סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 12:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Larry Legend
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שפול פירס צריך לקבל HM בעמדה מס' 2, הוא פשוט זלג מהר יחסית ל-3, אבל כשהיה ב-2 הוא לא נפל מאף בריון אחר שם בעמדה. ואגב, גם בסמול מדובר בסוסון לא קטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:10 am 
Hall of Famer

אבל גם לפירס, כמו לרנדולף, אין את האנומליות האתלטיות.

לא יעזור כלום. בעיניי שאקיל ולברון הם בפער עצום, שני הספסימנים המושלמים ביותר בעמדות שלהם. שילוב לא נורמלי של כוח, אתלטיות, גודל (לברון אפילו יותר, כי האתלטיות של שאקיל היתה יותר פחותה יחסית מזו של לברון שהוא פשוט מצטיין בכל השלוש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:14 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס, אתה באמת לא סובל את בירד? איך אפשר לאהוב כדורסל ולא לאהוב אותו? אין לך לב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:18 am 
Senior

לברון הוא מוטציה פיזית. ג'ורדן הצעיר מבחינת אתלטיות הוא לבל מעל וויד או קובי נניח, אבל מבחינת שילוב של אתלטיות וכוח? לברון נמצא מעליו

ד''א, מי שהזכיר פה את לאונרד וג'ורג', בעיני כרגע הם לא באותה ליגה בכלל. ג'ורג' הוא סווינגמן איכותי ואחד המגוונים בליגה, לאונרד עוד לא ממש הוכיח שהוא יכול להיות משהו הרבה יותר מרול פלייר טוב בקבוצה שהופכת רול פליירס לממש טובים. בגמר רוב הסלים שלו היו מחיתוכים לסל וג'אמפרים פנויים. הוא לא שם כדור על הרצפה ברמה מספיק גבוהה כדי לייצר לעצמו בקבוצה שלא תכלול את פארקר ודאנקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:21 am 
Sophomore

sir charles כתב:
עמוס, אתה באמת לא סובל את בירד? איך אפשר לאהוב כדורסל ולא לאהוב אותו? אין לך לב?

עמוס אוהד פילי. היה בלתי אפשרי להיות אוהד פילי בתחילת האייטיז ולאהוב את בירד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:34 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:

באמת? אותו אתה שואל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:50 am 
Junior

chaiel49 כתב:
קובי היה יותר גדול וחזק מג'ורדן? אר יו אאוט אוף יור פאקינג מיינד?!

כן.

צודק ערן- שכחתי את פול פירס. בהחלט אחד הבהמות הכי גדולות שאי פעם שיחקו בעמדה מס' 2. תמיד טענתי שהוא ובונזי וולס הם פאוורים במסווה. שחקנים שהיו חודרים לסל על כוח ומאסה נטו.

נורטון, עמוס (גואטה) דיבר על שחקנים שהם מוטציות לעמדה שלהם. מוטציה היא לאו דווקא אתלטית. פירס הוא בהחלט מוטציה לעמדה מס' 2. לאיש יש מבנה של פאוור לכל דבר ועניין.

אתם קצת מגזימים עם ג'ורדן. כן, הוא היה אתלט גדול מהשמנת של הליגה. אבל זה לא מה שבידל אותו מאחרים. היו אתלטים יותר גדולים ממנו בליגה שלא התקרבו לגדולה שלו.

שחף, רק נורטון חושב שהפער בין ג'ורג' ללאונרד הוא כרגע קרוב מאוד. פטיש פרטי, מי כמוני מכבד.
אבל אני כן מאמין שלאונרד יכול להיות הרבה יותר מרול פלייר ואני גם חושב שזה צריך לקרות השנה כי הזמן של הספרס מתקצר. הבעיה היא שמאוד קשה להיות יותר מרול פלייר אצל פופ.

שמע חגי, בתור מישהו שסבל מהסלטיקס יותר מכל אחד אחר. בסופו של יום היו לך שתי ברירות בתום העונה. האם אתה עם הסלטיקס או עם הלייקרס. למרות המאבקים והבעיטה הקבועה בתחת מהסלטס, עדיין העדפתי אותם על השואו טיים. כך שזה בכל זאת אפשרי. חוצמזה שאין כמו הרבה שנים בכדי להקהות רגשות שנאה. הנה, היום אני חי בשלום עם הוד אווריריותו... :lol:

נ.ב. נורטון, אחרי שגיליתי בת'רד הניקים בעוף, לפני כמה ימים (כעבור משהו כמו עשור של היכרות) שה"לב" אינו באמת של עמוס... (או עמוס בכלל לצורך העניין) אז לא, למעשה אין לו לב... :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 2:13 am 
Hall of Famer

טוב, נו. זה תלוי איך מגדירים את השאלה.
מבחינתי יש ארבעה פרמטרים, נניח.
גודל+כוח+אתלטיות+כישרון.
לפירס יש את פרמטר 1 ברמה הכי גבוהה, ורמות משתנות כאלה ואחרות של השאר.
למייקל, היה את פרמטר 4 ברמה הכי גבוהה, ופרמטר 3 ברמה גבוהה מאד מאד אף היא, אבל קצת פחות ב 1 וב 2
ללברון ולשאקיל, יש 10 בשלושת הפרמטרים הראשונים, ולפחות 8 בפרמטר האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 2:14 am 
Hall of Famer

סליחה. תיקון קטן, לשאקיל יש 10 בכוח וגודל, רק איזה 8 באתלטיות (יחסית לגודל) ונניח 8 בכשרון (עכשיו שאני חושב על זה, יש עוד פרמטר - עבודה קשה, שם לשאקיל יש 4).
אצל לברון זה באמת הרבה עשיריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 6:47 am 
Sophomore

הזכרון שלי קצת מעומעם, אבל אני חושב שעשו מחקר בניינטיז וגילו שג׳ורדן חריג בעיקר בגודל כפות הידיים שלו שעוזר לשליטה אבסולוטית בכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 9:26 am 
Junior

כיוון שאתה מודה שאתה אווט אוף יור פאקינג מייד, צריך לומר את ההבדלים בין ג'ורדן לקובי, על פי פיל ג'קסון: לג'ורדן היו כתפיים חזקות ורחבות הרבה יותר (זה משהו מאוד בולט), הוא היה באותו גובה אבל פשוט גדול פיזית מקובי, וממש ממש חזק-ראו את זה. ועם ידיים ענקיות שעל פי פיל הוסיפו לו למשחק המון. ואני חוזר שג'ורדן היה פריק אתלטי מטורף, בעיני יותר מלברון-לברון פשוט קופץ מאוד מאוד גבוה בדאנקים שלו כי הריץ' שלו בעמידה עוקף את ג'ורדן משמעותית, אבל כאתלט במובן של ניתור מהמקום, והשחקן שיכל לרחף הכי הרבה זמן מעל הפרקט? ג'ורדן.

ולהמחשה, ה2 דקות הראשונות פה: http://www.youtube.com/watch?v=UruofXufVuo לא ראיתי את לברון/קובי/וייד/כל אחד אחר מסוגל לקפוץ ככה. כלומר, גם להגיע לגובה כזה בכזה מרחק בין כפות הרגליים לרצפה, וגם לרחף לכ"כ הרבה זמן תוך כדי התקדמות אופקית. לא ראיתי גם מדומיניק/קארטר (שהיו המטביעים הטובים אי פעם, אולי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 10:38 am 
Senior

מבחינת ניתור יכול להיות שג'ורדן עדיף על לברון. אבל אתלטיות לא נמדדת רק בניתור, אחרת נייט רובינסון או ספאד ווב היו נחשבים לשחקנים הכי אתלטיים אי פעם. מבחינת שילוב כוח+ אתלטיות? לברון הרבה יותר חזק, והדאנקים שלו ברובם הרבה יותר עוצמתיים. לדוגגמא הדאנק הזה על מאהימי:\
http://www.youtube.com/watch?v=LMlKgrVG7ww

או הדאנק על הג'ט השנה:
http://www.youtube.com/watch?v=DXnivHCWKQ8

הדאנק השני הוא האהוב עליי. הג'ט גומר אותו בתור עיסה מעוכה על הרצפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 11:01 am 
Junior

ואף מילה על דוויט האוורד? כמובן שהוא לא מפלצת כמו שאקיל, אבל הוא טופ 10 לדעתי מבחינת ה"מוטיציות" של הNBA.
אומנם פחות חזק משאקיל אבל עדיין מקרר ואחד השחקנים החזקים שיצא לי לראות, ובעיקר אתלט פסיכי לגודל שלו.

לברון למיטב ידיעתי הוא גם אחד השחקנים המהירים בליגה לא? לא מצאתי לינק זמין שיגבה את זה, אבל זכור לי שהיו איזה מדידות ספרינט בין בייס ליין לבייס ליין ולברון היה ממש בטופ של הליגה ( די מפתיע לשחקן במשקל שלו).

אתלטיות בתפיסתי זה ענין של ניתור ומהירות, ולכן אני בהחלט חושב שלרובינסון או ספאד ווב יש קייס לשחקנים הכי אתלטיים אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 12:19 pm 
Senior

אגב מבחינת מה שפלאש דיבר עליו שזה בעיקר ניתור, גם וינס קרטר לוקח את ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 12:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני רק רוצה לציין שאני ממש לא מרוצה מאיך שהדיון סטה מהגאונות של בירד לאזכורים של לברון וג'ורדן :-(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 12:57 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
לא יודע עם דוויט. הוא אמנם ספצימן פיזי אבל לא ממש עם מידות יוצאות דופן לעמדה שלו. אם היתה "חמישית מוטציות שנייה" הסנטר שם יהיה בלי ספק ווילט.
והנה הטיעון שלי:
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 1:49 pm 
Junior

אני חושב שהגודל של דוויט זה לא מה שהופך אותו למוטציה, אלא הגודל שלו בשילוב עם הניתור. כבר היו לא מעט בגודל שלו וכבר היו לא מעט עם הניתור שלו ( מק'גי, דיאנדרה ג'ורדן לא רחוק וכו'). אבל הוא לפי דעתי אחד הבודדים עם שילוב של שניהם ברמה הכי גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 2:04 pm 
Senior

הוא גם היה מאד מאד מאד חזק. אולי אפילו חזק משאק.

עוד שילוב מופרך של גודל וניתור וגם סקילז יוצאים דופן היו אצל סאבוניס לפני הפציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 2:42 pm 
Senior

אני חושב שגם לאמארה ובלייק גריפין יש מה לומר בעמדה מספר 4. אולי לא ענקיים בגודל, אבל ניתור יוצא דופן שהביא (או עדיין מביא במקרה של גריפין) אותם לשחק לא מעט זמן עם הראש באיזור הטבעת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 3:08 pm 
Junior

FLASH כתב:
כיוון שאתה מודה שאתה אווט אוף יור פאקינג מייד, צריך לומר את ההבדלים בין ג'ורדן לקובי, על פי פיל ג'קסון: לג'ורדן היו כתפיים חזקות ורחבות הרבה יותר (זה משהו מאוד בולט), הוא היה באותו גובה אבל פשוט גדול פיזית מקובי, וממש ממש חזק-ראו את זה. ועם ידיים ענקיות שעל פי פיל הוסיפו לו למשחק המון. ואני חוזר שג'ורדן היה פריק אתלטי מטורף, בעיני יותר מלברון-לברון פשוט קופץ מאוד מאוד גבוה בדאנקים שלו כי הריץ' שלו בעמידה עוקף את ג'ורדן משמעותית, אבל כאתלט במובן של ניתור מהמקום, והשחקן שיכל לרחף הכי הרבה זמן מעל הפרקט? ג'ורדן.

ולהמחשה, ה2 דקות הראשונות פה: http://www.youtube.com/watch?v=UruofXufVuo לא ראיתי את לברון/קובי/וייד/כל אחד אחר מסוגל לקפוץ ככה. כלומר, גם להגיע לגובה כזה בכזה מרחק בין כפות הרגליים לרצפה, וגם לרחף לכ"כ הרבה זמן תוך כדי התקדמות אופקית. לא ראיתי גם מדומיניק/קארטר (שהיו המטביעים הטובים אי פעם, אולי).

הבעיה שלך היא שאתה ילד שמסתמך על יוטיוב ועל דברים שהוא קורא. בעוד שיש כאן אנשים שראו כדורסל ואשכרה מדברים מפרספקטיבה של ידע.

אני לא רואה איפה גו'רדן היה גדול או חזק מקובי. לקובי הייתה שנה שהוא לא יצא מחדר הכושר והוא בוודאות היה באותה עונה יותר גדול פיזית מג'ורדן. הוא גם שיחק יותר סמול מג'ורדן לאורך הקריירה.
קלייד דרקסלר שהיה הכריסטיאנו רונאלדו של ג'ורדן היה יותר גדול וחזק ממנו ובטח שלא פחות אתלטי ממנו.
דומיניק ווילקינס ווינס קרטר היו יותר אתלטיים מג'ורדן לפחות ברמה אחת.
אגב, גם ג'ייסון ריצ'ארדסון, הארולד מיינר ופריקינג דזמונד מייסון היו יותר אתלטיים מג'ורדן. במקרה של שני הראשונים הם גם היו חזקים ממנו פיזית. סו פאקינג וואט? מדד למה זה בדיוק?
האתלטיות של ג'ורדן הייתה מהעילית של הליגה אבל בפעם האלף- זה לא מה שהפך אותו לגדול מכולם. זה עזר לו, אבל בטח שזה לא מה שבידל אותו מאחרים.

לאמארה, בלייק ודווייט יש בהחלט קייס.
וווילט היה בפשטות השאק של דורו. גואטה, אני לא בטוח שכולם הבינו מי נמצאים עם ווילט בתמונה בכדי לקבל פרספקטיבה. בצד ימין זה אנדרה דה ג'יאנט ז"ל (מי שלא ראה אותו מתאבק בוודאי יזכור אותו מהנסיכה הקסומה) ובאמצע זה קרוב לוודאי המתאבק הכי פופולארי שהיה בישראל אי פעם (ובלבנון) - קרי ואן אריק. בחור גדול מאוד בפני עצמו (באפן אישי העדפתי את קווין לבית ואן אריק 8) )
קטע, שלושתם כבר בר מינן וממזמן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 3:28 pm 
Senior

מוק, אהמ. אתה קצת טועה בקשר למי שבאמצע. תסתכל יותר טוב, הוא בחור קצת יותר...ידוע מקרי ון אריק. והוא עדיין חי.
אם אתה מתקשה תסתכל על הסגל של הסרט "קונן המשמיד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 3:39 pm 
Junior

מוק, אני באמת לא זוכר איפה, אבל אני זוכר כל מיני כתבות על כך שהניתור האופקי של מייקל הוא הכי מוצלח מבין כל השחקנים ששיחקו... יכול להיות שזו איזו חרטא , אבל אני זוכר משהו כזה. מניח שמישהו פה יוכל לציין בדיוק רב יותר את הניתוח הזה שעשו.

מבחינת ניתור, מייקל היה הרבה מעבר לאתלט טוב, הוא היה אחד המדהימים ששיחקו בליגה מהבחינה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 3:50 pm 
Junior

Amos Gueta כתב:
מוק, אהמ. אתה קצת טועה בקשר למי שבאמצע. תסתכל יותר טוב, הוא בחור קצת יותר...ידוע מקרי ון אריק. והוא עדיין חי.
אם אתה מתקשה תסתכל על הסגל של הסרט "קונן המשמיד".

איזה קטע עמוס, בחיי שהייתי בטוח שזה קרי ואן אריק... זה אנדרה אשם! לא טרחתי בכלל להביט בפנים. טוב, גם שוורצנגר לא היה בדיוק בחור קטן...

שקי, ראית שכתבתי איפשהו שמייקל היה אתלט טוב? כתבתי כמה פעמים שהוא היה מהשמנת של הליגה. אבל ממש לא הכי טוב. היו לא מעט אתלטים טובים ממנו ובטח שבדור הבא היו אתלטים עוד יותר מפלצתיים. אבל זו לא ערובה להצלחה כמו שמוטציות אתלטיות דוגמאת הרולד מיינור, פרדי ג'ונס ודז מייסון יוכלו לספר.

