טוב, יום ראשון הגיע ושוב אני במשרד וצריך להרוג את השעות עד שיהיה מותר ללכת הביתה. אז הנה תגובה מנומקת ומפורטת:
ראובן כתב:
האסיר מאזקבן - לא דורש נימוק מבחינתי. פשוט ספר מושלם ואני עדיין זוכר את הצמרמורות שלי בשלוש לפנות בוקר כשסיימתי את הספר והערתי את הגיברת לספר לה על זה (צריך להגיד שאותה תופעה חזרה גם בספר הרביעי).
מסכים
ראובן כתב:
אוצרות המוות - לא ספר נטול בעיות (דבר שנכון לכל הספרים של רולינג למעט השלישי. בכלל, צריך לקרוא אותה על הדברים הטובים שיש בה ולא כי אין לה חסרונות), אבל עדיין סגירה טובה מאוד לעלילה וכל מה שקורה סביב הדמות של דמבלדור והמשבר של הארי ביחס אליה הוא גאוני בעיני. גם הבנייה של העולם אחרי ההשתלטות של וולדמורט היא מעולה.
זה נכון, ועדיין - היה אפשר להפיק הרבה יותר. אתה מצפה שמריבות השישיסטים המאוהבים של רון והרמיוני לא יתפסו כזה חלק עצום בעלילה, ובכלל שיקרו יותר דברים חוץ מ"בוא נעבור לשם, שם עוד לא היינו".
ראובן כתב:
גביע האש - פשוט ספר טוב בעיני. האחרון שבו הסוף היה באמת מפתיע (אותי לפחות), הספר הטוב ביותר בסידרה מבחינת האספקט הסאטירי, המון דמויות משנה טובות, ומאה עמודים אחרונים מצמררים. יכול להיות שצריך להיות במקום השני.
טיפטיפה נמרח, אבל כן, אחלה ספר.
ראובן כתב:
עוף החול - צריך להפריד. כל מה שקורה עד משרד הקסמים הוא בפיסגה הכי גבוהה של הסידרה. הספר הכי חשוך והכי מצמרר והדמות של אמברידג' פשוט גאונית. ממשרד הקסמים והלאה יש נפילה גדולה וזו גם הסיבה מדוע הספר לא ממוקם יותר גבוה. זה גם הספר שמציג את לונה וג'יני (לא כאחות הקטנה והלא מעניינת של רון), שתיים מהדמויות המוצלחות ביותר בסידרה.
שמע, מסתובבים לך שם כל מיני ברדריק בוד כאלה שאין לך מה מושג מה הם תורמים לסיפור בצורה כזו או אחרת. וההריגה של סיריוס בעיני לא תורמת כלום ושום דבר מלבד להגיד: איזה ביצים יש לי, הרגתי את סיריוס בלק.
ראובן כתב:
חדר הסודות - ספר מוצלח מאוד בעיני. סוף מפתיע למדי. אבל עדיין ברמה של ספר ילדים שאפשר לקרוא בשעה ושסוגיות כמו כמה נקודות הכיתה שלי תקבל חשובות לא פחות מהאם יושמד העולם.
נראה לי שאני מסכים.
ראובן כתב:
הנסיך - מה שקורה עם סנייפ זה נהדר, והסוף חזק מאוד (למרות שברגע שברור שתיאוריית הקונספירציה נכונה זה מחליש אותו מאוד). גם הדמות של מאלפוי עוברת התפתחות מרשימה מאוד. חוץ מזה זה ספר שפשוט לא קורה בו כלום, ודמבלדור מבזבז שנה על לשלוח את הארי למשימות טריביאליות שהוא כבר יודע את התשובה להן. אני חושב שזה גם הספר עם הכי הרבה בעיות אמינות בכל הסידרה, מהסוג של "צריך שכל הטובים יתנהגו כמו דבילים מושלמים ומצד שני הרעים יהיו נחמדים ולא ינצלו את כל השטויות שהטובים עושים". כל מה שקורה אחרי המוות של דמבלדור מאוד מוצלח, באופן לא מפתיע.
בעיני הוא דגול. אשמח אם תרחיב על הפסקה:
ציטוט:
אני חושב שזה גם הספר עם הכי הרבה בעיות אמינות בכל הסידרה, מהסוג של "צריך שכל הטובים יתנהגו כמו דבילים מושלמים ומצד שני הרעים יהיו נחמדים ולא ינצלו את כל השטויות שהטובים עושים".
הלכתי לראיין את ליאוניד. שבוע טוב לכולם.
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.