סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 8:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 2:00 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4405551,00.html

עוד עליית מדרגה ( לאחר סימון המוצרים) במלחמה של האיחוד האירופאי נגד ההתנחלוית.

תגובות מהימין כוללות לא מעט רפרנסים מגוכחים לשואה ואמירות על גזענות ( לא רואה מה הקשר) :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4405627,00.html

חבל לי באמת על האנשים בהתנחלויות, אבל אם דברים מהסוג הזה יאטו את הבניה בשטחים או יקדמו את התהליך המדיני, אז רק טוב יצא מזה בעיני.

מהיכרותי עם המנהיגים פה ומנהיגי השכנים, סביר להניח שכלום טוב לא יצא מזה לשני הצדדים.

באופן כללי, לא מבין איך אפשר לתמוך ב2 מדינות ל2 עמים ( העמדה ה"רשמית" של ביבי ) ולהמשיך להקים ולגדל התנחלויות... כמובן שברק היה המלך בזה בהיותו "שמאלני" ושיאן ההתנחלויות. לא ברור....
לפחות את הבית היהודי אני יכול להעריך (ולהיות מרחק שנות אור מהתפיסה שלהם) בזה שהם פועלים בהתאם לאמירותיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 2:02 pm 
Sophomore

למיטב הבנתי (ואני מודה שלא בדקתי לעומק) כבר תקופה ארוכה שישנה הקפאת בנייה בכל מה שהוא לא גושי ההתיישבות באופן מובהק ומוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 2:18 pm 
Junior

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4405719,00.html

לא יודע כמה מהן מוגדרות כגוש התיישבות באופן מובהק, אבל אני לא חושב שהבנייה הוקפאה מחוץ לגושים הגדולים.

והאיחוד האירופאי אומר פה פחות או יותר שעד לא נתחיל לדבר על הסדר ונחליט מה יהיה עתיד להיות בישראל ומה לא, כל מה שמעבר לגבולות 67 לא כשר מבחינתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 2:56 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
התלונות על גזענות הן לא "אתם גזענים כלפי מתנחלים" אלא "אתם אנטישמים, אם זו לא היתה ישראל לא הייתם נוהגים ככה". התגובה של דני דיין בהחלט מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:05 pm 
Junior

אי אפשר להיות גזעניים כלפי המתנחלים מכיוון שהם אינם גזע...

התלונות נגד אנטישמיות גם נראות לי לא קשורות, כי הבעיה היא לא עם ישראל והיהודים אלא עם ההתנחלויות. לי אישית זה נראה לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הייתי שמח לענות לך אבל מכיוון שהייתי חוזר בדיוק על מה שכתבתי בהודעה הקודמת היה נחמד אם בתור התחלה היית קורא אותה :-(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:10 pm 
Junior

קראתי!
לא ראיתי בלינקים תגובות של דני דיין ככה שלא הבנתי את הרפרנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:35 pm 
Hall of Famer

כן, זה נורא מפתיע. אז מסתבר שהאסטרטגיה של "נתעקש כמה שאנחנו יכולים-תוך כדי שפיכת אלוהים יודע כמה כסף-ובסוף לעולם יימאס וכולם יראו שאנחנו צודקים ולא נזוז מפה" לא עובדת. אפשר לקבל החזרים מהמתנחלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:38 pm 
Hall of Famer

אני חייב לציין שלא הבנתי.
כלומר זה שהאירופאים הם אנטישמים זה ברור לי.
מה שלא הבנתי זה מה זה המימון הזה ולמה בכלל הוא קיים. מה מממנים ולמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:45 pm 
Hall of Famer

וזה שהאסטרטגיה של מדינת ישראל עם השטחים הוכיחה את עצמה כמטומטמת, גם ברור לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:47 pm 
Junior

נכש״ן.

ולפרוטוקול: נדב, לא.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:51 pm 
Hall of Famer

מה שצוד אמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:54 pm 
Hall of Famer

ולמה לא?

