מעניין אותך.
אנחנו מארגנים עכשיו מפגשי ישראלים-פלסטינאים, עם דגש על ישראלים ציוניים ולא האנשים שרגילים לפגוש פלסטינאים. אשמח מאוד אם תהיה קבוצה מהפורום הזה שתרצה להגיע לשמוע את האנשים מספרים על החיים שלהם, ולספר להם מהצד השני מה אתם רואים בסכסוך הזה ואיפה ואיך אתם נפגעתם ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 8:44 pm 
Hall of Famer

שמח לשמוע שיש לך זמן פנוי לדברים חשובים כל כך.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 9:10 pm 
Hall of Famer

צ'ונסי, לא תמיד יש לי זמן, אבל אשמח אם תודיע לי כשזה מתארגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 10:50 pm 
Junior

זה מתארגן בימים אלו, מסדרים קבוצות קטנות. אם אתה מכיר אנשים נוספים שרוצים להגיע איתך אז פשוט נקבע ליום שיהיה לכם נוח. אשמח אם תצא יחד עם אנשים נוספים מפה אם יהיה רצון נוסף כאמור.
אם אתה לבד אמסור לך בהמשך תאריכים ואולי אחד מהם ייסתדר לך.

שיהיה ברור, מדברים על סוג של חוג בית. בסגנון מה שעושים באל-עראקיב הכפר הבדואי שנהרס כבר 45 פעם, פשוט לבוא לשמוע ממקור ראשון על החיים של השכנים.
לא מדובר על סיורים בסגנון הנפוץ יותר שכוללים גם סיור בשטח שזה כמובן מסוכן יותר ובדרך כלל מסתיים באלימות מסויימת כלפי המסיירים, לרוב מינורית לעיתים פיזית יותר. אפשר גם להפנות לסיורים אלו אם יהיה רצון אבל אני מניח שלא יימצא כאן מתעניין לכך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2012 11:58 am 
Sophomore

King Chauncey כתב:
זה מתארגן בימים אלו, מסדרים קבוצות קטנות. אם אתה מכיר אנשים נוספים שרוצים להגיע איתך אז פשוט נקבע ליום שיהיה לכם נוח. אשמח אם תצא יחד עם אנשים נוספים מפה אם יהיה רצון נוסף כאמור.
אם אתה לבד אמסור לך בהמשך תאריכים ואולי אחד מהם ייסתדר לך.

שיהיה ברור, מדברים על סוג של חוג בית. בסגנון מה שעושים באל-עראקיב הכפר הבדואי שנהרס כבר 45 פעם, פשוט לבוא לשמוע ממקור ראשון על החיים של השכנים.

נשמע כמו קורס להעצמה נשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 9:14 am 
Junior

בעיתון של היום אריה אלדד מציג במשפט וחצי את משנתו המדינית - מדינת ישראל מהירדן לים, כשלפלסטינאים מחברון ומשכם וכו׳ יהיו כמו מזרח ירושלים של היום, חופש תנועה מלא ואזרחות דה פקטו רק בלי יכולת להצביע.

או במילים אחרות, הוא רוצה מדינה אחת מהירדן לים, שתיקרא ישראל ותוכל להמשיך להחזיק בסממנים יהודיים לאור שליטת היהודים בכנסת, כשעם הזמן מדינת ישראל ה״יהודית ודמוקרטית״ תהיה בעלת רוב ערבי, רק שהיא תמשיך להיות מיוצגת כיהודית, כלומר מיעוט שולט על הרוב.

אין, גאונים הימניים הקיצוניים שמתכוונים להצביע לו. זה הרי בדיוק מה שהם רוצים, לחיות במדינת מיעוט יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 9:53 am 
Sophomore

לא שהרעיון הזה טוב (הוא אפילו גרוע), אבל מה אתה מציע?

ואחת ולתמיד אני רוצה להבין מה ההבדל בין שטח שנכבש ב67' לשטח שנכבש ב48'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 10:27 am 
Junior

צ'ונסי, מדינה יהודית היא לדעתך:
א. כורח המציאות.
ב. רעיון נחמד, אפשר להסתדר בלי.
ג. רעיון לא משהו, צריך להיזהר שהגולם לא יקום על יוצרו.
ד. רעיון גזעני ורע שצריך לעבור מן העולם.

אשמח לתשובה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 10:32 am 
Junior

ההבדל בפועל הוא שהעולם קיבל את הקמת המדינה היהודית על השטחים של כיבוש 48,
ולא קיבל ולא מקבל את הכיבוש על שטחי 67.

ההבדל הוא שגם בצד הפלסטינאי ברובו הבינו שמדינה פלסטינאית על שטחים שנכבשו ב48 לא תקום, (כן, אני מודע למה שאמר משעל בשבוע שעבר)
כמו שבצד הישראלי ברובו הבינו שמדינה ישראלית מהפרת עד החדיקל לא תקום. (כן, אני מודע לרצונותיו של מיכאל בן ארי.)

ההבדל הוא שאת שנעשה ב-48 כבר אי אפשר כמעט להחזיר לאחור כי חיים פה אנשים, ואי אפשר ולא הוגן לעשות עוולה למקומיים הנוכחיים בכך שתתקן עוולה שנעשה לאנשים לפני 60 שנה. כן, גם סמולן כמוני שהולך להפגנות בבילעין וכו' חושב כך.

את שנעשה ב-67, אפשר גם אפשר ותיקון עוולת 67 במלואה לא תפגע כמעט במקומיים נוכחיים, למעט כאלה שהגיעו למקום העוולה ביודעין כשהם מתיישבים במקום סכסוך.

לשאלה הראשונה, מה אני מציע? אני מציע את כל מה שבן אדם הגיוני בעולם היה מציע. אני מציע את מה שברור לכולם שבסופו של דבר יקרה, השאלה אם בעוד 5 שנים או 10 או 20 ובעוד חמישים אלף הרוגים או מאתיים אלף או חצי מיליון.
אני "מציע" שתקום מדינה פלסטינאית על שטחי 67, שבירתה מזרח ירושלים, וכל תושבי ההתנחלויות המגניבות שנבנו אחרי הקו המקווקו המגניב במפות יחליטו אם הם רוצים להישאר ולהיות יהודים פלסטינאים או למכור את ביתם ולעבור להיות יהודים ישראלים, וכך גם תינתן הבחירה לכל תושב ישראלי באשר הוא, לבחור בתעודת זהות ישראלית או פלסטינאית,
ותינתן זכות שיבה חלקית למי שנאלצו לעזוב את בתיהם בשנת 48, כלומר לא זכות שיבה כי הבתים מה לעשות כבר 64 שנים בבעלות אחרת, זכות אזרחות. חלקית = למי שיש קרובי משפחה אזרחים ישראליים שבוחרים להמשיך לחיות בישראל.

ומה שאני "מציע" פה זה לא מה שאני "רוצה". מבחינתי שההערכה שרבים ב"מחנה" שלי הגיעו אליה לכך שהמציאות דחפה למדינה דו-לאומית תתממש, שתהיה פה מדינה אחת שתיקרא אברהם מצידי ובוא ניקח את הסיכון שכולם לא ייתפוצצו בפנים של כולם ושנצליח להגיע למדינה אחת גדולה ומאושרת.
הצעתי פשרה באמצע... אז מה אתה אומר? אני יכול לבנות על הקול שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 10:53 am 
Junior

צוד כתב:
צ'ונסי, מדינה יהודית היא לדעתך:
א. כורח המציאות.
ב. רעיון נחמד, אפשר להסתדר בלי.
ג. רעיון לא משהו, צריך להיזהר שהגולם לא יקום על יוצרו.
ד. רעיון גזעני ורע שצריך לעבור מן העולם.

אשמח לתשובה.

אשמח לספקה.

זה קצת מהכל, בעצם חוץ מ-ב' שלא מסתדר עם הלוגיקה.
אבל אני בוחר ב-א', לו המשקל הרב ביותר.
למה קצת מהכל? כי -
ד) כן, לדעתי זה רעיון גזעני ורע לבנות מדינה שמיועדת רק לבעלי דת מסויימת/צבע מסויים/השקפת עולם מסויימת, אם זה מדינה ליהודים או מדינה ללבנים או מדינה לסטלנים צופי עספור.
בין היתר, כי
ג) אני חושב שזה מסוכן ויכול בקלות לגרום לכך ש"הגולם יקום על יוצרו." למעשה, אני חושב שהגולם כבר קם על יוצרו מזמן ובשנים האחרונות התחיל לאכול סטרואידים והוא כבר לא גולם, הוא חתיכת תפלצת מפחידה.

למה א', למרות תשובה ד' שכביכול סותרת?
כי זה אכן כורח המציאות. יש מדינות שמבוססות על הנצרות כשהדוגמא הבוהקת היא ארה"ב כמובן, יש מדינות שמבוססות על החוקה האיסלאמית. אי לכך "אין לי בעיה" שתהיה גם מדינה יהודית אחת, אבל שתהיה יהודית באמת, עם כל הדברים האלה שקראתי בספר שלהם על דרך ארץ קדמה לתורה ואהבת את הגר וכל הדברים האלה, רק שתשכח מתחושת העליונות המגעילה של האור לגויים ובחרתנו מכל העמים וכל השטויות האחרות שדחפו לנו לראש מגיל שנתיים כדי שנרגיש עם עצמנו טוב יותר,
ושתזכור שגם כשהספר הבטיח את ארץ ישראל לעם היהודי וגם כשהעם היהודי החליט לבנות מדינה יהודית היו פה עוד אנשים, לא יהודים, ושזה לא יהודי לתת להם הרגשה ותנאים של תושבים סוג ז'.
אה, וכמובן, אם אתם כבר פה ועושים מדינה יהודית, תטביעו את התפלץ על הסטרואידים מתשובה ג' ותדאגו שלא יקום עוד לעולם.

זהו, סיימתי עם הקמפיין שלי להיום, אחזור בליל.
ותגידו מה שתגידו, אני חושב שהשקעתי יותר מהמצע שהילדים של בנט הכינו לו בשיעור המלאכה של כיתה ב' בשיתוף הוגי הדעות מכיתה ה'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 11:18 am 
Junior

קודם כל, באופן די מעניין, על 80% מהדברים אנחנו מסכימים.
אני לא חושב שצריך מדינה יהודית כי גם לנוצרים ולמוסלמים יש, אני חושב שצריך מדינה יהודית כי אושוויץ, אבל כמעט עם כל שאר הדברים שכתבת אני בהחלט מזדהה.
King Chauncey כתב:
אבל שתהיה יהודית באמת, עם כל הדברים האלה שקראתי בספר שלהם ... שתשכח מתחושת העליונות המגעילה של האור לגויים ובחרתנו מכל העמים וכל השטויות האחרות

את יודעת שגם אור לגויים ובחרתנו והשטויות האלה כתובות בספר שלהם, כן?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 11:35 am 
Sophomore

צ'ונסי,
אנחנו רחוקים בדעותינו כמרחק מזרח ממערב ובכל זאת ה"פתרון" שלנו מבחינה טריטוריאלית לא כזה רחוק (אולי כי שנינו בבסיסנו אנשים שוחרי שלום), אבל לפני שאשטח את משנתי, אני חייב להגיב להודעה האחרונה שלך.

הטעות היסודית שלך היא שאתה חושב, בדומה לשונאנו, שהיהדות היא דת ותו לא. לידיעתך, אנחנו עם לא פחות ואולי יותר מהרבה עמים אחרים להם יש מדינה, ולבטח אנחנו יותר עם מהערבים המתקראים "פלסטינים".
נקודה נוספת, בתור אחד שגר שם, אתה וודאי יודע לא פחות טוב ממני שארה"ב אינה מבוססת על אף דת, למעשה החוקה והאבות המייסדים טרחו לציין כי זו מדינה בה יש הפרדה בין דת ומדינה (אל תאמין לכל מה שחברי "מסיבת התה של בוסטון" אומרים לך).

הערה נוספת, בתור חובב היסטוריה אני יודע מה ההבדל בעיני העולם בין גבולות ששוחררו ב- 48' לגבולות ששוחררו ב-67', השאלה היתה מפונת אליך. בין השורות היה ניתן להבין שלמעשה, בעיניך אין הבדל זה נבלה וזה טריפה. באמת שהתהום הפעורה בנינו כ"כ רחבה ועמוקה שאני לא רואה פלא הנדסי שיכול לגשר בנינו ולא נותר לי אלא להצטער על כך.

דבר אחרון, שגם יוביל סוף סוף לפתרון המוצע שלי, אתה למעשה מציע מדינה פלסטינית שהיא "יודן-ריין" ומדינה יהודית ישראלית עם מיעוט המתנגד לעצם קיומה. זה, עם כל הכבוד, לא קץ הסכסוך. זה לכל היותר "שביתת נשק" שבה האויב מנצל כדי לשפר עמדות (ע"ע שביתת הנשק במלחמת ההתשה) ולזה מובן שאני לא מסכים.

ההצעה שלי היא בבחינת הרע הכרחי:
הקמת מדינה ערבית נוספת על בסיס גבולות 67' עם חילופי שטחים, כלומר סיפוח גושי ההתנחלויות וירושלים (ללא הכפרים) והעברת כפרים ערבים על תושביהם לשטחי המדינה הפלסטינית.
אין זכות שיבה, מכל סיבה שהיא. ערבי שמרגיש נוסטלגי יכול לתייר בארצנו היפה.
המדינה הערבית תהיה מפורזת (לא שזה שווה משהו).
בנושא המים אני לחלוטין לא מבין, אבל אני מניח שבעזרת כסף ערבי ניתן לפתור את הנושא.
הכרה מלאה של שני הצדדים זה בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 11:49 am 
Junior

צוד כתב:
קודם כל, באופן די מעניין, על 80% מהדברים אנחנו מסכימים.
אני לא חושב שצריך מדינה יהודית כי גם לנוצרים ולמוסלמים יש, אני חושב שצריך מדינה יהודית כי אושוויץ, אבל כמעט עם כל שאר הדברים שכתבת אני בהחלט מזדהה.
King Chauncey כתב:
אבל שתהיה יהודית באמת, עם כל הדברים האלה שקראתי בספר שלהם ... שתשכח מתחושת העליונות המגעילה של האור לגויים ובחרתנו מכל העמים וכל השטויות האחרות

את יודעת שגם אור לגויים ובחרתנו והשטויות האלה כתובות בספר שלהם, כן?

א. כן, חשבתי שעל מהות הדברים אנחנו מסכימים. עד כמה שזה הזוי. וכן, אין לי בעיה להוסיף לרשימה את אושוויץ, מסכים לגמרי, וגם את רדיפות היהודים בחלק מארצות ערב אם תרצה.
צד אחד במשפחה ברח מהנאצים וצד שני במשפחה ברח מדורשי ראשם בכורדיסטאן בין ליל.. לא שאני חושב שאם מחר בבוקר כולנו נברח לארה״ב ונהפוך ממדינת חסות למדינה דה פאקטו יש סכנה שתקום עלינו שואה שניה או גירוש ספרד סטייל, אבל בכל זאת, אני מסכים שהרדיפה בעבר מביאה את ה״זכות״ למקום מושב ייחודי לעם היהודי.

ב. כן, מודע. אז?
זה שאתה רושם לי את זה שזה קיים גם שם מזכיר לי את עצמי בכיתה ד׳ מסביר למנהלת שהפכתי את הכיתה שלי בהפסקה למבצר מוגן מספסלים וכסאות בכך שאמש גם בכיתה הגדולה יותר עשו זאת.
אם שכנך למושב קשת הוזה בשיגעון גדלות וחושב שהוא נעלה ממך, לא תנצח אותו ולא תהיה טוב ממנו אם תחשוב שהוא מדבר שטויות בגלל שבעצם אתה זה שנעלה ממנו.

קובי, עכשיו אני באמת צריך לצאת.. אקרא ואם צריך אגיב בערב.. יום טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 12:08 pm 
Junior

התעלמת מהחצי הראשון שציטטתי ממך, בדגש על המילה המודגשת. (משחק מילים שכזה).

אה, כן, ולמה לעזאזל אנחנו צריכים לוותר על שטחים שכבשנו במלחמה שנכפתה עלינו?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 12:45 pm 
Junior

קובי כתב:
צ'ונסי,
אנחנו רחוקים בדעותינו כמרחק מזרח ממערב ובכל זאת ה"פתרון" שלנו מבחינה טריטוריאלית לא כזה רחוק (אולי כי שנינו בבסיסנו אנשים שוחרי שלום), אבל לפני שאשטח את משנתי, אני חייב להגיב להודעה האחרונה שלך.

הטעות היסודית שלך היא שאתה חושב, בדומה לשונאנו, שהיהדות היא דת ותו לא. לידיעתך, אנחנו עם לא פחות ואולי יותר מהרבה עמים אחרים להם יש מדינה, ולבטח אנחנו יותר עם מהערבים המתקראים "פלסטינים".
נקודה נוספת, בתור אחד שגר שם, אתה וודאי יודע לא פחות טוב ממני שארה"ב אינה מבוססת על אף דת, למעשה החוקה והאבות המייסדים טרחו לציין כי זו מדינה בה יש הפרדה בין דת ומדינה (אל תאמין לכל מה שחברי "מסיבת התה של בוסטון" אומרים לך).

הערה נוספת, בתור חובב היסטוריה אני יודע מה ההבדל בעיני העולם בין גבולות ששוחררו ב- 48' לגבולות ששוחררו ב-67', השאלה היתה מפונת אליך. בין השורות היה ניתן להבין שלמעשה, בעיניך אין הבדל זה נבלה וזה טריפה. באמת שהתהום הפעורה בנינו כ"כ רחבה ועמוקה שאני לא רואה פלא הנדסי שיכול לגשר בנינו ולא נותר לי אלא להצטער על כך.

דבר אחרון, שגם יוביל סוף סוף לפתרון המוצע שלי, אתה למעשה מציע מדינה פלסטינית שהיא "יודן-ריין" ומדינה יהודית ישראלית עם מיעוט המתנגד לעצם קיומה. זה, עם כל הכבוד, לא קץ הסכסוך. זה לכל היותר "שביתת נשק" שבה האויב מנצל כדי לשפר עמדות (ע"ע שביתת הנשק במלחמת ההתשה) ולזה מובן שאני לא מסכים.

ההצעה שלי היא בבחינת הרע הכרחי:
הקמת מדינה ערבית נוספת על בסיס גבולות 67' עם חילופי שטחים, כלומר סיפוח גושי ההתנחלויות וירושלים (ללא הכפרים) והעברת כפרים ערבים על תושביהם לשטחי המדינה הפלסטינית.
אין זכות שיבה, מכל סיבה שהיא. ערבי שמרגיש נוסטלגי יכול לתייר בארצנו היפה.
המדינה הערבית תהיה מפורזת (לא שזה שווה משהו).
בנושא המים אני לחלוטין לא מבין, אבל אני מניח שבעזרת כסף ערבי ניתן לפתור את הנושא.
הכרה מלאה של שני הצדדים זה בזה.

ופתאום הטרמפ שלי לטיול בשטחים הכבושים של רמת הגולן הודיע שהוא מאחר ברבע שעה, אז אולי נספיק לעשות שלום עוד בבוקר.

א. אני לא עושה טעות וזה לא חשוב לי אם אנחנו עם מ-48 או מלפני המפץ הגדול ואם קיים עם פלסטיני מימי התנ״ך או רק מאז שהרצל החליט שהוא רוצה ואז הם החליטו לעשות לו דווקא.

ב. ברור שארה״ב לא מתנהלת לפי הברית החדשה (והשנה שלי בניו יורק לא זה מה שגרם לי להבין זאת) , אבל היא ללא ספק בעלת סממנים נוצריים. כמו שאני לא מתנהל על פי ההלכה היהודית, אבל אני חי במדינה בעלת סממנים יהודיים. אצלם ההפרדת דת מדינה גדולה יותר, אצלנו פחות. לא זה הנושא.

ג. גם אני חובב היסטוריה גדול מאוד. אני חובב היסטוריה ישל אותם שנים עד כדי כך שקראתי ו״חקרתי״ על אותה תקופה הרבה יותר משהייתי רוצה.. לפיכך, אני לא חושב שזו נבלה וזו טרפה, אני יודע שזו נבלה וזו טרפה, כי שמעתי על מספיק עדויות למעשי נבלה ולפשעים אנושיים מוסריים חמורים של בני עמנו, גם ברמה הרעיונית וגם במעמד היישום, ולצערי הייתי צריך לגלות את המידע הזה באופן כמעט אישי לחלוטין ואז לגלות שבבית הספר הציוני סיפרו לי המון שקרים בנוגע למלחמת 48 ולהולדתה של בעיית הפליטים, לא שאני לא מבין את זה, המפעל הציוני מנסה להגן על עצמו. ״מי שיודע יודע״, אין לי כח ופנאי להיכנס לאיפה שיקרו ולמה, אני מניח שאתם מבינים פחות או יותר למה אני מתכוון.

ד. כשעניתי ידעתי שאתה לא בן 14 ששואל על מנת לגלות מידע חדש אלא שואל לדעתי.
התשובה היא אותה תשובה. ההבדל בשבילי הוא ההבדל שרואה רוב העולם הנאור.
כמו שאמרתי כבר, גם כשאני מציע הצעות שלום בפורום סל ניוז אני מתעסק במצוי ולא ברצוי. אישית, כן, הייתי רוצה שיפו ועכו יהיו ערים ערביות. אני חושב שזה הצודק. אבל בנושא הזה ובהבדל בין 48 ל67, אני מעדיף צדק חלקי בפועל על פני צדק שלם בתאוריה.

ה. זה לא נכון שאני מציע מדינה ערבית ומדינה דו-לאומית. רשמתי שאני חושב שלאזרחי ישראל צריכה להיות הזכות לבחור.
מה שאומר, שאם יהיו יהודים שיירצו להמשיך לגור באריאל תחת מדינה פלסטינאית, אני בעד. ברצינות לגמרי. אתה טוען יודן ריין בגלל שלא יהיה רצון? מה לעשות, זאת המציאות, פה יש ערבים שיירצו להישאר, ושם כמעט ואין יהודים שרוצים להישאר.

המיעוט הערבי שיישאר במדינה היהודית לא יחתור תחת המדינה כמו שלא חתר עד עכשיו,
ובוודאי ובוודאי שלא ייתנגד לעצם קיומה אחרי שבחר להישאר במקום זה אחרי חתימת הסכם שלום הוגן שלא מפלה אף צד (כן, לא מפלה, למרות ש״אנחנו״ כרגע החזקים ולכן מרגישים שאנחנו אלה שצריכים להחליט מה יהיה הכי טוב לנו ושהצד השני יסכים או יזדיין) . בוודאי שזה לא מה שיסיים את הסכסוך בין המיעוט הערבי במדינת ישראל לרוב היהודי, הסכסוך יסתיים, ואיתו ההכרה של ערביי ישראל במדינת ישראל, כשמדינת ישראל ואזרחי ישראל יפסיקו להתייחס אליהם כאזרחים סוג ז׳.

אני כבר רושם יותר מדי זמן תוך כדי נסיעה לצד חברים כועסים, אז במשפט -
זכות שיבה חלקית למען איחוד משפחות הכרחית למען יצירת צדק חלקי. זכות שיבה חלקית שכזאת, בעלת מגבלת זמן, היא פתרון אמצע צודק. כשזה בהגבלת זמן, ומצד שני כל יהודי לעולם יוכל לעלות לישראל ולהתאזרח בה מיידית, לדעתי גם מייצג צדק וגם פתרון ביניים בין שני הצדדים וגם לא באמת מאיים על הדמוגרפיה.

לגבי סיפוח גושי התיישבות והעברת כפרים ערביים לשטחי הרשות - זה לא אפשרי בפועל מבחינת השטח, לא יותר מכמה יישובים.

לגבי המים ומעבר לזה- העזרה שתצטרך לקבל המדינה הפלסטינית החדשה בבנייתה- מן הראוי שמי שהרס יעזור לבנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 1:28 pm 
Sophomore

בדף הבא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 675 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: