אם הומור המילואים השחוק של פיני גרשון עושה לכם את זה, אז מה אני יכול להגיד. בעצם זה לא מפתיע, גם שלום אסייג, ישראל קטורזה ואבנר דן הם כוכבי בידור. בעיני ירידות על דיאו שהוא "מלך שטרסבורג" לא ממש מצחיקות. ירידות על מאמנים שכרגע נמצאים בטופ האירופאי בעוד אדון גרשון המדושן כל כך מעונג ומעצמו יושב בבית אחרי 2 כשלונות גדולים מאד בקדנציות האחרונות שלו, גם לא מצחיקות.
הביקורת שלי על גרשון מורכבת מכמה וכמה רבדים. בעיני הוא הפרשן הכי גרוע ששמעתי אי פעם ולא בגלל שהוא לא יודע לדבר, או לא יודע מדי פעם להאיר נק' נכונות. בוא נגיד שאם ננפה את השטויות והגועל נפש ונשאיר רק את האמירות המקצועיות, אז ברור שהוא נותן לצופה יותר מאשר צביקה שרף (אבל לא ממש בהרבה, זה לא שגרשון מרבה בניתוחים מקצועיים), אבל אני מסרב לנפות את המסביב. בעיני ספורט זאת גם תרבות וגרשון הוא אחד ממובילי תרבות הספורט החדשה, בצוותא עם קופמן, ברקוביץ' ואופירה אסייג.
1. בוא נדבר קצת על ההערות המקצועיות של פיני. הוא מבין את המשחק, זה נכון, אבל לרוב הוא לא באמת תורם לצופה. אפילו בנק' שבה הוא כנראה צדק, הלשון קצת השתלטה לו על הניתוח. אני גם חושב שהיה צורך להחזיר את פארקר דקה וחצי לפני שקולה החזיר אותו. מצד שני, מבחן התוצאה עם קולה. הוא נתן לו 4 דקות מנוחה בתחילת הרבע וקיבל אותו ל-11 דקות רצופות של משחק. אם הוא היה מכניס אותו מוקדם יותר, אולי פארקר היה שופך לאגר קודם לכן? אבל אצל פיני בגלל שקולה איחר לטעמו להחזיר את פארקר הוא מיד הפך לליצן מטומטם שעולה לצרפת במשחק כולו. גם הסיפור על האיזורית לא מדוייק. האיזורית אמנם הוציאה את הספרדים קצת מהקצב שלהם, אבל רוב הזמן הם ידעו להתמודד איתה והשיגו לא מעט סלים קלים (באדיבותו של רודריגז). בסה"כ הספרדים קלעו במחצית הראשונה 34 נק', בשניה - 31 נק', כשחייבים לזכור שברבע השני הצרפתים קלעו 6 נק' עלובות והספרדים השיגו כמה וכמה סלים קלים בהתקפות מתפרצות. ההגנה הצרפתית עבדה לאורך כל המשחק ולא רק כשהם עברו לאיזורית. השינוי הגדול היה הקליעה מבחוץ שהצרפתים החלו לקלוע. שלשות של שחקנים כמו דיו הם שצמצמו את המשחק והחזירו את הצרפתים למשחק.
אפילו נק' מקצועית יפה שהוא דיבר עליה, הפיק אנד רול שהצרפתים ניסו לבצע על גאסול והחילוף שהספרדים עשו כך שגאסול נשאר בצבע, הייתה חלקית. מפרשן באמת מוצלח הייתי גם מצפה לציין איך ההתקפה הצרפתית צריכה להתמודד עם הסוויץ' הזה. במקום זאת קיבלנו העלאת זכרונות על טקצ'נקו, שאני מניח ש-2.1% מהצופים ראו בלייב ואולי 17% מכירים בכלל את השם.
גרשון תורם מקצועית, אבל בצורה מאד ספורדית וממש לא מחפה על החסרונות האחרים.
2. יובל, קצת מפריע החוסר בשיעורי בית? לא מכיר שחקנים, אז מה? מה התפקיד של הפרשן בדיוק? זאת אחת הבעיות הגדולות של גרשון. ההרגשה היא שגרשון מגיע לשידור, כאילו הוא מגיע עם חבר לראות משחק מזדמן מהיציע. הוא מכיר חלק מהשחקנים, הוא מעביר דחקות עם החבר ומתעצבן כמו אוהד, כשיש לו עניין שאחת הקבוצות תנצח. בקונטקסט הזה הערות כמו קוקסינל או אידיוט, באמת לא משנות, אבל במקרה הוא לא יושב ביציע, אלא מקבל כסף על תפקיד הפרשן. אז בתור פרשן אני כן מצפה שידע מי זה אגייאר. גם אם הוא לא יודע בדיוק איך מבטאים את השם שלו, כדאי שידע מה השחקן מסוגל לעשות. אני עדיין מחכה לשמוע האם אג'ינסה שחקן אן.בי.איי לגיטימי, כפי שהוא טען אחרי המשחק מול הקו הקדמי האימתני של ישראל. אני מניח שאם הוא לא היה רואה את המשחק מול ישראל אז אג'ינסה היה מקבל טיפול אפילו יותר מכוער מזה שקיבל דיו.
היריקה הכי גדולה לפרצוף שגרשון נתן אתמול במשחק הייתה הערה על כך שהוא צריך לראות שוב את המשחק כדי להבין את ההשפעה של ההגנה הצרפתית על המשחק. סליחה??? זה לא הדבר בדיוק שאתה צריך לעשות במהלך המשחק? אולי אם לא תחשוב על הדאחקה הבאה (בדיחת גרעפסים הולכת חזק אחרי ארוחות צהריים במילואים), אלא תתמקד במה שהקבוצות עושות אז תבין כבר במהלך המשחק מה ההגנה הצרפתית עושה?
3. הבעיה הגדולה שלי עם גרשון היא בדיוק מה שסונג'י כתב בפוסט שלו. כמו שרשמתי בפתיחה, גרשון נטוע עמוק בנישת הפרשן החבר'מן, הבוטה, זה שמדבר ללא פילטרים ויורה מהבטן. הבעיה היא שאותו פרשן בגרסא הישראלית הוא גם בהמתי, וולגרי, גס רוח, עם תרבות דיבור אלימה ובעיקר שאותם חבר'מנים הם גם כוכבי תקשורת, אז על המילה ניגוד אינטרסים הם לא ממש שמעו ואתיקה עיתונאית היא בדיחה אחת גדולה עבורם. אז פיני גרשון נכנס במאמנים כמו בשכונה (טמבלים, משחקים תרגילים שאני שיחקתי כבר לפני 12 שנה וכו'), מזלזל בשחקנים, מקלל בשידור. ברקוביץ' מאדיר את עצמו, עושה קמפיינים ציבוריים נגד אבי לוזון כי הוא לא נתן לו את התפקיד שהוא רצה, קופמן כהרגלו מבטל בצורה וולגרית את כל מה שזה. כל דבר שהוא פחות מהצלחה הופך מיד לכישלון, לפח וכו' וחצאי שמועות וחצאי אמיתות נאמרים כאילו זאת תורה מסיני.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|