גינות מיכאל כתב:
מעולם לא היתה הטבת ארנונה בגלל סעיף שכזה.
אחוזי הארנונה מקבעים (גם) לפי רמת ההכנסה של בעל הנכס, מהיום כל מי שבחר בלימוד התורה כדרך חיים לא יזכה להתחשבות לפי רמת הכנסתו, (למעשה, באופן אבסורדי אם אשתו עובדת הוא רק יפגע מכך כי ההכנסה שלה מספיקה כדי להעלות את חיוב הארנונה אך היות והוא לומד תורה, הוא ייאלץ לשלם יותר מאשר מקרה בו שני בני הזוג אינם עובדים). (למיטב הבנתי את חוק ההסדרים החדש).
לגופו, האם זה שטענתי שהחרדים יתעקשו על עקרונות מסוימים (חופש הבחירה ללמוד תורה) גם במחיר של אובדן כספי אינה מאפשרת לי ל"התרעם" על כך שהקיצוץ הכלכלי יפגע בהם מאוד מאוד. מתרעם, אך מוריד את הראש.
ואגב, אני חוזר וטוען, ישנה פגיעה מטופשת גם ובעיקר דווקא בחרדים שמבקשים לצאת לעבודה, דוגמא: אחותי עובדת במכון יוקרתי ונחשב בתחום המחשבים, כדי שתוכל לעבוד עד שעה מאוחרת היא נהנית (כמו כל העובדים), ממעונות יום בהם נמצאים ילדיה עד שעות הערב, חוק ההסדרים מבקש לבטל זאת בגלל שבעלה לומד תורה, כעת, היא תיאלץ להחליט, או לשלם 3000 על מעונות היום, או לקצץ בשעות העבודה שלה על מנת להיות בביתה, ההחלטה די ברורה בענין.
מי שטוען שרוממות הרצון להשתלבות של החרדים בשוק העבודה בבסיס החלטותיו, יתכבד נא ליישב את הענין, טיפשות כבר אמרתי?
צ'ארלי, ההכשר של הרב לנדא לדוג' , אינו ליטאי, למעשה לליטאים אין מערכת כשרות גדולה בכלל, הכשר שארית ישראל הליטאי נמצא בשלבי גסיסה.
מה אבסורד בזה? ברור שאם אחד מבני הזוג עובד צריך לשלם יותר ארנונה...ההכנסה מהעבודה צריכה לפצות ולתגמל על זה.
בנוגע לאחותך,אם היא נהנית כמו כל העובדים,שחלקם חילונים אני מניח, מהטבת מעונות,הרי שאין קשר להיות בעלה לומד תורה-אלא מהטבה שמגיע מתוקף המעסיק.
אם מקום העבודה חרדי/דתי והמעונות התקבלו כהטבה מקובלת במגזר הזה,צר לי להודיע לך שרוב ההורים החילונים מתחבטים בסוגיה הזאת רבות:ובכל זאת יוצאים לעבוד כדי לא לצאת טפילים.
בנוגע לעניין אחר שמעניין אותי ואני מודה שאני לא מבין בו במאומה:לבוש חרדים.
השחורים זה בגלל אבל בית המקדש? סבבה,אבל למה בגדים ארוכים וחמים כל כך עם הרבה שכבות? לא מספיק שתי שכבות?
ונגיד שכן,למה בגדי גלות? על שום אבותינו? אבל הרי אבות אבותינו לבשו בכלל שמלות וגלביות ולא שטריימלים וחליפות.
ואם כבר חליפות,למה כולן כמעט זהות לחלוטים ובעלות אותן קודים? משום שאתם רוצים לבדל ולהרחיק ולהדיר את עצמכם מן הציבור החילני,אז אל תתפלאו מאיפה מגיע הניכור אליכם-לא אכפת לכם מהציבור החילוני ומהמדינה(בהכללה,ומדובר על פלגים מסויימים שהם ממש לא מיעוט).