סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 8:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מארק כתב:
אורן כתב:
מארק, מכיוון שגם לעצמם הם מרשים דברים שלנו אסור, הטיעון הזה יפה אבל לא תופס (ע"ע כמעט כל פעילות צבאית של נאט"ו בשלושים השנים האחרונות).

ראית אותי אומר שהגישה הזאת מוצדקת כי הם מוסריים יותר? רק ניסיתי לתאר את הפסיכולוגיה מאחורי היחס לישראל.

חוץ מזה, בהנחה שאתה מדבר על הפלישות לעיראק/אפגניסטן ונגיד קוסובו (איזה עוד פעילות צבאית של נאט"ו הייתה ב30 השנה האחרונות?) אז הדברים האלה ממש לא דומים למה שישראל עושה, ולפחות נגד השניים הראשונים, יש ביקורת עצומה בארצות המוצא עצמן.

בוודאי שהם לא דומים - הם נוהגים בהרבה פחות רגישות לפגיעה בלא מעורבים.

וגם אצלנו יש ביקורת. חשבתי שדיברנו על היחס של המדינות, לא של האזרחים בהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 9:09 pm 
Freshman

אני הגדרתי את זה בתור "השמאל במערב". למרות ההחלטה היום, רוב המדינות בסה"כ עדיין בעדנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 9:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
oren_80 כתב:
זה לא יגיע לרזולוציה של לבדוק אם הגבול עבר פה או 100 מטר לשם (אלא אם יהיו כמובן חפירות ארכיואולוגיות למשל באזורים כאלו). אין םה ויכוח עם האיחוד האירופי איפה הקו הירוק עבר, לא ברמת הרזולוציה הזו. מבחינה יישובית קל מאוד לדעת מה היה לפני 67' ומה אחרי, כנ"ל השכונות בי-ם.

כל זה טוב ויפה, אבל אני יכול לחשוב על מיליון סיבוכים והתפתחויות (כמו למשל מוצר שחלק מתהליך הייצור שלו הוא בהתנחלויות), וגם כל מיני מבוכות מהסוג שלמשל גרם לאנגליה לבטל את חוק המעצרים שלה. נניח שמחר בבוקר עמותה ישראלית מקבלת מימון מהאיחוד, ואז אירגון פלשתיני עותר לבג"ץ המקומי שמנכ"ל העמותה גר בהתנחלות רמות. איך בדיוק ייראה המשפט הזה? יכול לצאת מזה הרבה ששון ושימחה.

מצד שני, יכול להיות שזו גם באמת החלטה חמורה מהצד הישראלי, ואולי אפילו זה יגרום לאידיוט כמו יאיר לפיד לקום ולעשות משהו מהדברים שהוא הבטיח לפני הבחירות, ואז שמאלני צעצוע כמוני יובכו מכל היוסי גורביצים שיצחקו איך שוב הוכח שישראל מבינה רק כח וכו'.

(וזה עוד לפני שאלות מינוריות כמו איך משכנעים את הפלשתינים להואיל בטובם להיכנס מחדש למו"מ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2013 9:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
באתי להגיד בדיוק כמו אורן. מארק, כדאי שתקרא קצת. קרא על ההפצצות האמריקאיות והבריטיות בסרביה. קרא על איך טיפלו בפלוג'ה בפלישה לעירק. ואלה רק מקרים מייצגים. אחרי זה ספר לנו על ה"לא דומה למה שישראל עושה", אבל תלוי מאיזה צד, כן?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 8:47 am 
Hall of Famer

רציתי רק לציין דבר אחד ששמתי לב אליו. שקי, אתה פתחת את הת׳רד, לא אני, וקראת לו במילים האלו - ״סיבוב מלאנתלפים״.
מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 8:54 am 
Sophomore

טיפלה אוף טופיק. אבל ראובן במשפט האחרון הרים לי להנחתה.
מה הקטע של אבו מאזן (והאמריקאים?) להציב דרישות מוקדמות למשא ומתן? מה הרציונל שישראל תשחרר אסירים (כדוגמא) לפני שהיא מקבלת משהו בתמורה? הרי זאת המהות של משא ומתן!
זה נשמע לי כל כך מובן מאליו שאני אפילו לא מצליח לנסח את השאלה טוב. וגם כי אני מהנייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 9:35 am 
Junior

נורטון כתב:
רציתי רק לציין דבר אחד ששמתי לב אליו. שקי, אתה פתחת את הת׳רד, לא אני, וקראת לו במילים האלו - ״סיבוב מלאנתלפים״.
מעניין

מדוע זה מענין? שים לב גם שרשמתי "האיחוד האירופאי נגד ההתנחלויות" ולא נגד ישראל, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 9:46 am 
Hall of Famer

קראתי הבוקר באיזו כתבה באינטרנט שזה כולל גם את רמה"ג. זה המקום היחידי שנתקלתי בו באזכור של הרמה. מישהו עוד שמע על כך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 10:12 am 
מנהל פורום

כל הדיווחים דיברו גם רמת הגולן.

מה שכן, מה שקראתי עכשיו זה שעדיין לא מדובר על סימון מחירים. מדובר על איסור הענקת מלגות/פרסים וכו' למוסדות מהשטחים, ואיזשהו סעיף שאני לא מבין שכל הסכם עתידי חייב לכלול התחייבות שההתנחלויות הן חלק מישראל. לפי יוסי גורביץ גם מדובר בהחלטה מדצמבר 2012. נראה לי שיש כאן ספין הארצי טיפוסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 10:14 am 
Hall of Famer

ראובן, חייב לומר שעד הבוקר בכל מה שקראתי לא נתקלתי שזה כולל את הרמה. דיברו רק על יו"ש ומזרח י-ם, ממה שאני קראתי לפחות.

לא, הסעיף שדיברת עליו אומר ההיפך- בחוזים יהיה כתוב שההתנחלויות אינן חלק ממדינת ישראל. זה יהיה אחד מסעיפי החוזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 10:20 am 
Hall of Famer

כל הדיווחים שאני שמעתי אתמול, כולל בחדשות ערוץ 2, בהחלט הזכירו את הגולן כחלק מהאיזורים המדוברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 10:26 am 
מנהל פורום

כמובן שה"הן" היה צריך להיות "אינן". וכאמור הגולן הוזכר כל הזמן (כולל ראיונות עם אנשים מהגולן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 10:33 am 
Hall of Famer

אם כך, לא נוכל לקבל תרומה מהאיחוד האירופי. צוד כותב פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 1:37 pm 
Junior

מכבי רעננה זל כתב:
מה הקטע של אבו מאזן (והאמריקאים?) להציב דרישות מוקדמות למשא ומתן? מה הרציונל שישראל תשחרר אסירים (כדוגמא) לפני שהיא מקבלת משהו בתמורה? הרי זאת המהות של משא ומתן!
זה נשמע לי כל כך מובן מאליו שאני אפילו לא מצליח לנסח את השאלה טוב. וגם כי אני מהנייד.

אף פעם לא הבנתי את ההיתממות הזו. מה, ביבי לא אומר שירושלים לא תחולק? לפיד ויחימוביץ' לא אומרים שחייבים לשמור על גושי ההתנחלויות? מה אלו אם לא תנאים מוקדמים למשא ומתן?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 1:44 pm 
Sophomore

אני חושב שיש טיפל'ה הבדל בין לשמור על סטטוס קיים כלשהוא ולנקוט צעד כמו שחרור רוצחים.
בוודאי כאשר ראינו עד כמה "מחוות" כאלו התקבלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 2:39 pm 
Sophomore

הרסי הוקינס כתב:
מכבי רעננה זל כתב:

אף פעם לא הבנתי את ההיתממות הזו. מה, ביבי לא אומר שירושלים לא תחולק? לפיד ויחימוביץ' לא אומרים שחייבים לשמור על גושי ההתנחלויות? מה אלו אם לא תנאים מוקדמים למשא ומתן?

אתה ציני, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 2:46 pm 
Hall of Famer

הרסי, לו ישראל הייתה דורשת מאבו-מאזן התחייבות לכך שלא ידרוש במהלך המו"מ את חלוקת ירושלים או את פינוי גושי ההתיישבות, זה היה תנאי מוקדם.

מדומני שלא בזה מדובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 3:43 pm 
מנהל פורום

זה עוד תנאי מוקדם קביל. הגיוני (גם אם לא הכרחי או אולי לא חכם) שלפני שהמו"מ מתחיל מסכמים דברים לגבי מה יידון ועושים תיאומי ציפיות. הבעיה עם התנאים המוקדמים הנוכחיים זה שהפלשתינים רוצים שיקרו דברים בפועל ובשטח לפני שהמו"מ מתחיל בכלל. העניין עם שיחרור האסירים הוא בכלל מופרך.

כמובן שגם לישראל היו בעבר תנאים מוקדמים כאלה (הנודע שבהם הוא "הפסקת ההסתה"). בכלל, כל מפת הדרכים תוכננה בגאונות כך שהתהליך ייתקע בשלב הראשון וכל אחד מהצדדים יוכל להאשים את האחר בהיתקעות. אבל כאן אנחנו חוזרים לנושא העיקרי, שהוא ההתנהלות הלא אינטליגנטית במיוחד של העולם ביחס לסכסוך הישראלי-פלשתיני (סה"כ, גם הדרישה המופלאה להקפיא התנחלויות כתנאי מוקדם היא לא משהו שהפלשתינים חשבו עליו בעצמם אלא משהו שהגיע מאובמה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 7:12 pm 
Sophomore

איך אתה יכול ללעוג לדרישה להקפיא התנחלויות, ובאותה נשימה לומר שהבעיה היא ש"הפלסטינים רוצים שיקרו דברים בפועל ובשטח לפני שהמו״מ מתחיל בכלל"? בנייה בהתנחלויות היא לא "דבר שקורה בפועל ובשטח"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 7:20 pm 
Hall of Famer

אגב, אפרופו תנאים מוקדמים מופרכים, בזמנו דיברנו כאן על תהליכי השלום שניסו לקדם בשנים 71-72 עם מצרים. התנאי המוקדם של המצרים להכנס למו"מ היה, כמדומני, שישראל תצהיר עוד לפני פתיחת המו"מ שהיא מוכנה לחזור לקווי ה-4/6....אבא אבן אני חושב אמר אז שעוד לא היה מו"מ בהיסטוריה שצד שאינו מובס מכריז עוד לפני המו"מ שהוא מוותר על הכל. זה בעיניי מופרך יותר מהדרישה הפלסטינית להקפאת התנחלויות כתנאי למו"מ, חייב לומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 7:57 pm 
Junior

מכבי רעננה זל כתב:
הרסי הוקינס כתב:
מכבי רעננה זל כתב:

אתה ציני, נכון?

לא

Janiv כתב:
איך אתה יכול ללעוג לדרישה להקפיא התנחלויות, ובאותה נשימה לומר שהבעיה היא ש"הפלסטינים רוצים שיקרו דברים בפועל ובשטח לפני שהמו״מ מתחיל בכלל"? בנייה בהתנחלויות היא לא "דבר שקורה בפועל ובשטח"?

נכון

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 8:54 pm 
Sophomore

הקפאת התנחלויות היא בעיני דרישה לגיטימית- להוכיח שאתה לא פועל נגד הסכם שלום עתידי בצורה אקטיבית. סוג של לבוא למו"מ בידיים נקיות.
שחרור אסירים? הקלה במחסומים? כל צעד אקטיבי שאמור לבוא (נניח) *כתוצאה* של מו"מ, וקורה לפניו, בעיניי הוא הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2013 11:59 pm 
מנהל פורום

Janiv כתב:

ברור שקורים דברים בשטח. אני מדבר על להגיד "אם לא יקרה X אנחנו לא נבוא למו"מ". עכשיו תסביר לי איך מה שאמרת מסתדר עם התבנית הזו. בדיעבד מה שקרה עם הקפאת ההתנחלויות זה שאכן הן לא הוקפאו, הפלשתינים לא באו למו"מ ובסוף לא היה לא מו"מ ולא הקפאת התנחלויות. שזה מעיד או על זדוניות עמוקה (חזון המדינה האחת וכו') או על טמטום טהור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 12:38 am 
Sophomore

אתה מדבר על הרמה העקרונית, או על הרמה הפרקטית?
ברמה העקרונית, מי שסבור שמו״מ צריך להתחיל בלי תנאים מוקדמים ובלי שיקרו דברים בפועל ובשטח, בהכרח צריך לכלול בעמדתו גם תמיכה בהקפאת ההתנחלויות. אם פוסלים דברים שקורים בפועל, רצוי לפסול אותם מכל הצדדים. על זה אנחנו מסכימים?
ברמה הפרקטית, נכון, לא היו לא מו״מ ולא הקפאת התנחלויות. אבל יש עוד דרכים להסתכל על זה פרט לשתיים שמנית. אפשר לטעון שלטווח ארוך, לא משתלם להסכים להיכנס למו״מ שהתנאים שלו לא־הוגנים. אפשר לטעון שאם לא מקפיאים התנחלויות, שום דבר לא מונע מישראל למתוח ולמתוח את המו״מ בלי שום כוונה להגיע להסכם. וודאי יש עוד שלל הסברים אלטרנטיביים פרט ל"הם זדוניים" ו"הם טיפשים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 6:56 am 
מנהל פורום

ודאי, אבל הם לא נכונים.

הגישה הקיצונית ביותר כלפי ישראל (והיא לאו דווקא בלתי מוצדקת) אומרת שישראל רוצה להכשיל את המו"מ מבלי להיתפש כאשמה. התנאי המוקדם של הקפאת ההתנחלויות נתן לה (בהנחה שזה המצב) במתנה את העניין ושם את מלוא האשמה על הפלשתינים. במילון שלי זה נחשב איוולת קיצונית, גם אם אפשר למצוא "סיבות" שיצדיקו את זה. ונניח שאכן ישראל היתה נכנסת למו"מ בידיים לא נקיות ומנסה למסמס אותו, במה זה היה מרע את מצבם של הפלשתינים ביחס למצבם היום?

ואני לא מדבר לא על הרמה הפרקטית ולא על הרמה העקרונית אלא על הרמה המילונית - הגדרתי לך (בצורה שבעיני היא ההגיוני היחידה) למה הכוונה בהצבת תנאי מוקדם, ולפי זה המשך הבנייה בהתנחלויות הוא לא "תנאי מוקדם" של ישראל. כמובן שאני תומך בהקפאת ההתנחלויות, עם או בלי קשר למו"מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה