סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ירח דבש
הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:54 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מר שושני בויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%A0%D7%99

הרחבה ודיונים בפורום עצכ"ח: http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?w ... um_id=1364

שווה הצצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 6:05 pm 
Sophomore

רק חבל שבת'רד הנ"ל אין איזה מנוע סינון שיפעל על כל החברה הטובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 7:20 pm 
Junior

מר שושני- מרתק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 9:20 pm 
Hall of Famer

אכן מרתק אני לגמרי בוש ונכלם להודות שלא שמעתי את השם עד היום. וזה למרות שאלי ויזל דודן של סבתי, וסבי היה חבר של רוזנברג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 9:22 pm 
Junior

דיברו פה פעם על מר שושני, לא?
זכור לי שקראתי פעם את הכתבה הזו.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 9:57 pm 
Sophomore

דיברו,גינות הביא ציטוט.
עכ"פ,ראובן - אני חושב שמר שושני ראוי לת'רד משלו(שכמובן יתפתח לדברים אחרים הקרובים אליו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 10:18 pm 
מנהל פורום

אורן, איך לא שמעת על מר שושני?

יש לי מנהג לחפור עליו אחת לכמה זמן.

בכ"א, בפעם הבאה שתראה ת'תפוז תשאל אותו על מר שושני. אני די בטוח ששמעתי ממנו כמה סיפורים עליו.
או שמא על לווינס בלבד?
מבולבל עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2013 12:22 am 
Hall of Famer

באמת חשבתי שדיברתם כאן על בר שושני, כפרעליו

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:28 am 
Junior

דרישת שלום מדורון שפר.

