ראובן, ברור לך שמדינות לא שולחות מטוסים להפצצה, ובטח שלא להפצצה נרחבת, בלי שיחידות מיוחדות נמצאות בשטח, כן? אני בהחלט אפול מהכיסא אם יתברר לי שסוריה לא שורצת כרגע בחיילי יחידות עילית לא רק של ישראל אלא גם של כמה וכמה מדינות מערביות אחרות, ואם ארה"ב תחליט ללכת למעורבות צבאית בסוריה, תהיה בטוח שהנוכחות הזו תגדל משמעותית וכך גם הסיכון לחיילים. מה גם שכמו שצ'ארלי ענה, טייסים בהחלט מסכנים את עצמם באיזורי מלחמה, אני זוכר אפילו במלחמה ביוגוסלביה שהסרבים הצליחו לפחות פעם או פעמיים להפיל מטוסי קרב חמקנים של האמריקאיים, שלא לדבר על מסוקים שמופלים בתדירות יותר גבוהה בעיראק ובאפגניסטן.
ולגבי עניין העלויות, אם ארה"ב נכנסת למעורבות צבאים בסוריה, זה אומר להחנות כאן צי שלם של אוניות מלחמה ונושאות מטוסים, בליווי של אוניות להגנה אווירית, צוללות, אוניות להגנה נגד צוללות, אוניות מודיעין, חיילים שמתפעלים אותן וחיילי מארינס ששמאבטחים אותן, לוגיסטיקה, ציוד, זה מערך שלם סביב הסיפור הזה שכל התפעול שלו עולה הרבה מאוד כסף עוד לפני שנורתה יריה אחת. אז נכון שכאן לאמריקאים יש את הבונוס של להשתמש בטורקיה, ירדן ואולי גם בישראל (יצור מתח רציני עם מדינות ערב, לא בטוח שיקרה) כסוג של בסיס קדמי, אבל עדיין, גם בסיס קדמי צריך לפרוס.
_________________ כורסה נוחה זה התחלה של סוף
|