כאילו, אם שפכנו שם מיליארדים על גבי מילארדים ללא כל פרופורציה לחלק היחסי של המתנחלים במדינה (שזה משהו שבכלל אף פעם לא הבנתי אצל מתנחלים), של לדבר על המחיר המדיני, ועכשיו אירופה מחרימה וברור גם לך שברגע שאמריקה תחרים זה יהיה הסוף הסופי והמוחלט של כל האופרציה המגוחכת הזו-זה לא היה מיותר? לא שפכנו לשווא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 3:58 pm 
Hall of Famer

קודם כל, אירופה הבאמת נגועה באנטישמיות מחרימה, זה דבר אחד. מכאן ועד שאמריקה תחרים, זה ממש לא הצעד הקטן שאתה מתאר.
שנית, לי זכורים מאמרים על כך שהמשפט הראשון שלך פשוט לא נכון. בכל מקרה, אם טענת טענה , אנא הוכח.
שלישית, אני עדיין לא מבין את אופי ההחרמה הנוכחית ועל איזה מימון מדובר. כזכור, בתור קפיטליסט, אני בכל מקרה לא בעד מימונים שלא נובעים מכלום. אם כי אני לא יודע מה הסיפור כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:02 pm 
Junior

מאיפה נובעת הטענה שאירופה של היום אנטישמית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:02 pm 
Senior

החרם האירופאי הוא על תוצרת ההתנחלות שלא תיכלל בהסכמי הסחר למיניהם, המימון שנדב מדבר עליו (אם הבנתי נכון) הוא המימון שמימנה המדינה את מפעל ההתנחלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:08 pm 
Hall of Famer

תומר, את הסיפור הבנתי. אבל תודה על הרישא.
שקי, הלינק הזה לדוגמה, אבל גם בגלל שחייתי שם וגם בגלל שקראתי מספיק לאורך השנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:14 pm 
Junior

בהנחה שב"לינק הזה" הכוונה הייתה להחלטה של האיחוד, אז זה ממש לא מראה על אנטישמיות.

אני גר כבר כמעט שנה בצרפת ולא יכול להגיד שהרגשתי אנטישמיות. מה שכן יש פה המון מוסלמים אז לא כדאי להצהיר בישראליות יותר מדי.

צריך להבדיל בין שנאת יהודים לשנאת ישראלים. זה ממש לא אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:16 pm 
Junior

בפשטות:
ציטוט:
כן, זה נורא מפתיע. אז מסתבר שהאסטרטגיה של "נתעקש כמה שאנחנו יכולים-תוך כדי שפיכת אלוהים יודע כמה כסף-ובסוף לעולם יימאס וכולם יראו שאנחנו צודקים ולא נזוז מפה" לא עובדת. אפשר לקבל החזרים מהמתנחלים?

זו הנחת יסוד שקל לבנות עליה טיעונים יפים, אבל היא עצמה, איך לומר, לא בהכרח הדבר הכי מדויק שהמקלדת שלך הנפיקה.
תאמין או לא, יש אנשים שאשכרה חושבים שהשטחים האלה שייכים לנו, או מכח ההבטחה האלוקית או סתם כי ניצחנו בששת הימים.
יש אפילו טיעון בטחוני (לא מופרך בכלל לטעמי) בעד מפעל ההתנחלויות.
אפשר להסכים ואפשר לא, אפשר גם להתווכח על זה (אם כי אני ממליץ לך פשוט לשלוח לפלאש הודעה פרטית שתוכנה ״קובי אפס, לברון תותחחחחח״, זה יהיה הרבה יותר פרודוקטיבי), אבל להגיד שזו האסטרטגיה שעל פיה החליטו להשקיע כסף בבניה בהתנחלויות זה, כמו שאמרתי, לעשות לעצמך חיים קלים.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:17 pm 
Hall of Famer

למעשה זה בדיוק אותו דבר עם הבדל אחד - ניסיון להסוות את האמת.
אני מסכים שבמצב היפותטי בו השנאה היא למתנחלים בלבד בישראל, אבל קיימת גם מול אומות כובשות או מדכאות אחרות, המצב היה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:18 pm 
Junior

לאט לאט אני מתחיל להזדהות עם עמדות שפעם תפסתי כקיצוניות, כמו ההצעה של גדעון לוי למשל. אני לא סובל אותו וחושב שהוא חרטטן שמאלן מניאק מהסוג הנחות ביותר, זה שבכל דבר ימצא אשמה ישראלית, אבל הקריאה לחרם על ישראל היא הגיונית בהקשר של ההתנחלויות. המציאות היום היא שהציבור בישראל שבתוך הקו הירוק לא מרגיש את מחיר הכיבוש. כולם (כמעט) עושים איתנו עסקים, אנחנו לא נדחים בשדות תעופה ולרוב המקומות אפילו לא צריכים ויזה. על הטרור כבר השתלטנו כמעט לגמרי, ובאמת שזה הפך להיות עניין של אי נעימות מוסרית ולא יותר. אולי אם היה מחיר אמיתי לכיבוש הממשלה היתה מוצאת פתרון. כרגע לאף אחד אין אינטרס לשנות את המצב הקיים, ואני די משוכנע שגם להנהגה הפלסטינית כל כך נוח בעמדת הקורבן שהם לא באמת רוצים לשנות את זה. נוח להם להיות אופוזיציונרים, להאשים מישהו, להאשים משהו. מה הם צריכים עכשיו, אבו מאזן וכל הדור המקולל שלו שגדל על טרור, להתחיל לבנות מדינה עם קשיים רגילים. את מי הם ילהיבו בדיבורים על כלכלה וצמיחה? אף אחד. כשיש דיבור על שאהידים וירושלים ומוות וכיבוש כל ההמון מריע בכיכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:20 pm 
Junior

זה ממש לא אותו דבר...
ישראל היא פחות ממחצית מאולכוסית היהודים בעולם (לפי ויקיפדיה), לכן זה ממש לא אותו דבר.

החוסר חיבה לישראל באירופה ( במדינות ערב זה סיפור אחר כנראה) נובע מהשליטה על השטחים הכבושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:23 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
בפשטות:
ציטוט:

זו הנחת יסוד שקל לבנות עליה טיעונים יפים, אבל היא עצמה, איך לומר, לא בהכרח הדבר הכי מדויק שהמקלדת שלך הנפיקה.
תאמין או לא, יש אנשים שאשכרה חושבים שהשטחים האלה שייכים לנו, או מכח ההבטחה האלוקית או סתם כי ניצחנו בששת הימים.
יש אפילו טיעון בטחוני (לא מופרך בכלל לטעמי) בעד מפעל ההתנחלויות.
אפשר להסכים ואפשר לא, אפשר גם להתווכח על זה (אם כי אני ממליץ לך פשוט לשלוח לפלאש הודעה פרטית שתוכנה ״קובי אפס, לברון תותחחחחח״, זה יהיה הרבה יותר פרודוקטיבי), אבל להגיד שזו האסטרטגיה שעל פיה החליטו להשקיע כסף בבניה בהתנחלויות זה, כמו שאמרתי, לעשות לעצמך חיים קלים.

מה זאת אומרת "תאמין או לא"? אני סתרתי את זה שיש אנשים שאשכרה חושבים שהשטחים האלה שייכים לנו על סמך טקסט עתיק שהם חושבים שאל שלא קיים המציא? אני דיברתי על מניע בכלל?

דיברתי על הרציונל. העולם כולו, למעט כמה רפובליקנים מאד נוצרים, נגד ההתנחלויות. בישראל יודעים את זה לא מעט שנים. למרות שחרב ההחרמה והאי-לגיטימיות בעולם היתה מונפת כל הזמן מעל המפעל הזה-גם אם אתה משוכנע בצדקתו-וכתוצאה מכך על מדינת ישראל כולה, הגישה של המתנחלים היתה ועודנה "לא נזוז מפה". עכשיו לא תזוזו זה יופי (ומאד תיאורטי, ומאד צבוע), אבל אתה צריך להצדיק את זה לא רק מול האמונה שלך, אלא מול שאר הציבור שרואה בעיניים כלות איך ים של כסף ציבורי נשפך לתוך מפעל שבמקרה הטוב הוא שנוי במחלוקת ופוגע קשות בלגיטימיות הישראלית בעולם ובמקרה אחר פשוט ימוג מן העולם, וכל הכסף-לעזאזל.

אז התירוץ של המתנחלים הוא בדרך כלל, בשורה התחתונה, "אנחנו נהיה עקשנים ובסוף יימאס להם". אז וואלה, אתם עקשנים ולא נמאס להם. לפחות תפסיקו לשדוד אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:24 pm 
Hall of Famer

שקי, וממה הוא נבע ב 39 או באין ספור הפעמים שלפני זה? סליחה, אבל חארטה.

STPSG, האם הדברים אמורים גם לגבי תושבי אשקלון ושדרות? האם גם הם לא מרגישים את מחיר ה"כיבוש"? (או ליתר דיוק , את המחיר של מה קורה כשאנחנו מנסים להיפטר מה "כיבוש")?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 4:28 pm 
Hall of Famer

נדב, אתה מדבר ללא ביסוס.

הלינק הראשון שמצאתי לגבי דעות אמריקאים לגבי ההתנחלויות - הוא לינק נגוע, כלומר לינק מתוך ה ARAB AMERICAN INSTITUTE, (ובסופו של דבר סקר זה לא משהו שקשה להטות)
אבל אפילו הוא אומר את המשפט הבא:
but Americans are evenly divided on the issue of settlements and the future status of Jerusalem.

כאמור, יש שם עוד נתונים מספריים שפחות מחמיאים, אבל אין לי ספק שזה סקר נגוע - אבל שוב, בשבילי זה קל וחומר, כי אם בסקר נגוע כך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה