נחלק את זה לנקודות, שיהיה קל יותר להדיין.
1. ההיבט הטכני
כמו שאמר רוני, איך הם יעשו את הדראפט, זה פחות קריטי בשלב זה.
כל המהלך צריך להתבצע ב-3 שלבים.
א. סימון של הקיפרים שלנו. אני מניח שכמעט כולם יודעים כבר את מי הם הולכים להשאיר. טרום העונה מתחיל ב-5 באוקטובר, לא חושב שזה ממש משפיע על קיפרים, אלא יותר על שחקני משנה, אבל בכל אופן ניתן לכולם הזדמנות לראות קצת ממשחקי הפרי-סיזן, ורק אז להחליט על הקיפרים שלהם. נגיד משהו כמו עד סביבות 15/10.
ב. הדראפט של החדשים. צריך להיערך באיזור הסופ"ש של 19/10, כשאתה שיטה נקבע בהמשך, כשאני חושב שהם צריכים להיות בעל יהמשקל הכבד ביותר בהחלטה הנ"ל.
ג. ניתן משהו כמו שבוע לכולם להתארגנות על הFA שנותרו, ובסופ"ש של 26/10 נעשה את המכרז על שאר השחקנים מעבר לקיפרים.
נכניס לכאן גם את עניין גודל הרוסטר. העונה היינו 6X20, משמע 120 שחקנים ברוסטרים
בהנחה שמצטרפים כרגע 3 (עידן, ביל ועמוס לב), אנחנו עוברים להיות 9. 15 לכל אחד יגדילו את הרוסטרים ל-135 סה"כ, ומצד שני יורידו משמעותית את כמו ההחלפות, מכיוון שיהיו בסגלים הרבה יותר שחקנים שהם אנטצ'אבל לחילופים.
לכן 15 נשמע לי כמו רוסטר מצוין.
2. ההיבט השוויוני
לא מבין למה צריך להגביל את החדשים לבחור לפי עמדות. גם אנחנו לא בחרנו לפי עמדות בעונה הקודמת, אבל ידענו (בדיוק כמו שהם ידעו עכשיו) שבסיום העונה נצטרך לשמור על קיפרים במבנה מסויים.
אם מישהו רוצה לקחת לדוגמא את גאסול-נואה-זיבו-נוביצקי ולא להשקיע ברכז או שויטנג בדראפט המקדים - שיהנה.
הוא יהיה צריך לנסות ולעשות טרייד שיעביר את אחד הגבוהים בעבור רכז בכיר או משהו דומה, כמו למשל מה שעשיתי בעונה שעברה בכדי לשים יד על ג'וש סמית' לעמדת הסמול.
מעבר לזה, אני חושב שהכי נוח יהיה שנכנס למכרז עם גודל רוסטר שווה, ומכיוון שאני לא רואה סיבה למה להכריח אותם לבחור סופמור, אני שב ומציע לתת להם לבחור שביעייה חופשית. זה יתן להם יתרון קטן עלינו עם שחקן בכיר נוסף בסגל, מה שעדיין לא יסגור את הפער שלנו בקיפרים נכון לפתיחת העונה הזאת.
לפי ההצעה שלי, ברוקיז כולם יהיו שווים, ויוכלו לבחור בהם דרך המכרז הכללי.
3. על התקציבים אפשר להמשיך ולהתפלפל עד מחרתיים. זה כרגע בכל מקרה פחות קריטי, אני חושב שצריך לסגור את שתי הנקודות שלמעלה, ובסוף נתעסק בגודל התקציב למכרז.
4. מוק, נהית קטנוני לאללה.
יותר מידי שנים ליד הפולניה עשו את זה, הא??