קלאב גט אווי, קנט, קונטיקט. 
בשל תשעה באב שחל ביום שלישי, השבוע בקלאב גט אווי היה רק יומיים וחצי, ומזל שכך, משתי סיבות. 
הקטנה שבהם היא העובדה שאין באמת מה לעשות שם. המדריכים של המקום הם מומחים במריחת זמן (״עכשיו תנוחו שעה בחדרים, אחר כך נאכל חטיפים, ואז ננוח עוד שעה״). 
הסיבה השניה והמרכזית היא שהמקום מלא ביתושים, חרקים, ג׳וקים וכל דבר עוקץ עם כנפיים שנברא ביום החמישי. 
מזל שהקדוש ברוך הוא ברא אותנו עם 248 איברים בלבד, כי כל איבר נוסף - פירושו עוד מקום שאפשר להיעקץ בו. 
(אני יודע שאיברים פנימיים לא נחשבים, תזרמו). 
אבל מלבד היתושים בסך הכל היה די נחמד. 
הגענו, זרקנו את התיקים בבאנק (המילה האמריקאית ל״צריף רעוע שאתה משלם כסף בשביל להיות בו״), נפגשנו עם ג׳יימס המדריך, וירדנו לאגם למבחן שחיה. 
לפני המבחן, בואו נקדיש פסקה אחת לג׳יימס. מגיע לו. 
ג׳יימס הוא סטודנט בריטי שבא לאמריקה לעבוד קצת בבין הזמנים. מסתבר שזה די מקובל באירופה, (וישראל, מהבחינה הזו, היא אירופה לכל דבר ועניין). בתמורה לכרטיס טיסה, ויזה לארה״ב וכמה לירות באים סטודנטים מכל רחבי היבשת, ומתפעלים את תעשיית הקמפים במהלך הקיץ באמריקה. 
ג׳יימס ידידנו היה בחור סטלן במיוחד, ונהג לקמץ במילים בכל מה שקשור לפעילויות המתוכננות. 
״ג׳יימס, ווי פינישד דה סווימינג טסט״.
״או.קיי...״
״וואט אר ווי דואינג נקסט?״
״אמממ... או קיי״. 
אם קיבלתם את הרושם שג׳יימס הוא דביל, אני לא מתכוון להפוך עולמות כדי להוכיח את ההיפך. מצד שני, אפשר לטעון שהוא לא היה טיפש, אלא סתם סטלן שבא לחוות קיץ סטודנטיאלי מעבר לים, ומציאת תעסוקה ל22 ילדים עשירים ממוצא יהודי סורי לא בדיוק היו בראש מעייניו. 
אני חי בשלום עם שתי התיאוריות, וכל אחד מכם מוזמן לבחור את זו שמוצאת חן בעיניו. 
חזרה לאגם, שם נערך מבחן השחיה:
שימו לב למבחן, אתה צריך לשחות שש (!) בריכות, ואז מגיע השלב הקשה באמת. אתה צריך להישאר במים 2 דקות בלי עזרה. מטורף. 
אחרי שעמדתי במבחן בכבוד (ותודה לסרגיי, המציל מבריכת בני יהודה שלימד אותי לשחות), קיבלנו זמן חופשי באגם. 
באגם היו שלוש אטרקציות מרכזיות: מגלשה אל תוך המים, טרמפולינה וטרזן. 
מהר מאד שמתי לב שכל האטרקציות של השבועות האחרונים מתרכזות לאגם הזה, אי שם בלב קונטיקט. 
הטיפוס למגלשה היה בעצם קיר טיפוס, המגלשה הייתה הבוש גארדן והטרמפולינה הקבילה לטרמפולינות שעשינו בבוסטון. 
יכולנו לחסוך כל כך הרבה כסף, אבל כאלה הם הסורים, מבזבזים איפה שלא צריך. יכולתי ללמד אותם שיעור או שניים בביזנס. 
אחרי שעה באגם ושעה מנוחה בבאנקים הלכנו ל״חטיפים״. כל ילד קיבל פופאייס. 
לפעילות הזו הוקצה בלו״ז חצי שעה. בחיי. 
משם הלכנו (ישירות! בלי מנוחה באמצע!) לטרפז. 
אין לי מושג מה מחיר הפירואט שיהלי עשתה שמה למעלה בטרפז, מה שאני כן יודע זה שמריחת זמן כזו לא ראיתי מזה שנים. 
אני אחסוך לכם את שאר הפעילויות המדהימותתתת!!!111 של אותו יום ואדלג ישר לערב, אז שיחקנו כדורגל בדשא. 
מהר מאד גיליתי שאמריקאים באמת לא יודעים לשחק כדורגל. וכשאני אומר לא יודעים אני מתכוון לזה שאם תיקח אמריקאי, ותשים אותו עם כדור מול השער - הסיכוי שהכדור יבעט את האמריקאי פנימה, גבוה יותר מהסיכוי שהאמריקאי יבקיע שער. 
אי לכך המשחק הפך להיות התמודדות אחד על אחד ביני לבין שי. 
לזכותי יאמר שהייתי יחף, בעוד שי לבד נעליים, ששי רץ מהר יותר ממני, ושאני ניסיתי לשתף את חברי הקבוצה שלי במשחק בניגוד לשי שהלך לבד כל הדרך. 
לזכותו יאמר שהוא ניצח 5:0. 
פעמיים. 
הלכתי לישון עם טעם חמוץ של הפסד, אבל עם תחושה חמימה של עליונות מוסרית, ונזכרתי באיחולי הלילה טוב של משפחת קנטמן. המשפט הולך ככה:
Good night
Sleep tight
And don't let the bedbugs bite
לצערי לא זכיתי שיתקיים בנו הפסוק הנ״ל. ג׳וקי המיטה חברו לג׳וקי האוויר, היבשה והים וכולם עקצו לנו את הצורה. 
קמנו מגורדים לעוד יום של מריחת זמן (טיפוס על סולם חבלים - שעתיים, הפסקה של שעה, משחק פריזבי - שעה וחצי וכן הלאה) וכשהגענו לאגם, הרגשנו שמיצינו את הפעילויות הקלאסיות, אז חיפשנו אטרקציות חדשות. 
בהתחלה גילינו את הקיאקים. השם ״קיאק״ קצת מחמיא לחתיכת הפלסטיק הזו, אבל מילא, חצינו איתה את האגם הלוך ושוב והרגשנו מוכנים לאטרקציה הבאה, בננה. 
עצירה קטנה לטובת אלה שגדלו על הימיה בחוף כינר: זו לא בננה שמתהפכת. זו סירה מתנפחת עגולה שקשורה לסירת מנוע, ארבעה אנשים יושבים בפנים ומקללים את הרגע שנולדו. זהו בגדול. 
מכיוון שאנחנו היינו רק שלושה (כי אסור לעשות בבננה מדריכים וחניכים ביחד. למה? ככה. אמריקה). הוסיפו אלינו סטודנט אחד שמטרתו לאזן את הסירה ולהיות האיש הרביעי. 
אני לא יכול להסביר בדיוק למה, אבל באינטואיציה המפותחת שלי קלטתי מיד שהוא אנטישמי. 
חיכיתי להזדמנות הנאותה ובאחד הסיבובים נגחתי לו בעצמה בצלעות הנוכריות שלו. 
אני יודע שלמי שמתבונן מהצד זה עלול להיראות כאילו איבדתי שליטה בגלל הסיבוב ועפתי עליו, אבל זה רק בגלל שאני מתוחכם ויודע לשחק היטב. בגדול עצם העניין היה לנגוח בו ולהשיב מעט מהגאווה היהודית. אני שמח שעשיתי זאת ומקווה לגמול הוגן בעולם האמת ממי שאמר והיה העולם. 
אחרי עוד כהנה וכשמה ועוד ליל יתושים מגרד ועוקצני נפרדנו לשלום מג׳יימס מאור הגולה ויצאנו חזרה לדיל, עייפים אך עקוצים. 

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:29 am 
Sophomore

אני צריך להפסיק לקרוא אותך בזמן העבודה, כי ממש קשה לא לצחוק בקול.

מתי אתם חוזרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:29 pm 
Junior

צוד, מה עם הגידים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:41 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
צוד, מה עם הגידים?

של ההודו הקפוא, או של יהלי אחרי הפירואט על הטרפז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:11 pm 
Junior

קובי, 20.8
גינות, יש תרגום?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:32 pm 
Hall of Famer

גגל "צומת הגידים" (לא שאני בטוח שלזאת כוונתו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:33 pm 
Junior

טענו ברמ"ח (אברים), ושאל לו על שס"ה (גידים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:35 pm 
Junior

אהה, כבר התחלתי לחשוב על כה תאמר לבית יעקב וגו׳
יש מצב שגם הגידים נעקצו, מחציתם בבוקר ומחציתם בערב.
אגב, מי שאחראי על ההשתלות בבית חולים, הוא רמ״ח איברים?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:40 pm 
Junior

צוד כתב:
אגב, מי שאחראי על ההשתלות בבית חולים, הוא רמ״ח איברים?

:D

אגב, באישה יש רנ"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:42 pm 
Junior

לא ספרתי.
זה אומר שיהלי נעקצה יותר?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 2:44 pm 
Junior

לא נראה לי שהיא בדרגתו של טיטוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 7:21 am 
Junior

לייק ג׳ורג׳, ניו יורק חלק א׳

האמת היא שהשבוע בלייק ג׳ורג׳ מרגיש כמו ההחמצה הגדולה של הטיול, ולמה? כי לייק ג׳ורג׳ היא עיירת נופש הממוקמת על שפת אגם (יחיעם, לייק זה אגם. לא לייק של פייסבוק, לייק עם צירה מתחת ל-ל׳. תבקש מנאוה שתסביר לך).

איפה היינו? אה, כן, באגם. אלא שהשבוע בלייק ג׳ורג׳ היה גשום וסגרירי ככה שהקטע המרכזי של המקום, יעני לשבת על החוף בכיף, פשוט לא היה.
אז אלתרנו תוך כדי תנועה, מה שגרם לכל מיני פעילויות כמו באולינג, מיני גולף וסקטים.

