סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 4:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
נדב תודה על הפרשנות שלי. אם מותר לי לציין, זה ששאלת 2 חברים שלך לא הופך אותך למבין בתחום וגם ההודעות שלך לא בדיוק משנות את התדמית.

גם בחישוב של אבו שוקרי ושלך עדיין הגענו לעלות של כ10-12 ש"ח לחצי ליטר ותג מחיר של מעל 100-150% לפחות מהמחיר הגולמי (25-30 ש"ח לחצי בכיף). אין הרבה מוצרי צריכה בסיסיים שבהם הפער בין מחיר הקנייה של נקודת המכירה הסופית כל כך גדול למחיר הקנייה של אותו מוכר מהספק. למעשה קשה לי לשים את האצבע על מוצר כזה (נו טוב, משקאות קלים או קפה במסעדות הם בעלי מחיר שערורייתי במידה דומה).
אפשר להגיד שרוב המחיר הולך בעצם על "האווירה", "האנשים", "המוזיקה" ובעצם להרגיש שאתה יצור חברתי בבר נחשב. אבל זו עובדה שבארים רבים יכולים להיות רווחיים מאוד גם עם מחירים פחות גבוהים. מילא אם הייתה מושקעת בחצי ליטר הבירה הזו איזו עבודה משמעותית (כמו למשל עם אוכל - להכין את הארוחה, לקנות את המצרכים, לחתוך, לשטוף וכו'). אבל בפועל הבירה זה מוצר שהמוכר מקבל מוכן ליד ורק צריך להגיש ולספור את המרשרשים.
בסופו של דבר איזה הוצאות פיקסד יש לבאר קטן יותר מלסופר שיכול להיות כמה מטרים לידו שיצדיקו כזה הפרש? הרי גם הסופר שוכר שטח (שהוא הרבה יותר גדול בדרך כלל), משלם חשמל על מקררים, על עובדים, מנקים וכו'. אז אני מניח שלכוח של סופר או חנות שמוכרים מוצרים רבים יכול להיות אימפקט מסוים על המחיר. אבל האם האימפקט הזה מצדיק מחיר כפול או יותר מזה? לא נראה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:13 pm 
Hall of Famer

אציין שככל שידוע לי המוצר עם ההפרש הגבוה ביותר בין מחירו הסיטונאי למחירו הקמעונאי הוא משקפיים (אם כי בטח יש מוצר עם הפרש גבוה יותר בעולם, אנעארף) שהוא בכלל בעיניי מוצר די מרתק. (ולו משום שיש פה הרבה יותר מאשר סתם עקומת ביקוש והיצע).

שיבר, לגבי הסופרמרקט - הבדל מובהק בינו לבין הבר, הוא שבבר הבירה היא המרכז, בעוד בסופר היא בסך הכל עוד מוצר מני אלפים, על כן לסופר יש גמישות תמחור גבוהה הרבה יותר על ידי BUNDLING. כמובן שהביקוש שההבדל הזה יוצר בסופר, שונה לחלוטין מהביקוש בפאב.
אני גם אציין שאין (כמעט) תחליפיות בין בירה בפאב לבין בירה בבית, כלומר זה לא כאילו שאנשים מתלבטים אם לשתות בירה כאן או שם - הם רוצים לצאת אז הם יוצאים. אם כבר יש תחליפיות (מסוימת אך מוגבלת מאד) באלכוהול קשה יותר, בו יש את ה "תדלוק" הקודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:17 pm 
Hall of Famer

נורטון, אלא שהפאב לא גוזר פה קופון. הפאב היה גובה פעם פי 3 על מחיר הקנייה, לפחות. העובדה היא שהם לא מגלגלים את מלוא עליית המחירים, ואפילו לא את רובה, על הלקוח הסופי. משמע שהערכתך לגבי קשיחות עקומת הביקוש של הצרכנים הסופיים בפאבים אינה מדויקת.

שיבר, לא היה צריך לפרשן אותך, כתבת דברים מאד ברורים. לכתוב "2 חברים שלי" זה באמת נראה חשוד, אבל כש"2 החברים שלי" הם 2 בעלי פאבים שנמצאים במקצוע מעל 10 שנים כל אחד, בכל זאת נותן להם פור על סתם אנשים שמשערים השערות. כמוך, למשל. ואתה מוזמן להראות איזו הודעה שלי מתנגשת עם המציאות. כי להראות ששלך מתנגשת-זה קל.

מה אתה בא וטוען פה? ששופרסל יכולה להרוויח גולמית פחות על בירה? שלום לך אליהו. זו הטענה הכלכלית ההו-כה-מלומדת שלך?

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ג' יוני 11, 2013 2:20 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:20 pm 
Freshman

שמתי לב שהיה פה דיון מסעיר על כמה צריכה לעלות כוס חצי ליטר של גולדסטאר.
אבל ההשוואה לסופר מעלה אצלי התהייה מה לגבי שאר האלכוהול בבר? מדוע לגבות 45 ש"ח על כוסית ג'ק דניאלס שעולה לבר בחישוב גס מקסימום 9-10 ש"ח?
שלא לדבר על כל מיני ברים שמוכרים וודקה תפוזים ב40+ ש"ח.
האם הבר יכול להוריד את מחירי הבירה ולהנות מהרווחיות של שאר המשקאות? או שמא כמעט כולם שותים רק בירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:21 pm 
Hall of Famer

לא. היא אומרת שהיא לא קשיחה לחלוטין. אך מכיוון שהם מגלגלים חלק גדול מעליית המחירים, זה אומר שהיא אכן קשיחה למדי.
אגב, היא גם אומרת שיש היום יותר היצע (ואני די בטוח שזה נכון. לפחות אם להתבסס על פתח תקוה וירושלים, אבל אני מניח שגם תל אביב, אבל אני לא באמת יודע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:22 pm 
Hall of Famer

דובק, אם הבר יעשה זאת - גם המעט אנשים שעוד שותים אלכוהול אחר בארץ, יעברו לפחות בחלקם לקניית בירה זולה יותר (מה שאגב ייצור פרדוקס, כי זה יגביר את הביקוש לבירה, ואתה עוד רוצה להוריד את המחיר שלו?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:24 pm 
Junior

אני לא יודע איך זה בשאר אירופה, אבל בפריז כמעט בכל מקום שבו ישבתי לא נתקלתי בחצי ליטר בירה בפחות מ8 (!!) יורו. מה שנהוג זה שאנשים יוצאים לשתות בhappy hour שלרוב מתרחש בערב המוקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:25 pm 
Hall of Famer

דובק, כמו בכל קביעת מחיר, יש כאן נושא של נקודת איזון. נקודת ההנחה היא שהרווח האופטימלי של פאב ממוצע הוא בזכות תמהיל המחירים הקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:26 pm 
Junior

נורטון כתב:
אציין שככל שידוע לי המוצר עם ההפרש הגבוה ביותר בין מחירו הסיטונאי למחירו הקמעונאי הוא משקפיים (אם כי בטח יש מוצר עם הפרש גבוה יותר בעולם, אנעארף) שהוא בכלל בעיניי מוצר די מרתק. (ולו משום שיש פה הרבה יותר מאשר סתם עקומת ביקוש והיצע).

זו תהיה שאני מסתובב איתה שנים, הפער הוא גם בין חומר הגלם למוצר הסופי (פרוטות ביחס לעלות), וגם מבחינת ההשקעה הנדרשת למוצר מבחינת הידע הטכנולוגי, (מעט מזעיר כמובן). ולא זו בלבד, אני זוכר שבעבר מכרו משקפיים טובות בסביבות ה100 ש"ח.

הערכה שלי היא שחלה כאן פרמיומיזציה ברוטאלית למוצר יומיומי, הוא הפך מפריט שימושי למותג אופנתי, כיום אתה משלם על שטח מפלצתי לחנות המשקפיים, -5 מסגרות תלויות על קיר בודד-, על פרסום, ושאר ירקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:27 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
אני לא יודע איך זה בשאר אירופה, אבל בפריז כמעט בכל מקום שבו ישבתי לא נתקלתי בחצי ליטר בירה בפחות מ8 (!!) יורו. מה שנהוג זה שאנשים יוצאים לשתות בhappy hour שלרוב מתרחש בערב המוקדם.

זה נכון, אבל צרפת די מיוחדת בנושא. אין לי מושג, אבל אני לא אתפלא אם זה נעשה בלחץ ממשלתי להגביר את הביקוש של יין (אותו הם מייצרים) לעומת בירה (שכמעט ולא מיוצרת בצרפת). בגרמניה, אוסטריה, צ'כיה, אנגליה וכו' - בירה מאד זולה. בשוויץ הכל יקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:28 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:

מצד שני, כמה עולה כוס יין בפריז?

בגרמניה, כמובן, מחירי הבירה הם בדיחה. חצי יורו-יורו בסופר, בפאב גם מחירים מצחיקים יחסית. כשיצאתי לבלות באחד המועדונים המבוקשים והיוקרתיים של ברלין שילמתי שם משהו כמו 20 ש"ח לחצי ליטר, וכשנהג המונית שחזרתי איתו לשדה התעופה שמע שביליתי שם הוא עשה פרצוף ואמר "הבירה שם נורא יקרה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:29 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
נורטון כתב:

זו תהיה שאני מסתובב איתה שנים, הפער הוא גם בין חומר הגלם למוצר הסופי (פרוטות ביחס לעלות), וגם מבחינת ההשקעה הנדרשת למוצר מבחינת הידע הטכנולוגי, (מעט מזעיר כמובן). ולא זו בלבד, אני זוכר שבעבר מכרו משקפיים טובות בסביבות ה100 ש"ח.

הערכה שלי היא שחלה כאן פרמיומיזציה ברוטאלית למוצר יומיומי, הוא הפך מפריט שימושי למותג אופנתי, כיום אתה משלם על שטח מפלצתי לחנות המשקפיים, -5 מסגרות תלויות על קיר בודד-, על פרסום, ושאר ירקות.

מצד שני, יש היום אפשרויות לקנות משקפיים (שמש ורגילות) במחירים מצחיקים ברשתות קמעונאיות גדולות-ואני לא יודע כמה אנשים משתמשים בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:30 pm 
Hall of Famer

שיבר, כעובדה, נדיר שאנשים מתעשרים מבעלות בפאב (או במסעדה, אם כבר הזכרת את מחירי השתייה במסעדות). פשיטת רגל של מוסדות כאלה איננה דבר נדיר בכלל.

האם זה בגלל תמחור חזירי שמבריח לקוחות? יכול להיות. איכשהו, אני בספק אם זה מסביר את כל המקרים.

וחברים, ראבאק.
משקפיים זה זכר זוגי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:32 pm 
Hall of Famer

לגבי משקפיים, ובלי לבדוק את זה לעומק. אני חושב שאחת מהסיבות היא שיש כאן הסוואה של המחיר האמיתי, בראש ובראשונה - כלומר, מחיר הגלם הוא לא רק הפלסטיק והטכנולוגיה הדרושה ומה לא, אלא חומר הגלם והטכנולוגיה הגלומים בעשרה זוגות משקפיים. למה? כי אני די בטוח שעל כל עשרה זוגות, רק זוג אחד נמכר.
אני לא יודע אם אני צודק בהנחה הזו, אבל היא נשמעת לי הגיונית. כאמור, גם פה הביקוש קשיח (בן אדם צריך משקפיים, מה לעשות). ההיצע גם הוא מבלבל, כי ההיצע הוא לא בדיוק כמות המשקפיים בעולם, אלא יותר כמות חנויות המשקפיים בעולם (שהרי הייצור נעשה כדי שאותו זוג אחד יימכר לאותו אדם אחד). לכן אגב, כאשר וולמארט או הסופרפארם מוכרים משקפיים הם בהחלט משנים באופן די משמעותי את השוק.
וכן, נו, ברור שיש גם פרימומיזציה (אהבתי את המונח), אם כי לא קלאסי (כי במותג סופר פרימיום קלאסי, ככל שהמחיר עולה - כך גם הביקוש. שזה אולי היפך ההיגיון אבל גם מאד הגיוני, אם כי לא מדויק במאה אחוז. בכל מקרה, האלמנט הזה של עקומה הפוכה קיים במוצר סופר פרימיום, ואני לא חושב שהוא קיים בהכרח במשקפיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:33 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
sheky כתב:

מצד שני, כמה עולה כוס יין בפריז?

בגרמניה, כמובן, מחירי הבירה הם בדיחה. חצי יורו-יורו בסופר, בפאב גם מחירים מצחיקים יחסית. כשיצאתי לבלות באחד המועדונים המבוקשים והיוקרתיים של ברלין שילמתי שם משהו כמו 20 ש"ח לחצי ליטר, וכשנהג המונית שחזרתי איתו לשדה התעופה שמע שביליתי שם הוא עשה פרצוף ואמר "הבירה שם נורא יקרה".

זיל הזול, 2-3 יורו. זול בהרבה מברוב המדינות המקבילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:34 pm 
Junior

אורן כתב:
משקפיים זה זכר זוגי.

זהו, שאנחנו הומופו(א)בים.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ג' יוני 11, 2013 2:37 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:35 pm 
Junior

היין פה יחסית סביר, למרות שאין לי בסיס השוואה רחב.
לגבי שאר אירופה אז הייתי בסופש הזה בברצלונה והכל שם זול משמעותית יותר מפריז, בינהם הבירות כמובן.
לגבי שאר אירופה אין לי הרבה ידע... אני יכול לספר על הסביבה שבה אני נמצא ופה (פריז) זה יקר בטירוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:36 pm 
Junior

נורטון, מדוע זה קיים רק במשקפיים, ולא -לדוגמא- במכונות כביסה? כלומר איך יתכן שלפטופ טוב עולה כמו זוג משקפיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:40 pm 
Hall of Famer

לפטופ טוב עולה כמו זוג משקפיים? למיטב ידיעתי, לפטופ באיכות טובה, לא מעולה ואולטרה-מוצלחת, אמור לעלות כ2000 ש"ח. משקפיים, בכל הכבוד, זה הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:42 pm 
Junior

ב1200 ש"ח אתה יכול למצוא לפטופ טוב (לא איכותי אבל טוב). זה המחיר כיום של משקפיים איכותיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:44 pm 
Hall of Famer

בלי להכנס לענייני מולטיפוקל וכאלה, אני חושב שניתן למצוא משקפיים יפים ואיכותיים גם ב700-800 ש"ח, אם לא בזול יותר. ברשתות כמו שופרסל וסופרפארם-בוודאי בזול יותר, רק שאנשים לא כל כך רגילים לקנות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:45 pm 
Hall of Famer

נדב, מדומני שאתה מבלבל כאן בין משקפי קריאה למשקפי ראייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:49 pm 
Hall of Famer

מה יותר יקר? הראייה, לא? משקפי ראייה עולים 1200 שקל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:52 pm 
Hall of Famer

גינות, שוב אפשר לחלק את השאלה לכמה חלקים.
אציין גם שהדברים שנכתבים כאן מבוססים על היגיון ועל ידע כלכלי, אבל לא על ידע ספציפי במוצרים האלה.

בלפטופים, אני מניח שההיצע גמיש למדי, למעשה יותר מאשר במשקפיים - למה? כי מדובר בלא מעט חברות ענק שמתבססות על טכנולוגיה דומה פחות או יותר, במקום שבו העלויות המשתנות (VC) זניחות, כך אני מניח. למעשה, אני לא בטוח שהעלויות של הלפטופ עבור חברות הענק האלה גדולות בהרבה מאשר חברות המשקפיים (גם אני מניח בשל היתרון לגודל). ההיצע גדול וגמיש, והביקוש גם הוא. בן אדם יכול להחליט להחליף לפטופ פעם בשנתיים או פעם בחמש שנים. בן אדם יכול לקנות מוצר תחליפי (נייח, טאבלט). וכך או כך, נוצרת קומודיזציה מסוימת (כלומר, הפיכה של המוצר ל "סחורה" חסרת בידול) בתחום הלפטופים. שזה בגדול רע ליצרנים וטוב ללקוחות. לכן, אגב חברה כמו אפל שיוצרת בידול אמיתי (או לפחות עד שסטיב ג'ובס מת) היתה יכולה למכור מחשב מקביל בפרמיום די רציני ביחס לחברות האחרות, חסרות הבידול.
מכונות כביסה - קודם כל, ברור שזה גם "קומודיטי" (סחורה חסרת בידול), פרט אולי למותג פרימיום אחד או שניים (נניח MIELE כמקבילה לאפל). הביקוש כאן אמנם קשיח יותר (כי בדרך כלל מחליפים מכונה כשהיא מתקלקלת, ולא סתם כשיוצא דור חדש), אבל קיימים תחליפים לפחות בחלק מהמדינות (בארה"ב ובאירופה - מכבסות ציבוריות). כך או כך, הקומודיזציה, בדיוק כמו בשוק הלפטופים, הוא גורם מכריע למחירה הזול.

משקפיים, באופן קצת מפתיע, הם בדיוק ההיפך מקומודיטי. לא רק שיש הבדל בין חברה לחברה, אלא שבתוך כל החברות יש הבדל עצום בין משקף למשקף. ממילא ההשפעה של זה על הביקוש משתנה. מדובר אחרי הכל במוצר "מיוחד" מתאים ספציפית.

כך שאם ניקח את כל העובדות שלנו
א. בראש ובראשונה, הקומודיזציה של שני המוצרים האחרים שהזכרת, לעומת הספסיפיקציה של המשקפיים שמייצרתת ובכן,פרימומיזציה.
ב. העובדה שעבור חברות ענק כמו בוש (במכונות כביסה) ו HP (בלפטופים), מחיר חומר הגלם לא באמת שונה מאשר זה של סילוואט כשהיא מייצרת משקפיים. (כלומר, כן, יכול להיות שהמחיר הוא פי עשרה, אבל זה זניח למדי. 50 דולר במקום 5. דברים כאלה. לא זה ישנה למישהו ולא זה ישנה למישהו במחיר הכולל של המוצר).
ג. קיומם של מוצרים או פתרונות תחלופיים (אציין שגם לגבי משקפיים הם קיימים, אבל שוב - נוצר כאן אפקט הפוך, בהרבה מקרים אנשים קונים משקפיים דווקא בגלל אפקט הפרימיום שלו, ובכך מעלים את המחיר, וגורמים לזה להיות עוד פחות קומודיטי).
זה יכול להסביר את זה.

אגב, בהחלט יתכן (ואני לא יודע) שבעבר, נושא הפרימיום לא היה רלוונטי כל כך למשקפיים, שהיתה יותר קומודיטי מהיום (נו, לכולם כשהייתי קטן היו מסגרות ברזל מרובעות ומכוערות). מה שגם יכול להסביר היטב ובקלות את עליית המחירים המובהקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:55 pm 
Junior

כאמור בדברי, משקפי ראיה הם גם מוצר אופנה, ו1200 ש"ח הוא מחיר די מצוי עבורם, אם כי לאיכותיים שבהם, מבירור קצר, הטווח נע בין 700 ל900 ל"רגילים", אין לי מושג מה המצב במגזרים אחרים. (אצלנו, לרוב, המחיר זול יותר).

נורטון, שומע אני את דבריך, ולומדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נביא בעירו ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: