קובי כתב:
קודם כל הבהרה, אין לי 100 אלף פנויים זה סתם תרגיל מחשבתי בגלל הכתבה.
מה שאתה (לאומית) מציע זה דבר מעניין, אבל לא הייתי מגדיר אותו כחסר סיכון. נדל"ן הוא לא השקעה נזילה, לכן יש סיכוי לא מבוטל שיקח זמן למכור אותו.
בנוסף, אם נמשיך את הדוגמא שלך, יש הוצאות נוספות המקזזות מהרווח:
1. מס רכישה (במידה וזו דירה שניה)- 10,000 ש"ח.
2. החזרי הלוואה (שצריך להתאימם לגובה שכ"ד ובכלל לא בטוח שתצליח להשכיר).
3. ארנונה.
4. שכ"ט של בעלי מקצוע (עו"ד, מתווך וכו').
5. החל משנה הבאה, מס שבח בשיעור 25% (במידה וזו דירה שניה).
בקיצור, זו אלטרנטיבה להשקעה, רק שאני לא בטוח עד כמה היא ישימה ומול הרווח הצפוי, לא ברור אם שווה את הסיכון.
אני מסכים איתך שניתן תמיד להרוויח, רק שזה מאוד לא פשוט...
עריכה: נורטון, לצורך התרגיל אני מוכן להניח שניתן למצוא מציאה (נניח 20-30% פחות ממחיר השוק)
כמובן שיש הוצאות נוספות. וזה חלק מהעניין, אתה צריך לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה המטרה שלשמה אתה עושה את העסקה, איזה רווח יספק אותך. וכשאתה עונה על השאלות האלה אתה לוקח בחשבון את כל ההוצאות שציינת וזה מגולם במחיר בו אתה מעוניין לקנות את הדירה כדי שתהיה רווחי.
כמובן שיש סיכון שיקח לך זמן למכור אותו, אבל אם תעשה דברים בצורה נכונה, תמזער את הסיכון הזה למינימום. יש מלא טכניקות כדי שזה לא יקרה, וזו תורה בפני עצמה. חלק מהעניין זה לדעת מלכתחילה מה הדרישות של האוכלוסיה באותה שכונה, לאיזה קהל יעד אתה מוכר את הדירה וכו'. סתם דוגמא, קנית דירה 3 חדרים, אתה רואה שבשכונה הספציפית יש ביקוש מצד משפחות רוסיות צעירות עם ילד או שניים. בוא לדירה, תהרוס מחיצה או שניים, והנה הוספת חדר וקיבלת נכס מבוקש ובמחיר גבוה יותר. דרך אחרת, תעבוד עם מתווך, מתווך טוב יעיף לך את הדירה, יותר מזה, מתווך שתיצור עמו קשרים טובים יתאבד בשבילך על הדירה הזו, עד כדי כך. במקום לריב איתו על כל שקל תבוא ותהיה לארג' איתו, תשאל אותו כמה הוא לוקח, יגיד לך 2%, תציע לו 3%. הוא יתאבד על הדירה הזו וישים אותך בתור לפני 90 אחוז מהלקוחות שלו.
בקיצור, מי שיודע לעבוד וצובר ניסיון לא אמור להתקל במצב שהוא קונה דירה בזול ויש לו בעיות להפטר ממנה.