מבחינת ניתור (כנ"ל ורטיקל ליפט) אני יכול למנות לך בקלות 10-15 מנתרים טובים ממייקל. אם כבר הגדולה שלו הייתה בהאנג טיים- זה מה שהקנה לו את הכינוי "אייר ג'ורדן". ההאנג טיים שלו הוא ללא ספק מהטובים שנראו אי פעם כולל אתלטים גדולים יותר מהדור שהגיע אחריו.

זה בדיוק הקטע עם ג'ורדן, היו לא מעט שחקנים שבהשוואה אחד על אחד הוא לאו דווקא היה לוקח אותם. אבל היה לו את האקסטרה שלא היה לאף אחד אחר. הוא היה מנצח מצבים שנראו גמורים. הוא הווינר הגדול ביותר בתולדות איזשהו ספורט שאני ראיתי. זה אותו מגע אלוהי שאין דרך אחרת להסביר אותו. האיש פשוט לא היה מסוגל להפסיד וזה היה מול כמה מהקבוצות הגדולות שהיו לNBA להציע. קבוצות שבדור אחר היו לוקחות אליפות בהליכה.
זה מה שבידל אותו מאחרים ולא היכולות האתלטיות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 3:52 pm 
Junior

בגללכם התחלתי לחפש קצת סרטים של ווילט ונתקלתי בזה:

ובכלל זה ערוץ מוצלח:
http://www.youtube.com/user/dantheman9758

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 5:13 pm 
Junior

Mook כתב:
FLASH כתב:

הבעיה שלך היא שאתה ילד שמסתמך על יוטיוב ועל דברים שהוא קורא. בעוד שיש כאן אנשים שראו כדורסל ואשכרה מדברים מפרספקטיבה של ידע.

אני לא רואה איפה גו'רדן היה גדול או חזק מקובי. לקובי הייתה שנה שהוא לא יצא מחדר הכושר והוא בוודאות היה באותה עונה יותר גדול פיזית מג'ורדן. הוא גם שיחק יותר סמול מג'ורדן לאורך הקריירה.
קלייד דרקסלר שהיה הכריסטיאנו רונאלדו של ג'ורדן היה יותר גדול וחזק ממנו ובטח שלא פחות אתלטי ממנו.
דומיניק ווילקינס ווינס קרטר היו יותר אתלטיים מג'ורדן לפחות ברמה אחת.
אגב, גם ג'ייסון ריצ'ארדסון, הארולד מיינר ופריקינג דזמונד מייסון היו יותר אתלטיים מג'ורדן. במקרה של שני הראשונים הם גם היו חזקים ממנו פיזית. סו פאקינג וואט? מדד למה זה בדיוק?
האתלטיות של ג'ורדן הייתה מהעילית של הליגה אבל בפעם האלף- זה לא מה שהפך אותו לגדול מכולם. זה עזר לו, אבל בטח שזה לא מה שבידל אותו מאחרים.

ילד? למה מי אתה בכלל? הבעיה שלך שאתה מחזיק מעצמך כאחד היחידים כאן שממש מבין מכיר וצופה בכדורסל NBA תדיר , וזה גורם לך לבטל ולזלזל בכותבים אחרים כשהם לא מסכימים עם האמירות הקצת משונות שלך. למשל-לקובי היה גוף גדול מג'ורדן? הוא היה יותר חזק? קלייד דרקסלר הגיע גבוה יותר בניטור כי הוא היה יותר גבוה, ודומיניק וקארטר היו דאנקריסטים מטורפים שהטביעו מאוד חזק אבל אני ממש לא מסכים שהשלישיה הזו היו אתלטים יותר מג'ורדן ולא תשכנע אותי כי צפיתי בעשרות משחקים של החברה האלה, וג'ורדן תמיד היה נראה פיזית ואתלטית רמה מעל השומרים שלו (זה לא אומר כלום-פשוט הדיון היה על פריקים פיזיים וג'ורדן הוא האיש מבחינתי בעמדה 2).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], uriel17, הודי, סאבוניס, עופר האדום, רוני דיאון ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: