סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2013 6:11 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
וואלה, תיאור מושלם של ההצלחה הפנומלית של הגרמנים, למול הכישלון הקולוסאלי של אותם גרמנים, במלחה"ע השניה. (טוב, היטלר הקצין כל דבר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2013 9:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
uriel17 כתב:
נגיד שאתה סולל כביש, תוך כדי הסלילה מתגלה שקטע מהכביש עובר באדמה "רכה" ושכנראה צריך לקדוח וליצוק כלונסאות כדי לסלול את הכביש באופן בטוח, מנהל פרויק ישראלי יעצור הכל, יכנס ישיבה באמצע הלילה יתקשר לקבלן הקידוחים יבקש לעשות טובה ולהגיע תוך כמה ימים לשטח (אחר כך נסגור מחיר...) יחזק את הקרקע ויחזור למסלול הפרויקט המקורי
מנהל גרמני, יזמין חברת תיכנון, יזמין סקר קרקע, יגמור תכנון, יוציא מכרז על עבדות הקידוח, ישלח את המכרז לבחינה במשרד רואי חשבון אחר כך לחתימה במשרד עורכי דין, ואחר כך יבוא הקבלן לתקן

עכשיו בוא נבדוק מתי ומי מקבל צל"ש מתיומי מקבל טר"ש

אם יתברר שקידוח כלונסאות ויציקת הכביש על כלונסאות זה הפיתרון ההנדסי הנכון הישראלי ניצח בגדול בגדול, הוא חסך המון זמן והמון כסף וכמעט לא סטה מהנתיב המקורי של הפרויקט
אם יתברר שדרוש פיתרון אחר כמו מילוי אדמה הידוק וכלונסאות לא יעזרו כאן, הכביש יסלל בשלבי בדיקות האיכות והישראלי צטרך לחזור על הפרויקט כמעט מההתחלה

והגרמני
אם החברת תכנון תבוא ותוך שבוע תקבע שהאדמה בסדר גמור ואפשר להמשיך לסלול את הכביש כרגיל אז הגרמני ניצח בגדול
אם יתברר שכלונסאות פשוטת היו מאפשרות את סלילת הכביש הגרמני הפסיד טונה של זמן וכסף

ואכן, כשמשווים את מערכת הכבישים בישראל למערכת הכבישים בגרמניה, רואים מיד את יתרונה של מערכת הכבישים בישראל על פני המערכת המפגרת של גרמניה - הן בנפחה והן באיכותה!
שלא לדבר על מערכות התחבורה הציבורית - שהרי ידוע לכל שמערכת הרכבות הארצית בישראל, ועוד יותר מכך מערכות הרכבות התחתיות בערי ישראל - שנבנו כולן ביעילות תוך ניצול התושיה וכושר האלתור הישראלים המהוללים - לוקחות את אלה של גרמניה עם יד קשורה מאחורי הגב, עין עצומה ולשון בחוץ. ככה זה כשמסורבלים ומרובעים כמוהם עובדים לפי שיטה ולא סוטים.
ניתן לראות גם שבישראל סוללים כביש/בונים מחלף/מניחים מסילת רכבת - זה לוקח ימים, גג שבועות. בגרמניה? שנים, עשורים, מילניומים כל כביש!

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2013 10:26 pm 
מנהל פורום

לא אמרתי ש"השיטה" הישראלית חכמה יותר, רק חילקתי איתכם את ההתרשמות שלי משיטת הניהול הגרמנית על יתרונותיה וחסרונותיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2013 10:40 pm 
Hall of Famer

לשיטה הישראלית יש שם - עבודה ערבית

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2013 11:48 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
לא אמרתי ש"השיטה" הישראלית חכמה יותר, רק חילקתי איתכם את ההתרשמות שלי משיטת הניהול הגרמנית על יתרונותיה וחסרונותיה

וכשאתה משווה את התוצאות לאורך זמן, בטח בתחום התשתיות והתחבורה, איזה חלק עולה על השני? היתרונות או החסרונות?
אתה לא צריך לענות, זו שאלה רטורית.
דווקא בגלל זה הפיאסקו של שדה התעופה ברנדנבורג בולט כל כך לעין. כל מה שתיארת כאן על "איך הגרמנים עובדים", נראה שלא נעשה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2013 11:51 pm 
Hall of Famer

ראי, הנקודה הפשוטה של אוריאל היא שהשיטה הגרמנית, למרות שהיא בבירור יותר טובה מהישראלית, היא לא נטולת חסרונות והשיטה הישראלית, למרות שהיא בבירור פחות טובה, היא לא נטולת יתרונות, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 18, 2013 12:13 am 
Senior

uriel17 כתב:
נחזור לנושא המקורי
איך דבר כזה קורה בגרמניה

אני עובד עם חברות תיכנון והקמה גרמניות כבר שנה שמינית אומנם לא בתחום האזרחי אלא התעשייתי אבל אני מזהה את הסימפטום של הצלחות מדהימות לצד כישלונות מהדהדים שאין כמעט "באמצע"
מהתבוננות בחברים האלה הרושם שלי שהסיבה היא זהה בכישלונות כמו בהצלחות, הצמדות פנאטית וקנאית לשיטה, לדרך שהותוותה מראש
אפס גמישות, לא משנה מה משתנה
בניגוד ל"שיטה" הישראלית שממגיבה לכל שינוי באילתור מהיר כדי להחזיר את הפרויקט למסלול...

...הפרויקט הגרמנים שראיתי שנכשלו היו בעיקר בגלל חוסר גמישות מחשבתית

אני עובד המון מול חברות גרמניות (אמנם לא בתחום התשתיות אלא בייצור של מוצרים רפואיים) והרושם שלי מהם הוא שונה לחלוטין ממה שתיארת שלא לומר הפוך. הגרמנים שאני מכיר יודעים לאלתר ומעודדים יוזמות, רחוקים מאוד מהרובוטים הצייתנים שמנסים לשכנע אותנו שהם. התיאור שתיארת מתאים אם כבר לחברות אמריקאיות גדולות שסובלות מעודף ארגון ונצמדות לכללים ולנהלים בצורה פנאטית כמעט (לרוב בגלל אימת חברות הביטוח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 18, 2013 9:41 am 
Hall of Famer

רק אם הוזכרה מלחמת העולם השנייה, אז בניגוד לתדמית, הצבא הגרמני עודד גמישות ויוזמה מקומית של מפקד וזאת הייתה הסיבה להצלחות הגדולות שלהם מול הצבא הבריטי שהיה דוגמטי ונוקשה לחלוטין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 18, 2013 9:49 am 
Junior

זהו בדיוק, שמדובר רק על תחילת המלחמה (אם התכוונת לפלישה לצפון אירופה, או לכיבושים הראשונים בצפון אפריקה), בחציה השני של המלחמה, הקיבעון וההתעקשות הובילום לאסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 18, 2013 8:07 pm 
Hall of Famer

לאחר בדיקה, הסיבה לאי בניית המחלף החדש בנתב"ג אכן נעוצה בעניין השבת. ככה הוחלט בממשלה

Sent from my GT-I9000 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 18, 2013 10:37 pm 
Hall of Famer

גינות, זה פשוט לא נכון. מבחינה טקטית הכוחות הגרמניים עדיין נלחמו היטב והמפקדים בשטח עדיין נהנו מגמישות ומעידוד יוזמה מקומית. ברור שמהבחינה האסטרטגית הגרמנים הפסידו את המלחמה. אבל תחשוב שגם אחרי סטלינגרד (43), קורסק (44) והפלישה לנורמנדי, עדיין לקח לבעלות הברית איזה שנה בכדי לכבוש גרמניה מובסת, מותקפת בשתי חזיתות ומדולדלת לחלוטין במשאבים.

בכל מקרה, כשמדובר על האופי הגרמני, אז דווקא בצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה די קידשו את היוזמה המקומית מבחינה טקטית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 18, 2013 11:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה בכל אופן משהו שאולי נוגד את התדמית היקית, אבל לחלוטין טבוע בחשיבה הצבאית הגרמנית. מצד שני, דוגמאות כמו פון קלוק במלחמת העולם הראשונה ורומל בשנייה ממחישות את הבעייתיות של הגישה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 3:37 pm 
Hall of Famer

כצפוי, גם המועד האחרון שנקבע - אוקטובר 2013 - כבר לא יקרה. פתיחת שדה התעופה נדחתה למועד בלתי ידוע, וב-2013 זה כבר לא יקרה.
מסתבר שיש פוסטרים בברלין של ולטר אולבריכט, המנהיג המזרח גרמני מתחילת שנות ה-60 שהכריז בזמנו "אין לאיש כוונה לבנות כאן חומה". בפוסטר הוא אומר "אין לאיש כוונה לפתוח כאן שדה תעופה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 5:14 pm 
Junior

הבדיחה על חשבונם לא הפוכה, בהתחשב בזה שהחומה נבנתה בסוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 11:20 pm 
Hall of Famer

מדי פעם אני מקפיץ את הת'רד החביב הזה.
מועד חדש נקבע במעורפל לפתיחת השדה - יוני 2014 (ללא ציון תאריך, רק חודש).
כל ראשי הפרוייקט, החל ממנכ"ל חברת הבנייה דרך כל ראשי הגוף הציבורי שאמור לפקח עליה, פוטרו בינתיים והוחלפו.

בינתיים מתבררת סיבה נוספת לפיאסקו הזה, סיבה מעניינת במיוחד.
כמו שכתבתי בהתחלה כמדומני, הדבר העיקרי שמעכב את השדה הוא אי עמידה בתקני בטיחות מינימלים. הנה סיפור לדוגמה - מערכת כיבוי האש וסילוק העשן מבניין הטרמינל.
בכל מקום בעולם המערכת הזו פולטת את העשן למעלה, כי זה הכוון הטבעי שעשן ואוויר חם עולים.
מתברר שבברלין החליטו שהם יותר חכמים, וצינורות פליטה על הגג זה מכוער, אז מערכות החירום צריכות להזרים את העשן למטה - מתחת לרצפה. זה דבר שלא נעשה כמוהו בשום מקום, לפחות בסדר הגודל הזה. וכשהמערכת כשלה היה צריך לפרק חלק נכבד מבניין הטרמינל ולבנות הכל מחדש.

הקטסטרופה ממשיכה בזה שמשרד הארכיטקטים וחברת הפיקוח של הפרוייקט הוחלפו באמצעו, ולמעשה היה שלב שבו הפרוייקט נבנה ללא פיקוח תכנוני כלל. כתוצאה מזה יש ברדק שלם בכל תשתיות המיזוג והכבלים. פירים להעברת כבלים הועמסו יתר על המידה, קווי טלפון עוברים ליד קווי מתח גבוה, מתקני קירור הותקנו ללא בידוד תרמי, פתחי אוורור נבנו במקומות שמכניסים מי גשמים לתוך מערכות המיזוג, ועוד כהנה וכהנה. קשה אפילו להעריך כמה משדה התעופה עוד יצטרך להתפרק ולהיבנות מחדש.

גרמניה, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 10:58 am 
Hall of Famer

עוד הקפצה למעקב.
כרגע מדובר על נחיתה ראשונה בשדה החדש כבר ב-1 בנובמבר, אבל עד סוף המחצית הראשונה של 2014 לא ינחתו בו יותר מ-10 טיסות ביום. זה כמובן אומר שהשדות האחרים, בעיקר טגל, יישארו בינתיים פתוחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 11:03 am 
Hall of Famer

אתמול הייתי בשדה התעופה בפרנקפורט (אגב עיר סתמית למדי ממה שראית׳י)
אני חייב להגיד שמעולם לא ראיתי מבדק ביטחון (נו, העברת תיקים וזה) יותר איטי משם. אני מדבר על קצב איטי פי חמש ויותר מאשר ברוב שדות התעופה שהייתי בעולם והייתי בהמון.
גרמנים עאלק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 12:01 pm 
Hall of Famer

אתה צודק, גם בקשר לפרנקפורט וגם בקשר לשדה התעופה שלה.
הייתי בשדות תעופה אחרים בגרמניה והתפעלתי מהיעילות (במינכן למשל לקח לי 20 דקות מרגע הנחיתה לעבור בטחון ודרכונים, למרות תור ארוך מאד בעמדות השיקוף, ולהגיע לשער של טיסת הקונקשן שלי. גם בשדות אחרים בגרמניה הייתה לי חווית נסיעה טובה) ופרנקפורט הוא פשוט שדה תעופה על הפנים, וזה למרות שהוא עוד השתפר לעומת מה שהיה בעבר.
ופרנקפורט היא אכן עיר סתמית. עיר של משרדים וחנויות גדולות. חוץ מכיכר הרומר והפארק על הגדות של המיין אין שם מה לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 12:29 pm 
Hall of Famer

מה שאני זוכר מהשדה בפרנקפורט זה שהוא נורא מכוער (לא כמו מחנה הפליטים שקרוי שדה"ת לרנקה, אבל מכוער). גם פרנקפורט העיר, כאמור, משמימה. טגל בברלין נחמד מאד, וברלין העיר מגניבה טילים.

חזרתי השבוע מפראג, בנחיתה היתה חוויה מושלמת, יציאה סופר-מהירה ויעילה, החזור היה סיפור יותר מהתחת. אבל לא חזור נוראי כמו שהיה לי באיסטנבול, שהיה תור בלתי נגמר לצד איראנים ואיסלאמיסטים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 12:50 pm 
Hall of Famer

אה, כן. זה עוד משהו. הית'רו, פרנקפורט, אמסטרדם. בשלושת שדות התעופה (וגם באחרים, אבל שם זה בלט לי במיוחד) האלה יש המון בורקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 2:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
למה מנדב לא מבקשים פירוט של עלילות שדות התעופה שלו? מה האפליה הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 2:17 pm 
Senior

פרנקפורט מכוער? אני לא חושב שבצורה יוצאת דופן.
מה שכן הוא ענקי ומאחר ונבנה בכמה טאקטים יש שונות רבה מאוד בין חלקיו השונים ובפרט בין טרמינל 1 לטרמינל 2.
מה שכן הוא מאוד נוח (לי) ולא הבחנתי שהבדיקות הבטחוניות שם איטיות יותר מהמקובל (וגם בזה יש שונות עצומה בין האיזורים השונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 2:46 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
למה מנדב לא מבקשים פירוט של עלילות שדות התעופה שלו? מה האפליה הזו?

כי לא בניתי טיזינג של איזה חצי שנה לעניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 5:28 pm 
Hall of Famer

מאיסטנבול (אני מניח שאתה מדבר על אתאטורק, השדה הגדול יותר שנמצא בצד האירופי) טסתי כמה וכמה פעמים ואף פעם לא הייתה לי שום בעייה. לא מבריק אבל רחוק מלהיות אסון. חוויית טיסה בסדר גמור. התור ארוך אבל תמיד זרם מהר. החווייה הזוועתית באמת היא הדרך בינו ובין העיר עצמה, אבל זה לא תלוי ברשויות שדה התעופה אני מניח...
השדות הכי אסוניים שנתקלתי בהם היו באמריקה הלטינית. אסייסה של בואנוס איירס למשל, או השדה של גואטמלה סיטי. שדות בלתי יעילים מלאים באוכלי חינם מיותרים שלא עושים כלום, חוץ מזה שכל אחד מעכב אותך עוד קצת. למשל, בבואנוס איירס זו הייתה הפעם היחידה שנתקלתי במצב שמיסי הנמל לא היו כלולים בכרטיס, והיית צריך לעמוד בעוד תור של איזה אוכל חינם כדי לשלם אותו בנפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 5:45 pm 
Hall of Famer

אכן אתאטורק, עשו לי פדיחה גם בנחיתה (המזוודות נעלמו לאיזה שעתיים), ובהמראה התור היה פשוט בלתי נסבל.

דווקא הדרך מהשדה לעיר לא נוראית בכלל. היא אמנם ארוכה, אבל זולה מאד והרכבת שאתה לוקח בטרמינל מביאה אותך לאן שאתה צריך בעיר. אא"כ אתה מדבר על נסיעה לשם ברכב, ואז זה אולי משהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה