סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 8:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 3:53 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יותר מענין מלברון נגד קובי לטעמי.
ניסיתי לחשוב על המיקום של הגמר הנוכחי ואני חושב שהוא שני רק לפניקס-שיקגו ההוא ההוא. אבל אני אשמח לשמוע על הגמרים משנות השמונים שפספסתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:09 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הגמר של השנה לא לטעמי בכלל.
הגמר שהכי אהבתי היה של 93 אבל דווקא בגלל שלמדתי אז לפסיכומטרי והלילות האלו כמעט עלו לי בכניסה לאוניברסיטה.
רציתי כל כך שמייקל יגיע לתריפיט וייצר מרחק מהריפיטים של מג׳יק והפיסטונס. והוא באמת עלה אז למדרגה אחרת.
מבחינת כדורסל כמעט מיותר להסביר.
הגמר ששבר לי את הלב היה ב-85 שהלייקרס שחטו את הסלטיקס אהובתי.
כל פעם שמג׳יק התמודד מול לארי זה היה קסם, היתה ביניהם כל כך הרבה הערכה הדדית ותחרותיות והפאולים עוד היו פאולים.
גם ההרכבים היו כל כך איכותיים, חמישייה של די ג׳יי איינג׳ בירד מקהייל ופאריש זו חמישייה בלי רול פליירס רק תותחים.
מג׳יק שו קופר וורתי קארים היתה גם כמעט כזו.
לא היו הרבה שחקני הרכב חד מימדיים כמו היום. היו מעט אבל פחות.
הגמר השנה היה די מאכזב חוץ מהמשחק האחרון אבל לעומת יוסטון אורלנדו אין שום גמר יותר משמים ממנו.
דווקא אחת מהסדרות הכי מלהיבות היתה של סקרמנטו הגדולה מול הלייקרס.
סקרמנטו היתה התגלמות הכדורסל שאהבתי באותו זמן.

אז שלי:

93
86
ו2008 הגמר של הביב תרי של בוסטון כיפר על כל כך הרבה אכזבות והיה מופת של הגנה אגדית מבלי להיות הפיסטונס של וואלאס המשמימים.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ו' יוני 21, 2013 4:14 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:11 pm 
Hall of Famer

דווקא המשחק האחרון של הגמר הנוכחי? הייתי חושב שהשישי הוא יצירת המופת של הסדרה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:16 pm 
Junior

השישי הוא קומדיה של טעויות וההארכה היתה סתמית ומלאה טעויות.
הלילה היתה פעם ראשונה שמישהו התעלה מעל הטקטיקה ושבר את השבלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:25 pm 
מנהל פורום

לפחות לברון ומג'יק יחלקו על עליך...
אני אפילו מביא את דעתי האישית (כי אני לא נהניתי ממנה במיוחד מסיבות ברורות), מבחינת דימוי היסטורי ברור לי שהיא בטופ של הטופ.
מה זוכרים מהלייקרס-בוסטון חוץ מה6 מ24 של קובי במשחק השביעי? בסידרה הזו חוץ מהדרמה במשחק השישי יש לך את הסלים של לברון ופארקר, את שיא השלשות של גרין, את הזיגזג של מיאמי, ואפילו את ההחטאה של דאנקן ואת ההופעה שלו בכלל. לגמרי לפנתיאון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:28 pm 
Sophomore

פלאש יזכור את ה15 ריב' של קובי.
על כל פנים,אני לא בטוח שהסדרה הזאת עולה בהרבה על הסדרה ב2009.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:50 pm 
Hall of Famer

שלוש הסדרות הגדולות ביותר שיצא לי לראות היו כמובן בשנות השמונים, כל סדרה והמיוחד לה.
84 הייתה הפעם הראשונה שהיריבות העתיקות נפגשו שוב הפעם בגרסת לארי ומג'יק. תחילת הסדרה הייתה זהובה אחרי שהלייקרס גנבו משחק בגארדן וקרעו את הסלטיקס במשחק הראשון בפורום ב-33 הפרש. בירד אז קרא לחברים שלו בקבוצה "סיסיז" והסלטיקס העלו את מפלס האינטנסיביות שלהם, כשזכור במיוחד הקלוזליין של מקהייל על רמביס. מג'יק ג'ונסון איבד את העשתונות שלו בסדרה עם מספר טעויות מכריעות שהביאו לו את הכינוי "טראג'יק" ג'ונסון והסלטיקס ניצחו.
ב-85 היה את הרימאץ' והפעם מי שיצאו כמו מלוע של תותח בסדרה היו הסלטיקס עם "טבח יום הזיכרון" בו הם ניצחו ב-34 הפרש. הלייקרס התעוררו, הצליחו לגנוב את המשחק הבא וקארים, ה-MVP המבוגר בהיסטוריה סחף את הקבוצה לניצחון בגארדן.
ב-87 הייתה הסדרה הסופית בה מג'יק סגר סופית חשבון עם הסלטיקס עם הג'וניור סקייהוק שניצח ללייקרס משחק בגארדן ומשם הלייקרס סגרו את הסיפור.
הסדרה הגדולה האחרונה הייתה שנה אח"כ בין הלייקרס לבין הפיסטונס. אני חושב שזאת הייתה הסדרה הכי טובה שאני ראיתי אי פעם. הרבע השלישי של אייזיאה, הטריפל דאבל של וורת'י במשחק 7 (היחידי בקריירה), המון כדורסל מדהים והרבה דם רע.

הסדרה של פיניקס מול שיקגו הייתה כנראה הסדרה הכי עצובה עבורי אבל הכדורסל בשנות השמונים היה טוב יותר משמעותית לטעמי.
בשנות האלפיים יש מצב שזאת הייתה הסדרה הטובה ביותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 5:11 pm 
Sophomore

הסדרה של דטרויט מול הלייקרס ב-2004 הייתה אירוע הספורט המהנה ביותר שצפיתי בו. הפיסטונס במופע הגנתי אדיר פשוט פירקו לחתיכות את הגלקטיקוס של הלייקרס.

הסדרה הזו התחילה אצלי תהליך ארוך של התעניינות אינטנסיבית בנבא ובמקביל איבוד עניין לחלוטין בענפי ספורט אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 5:14 pm 
Hall of Famer

עמוס הזכיר את 88'. מהלך הסיום של הסדרה ההיא, עם הוצאת החוץ של ליימביר שהמגרש כבר מלא באנשים ויש עוד זמן על השעון הוא אחד הקטעים ההזויים שראיתי ב-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 6:08 pm 
Junior

(אני אתייחס אך ורק לסדרות שהייתי בשלב בחיים שיכלתי לקום לצפות בהן משמע 95 ואילך...)

אני חושב שהסדרות של החביבות עליי(שתיים מהן הייתי בעד הצד שניצח ואחת בצד שהפסיד) הן אלו של 1998 ,2008 ו2011.

מבחינת גמרים אזוריים,יש את הלייקרס נגד סקרמנטו(שהפסדתי את הדקות האחרונות שלו בגלל שהייתי חייב לעוף לצבא בבוקר) וגם אינדיאנה נגד שיקאגו ב1998...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 6:17 pm 
Senior

משחק 7 של הלייקרס נגד בוסטון היה נורא מבחינת כדורסל. גם הסדרה של ספרס-דטרויט לא ממש הייתה טובה מהבחינה הזאת. הסדרה של השנה הייתה מותחת ומצד שני הציגה התעלויות נהדרות של שחקנים אינדיבידולים ומהלכים גדולים בקלאץ'. קלאסיקה אמיתית בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 6:55 pm 
Hall of Famer

מהסדרות שאני ראיתי במלואן (קרי משנת 2001):
1. בוסטון - לייקרס ב-2008 הייתה יותר טובה. מאמנים יותר טובים, קאדר שחקנים יותר טוב בשתי הקבוצות.
2. דטרויט שמה את המסמר האחרון בארון של שאקובי ומנצחת בדרך למעשה 4 הול אוף פיימרים.
3. סן אנטוניו - דטרויט ב-2005 הייתה סדרה לא קלה לכדורסל, אבל גם כאן - מאמנים טובים יותר, קאדר שחקנים יותר טוב בשתי הקבוצות (סן אנטוניו הייתה אותו דבר למעשה, רק עם שחקנים וטרנים באן בי איי במקום "פישרים" כמו ספליטר ודני גרין).
4. דאלאס עושה אפסט מדהים ומנצחת את מיאמי ב-2011. כמה קאמבקים מדהימים של דאלאס ותצוגות קלאץ' אדירות. כנראה הפעם הראשונה ש"סוס שחור", אותה מועמדת שמדברים עליה שהיא יכולה לעשות צרות לאחרים, אבל תמיד מפסידה בסופו של דבר, אשכרה הצליחה לקחת את הפלייאוף תוך כדי שהיא נותנת תצוגות פנומנליות גם נגד יריבות במערב (כולל 4-0 על האלופה היוצאת הלייקרס).
5. מיאמי-ספרס של השנה. הבלוואאוטים ממשחק למשחק די הורידו לדעתי מהאיכות של הסדרה. בסה"כ מבחינת רגעים אפשר להגיד שהיו פה כמה רגעים שייזכרו: הסל של פארקר בסוף משחק 1, שיא השלשות של גרין ואותו לילה שלשות שלו ושל גרי ניל, משחק 6 והתצוגה של לברון ושיין באטייה במשחק 7.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:02 pm 
Senior

לא הבנתי איך קאדר השחקנים של דטרויט- סאן אנטוניו ב-2005 יותר טוב משל מיאמי-סאן אנטוניו. טימי ומאנו היו צעירים בכמה שנים, אבל דאנקן של הסדרה הזאת משמעותית טוב מדאנקן של אותה סדרה. גם פארקר היה הרבה יותר טוב השנה. כנ''ל הצוות המסייע, חוץ מהורי. מיאמי-דטרויט זה כנראה נו בריינר. לברון לעומת פרינס ו-וויד לעומת המילטון. בוש קצת יותר טוב מבן וואלאס(ביכולת של בוש בסדרה הזאת זה אולי תיקו). נשאר שיד, וכל הספסל העדיף של ההיט לעומת דטרויט המאוד מאוד קצרה של 2005.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:23 pm 
Hall of Famer

בוש קצת יותר טוב מבן וואלאס?! בוש לא היה מעז אפילו לעלות למגרש מול הוואלאסים. אם מול סן אנטוניו הוא סיים עם 0 נק', מול הוואלאסים הוא היה מסיים עם מאזן שלילי. קו פנים הגנתי הכי טוב שראינו ב-10 שנים האחרונות, על מה אתה מדבר בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:31 pm 
Hall of Famer

להגיד שדטרויט ניצחה 4 הול אוף פיימרים זה אונס המציאות. קודם כל קרל מאלון שגם ככה כבר לא היה ביכולת ההול אוף פיימר שיחק על רגל אחת בערך ונראה ככה. גארי פייטון היה רחוק הרבה יותר מאשר מאלון מיכולת היכל התהילה. הלייקרס שיחקו עם 2 הול אוף פיימרים הלכה למעשה, שלא יכלו לראות אחד את השני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:37 pm 
Hall of Famer

האמת שזה היה טריו. שאק-קובי-ג'ורג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:50 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:
בוש קצת יותר טוב מבן וואלאס?! בוש לא היה מעז אפילו לעלות למגרש מול הוואלאסים. אם מול סן אנטוניו הוא סיים עם 0 נק', מול הוואלאסים הוא היה מסיים עם מאזן שלילי. קו פנים הגנתי הכי טוב שראינו ב-10 שנים האחרונות, על מה אתה מדבר בכלל.

בהחלט יכול להיות שבוש היה נראה כמו כלום מול דטרויט(למרות שבעיני היכולת שלו היא לא פונקציה של שומר. בשנתיים האחרונות הוא ניזון מג'אמפרים ופידים של לברון ו-וויד), השאלה עד כמה השומר של וואלאס בצד השני היה מרמה ממנו מול ריפ וצ'ונסי. בכל מקרה, בשום צורה שהיא דטרויט ההיא לא טובה ממיאמי הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 10:19 pm 
Hall of Famer

מסכים לגמרי עם מי שציין את הסדרה של הפיסטונס נגד הלייקרס. למרות שלא סבלתי אותם אז (ארטסט וזה), הסדרה הזאת הייתה פשוט תענוג צרוף. ניצחון ענק של קבוצה במלוא מובן המילה, ושל המאמן שלה במה שלפחות לדעתי מדובר באליפות מאמן הכי מרשימה שאני ראיתי, וכל זה מושג מעמדת אנדרדוג מובהק. לדעתי זו הסדרה היחידה שהיה מאוד מאוד קשה לבחור לה MVP , כל אחד מהחמישייה שלה היה יכול לקחת את זה בצורה ליגיטימית לגמרי.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 11:23 am 
Junior

אני חושב שסיום הסדרה הנוכחית קצת השכיח שהיה מדובר בסדרה ככה ככה.

משחק 1 צמוד וטוב
משחק 2 שנהיה חד צדדי החל מהרבע השלישי
משחק 3 חד צדדי לגמרי
משחק 4 - חצי צמוד אבל עם שליטה ברורה של מיאמי
משחק 5 - דומה למשחק 4 כאילו צמוד אבל שברור מי מנצח
משחקים 6+7 - פנטסטים

הסדרה של מיאמי - דאלאס לפני שנתיים הייתה הרבה יותר צמודה.

גם הסדרה של מיאמי - אוקלוהומה שנה שעברה סיפקה 3 משחקים צמודים (משחקים 2-3-4) יותר מרוב הסדרה הזאת.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 11:43 am 
Junior

ספרס-מיאמי זו הסדרה הכי צמודה שראיתי, מבחינת רמת שתי הקבוצות-משחקים 6 ו7 הלכו עד הדקה האחרונה.
שלושה בלואוטים היה במספיק סדרות, היו גם ארבעה משחקים שהוכרעו ברבע האחרון.

מבחינת רמת הכדורסל, ההתאמות, ורמת השחקנים זו סדרה בעיני טיפה יותר טובה מדאלאס-מיאמי, לייקרס-סלטיקס, ספרס-פיסטונס (סדרה אולטר- אגרסיבית והגנתית ענקית של שתי הקבוצות), כשהמשחק השישי שהיה פשוט המשחק הכי טוב שראיתי אי פעם (כל כך הרבה מהלכים גדולים ברבע האחרון וההארכה) מעלה את הסדרה הזו רמה מעל.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך א' יוני 23, 2013 11:48 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 11:46 am 
Hall of Famer

אני חושב שגם דסרת רוקטס-ניקס שווה אזכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 11:54 am 
Hall of Famer

אורן כתב:
אני חושב שגם דסרת רוקטס-ניקס שווה אזכור.

אכן בתור אות ומופת לאנטי כדורסל. עם כל הכבוד למשחק השביעי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 11:55 am 
מנהל פורום

לא בקריטריון המרכזי שלי - רמת הכדורסל בסידרה (בקריטריון הזה היא אולי היתה המחורבנת ביותר שאני זוכר). אני מסכים לגמרי עם פלאש שהסידרה הנוכחית היתה סופר צמודה. גם המשחקים שהסתיימו בתבוסות היו ברובם צמודים והבריחה היתה פתאומית לקראת סוף הרבע השלישי.

בכל אופן, הנה המרכיבים לדעתי של אירוע ספורט גדול:

1. רמה גבוהה. מתח ברמה מחורבנת זה חסר ערך. כמובן שגם מעמד חשוב (אבל זה לא רלוונטי לשאלה הנוכחית וממילא ברור שזה תקף כאן).
2. הגעה של שתי הקבוצות. נניח, מה שקרה בין באיירן וברצלונה השנה היה מגניב וכל הכבוד לבאיירן עליו, אבל סדרות במעמד צד אחד לא נכנסות לפנתיאון.
3. "סיפור" גדול, בין אם ספורטיבי (נניח, החזרה של מיאמי במשחק השישי) או חוץ-ספורטיבי (דאנקן בן ה37 שהיה ככה קרוב לMVP גמר)

אם לתת דוגמה, אולי משחק הכדורגל הכי גדול שאני זוכר זה צרפת-גרמניה 82, שהיה בו באמת את כל המרכיבים הללו. שתי קבוצות מעולות (צרפת היתה אולי הקבוצה הכי טובה במונדיאל הזה), משחק ענק עם טונה מהפכים, שני הגולים של רומיניגה בהארכה, העבירה הנוראית של שומאכר, הבכי של ליטבארסקי אחרי החטאת הפנדל וכך הלאה.

אז בקריטריונים האלה, דטרויט-לייקרס נופלים על קריטריון 2, בוסטון-לייקרס נופלים על קריטריון 3 (אני באמת לא מצליח לזכור כלום מהסידרה הזו, חוץ מה6-24 של קובי). כל סדרות לייקרס-סלטיקס משנות ה-80 לעומת זאת לגמרי עונות על כולם, כנ"ל שיקגו-פניקס, ובודאי הסידרה הנוכחית. הייתי מוסיף גם את האליפות השנייה של יוסטון שלמרות (או דווקא בגלל) שנגמרה בסוויפ היתה יופי של סידרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 12:01 pm 
Hall of Famer

אז בעיני יש עוד קריטריונים -

למשל, שואו-דאונס.

קרבות בין שני שחקנים גדולים באותה עמדה.

באופן כללי, התעלויות של שחקן - מה שחאכים עשה בסדרה ההיא (ובכל הפלייאוף ההוא) שם אותה במקום טוב היסטוריה. וזה לא שהוא שיחק מול ואקום. המספרים של יואינג, כשלעצמם, היו מצויינים.

עצם העובדה שאחרי הסדרה הזו לקח לא זוכר כמה שנים עד שהייתה שוב סדרה שהגיעה לשבעה משחקים גם אומר משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2013 12:06 pm 
מנהל פורום

ועדיין, הרמה הכללית בה היתה רעה מאוד (דווקא נדמה לי שמשחק 7 זכור בעיקר לדראון עולם על ההפצצות של סטארקס מצד אחד ומקסוול מצד שני). אני חושב שכל מה שכתבת נכלל תחת הכותרת של "סיפורים גדולים" אבל אני חושב שהרמה הכללית היא פרמטר מכריע. בכל אופן אין לי בעיה שהיא תקבל איזכור...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80, אבו שוקרי ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה