סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 21, 2013 11:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
באיזה אגודות עודד עובד שנפגעות מהאקדמיה? פרט לי בבקשה?
אני יכול להגיד לך שעודד היה מאד מאד בעד האקדמיה בתחילה ואחר כך כשראה את המינויים שעושים באקדמיה היחס התהפך לחלוטין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 21, 2013 11:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
פעם אחרונה שעקבתי, וזה היה מאד מזמן, עודד עבד בהוד השרון.
לא יודע, אולי האקדמיה מונעת מהוד השרון להשתלט על שוק הכשרונות הצעירים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 12:38 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
פעם אחרונה שעקבתי, וזה היה מאד מזמן, עודד עבד בהוד השרון.
לא יודע, אולי האקדמיה מונעת מהוד השרון להשתלט על שוק הכשרונות הצעירים.

טוב, מודה שהגזמתי בטיעון האחרון, אבל אני עדיין לא מבין איך אתה מצליח בכוח להתכנס לויכוחים ודיונים גם בנושא שאין לך שום מושג בו.
מבלי להתייחס לאובייקטיביות של עודד רגע, דווקא מועדונים בינוניים (יחסית) מאוזר המרכז כדוגמאת הוד- השרון הם אלה שיכולים הכי להפגע בפוטנציה מהאקדמיה. המועדונים הגדולים יכולים להציע חבילה הרבה יותר מפתה בשביל לגרום לשחקנים להישאר ולא לעזוב לאקדמיה וגם אם שחקן אחד מוכשר כן עוזב אז לא קרה כלום. אם נניח בהוד-השרון יש להם כוכב אחד ממש טוב אז כשהוא עוזב זה משאיר חור ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:57 pm 
Sophomore

חייב להגיד שאני מסכים באופן כללי עם רוח הדברים של ודים, גם אם לא עם התוכן בצורה מלאה. אני אפרט קצת.

ראשית, עניין גיוס השחקנים - כדי להפוך את הפרויקט הזה למשמעותי צריך באמת להצליח לגייס אליו הרבה מהכישרונות/פוטנציאליים מבחינה פיזית שיש בארץ. לוקח זמן לבנות לפרויקט הזה שם טוב כדי שהשחקנים (וההורים שלהם) ישתכנעו שזה מה שטוב להם. וזאת הסיבה העיקרית שסגירה של פרויקט כזה אחרי 3.5-4 שנים היא בזבוז של כל הכסף שהושקע בפרויקט הזה עד עכשיו. יותר מזה, אם אפשר להגיד על שני המחזורים הבוגרים יותר של האקדמיה שהם לא הכי כישרוניים שיש, המחזור הצעיר מחזיק קאדר די מרשים של כישרונות (שאני לא יודע להגיד איך הם לעומת שאר בני גילם שלא באקדמיה, אבל מצפייה בהם משחקים אני מעריך שרוב סגל אקדמיה 97 הוא גם סגל הנבחרת). דוקא עכשיו, כשהצליחו באופן יחסי לגייס שחקנים טובים למחזור הצעיר, יש הזדמנות טובה למנף את זה ולמתג את המסגרת הזאת כמשהו שהשחקנים הבכירים ביותר רוצים להיות חלק ממנו.

לגבי המינויים, אין לי מושג על מה מדובר. כנ"ל לגבי ענייני הנבחרת.

לגבי העבודה של האקדמיה, ואחרי כמה זמן ניתן לראות תוצאות - כמו שכתבו כאן לפני, כמעט בלתי אפשרי לשפוט לפי היכולות של שחקן בן 18 בליגת העל או אפילו בלאומית. הרבה שחקנים בארץ מבשילים רק בגיל 25 והיתרון של האקדמיה הוא שהשחקנים מתאמנים בצורה הרבה יותר אינטנסיבית ורצינית (מרוב הקבוצות) ועובדים על יסודות הרבה יותר (והרבה יותר טוב), וזה יכול להיות דוקא יתרון לשחקנים בגיל מאוחר יותר, אחרי שהם יבשילו.

אני חושב שסגירה של הפרויקט עכשיו יהיה בזבוז אדיר, בעיקר לנוכח ההצלחה עם המחזור הצעיר השנה. ולעניין ה10 שנים אני מאוד מסכים עם ודים. אם רק עכשיו מצליחים באמת לגייס את השחקנים הבכירים ביותר לפרויקט, צריך לחכות לפחות עד שהם בני 22-23 (גיל שבו אפשר לפחות להעריך מי יהיה שחקן נבחרת ומי בכלל לא יהיה שחקן) כדי להסיק מסקנות. בשביל זה צריך לחכות לפחות עוד 7 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 4:33 pm 
Senior

אני חושב שהעיקר והעניין שמכשיל וימשיך להכשיל את האדקמיה זה חוסר היכולת לשתף פעולה עם המועדונים. בלי למצוא לעניין הזה פיתרון שיביא את השיתוף פעולה איתם אז כל הפרוייקט הוא מיותר ומבזבז כסף כנראה.

צריך למצוא דרך שבה שליחת שחקן לאקדמיה תהיה אטרקטיבית למועדון שלו, שיהיה להם מה להרוויח ממנו. אולי תגמול כספי כלשהו (למועדונים קטנים זה בטח יעזור) על כל שנה שהשחקן משתתף באקדמיה.

אפשר גם לחשוב על דרך אולי יצירתית ורפורמה כללית בליגת הנוער והילדים ככה שאולי רוב השנה השחקנים משחקים ומתאמנים באקדמיה, ואת הנוער עושים כמאין שלב מוקדם + שלב מאוחר (בדומה למה שיש היום) בשלב המאוחר השחקנים מהאקדמיה עוברים לשחק בקבוצתיהם המקוריות (דבר שימנע את חוסר הרצון לשחרר בגלל רצון להגיע להיישגים בליגה). כשהשלב המאוחר יהיה חודשיים מקסימום. ככה השחקנים יהיו במסגרת האדקמיה כל השנה מלבד חודשיים שבהם חוזרים לקבוצה שלהם לשחק בה. משהו בדומה נגיד לקבוצות שמשחקת באדריאטית ומצטרפות רק לשלבים המאוחרים של הליגה.

זה אומנם קצת עקום, אבל בלי למצוא דרך שבהם הקבוצות נוער ירצו שהשחקנים שלהם ילכו לאקדמיה, שזה יהיה כבוד וגם יעיל לקבוצות עצמם שזה יקרה, אז כמו שאמרתי זה נועד לכישלון. אני חושב שלהפך ולאורך זמן יהיה גם יותר קשה לגייס שחקנים לאקדמיה, קבוצות נוער יעשו שיעורי בית, יציעו יותר דברים, ישפרו את המערכים שלהם (שזה דבר חיובי מעצמו) אבל לקבוצות האלה, במיוחד מכבי ושות' תמיד יהיה יותר יכולת לגייס את השחקנים האלה בסופו של דבר, במיוחד כשהם יכולים להציע להם גם חוזה והשתלבות מקצועית (כמו בראשון למשל).

כמה דוגמאות לשחקנים מקבוצות מובילות (מכבי, ראשון) שעזבו את הקבוצה שלהם לאקדמיה עד עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 4:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ודים, אתה לא "הגזמת בטיעון האחרון", אתה האשמת פה את אחד המתווכחים איתך בהאשמה חמורה ואישית לגופו של האדם (שכמו שעמוס אמר, אין לה שום בסיס ולא צל של בסיס). לטיעונים הענייניים שלו, אגב, לא ראיתי ממך תשובה טובה.
ולגבי המשפט השני שלך על זה שדווקא האגודות הקטנות נפגעות והגדולות לא ממש, זה סותר את כל מה שבבסיס הת'רד הזה. הרי הסיבה לויכוח של הת'רד הזה הוא מה שאמר על האקדמיה יו"ר האגודה הכי גדולה בכדורסל הישראלי.
עכשיו, לגבי הדבר המחוצף מכולם, עניין הנבחרות. אם הדבר נכון שהאיגוד אפילו מעלה על דעתו דבר כזה, שהאקדמיה תקבל בלעדיות או אפילו "רק" קדימות בזימונים לנבחרות, מדובר בלא פחות משערוריה. אחר כך אף אחד לא יוכל לבוא בטענות לשחקנים שלא יבואו לנבחרות או לקבוצות שימנעו משחקניהן לשחק בנבחרות. אם הנבחרת היא כלי משחק וקרדום לחפור בו, אז אותו דבר הפוך.

הדבר היחיד שאני מקבל הוא שפשוט מוקדם מדי. 4 שנים זה מעט מדי זמן, זה בעצם אומר שרק עכשיו מגיע המחזור הראשון שלמד באקדמיה מסלול מלא, נכון? בהחלט מוקדם. אי אפשר לומר שהיא נכשלה, מצד שני לתאר אותה כהצלחה גדולה זה גם מאד מוקדם ואפילו יותר. 0 תוצאות בשלב הזה זה עוד לא כשלון, אבל בטח לא הצלחה (איגוד הכדורסל אפילו מתאר את האקדמיה כ"הצלחה הגדולה ביותר בספורט הישראלי", לא פחות!!!)
לעומת זאת, אין שום סיבה לחכות עכשיו 10 שנים לפני שבכלל חושבים על מסקנות. מעכשיו האקדמיה אמורה כל שנה לנפק מחזור בוגרים שחלקם עברו בה מסלול מלא, והתוצאות צריכות להגיע. נחכה ונראה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 23, 2013 12:22 am 
Hall of Famer

יש תוצאות ואלו הם הקמפיינים של הנבחרות הצעירות המבוססות ברובן על שחקני האקדמיה. חשוב לציין שלנבחרות הללו יש יתרון גדול על רוב הנבחרות מולן הן מתמודדות, כי רוב השחקנים משחקים אחד עם השני באופן קבוע והמאמן הוא אותו מאמן. בוא נגיד שתוצאות הקמפיינים לא היו בדיוק הצלחה מסחררת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], picknroll, סאבוניס ו 139 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: