rony כתב:
shayn00 כתב:
ורק בבקשה בלי הטיעון של למה לא גובים יותר מטבע, צ'ק פוינט, אמדוקס, אינטל וכו'.
1. אי אפשר - הם פשוט יעברו
2. הם מייצרות כאן ים תעסוקה והכנסות למדינה באופן עקיף
3. תסגרו את קרית גת בבקשה
4. תבדקו בעולם כמה חברות כמו אפל משלמות נגיד (באופן ישיר)
אז נכון - ניתן לעשות תיקון מסויים לא הכל בסדר - אבל במהות הסיפור הזה פופלסטי ברמות קשות
אני לא זוכר את המספרים המדוייקים, אבל ראיתי נתונים לפחות לגבי חלק מהחברות האלו שהן משלמות בארץ מס חברות נמוך בהרבה ממה שהן משלמות בכל מדינה אחרת, אתה באמת רוצה להגיד לי שלגבות מהן עוד כמה אחוזים (שיכולים להסתכם לכל הפחות במאות מיליונים, אם לא במיליארדים) זה מה שיגרום להן לעבור מדינה? אני גם חושב שעניין הרווחים הכלואים הוא שערורייתי, חברה מגיעה להסכם עם המדינה על הקלות במיסים בתנאי שאת הרווחים העודפים היא תשקיע בפיתוח בארץ ואז גם לא מחייבים אותה להשקיע את הרווחים האלו בארץ וגם מוותרים לה על יותר מ-90% מהמס שאמור היה להגבות במקור? אני לא אומר שחברות כאלו שתורמות למשק ושמעסיקות מאות ואלפי עובדים לא צריכות לקבל הטבות, הן בהחלט צריכות לקבל הטבות מכובדות, אבל מצד שני, אני מקבל תחושה מאוד לא נעימה שהמדינה נהייתה שטיח לרגלי החברות האלו.
עניין הרווחים הכלואים הוא לא פחות משערוריה,הסכמים צריך לכבד ולא לצאת בדרך עקלקלה,אך הפתח שניתן לחברות האלה בכלל לצאת ממנו ללא משא ומתן עקב פרצות חוקיות הוא תעודת עניות לממשלה.
אני לא חושב שעניין המיסוי נוגע לחברות זרות כמו אינטל ודומיהן,למרות שתאמין לי שגם הן לא יברחו כ"כ מהר כי המיסוי פה עוד סביר וההון האנשוי מעולה ומשתכר יחסית מעט.
הבעיה האמיתית היא בחברות חוצפניות כמו טבע: מגיעה לה חברה,שהמדינה השקיעה בה המון המון כסף ועשתה המון המון ויתורים למענה,לא משלמת מס בשיט, ובדרך אולי להפוך בכלל לחברה לא ישראלית.
טבע לאחרונה גם לא מחדשת המון הסכמי מו"פ עם חברות ישראליות שהשקיע בהן בעבר,ולא תמיד מתוך אי אמונה במוצר.
זה הגועל רפש הישראלי במיטבו.
טבע הרוויחו נטו בשנה שעברה $1.9B, אפילו 10% מס היו מתקבלים בברכה,לא משהו ששואף לאחוז לפי הפרסומים.
ובכלל,כל הטענות שלהם כאילו ההשקעה במו"פ הישראלי באה ע"ח תשלום מיסים מקוממת,שכן מהשקעה במו"פ הם יכולים להניב רווחים יפים מאוד וזה אינטרס ישיר-כלכלי מובהק שלהם.