עמוס לב כתב:
אלון מזרחי היה בדיוק שחקן ליגה מצויין שלא ממש הצליח בנבחרת, כי הוא היה איטי. בגלל זה חרזי היה באנקר בהרכב של שרף. מהיר עם שליטה מצויינת בכדור, לא חלוץ רחבה וזהו כמו מזרחי. גם אבוקסיס לא היה מבריק בנבחרת, בגלל שהוא איטי. הרביעיה הקלאסית של הנבחרת הייתה עם ברקוביץ' ורביבו וטל בנין ואלון חזן, שני שחקנים עם מהירות וכושר של אירופה. לא סתם שרף לא מצא בדיוק מקום לנמני בנבחרת. שוב איטיות. לפחות שרף הבין שאם הוא בא לשחק באירופה, הוא צריך לקחת את השחקנים שמתאימים למשחק האירופאי.
הכי מצחיק ששמעתי בתוכניות הרדיו מישהו מתרפק על הנבחרת ההתקפית של שניאור וגרונדמן, נדמה לי ברקוביץ'. הש.ג. עלו למשחקים עם קולומביה עם 4 בלמים, אחד מהם כקשר אחורי. זאת הייתה אחת מהנבחרות היותר הגנתיות שהייתה לנו.
וואו עמוס, אני כ"כ רגיל לא להסכים אתך... כנראה שאנחנו צריכים לדבר יותר על כדורגל כי אני מסכים עם כל מילה.
כן ראי, רק רביבו וברקוביץ' וגם חזן ובנין משלימים את הרביעייה החזקה. כפי שעמוס אמר, שחקנים מהירים ובמקרה של השניים האחרונים גם פיזיים שמתאימים למשחק האירופאי.
יוסי אבוקסיס הוא הקשר האחורי הישראלי הכי מוכשר ששיחק כדורגל בארץ. אבל הוא היה יותר כבד מטנק. שחקן לא נייד שמסוגל לשחק רק על שטח קטן. לכן הוא גם לא שיחק כ"כ הרבה אצל שלמה בהרכב.
ראדי ולאברמן פחות מוכשרים אבל הרבה יותר מתאימים לנבחרת שצריכה לכסות שטחים.
אלון מזרחי הוא הסקורר הכי גדול בתולדות ישראל אבל הוא שחקן שלא מתאים לאירופה כי הוא לא זז (לכן הוא לא הצליח אפילו בליגה השנייה בצרפת). לא עושה תנועה, לא לוחץ.
ארביטמן הוא הדוגמא הכי מתאימה דהיום למזרחי. חלוץ ליגה ישראלית מצוין שאין לו סיכוי באירופה כי הוא לא מהיר ולא נייד ולא יכול לשחק בשום מקום חוץ מבאמצע.
אז אולי מזרחי אנתלוגית הוא חלוץ טוב מחמד, אבל חמד הוא חלוץ מרכזי קלאסי, עם יכלת לשחק עם הגב לשער ויכלת טיפול בכדור. עם ניידות ויכלת ללחוץ הגנות. פשוט מתאים הרבה יותר לנבחרת.
רונן חרזי הוא אחד השחקנים הכי אוברייטד שהיו בליגה. הוא כיכב בנבחרת של שלמה והיה שם באנקר אבל שים לב שבליגה הוא אף פעם לא היה חלוץ גדול. תנועה? לא עושה רבע מהעבודה שחמד ובן בסט עושים.
בן בסט הוא בכלל סיפור אחר- חלוץ קו או סקנד סטרייקר סופר נייד וטכני. שוב, שחקן שהרבה יותר מתאים לנבחרת.
ההשוואה שעשיתם בין רוני רוזנטל לחמד היא מגוחכת. חמד הוא חלוץ מרכזי ורוני הוא חלוץ קו או קיצוני שמאלי (אם כבר תשוו אותו לבן בסט). הוא מעולם לא שיחק חלוץ מרכזי (רק לפרקים בתוך משחקים או מאילוץ). אפילו באליפויות במכבי חיפה הוא היה משחק חלוץ קו בצד שמאל כחלק מהשלישייה הקטלנית עם סלקטר וארמלי (וצדוק מלכה מהספסל) והוא גם מעולם לא היה סקורר. מחמיצן בחסד. אבל מצד שני שחקן סופה על הקו. פיזיות אדירה ויכלת לתת קרוסים מדוייקים להפליא.
אסור לזלזל במה שרוני עשה בבלגיה. הוא שיחק באחד משלושת המועדונים הכי מפוארים בבלגיה כשהוא גורם משמעותי באליפות של קאלב ברוז' וזו הייתה ליגה חזקה.
בליברפול רוני היה מחליף בלבד כשבשבעה משחקים הוא מבקיע כפי שהוא לא הבקיע בחיים שלו והיה כוח משמעותי באליפות האחרונה של אהובתי משכבר. אבל שוב, הוא משחק על הקו (ורני, סופרסאב יש רק אחד- דיוויד פיירקלאף כמובן)
בטוטנהאם הוא כבר שיחק שחקן כנף ולא חלוץ קו. ושם הוא כן היה בהרכב עד שרול פוקס החליף אותו.
בליגה השנייה, בווטפורד הוא היה שחקן הרכב.
הייתה לו קריירה מפוארת, אבל לא הייתי ממהר לשלוח את חמד לנשק לו אף סוליה. חמד הוא חלוץ מהסוג שלא צומח פה בארץ בדר"כ. הוא חלוץ שלמעשה אף פעם לא היה לנו בנבחרת. גם מרכזי, גם טכני וגם נייד ועם מהירות ראויה בהחלט.
מכל מקום, הנבחרת של שלמה אולי הייתה מוכשרת אבל הרבה פחות מתאימה לשחק באירופה. היתרונות היחידים שלה היו בברקוביץ' ורביבו (וזה לא מעט)
היום יש חלוצים טובים יותר, בלמים טובים יותר (עם כל הכבוד לברומר ושלח, בן חיים בעיניי הוא הבלם הישראלי הכי טוב שהיה כאן ביחד עם אבי כהן) יש היום שחקנים אתלטיים יותר, מהירים יותר וטכניים לא פחות. וכאמור- חלוצים טובים יותר. מתאימים יותר אם תרצה.
אם שלמה היה מאמן היום את הנבחרת, אין לי ספק שהיינו רואים כדורגל טוב ותחרותי יותר ואני גם מרשה לעצמי להאמין שהוא היה מסיים שני בבית של קשטן.