ראי שעל הקיר כתב:
כלומר כבר 3.5 יותר מאשר האקדמיה?
אבל זו לא השוואה הוגנת, ניקח רק את 4 השנים של האקדמיה. אור סולומון מול כלום?
אם זה האופן היחיד שבו בוחנים אותם, אז כן - זו המשוואה. כספי, אוחיון ואליהו לא רלוונטיים בכלל.
מצטער, אבל אי אפשר באמת לטעון שזה שהם לא משחקים = לא מספיק טובים לרמת ליגת העל.
ראי שעל הקיר כתב:
ומצד שמעון מזרחי, הרי האינטרס שלו הוא אמור להיות הפוך, לא? לשיטת "למזרחי איכפת רק ממכבי", הרי שמצידו שאיגוד הכדורסל יקבע במסמרות שרק בוגרי האקדמיה יהיו בנבחרת, ושחקני מכבי (למשל) לא. חשבתי שבתור "מכבי ותו לא" זה אמור להיות אינטרס שלו. אז למה הוא נגד זה?
לא הבנתי אם דיברת ברצינות או לא, אבל אם כן אז מדובר פה על נבחרות קדטים ונוער ומחלקת הנוער של מכבי בנוייה ברובה על ייבוא מבחוץ ועכשיו פתאום כבר לא כזה קל להם לשכנע שחקן מוכשר לבוא למחלקת הנוער של מכבי כי מהאקדמיה יהיה לשחקן כביכול יותר קל להגיע לנבחרות.
עודד וולפסון כתב:
זה לא שאני מת על הרבה התבטאויות של מזרחי, אבל בחיית ודים, הפעם האיש דווקא בכיוון.
נתחיל בדבר הראשון, וזה שלהתנות הגעה לנבחרת בהשתתפות באקדמיה זאת פשוט שערוריה. זה גם לא יקרה בפועל, אבל עצם זה שמפמפמים את זה לשחקנים בניסיון "לדוג" אותם ככה לאקדמיה, זאת לא פחות מבושה!
אני בוחן פרוייקט כזה לפי מה עושים השחקנים שהיו שם. אין שחקן אחד שסיים את האקדמיה בעונה שעברה ומשחק דקות נורמליות בליגת העל או אפילו הלאומית, וזאת בהחלט תעודת עניות גדולה.
מעבר לזה, לאורך השנים היו לא מעט מינויים תמוהים בסביבת האקדמיה, כך שהתמונה הכללית שמתקבלת היא של משהו עם פוט' לא קטן, שמתפספס בדרך בגלל עסקנות, פוליטיקה ואנשים.
אני לא התייחסתי לעניין הנבחרות ולעניין המינויים. יכול להיות שאתה צודק לגבי המינויים וכבר כתבת על זה בעבר. לגבי הנבחרות - מה שהם מכריזים זה אולי באמת לא בסדר וזה סוג של ניסיון נואש, אבל בפועל כמו שאתה אמרת זה לא ממש יקרה וגם לא קרה בנבחרות קודמות.
פשוט מאוד מאוד מכעיס אותי שאדם כל כך בכיר בכדורסל הישראלי מסתכל על הדברים בראיה כל כך צרה ואולי גם יש לו את הכוח להכשיל את הפרוייקט לפני שבאמת התחיל ממש לרוץ וזה חבל.
זה כמו שמתחילים רפורמה במשרד החינוך אבל אחרי כמה שנים מבטלים אותה כי היא לא נשא פירות וזה מגוחך כי מדובר על תהליכים לטווח רחוק.