sheky כתב:
זה כן אני כתב:
1. אתה טוען שיש לאום יהודי, אבל לא סיפקת לי הסבר מנומק לכך. גם הציונות החילונית לחלוטין, אגב, עשתה שימוש מסיבי במאפיינים דתיים על מנת למשוך אחריה בין היתר תומכים מאמינים ולא רק את החילוניים, וגם כדי לקבל לגיטימציה לזכותנו על הארץ(''התנ''ך הוא המנדט של העם היהודי על ארץ ישראל'').
2. כשאני מדבר על יהדות, אני לא מכיר בקיומן של כתות אחרות כגון הרפורמים. יכול להיות שהם אחלה אנשים, ויתכן שחלקם באמת יהודים וזאת לפי קריטריון יבש של אמא יהודייה וכו', אבל הם בתכלס לא שונים מאף יהודי כופר.
3. כמו שכבר אמרתי, המדינה יכולה לקבוע מי הוא ישראלי בלבד.
1. אני טוען שיש עניין "שבטי". אני לא מאמין בתנ"ך כמנדט שלנו על הארץ על הכרת האו"ם והכרזת העצמאות. ככה שגם בגלל זה אני לא שותף לתפיסה של "מהירדן לים" כפי שהובטח לאבותינו.
אני עדיין לא מבין איזה הסבר מנומק אני צריך לתת. מה הופך את הארמנים ללאום? שיוך הסטורי פחות או יותר לאותה קבוצה אתנית. 2. אני לא שייך לאף זרם, אבל זה לא קצת מעליב לכנות אנשים מחוץ לזרם הראשי ככופרים?
3. אתה יכול גם להגיד זאת שוב, אבל המדינה יכולה לקבוע מי שייך להגדרתה ללאום היהודי.
ֿ
1. הנה, בדיוק בעניין האתני אני חולק עליך. מדינת ישראל מורכבת מעשרות קבוצות אתניות שונות, שהדבר שמאחד אותן הוא השיוך הדתי בלבד. לך לרוסיה, גרמניה, שוודיה, ניגריה ותראה מאפיינים פיזיים דומים, ואני לא מדבר על מתבוללים ומהגרים כמובן. לעומת זאת, בישראל בעיקר עסוקים הדדית כלפיי קבוצות אתניות שונות. אשכנזים vs מזרחיים, אתיופים vs כל השאר וכן הלאה, כל זאת על בסיס גזעי בלבד. ובכוונה הבאתי קבוצות יהודיות בלבד.
2. להיות כופר זו לא קללה. אדם חילוני הוא כופר ביהדות, זו עובדה. כופר = אדם שאינו מאמין באמונה מסויימת. אני לצורך העניין כופר באיסלם ובנצרות. אני מוכן לקבל את הטענה שהרפורמים המציאו דת\כת משלהם, אבל זו לא יהדות בשום צורה.
3. ואני שוב אומר לך, המדינה לא קובעת ולא מנסה לקבוע מי הוא יהודי. היא בסה''כ מעניקה אזרחות לאנשים בעליי שורשים יהודיים. עובדה שהפעולה הנ''ל לא מזכה את אותם ''יהודים'' להינשא כדת משה, ועובדה שגם רבים מהעולים החדשים אינם רואים בעצמם יהודים ובמקרים מסויימים אפילו שונאים יהודים.