אבל בואו נתחיל בהתחלה, יום שני, נסיעה אופיינית עם ידידנו (שי טוען שהוא נהג מקצועי. נו טוב, גם איירטון סנה היה נהג מקצועי וכולנו יודעים איך הוא גמר).
מגיעים לאיזה כפר שבו יש שלט ״הדרך בשיפוצים, עוד 10 מייל היא נסגרת. הכביש לשימוש מקומי בלבד״.
ידידנו לא מתרגש וממשיך לנסוע.
אחרי עוד מייל אותו שלט, אלא שהוא מזהיר שיש רק עוד 9 מייל.
ידידנו הנהג בשלו.
באיזשהו שלב שי מחליט להתערב בניווט ושואל אותו ״תגיד, אתה שם לב שעוד 7 מייל הדרך נסגרת?״
ידידנו כמו מקיץ מחלום ואומר ״אה... כן. צודק״. מבצע פניית פרסה וחוזר לחפש נתיב אחר.
אגדה האיש. אגדה.
עקב הנסיעה הארוכה הוחלט על עצירה מתודית בדרך בהיכל התהילה של הבייסבול.
עשיתי חישוב כדיקלמן:
כדורסל מרתק אותי.
היכל התהילה של הכדורסל שיעמם אותי פחד.
בייסבול משעמם אותי.
היכל התהילה של הבייסבול קל וחומר בן בנו של קל וחומר.
למרבה ההפתעה המקום היה דווקא נחמד מאד.
באחת הקומות היה חלק מיוחד שהוקדש להנצחת כל מיני אוהדים קשישים שהקדישו את חייהם לקבוצה זו או אחרת. מה שעורר בי את השאלה האם שווה להקדיש את חייך למשהו משעמם כמו בייסבול על מנת שבסוף ינציחו אותך באיזה פיז דה לוך בדרך ללייק ג׳ורג׳.
לא הצלחתי להגיע להכרעה בסוגיה החשובה הזו, אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן.

המשכנו בנסיעה והגענו ללייק ג׳ורג׳. המלון שכן בסמיכות למתחם אאוטלט ענק, שמוכר הכל מכל כל. מדי בוקר היה שי הולך ״רק להסתובב, כי אני באמת לא צריך שום דבר״, וחוזר עם ידיים מלאות שקיות כי ״ממילא הייתי צריך את זה וזה היה בסייל״.
אוי, תרבות המערב.

לקראת ערב יצאנו למיני גולף.
איך לנסח בעדינות? אם כשתשכבו על ערש דווי תיזכרו פתאום שלא שיחקתם מיני גולף כל החיים - אל תרגישו תחושת החמצה. סבבה?
כאילו, אני לא מזלזל חס ושלום, אבל אני מניח שעשיתם בחיים שניים שלושה דברים משמעותיים יותר מלחבוט כדור צבעוני (!) לתוך גומה.
ואז דרך גזע חלול.
ואז דרך גזע חלול שמתפצל לשניים.
ואז בעלייה.
טוב, הבנתם את העיקרון.
תוסיפו לזה את העובדה שבכל מסלול מורשית לשחק רק קבוצה אחת בכל זמן נתון, ואת העובדה שאף אמריקאי לא יחשוב חלילה לדלג פשוט למסלול הבא, ותקבלו תור באורך התור לקבלת דולר מהרבי מלובביץ׳, אבל ההבדל הוא שבמקום לקבל ברכה ודולר אתה זוכה לחבוט כדור צבעוני (!) לתוך גומה.
ואז דרך גזע חלול.
וגו׳
אלא שלפתע הגיע טוויסט בעלילה. באמריקה, כמו באמריקה, ארובות השמיים יכולות להיפתח בכל רגע נתון ושבר ענן ניתך ארצה.
עשר שניות בדיוק חלפו מרגע שהחל המבול ועד שאחרון החבר׳ה ספג קורוזיה שהבריחה את כולם לתוך מתחם סמוך, בעיצומו של הטורניר המרתק.
אני חייב להודות שהרגשתי הקלה מסוימת, כי היו רגעים שבהם כבר ראיתי איך שארית חיי חולפת בהמתנה לתורי לחבוט כדור צבעוני (!) לתוך גומה.

חזרנו למלון, יהלי הכינה אוכל לכולם (למרבה המזל אין מסעדות כשרות בלייק ג׳ורג׳, ככה שזכינו לאכול אוכל נורמלי במהלך השבוע הזה), והלכנו לישון.

למחרת בבוקר היינו אמורים ללכת לאגם, אבל השמיים המשיכו לדלוף אז שי החליט על סרט במקום. הקבוצה התפצלה לשניים, ואני הלכתי עם החבר׳ה לסרט רד 2.
זה אמנם ספוילר, אבל אני חייב להרגיע אתכם: הפצצה שעלולה להרוג 11 מיליון אנשים לא מתפוצצת בלב ניו יורק. אם מישהו נהרג (ואני מדגיש, אם) זה רק האיש הרע שמכר אותה לאיראנים. יותר מזה לא אוכל לספר לכם (בעיקר בגלל שרוב הסרט שיחקתי קנדי קראש).

אחרי הסרט חזרנו למתחם המיני גולף מאמש ונהנינו משלל האטרקציות שיש למקום להציע: מתחם לייזר טאג (לא עשינו כי זה משעמם), מירוץ מכוניות (כן עשינו וזה משעמם) ומתחם רולר בליידס. אחרי שכנוע מסיבי מצד יהלי (גם שי פוד תרם שכנועים וערכים) החלטתי להעז ולהעלות את גופי המכובד על הגלגלים הקטנים האלה.
יש כאן סוג של סגירת מעגל כי הפעם האחרונה (והראשונה) שבה גלשתי ברולר בליידס הייתה בירידה מקנטמן לכיוון הבית שלנו. אני אומר ״לכיוון״ כי מעולם לא זכיתי להגיע הביתה על הרולר בליידס ההם. השיחים לצד הדרך מכילים עד היום שקע בצורת הגוף שלי.
מי ידע שיום יבוא ובמרחק 10,000 קילומטר משם תבוא בת למשפחת קנטמן ותשכנע אותי לעלות שוב על רולר. איך שגלגל מסתובב. (יחיעם, זה כאילו משחק מילים כי יעני הגלגל של הרולר בליידס וגלגל החיים כאילו. הבנת?)

למחרת עדיין היה גשום, אז במקום ללכת לחוף הלכנו למסע אבובים. תשאלו: מה ההיגיון? אשאל אתכם בחזרה: מי אמר שצריך היגיון? למסע אבובים צריך אבוב ונחל. או נהר. זה הכל.
קיצורו, הגענו למקום של מסע האבובים, והתברר שזה הולך להיות מסע רציני מאד. קודם כל, היה עלינו לחתום על מסמך שאם אנחנו מתים זה באחריותנו הבלעדית. חתמתי בשם עמי. ככה אם אני אמות אף אחד לא יוכל לבוא אלי בטענות.
אחר כך הלכנו למתחם האימונים. כן, כן, לא כל כך מהר עושים אבובים בנהר הגדול והנורא.
מתחם האימונים כולל שלוש מגלשות שונות בגובה מטר שלושים ובאורך שלושים מטר.
אני יודע שזה לא ממש תלול, אבל זה רק האימונים.
על מנת שתוכל להתרכז בגלישה בלבד ולא תצטרך להסיח את הדעת על זוטות כמו סחיבת האבוב עד למעלה (אנחנו מדברים על 30 מטר, כן?) בנו האמריקנים מסוע מיוחד שיעלה אותך את כל הדרך המפרכת הזו יחד עם האבוב לראש המגלשה.
במתחם האימונים בילינו שעה וחצי. ברצינות.
אני יודע שזה נשמע לכם מפרך אבל:
א. קשה באימונים קל בקרב.
ב. בשביל מי שהתעייף ממש בנו האמריקאים מתחם צפייה מיוחד בו הוא יכול לשבת ולהביט בלוחמים האחרים מתאמנים על השטת אבוב במגלשה מאד לא תלולה.
נראה לכם שאני מסתלבט? לא, אני לא. תשאלו את יהלי.

מקץ שעה וחצי זכינו להתקדם שלב למתחם הנעליים. על מנת לעשות את המסע המסוכן אתה חייב נעליים קשורות היטב. כפכפים לא באים בחשבון.
אם לא באת מצויד מהבית מראש, אתה יכול לרכוש נעליים מיוחדות תמורת חמישה דולר. ולא, אתה לא הראשון שנועל את הנעליים האלה.
האמת היא שאופציית הנעליים לא נראתה לי גרועה כל כך (היי! אני בנאדם ששרד את המקלחות הצבאיות בכלא מגידו!), בטח כשהאופציה השנייה הייתה להרטיב את נעלי הנייק שלי, אבל המבט המזועזע של יהלי הספיק לי כדי לשקול שנית את העניין. כי נכון שלא בא לי להרטיב את הנעליים, אבל מצד שני יש לי כל מיני תכניות לעתיד שיהלי מהווה בהן חלק משמעותי.
כמו שאתם מבינים עשיתי את מסע האבובים עם נייק. אתם יכולים לצחוק עלי, אבל אני אומר רק שאם ישו היה חושב לקחת איתו נעלי ספורט לפני שהתחיל להתרוצץ על הכנרת, הוא היה מגיע הרבה יותר מהר.
סוף סוף זכינו לעלות לאוטובוס האמיצים שייקח אותנו למסע בנהר הסמבטיון, לא לפני שהצמידו לנו מדריך בעל זקן ארוך, ביטחון עצמי שופע ובדיחות גרועות במיוחד.
(- ״כל מי שזו פעם ראשונה שלו שיצביע״
כמה חבר׳ה מצביעים.
- ״באמת? פעם ראשונה באוטובוס? הה הה הה״).
וזו עוד הייתה הבדיחה הכי טובה שלו. הגאון גם הביא איתו את הבן שלו, שיראה איזה גיבור אבא בעבודה. פחדתי שיהיה לילד משבר מנהיגות, אבל כשראיתי את המבט המעריץ שהוא תלה באבא שלו, הבנתי שכל מה שאמרו לי אי פעם על העץ והתפוח היה נכון.

בסופו של דבר, הגענו לנקודת הירידה למים. עברנו עוד חצי שעה של הסברים מפורטים על שיטות חתירה שונות באבוב וסוף סוף זכינו להיכנס למים.

מכירים את החצבני? מכירים את הנקודה ההיא ליד שדה נחמיה שבה הוא נפגש עם הדן והופך להיות הירדן? אז ככה הנהר הזה. יותר שקט מאריק שרון מאז ההתנתקות. אם נראה לכם שזה צינן במשהו את התלהבותו של אבו זקן, אתם טועים. הוא הסתובב מסביבנו ברבאק עם הקיאק שלו ולא הפסיק לזרוק הערות והכוונות. ״תיצמדו שמאלה! שמאלה!!! אתה שם, בזהירות!! איפה אתם חותרים? אמרתי שמאלה!״
הלו, ג׳ינג׳י, הנהר הזה פחות זורם מהאמבטיה בבית שלנו כשהיא פקוקה, ואין שום פיצול באופק. אפשר לקבל פה קצת שקט ולנסות להתנמנם על האבוב?
כשהבנו שזו ברכה לבטלה הסתכלנו ימין ושמאל, כדי לחפש אנשים מעניינים. שי מצא לידנו משפחה גרמנית שבאה לחופש באמריקה.
האמת היא שהרגש היהודי שלי התעורר מיד ורציתי להפיל את הנס מהאבוב שלו, כדי שידע שלא נשכח וכו׳, אבל חששתי שהלב של אבו זקן יפקע מהתרגשות אם מישהו יפול מהאבוב, והיה לי לא נעים מהבן שלו. כיוון שכך, הזמנתי אותם בחום לישראל בתקווה שיבואו ושם נסגור את החשבון.

מקץ שעה באבוב (עברנו 28 מטרים לפי הערכתי), יצאנו באמצע שומקום והאוטובוס אסף אותנו חזרה למתחם האימונים.
תשאלו, למה לא לבנות את מתחם האימונים בנקודת ההתחלה או הסיום? שאלה נפלאה, אבל כפי שכבר ציינתי קודם, היגיון לא היה הצד החזק בכל מה שקשור למסע אבובים הזה.
הערה לקוראים ולקוראות לבית גלבוע ו/או הבר: נכון לכרגע המאזן בין בית הלל לאמריקה עומד על 1:0 לטובת ארץ הקודש.

חזרנו בשלום מהסמבטיון, אספנו את יהלי שנשארה בעמדת הצפייה במשך כל המסע (כנראה ניחשה שיהיה משעמם. חושים חדים יש לבחורה), נסענו למלון והנחנו את הנעליים לייבוש.
בחסות המזגן המחמם וארוחת הערב שבישלה יהלי בא חלק א׳ אל קיצו. נחזור לחלק ב׳ ברגע שהנעליים תתיבשנה. שלום.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 10:37 pm 
Junior

לייק ג׳ורג׳ חלק שני

בעוד הנעליים מתייבשות להן במזגן, החלטנו שאין ברירה ולמרות שמזג האוויר לא מראה סימנים של שיפור, חייבים לסמן וי על החוף למה שאחרת ההורים יאכלו לנו את הראש על כך שלא עשינו מה שהיה כתוב בתוכנית ואיזה מין דבר זה.
אזרנו כגבר חלצינו ויצאנו לעבר חוף מיליון הדולר של אגם ג׳ורג׳.
כשהגענו לחוף התברר שנצטרך הרבה גבורה יהודית כדי לשרוד שם. הייתה רוח והיה קר.
יהלי, באמצעות החושים המחודדים שלה, קלטה מיד את המקום היחיד שבו הרוח איכשהו חסומה ויש איזשהי זווית של משהו שנראה כמו שמש, נשכבה על הספסל והלכה לישון. מפתיע משהו.

שי ואני חיפשנו דרכים אחרות להתמודד עם הקור.
באיזשהו שלב חשבנו שאולי בתוך המים יהיה פחות קר, כי אין שם רוח.
טעינו. בתוך המים היה הרבה יותר קר.
מיהרנו לברוח החוצה, בתקווה שבחוץ יהיה פחות קר.
שוב טעינו.
כי כשיצאנו היינו רטובים ואז הרוח גרמה לנו שיהיה לנו יותר קר מאשר לפני כן, כשהייתה רק רוח אבל היינו יבשים.
בקיצור - כדור שלג עם שתי משמעויות ואפס מעלות.

אגב, במאמר מוסגר יש לציין שתמיד ראיתי בשירותי הצבאי כמש״ק דת סוג של פסגת היכולת האנושית. בתוך ליבי בזתי לחבר׳ה שהלכו לשייטת.
כאילו, מה כל כך קשה בללכת לים? זה שירות צבאי זה? יחידה מובחרת עאלק. בואו נשים דברים בפרופורציה.
היום, אחרי החוויה ההיא בחוף מיליון הדולר אני מוכן לסייג ולהודות שבימים קרים זו לא החוויה הכי מדהימה עלי אדמות.

משראינו, שי ואנוכי, שאנחנו הולכים מדחי אל דחי, וטמפרטורת הגוף שלנו עוד רגע משתווה לזו של אחרון הפינגווינים באלסקה, שי הביא פתאום הברקה גאונית.
״אקסקיוז מי״, הוא פנה למציל, ״יש לכם פה מקלחות?״
המציל הצביע לעבר הבניין שעמד בכניסה לחוף.
רצנו לשם והתברר שאכן יש שם מקלחות לשימוש הציבור.
אני מניח שהצירוף ״מקלחות חינם בחוף״ לא נשמע לכם מדהים, אבל פה ההפתעה. בניגוד למה שהתרגלתי אליו בילדותי בחוף כינר, המקלחות ההלו היו נקיות, הזרם חזק ויציב, והכי חשוב - מים חמים ללא הגבלה.

שמנו את הארנקים והפלאפונים בתוך לוקר וניסינו לנעול אותו, אלא שהמפתח לא יצא. הסתכלנו שוב על הלוקר והבחנו שיש ליד המפתח חריץ שעליו מופיע המחיר 75 סנט. אין בעיה, לגיטימי.
הכנסנו 75 סנט וניסינו להוציא את המפתח. נאדה. תקוע כמו קודם.
כנראה נפלנו על תרגיל עוקץ מתוחכם.
בשלב הזה התעצבנתי. ככה לגנוב מתייר תמים? ולא סתם תייר, יהודי!
ולא סתם יהודי, אני!
אין לכם בושה? סבבה.
אני אכנס להתקלח עכשיו, ואם אני לא מחזיר לעצמי את כל שבעים וחמשת הסנטים האלה אל תקראו לי צבי יהודה בן הרב יוסף.
וכן, אני אשאיר את הלוקר לא נעול, ונראה מי יעז לפתוח את תא 233! (האמת היא שמישהו פתח את תא 233, אבל לא אמרתי כלום. לא בגלל שהוא היה כושי ענק ומפחיד, אלא בגלל שהדברים שלנו היו בתא 232).

רגע לפני שהדם שלנו יקפא לחלוטין, נכנסנו למקלחות והפעלנו את המים החמים. אני מת על הרגע הזה שבו אתה חוזר להרגיש את הגפיים. משהו בדופק הפריפרי ששב לפעום מרגש אותי כל פעם מחדש.

אחרי שעה וחצי של מקלחת על חשבון מפעילי חוף מיליון הדולר, החלטנו שאולי כדאי שנבדוק מה קורה בעולם החיצון.
יצאנו מהמקלחת וגילינו 22 ילדים קפואים למחצה לשליש ולרביע משחקים בייסבול שרוצים רק דבר אחד, ללכת למלון.
במאמר מוסגר יש לציין שהיכולת של הילדודס האלה לשחק בייסבול בכל מצב והדבקות שלהם במשחק המשעמם הזה ראויה להערכה. זה עושה אסוציאציות לכל מיני סיפורים על גבורה יהודית ודבקות במטרה בכל מצב.

ככה או ככה, מכיוון שהתוכנית של ללכת להתייבש במלון התאימה לנו בול, העמסנו את הקרחונים ואת עצמנו על האוטובוס ויצאנו לדרך.

בערב יצאנו לטורניר באולינג אי שם פה בסביבה. אני יודע שרובכם מכירים אותי בתור ״יד הנפץ״ והאיש שעושה 300 נקודות בכל משחק באולינג, אבל בגלל שראיתי ששי ממש רוצה לנצח ויתרתי לו. חוצמיזה שהוא באמת השתדל, היה לו משחק אחד שבו הוא עשה סטרייקים וספרים בכל עשרת התורים שלו. זה דבר יפה אחרי הכל.

ואז, ביום חמישי הלכנו ללונה פארק השני בטיול, הסיקס פלאג. לא יודע איך זה קרה אבל פתאום מצאתי את עצמי עומד בתור עם שי לרכבת שעושה את כל ההיפוכים האפשריים וגם כמה כאלה שלא. בדיוק מסוג הרכבות מהן התנזרתי מגיל 10 בערך, אז התרגלתי לנטוש את עמי בתור ולהודיע לו שניפגש ביציאה.
להפתעתי גיליתי שזה יכול להיות איכשהו נחמד, ועליתי עם שי שוב לרכבת ההיא. לאט לאט העזתי יותר ועלינו לרכבות יותר ויותר גבוהות. יש משהו מגניב בלעשות דברים שבמשך שנים חשבת שאתה לא יכול. מצד שני, כל הסיפור הזה של ה360 לא ממש לוקח בחשבון את הארוחה האחרונה שאכלת.

מפה לשם, הזמן חלף עבר, ואחרי שהשארתי עוד כמה דולרים בדוכן של קליעה לסל זכיתי בכדורסל של בוסטון סלטיקס. קבוצה נחמדה הסלטיקס, אבל אני אוהד שיקגו. מזל שגולן בדיוק סיים מסלול והוא מעריץ גדול של רז׳ון רונדו. איך הכל מתחבר, יא אללה.

בלילה האחרון בלייק ג׳ורג׳ יצאנו לטיול בטיילת שעל האגם. באופן מאד מפתיע הערב נגמר במופע זיקוקי די נור מעל האגם.
לדעתי כשמשה פרץ שר ״השמיים שלך צמאים לזיקוקים״, הוא התכוון בכלל לאמריקה.
ככה או ככה, גם השבוע הרביעי בא אל קיצו, ואנחנו שבנו לברוקלין לשבת.

הערת אגב: למרות שהמקלחת הייתה שווה יותר מ75 סנט, אתם יכולים להמשיך לקרוא לי צוד, כי צבי יהודה בן הרב יוסף זה ארוך. אלא אם כן אתם מעלים אותי לתורה או עושים לי מי שבירך.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 10:43 pm 
Junior

אני לא מבין, צוד יצא לירח דבש עם בחור בשם שי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 5:03 am 
Junior

כן, למה אתה כזה חשוך?

(וברצינות, שי הוא חבר טוב שלי והאחראי על הקמפ. הוא ראה הזדמנות נפלאה להזמין אותנו לירח דבש מדהים בחינם והשאר היסטוריה).

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 9:09 am 
Junior

אבל למה לא דאגתם לבת זוג עבורו גם כן לטיול?
מזלה של כלתך שהיא נרדמת בכל אפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 10:47 am 
Junior

שעשני כרצודו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: