סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 4:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 278 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 11:57 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
חביבי, קרא שוב את הפוסט שכתבת. אתה מסביר היטב מדוע דווקא אתמול היה אולי צריך ללכת עם ולנצ'יונאס.

ליטא לא נכנסו טוב למשחק התקפית חוץ משחקן וחצי (קלייזה וקלנייטיס באחוזי שדה נמוכים). צריך לבלגן את המשחק, ללכת על שחקנים שיכולים לייצר לך יתרונות התקפיים דרך פיזיות וריב'. זה בדיוק מה שהילד ולנצ'יונאס נותן ובאספקטים האלה (הרתעה ופיזיות בצבע) הוא לא רואה ממטר את לברינוביץ' או יבטוקאס.

אני גם מבין היררכיות של קבוצה וברור למה קזלאוסקאס הולך איתו מהספסל כל הטורניר. בקבוצה שנסמכת על פסינג גיים בהתקפה וכדורסל של פורוורדים, אתה רוצה גבוה כמו יבטוקאס שיודע לתת פיקים ולא מחפש זריקות. אתמול זה לא היה המצב ואני חושב שהיה נכון ללכת עם ולנצ'יונאס הרבה יותר מוקדם.

אגב, זה נכון בעיניי גם לגבי קוזמינסקאס שנמחק לגמרי מהרוטציה בשלבים המתקדמים. עוד שחקן שמביא התהלבות, ריבאונד ותנועה בלי כדור. במינוס עשרים וכשהקבוצה ממול בשליטה מלאה, אתה צריך פתרונות יצירתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 12:09 pm 
Sophomore

מה באמת קרה עם האח השני לבית לברינוביץ?במשחק היחיד שהוא באמת שיחק קלע 24 נק' ומאז יובש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 12:23 pm 
Junior

אני מצטער, אבל השמרנות הזו מטריפה אותי. אם יש לך כשרון כמו ואלנצ'יונאס, לא רק שהוא צריך להיות בהרכב, המשחק צריך לעבור דרכו.
ואלנצ'יונאס הוא הדבר האמיתי וזה לא שיש לליטא נשקים גדולים שעדיפים עליו. עם כל הכבוד לקלייזה, הוא סטריק שוטר. הוא יכול להפציץ 30 במשחק ובמשחק הבא לתת 1 מ15. זו בדיוק הסיבה שהוא נכשל בNBA (אגב, האיש הוריד המון מאסה)

אבל ואלנצ'יונאס לא צריך להיות שם בשביל לתת פיקים לגארדים המצחיקים של ליטא, אלא בכדי שהמשחק יעבור דרכו. ואלנצ'יונאס בהחלט יודע למסור, רק שצריך שמישהו יעשה חיתוך לסל או שהוא ימשוך דאבל טים בשביל זה.
הוא יודע לשחק יפה מאוד את הציר שההתקפה מתחילה ממנו בלואו פוסט. אף אחד לא משחק עליו כך בנבחרת ולמען האמת זה די מביש שמאמן מעדיף לפתוח עם רכיכה כמו לברינוביץ', כזו שפאקינג אז'ינסה ודיאו- ארגיובלי שני השחקנים הכי רכים בNBA מנערים משל הוא היה בובטת סמרטוטים.
את יאבטוקס בכלל כאב לי לראות, אחד הגבוהים שיותר חיבבתי באירופה, הוא נראה כמו צל של עצמו בשלב הזה של הקריירה.

אבל זה לא רק ואלנצ'יונאס, יש להם גם את מוצ'יונאס שהוא גבוה יוצא דופן, נייד מאוד עם יד נהדרת. מה זו השמרנות הזו של להעדיף שחקנים פחות טובים משמעותית על שני כשרונות בסדר הגודל הזה? למה צריך לחכות לפריצה שלהם בNBA ולא להשתמש בהם עכשיו? בייחוד כשאתה צריך התקפה ואין לך שחקני התקפה גדולים. יש לך לוקסוס של שני שחקני פנים באמת ברמה אחרת של כדורסל ואתה בוחר לשחק עם יבטוקאס וסיסינוביץ'?

האיזורית של ליטא הייתה כ"כ נירפת. קודם כל קשה לשחק איזורית ללא מטריה אווירית בצבע, וזו בדיוק הסיבה שהצרפתים חגגו בצבע- מה שאסור שיקרה באזורית. הקו השני של הצבע היה פנוי פעם אחר פעם כשדיאו פשוט חגג בתפר של ההגנה ברגע שקזלאוסקס בחר לשחק עם יבטוקאס ולברינוביץ' ביחד. דיאו פתאום נראה כמו ציפור חופשיה.

קזלאוסקס עשה פשוט כל טעות אפשרית במשחק הזה. וחייבים לומר שהמשחק של הצרפתים היה יפה ויעיל בהרבה מזה של הליטאים שכל מה שהם עשו זה לידות. דבר אחד בטוח- אם קלייזה לוהט- אתה לא מוציא אותו. שיתפגר על המגרש, כשהוא בזון אלו בדיוק הימים שעבורם הוא קיבל חוזה שמן בNBA. הוא פשוט בלתי עציר בימים כאלו.

אחת הסיבות שצרפת הייתה טובה יותר היום טמונה דווקא ביום הרע של פארקר. הוא ניצח את חצי הגמר וכל הקבוצה נראתה כמו עדר של נגרים. פארקר לא היה ולא יהיה רכז שהופך את החברים שלו לטובים יותר. פארקר בסן אנטוניו חי מהשיטה ובנבחרת הוא פשוט מביא את המהירות והיכלת האישית שלו לידי ביטוי. מסירה וניהול משחק אף פעם לא היו הצד החזק שלו. אבל ההתמקדות בו והחילופים בשמירה עליו, כמו גם העזרה לסגירת נתיב עובור, הם אלו שפותחים את ההגנה לשאר השחקנים. וכשצרפת מניעה כדור כשה4 שלה למעשה מרכז את המשחק, זה נראה אחרת לגמרי. בגמר הם שיחקו כדורסל. הם הניעו כדור, עשו חיתוכים, פיק אנד פופ, ניצלו עד תום את הסוויצ'ים בהגנה, את המיס מאצ'ים בשמירות ובייחוד את החור בהגנה איזורית ללא חוסם ועם שני סנטרים.

אני חייב להודות שבחיים לא הייתי מאמין שצרפת תיקח את האליפות. אבל גם בחיים לא הייתי מאמין שדיאו-אז'ינסה ופטרו ישחטו נבחרת ליטאית בצבע ובריבאונד...
בעיקר לא הייתי מאמין כי צרפת הייתה נבחרת עם כדורסל מאוד לא חכם. ובגמר הם היו ההיפך הגמור. הם שיחקו כדורסל חכם ויפה לעין. היה באמת תענוג לראות אותם.

נ.ב. זה באמת הכי טוב שיש לליטא להציע בעמדת הפויינט? פשוט מביש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 12:47 pm 
Hall of Famer

להזכירך בין מרצ׳ולינוס לבין שאראס מה שהיה להם, זה פצ׳צאס שזה עוד יותר מביך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 2:22 pm 
Freshman

אגב, בחודש יולי האחרון, התייקמה אליפות אירופה עד גיל 20...
המדליות התחלקו בין... ליטא, צרפת וספרד :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 2:33 pm 
Junior

מוק צודק לגבי ולנצ'יונאס. אין בעיה עקרונית שהוא עולה מהספסל כי הוא צובר המון עבירות ואתה רוצה להכניס את הציר ההתקפי העיקרי שלך למשחק (קלנייטיס-מאצ'וליס-קלייזה). אבל אין מצב שהוא משחק פחות מחמש דקות בחצי בזמן שצרפת גורסת אותך בחדירות לצבע ובריבאונד.

לגבי מוטיונאס אני פחות מסכים. קודם כל הוא משחק 4 בנבחרת, ובצדק גמור. אין לו את הסקילס לשחק 3 ולא את האופי והפיזיות לשחק 5. בעמדה הזאת יושב השחקן ארגיואבלי הכי טוב של הנבחרת, בוודאי הנשק ההתקפי הכי מלוטש. קלייזה משאיר, כמה? 10 דקות בערב? בהתחשב בכך אני חושב שקזלאוסקאס שיתף אותו בסדר גמור. לא רק במשחק הזה (שבו הוא נראה אבוד לחלוטין אגב) אלא בכל הטורניר.

לפני שנתיים-שלוש אני זוכר שכתבתי כאן בפורום קצת על שני הצעירים המבטיחים של ליטא וההשוואה ביניהם. אפשר לבחון את זה בראי הזמן, היום. ולנצ'יונאס נותר הפיזי והאקטיבי מבין השניים, כבר היום די ברור שהוא יהיה שחקן יותר טוב ותורם בכל רמה שבה הוא ישחק. מוטיונאס עם נתונים וכשרון שגורמים לך להזיל ריר אבל הוא רך, גם באופי ובוסרי מאוד מבחינת כישורי הכדורסל שלו. יכול להתפתח למפלצת בעמדה 4 אבל בהחלט יכול להיות שגם לא ייצא ממנו כלום (צ'ברקאפה, זוכרים? בדיוק).

לא צריך לקחת מקזלאוסקאס את ההישג הגדול והעיקרי שלו וזה שנבחרת עם גארד ורבע, במה שאמור להיות הצד החזק שלהם לאורך שנים, הצליחה ללכת עד הגמר ואני חושב שבמומנטום אחר (או ביום אחר של ניקולה באטום למשל) היתה גם יכולה לקחת אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:02 pm 
Junior

כבר מזמן הבינו שמוצ'יואנס לא יהיה 3. הוא פחות רך ממה שהוא היה כשבכל העונה שחלפה הוא שיחק רק 4 (ואפילו מעט 5) ובעונה הקרובה הוא יראה הרבה מאוד דקות בעמדה הכי רזה של יוסטון. אני מניח שהוא יפתח אחרי טרנס רוס בהיררכיה אבל עדיין יראה את ה20 דקות למשחק.
ככה שאם הוא שיחק עונה שלמה מול הבולדוזרים של הNBA, אני לא רואה שום בעיה עבורו לשחק מול הרכיכות האירופאיות.

דבר נוסף, קלייזה הוא 4 ששיחק כמעט את כל קריירת הNBA שלו ב3 והוא שיחק אפילו 2. אין שום סיבה שקלייזה של היום שהשיל את כל המאסה מימי הNBA לא יוכל לשחק 3 לצד מוצ'יונאס. הוא גם כך לא באמת משחק 4 אלא רק מוצב כ4.

שמע, לשחק עם ואלנצ'יונאס ומוצ'יונאס ביחד, זה לא רק שאתה מרוויח צמד התקפי טוב בהרבה (לא שהגנתית לברינוביץ' שווה יריקה) אתה מרוויח צמד גבוה מאוד שיחד עם זאת הוא הרבה יותר נייד, מרווח את המשחק ומאפשר לך לשחק קצת יותר ממשחק של גארדים שרצים לקשת ועולים לזריקה.
אפילו הגנתית, באזורית, הצמד הזה עדיף על יאבטוקס-לברינוביץ'.

די ברור שואלנצ'יונאס הוא הכשרון הבכיר מבין השניים. ואלנצ'יונאס בדרך להיות סנטר מוביל בליגה הטובה בעולם. אבל מוצ'יונאס, בטח בלבל האירופאי הוא כשרון יוצא דופן. ואם אתה כבר בוחר לשים את לברינוביץ' ב4 לצד יאבטוקס, אין שום סיבה בעולם שזה לא יהיה מוצ'יונאס שעולה עליו בכל פרמטר אפשרי של המשחק.

אני דווקא תמיד החזקתי מקזלאוסקס, אבל אני חושב שאם יש לך שני שחקנים כאלו ואתה בוחר במודע שלא להשתמש בהם כי הם צעירים אז אתה פחדן ושמרן. בטח אם זה הכדורסל שאתה מפיק מהאחרים ובטח כשהאלטרנטיבות לא מגרדות את הסקיל לבל שלהם.
החוזקות של הקבוצה היום נמצאות דווקא בגבוהים ולא בגארדים ולשם צריך לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:33 pm 
Junior

ללברינוביץ' יש שני דברים שלמוטיונאס בשלב הזה של הקריירה אין: נסיון וקליעה יציבה מבחוץ.

אגב שני התפלצים בהחלט שיחקו ביחד לא מעט. זה נראה בערך כמו שאמרת, הם ניידים ומכסים שטח די בקלות. מצד שני שניהם חסרי ניסיון ובלי קליעה יציבה משום טווח. גם לולנצ'יונאס אין גו טו מוב בשלב הזה של הקריירה. ככל שהטורניר התקדם והמשחקים הפכו מכריעים יותר, קזלאוסקאס קיצץ בדקות של שניהם, בוודאי ביחד.

אני חושב שולנצ'יונאס היה צריך לשחק יותר, בוודאי בהתחשב באלטרנטיבות. מוטיונאס לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 9:51 pm 
מנהל פורום

במה בדיוק התבטא ה"חוסר ניסיון" שלהם?
מצטער אבל אני מוכן להתערב שאם אלה היו שחקנים בני 30 שמשחקים בדיוק באותה הצורה אז לא היית מדבר על זה בכלל... אבל היי, הם הרי צעירים אז בוא נלביש עליהם את ה"חסרי ניסיון".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 10:45 pm 
Senior

דייבי, למה קלייזה לא יכול לשחק 3 ליד מונטנייס ו-ואליונצ'נאס? זה העמדה שלו ב-NBA. את הבריחה שלהם הצרפתים עשו כשדיאו חוגג על יאבטוקאס ולברינוביץ' וההגנה הליטאית הייתה טיילת. מילא שטוני פארקר מגיע לטבעת בקלות, את זה הוא עושה גם ב-NBA. אבל כשדיו עושה את זה ואין חיפוי בכלל בכלל, זה נראה רע מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 12:07 am 
Hall of Famer

חמישיית הטורניר שלי :
פארקר
קלנייטיס
בוגדנוביץ'
קרסטיץ'
גאסול

קצת בעיה עם בחירת 2 הגבוהים , אבל אני ממש לא שלם עם הבחירה של קלייזה ( טורניר מאוד לא יציב ) ודראגיץ' .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 8:53 am 
Senior

מעניין אותי מה האליפות הזאת, בשילוב עם הפלייאוף האחרון, עושים למעמד של פארקר בין השחקנים האירופאים. את גאסול בעיני הוא עבר מזמן. השאלה אם עכשיו מתחיל להיות לו קייס מול נוביצקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:19 am 
Hall of Famer

לא. עם כל הכבוד לאליפות אירופה, המדד האמיתי נמצא מעבר לים. למעשה אני גם לא בטוח שהוא עקף בכל כך הרבה את גאסול, אבל בטח לא את נוביצקי שהוא פרנצ׳ייז מובהק שהוביל קבוצה באופן חד משמעי לאליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:22 am 
Junior

נורטון, זה נכון ע"פ המדד שפיתחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:38 am 
Hall of Famer

על פי מדד נורטון (אגב, משום מה לא הכללתי את פטרוביץ', לא זוכר מה חשבתי אז. אבל בכל מקרה, הוא לא עשה מספיק בנ.ב.א בשביל להיות גבוה במדד הזה, כך שזה לא משנה כל כך):

1. נוביצקי 30
2. טוני פארקר 23
3. גאסול 15
4. סטויאקוביץ'
5. שרמפף
6. קוקוץ'
7. סמיתס
8. דנג
9. טורקוגלו
10. דיאו
11. קירילינקו
12. נסטרוביץ'
13. סאבוניס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 10:57 am 
מנהל פורום

המדד כמובן מוטה לשנות משחק מעבר לים, אבל אין ספק שוב שנוביצקי ראשון וגם ישאר שם אלא אם פרקר יצליח לסחוב את הספרס לאיזו אליפות או 2 אחרי עידן דאנקן
בעיני הפער בין שניהם לבין גאסול ענקי, ואמנם אין לנו הרבה על מה להסתמך, אבל אני בהחלט מכניס את פטרוביץ' למקום השלישי בכל דירוג

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 11:32 am 
Junior

אני עדיין מעדיף עליו את גאסול.
אגב, איפה גאסול השני ומרצ'ולוניס?

אם אתה כבר מגביל שחקנים מכניסה למדד שלך, לך על ממד עולמי וכך תקבל גם את מוטומבו ויואינג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 11:36 am 
Hall of Famer

באסון השני ומרציוליונוס לא נכללו אצלי, ובכל מקרה אני בספק, במדד שנותן ערך רב להישגים קבוצתיים ול longevity , אם הם עשן מספיק בשביל להיות משמעותיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 4:22 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
איך קוקוץ' כל כך נמוך? ובכל מקרה אם דנג כל כך גבוה מעל סאבוניס זה מעלה תהיות רציניות לגבי המדד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 7:44 pm 
Hall of Famer

כי המדד הוא נ.ב.א. בלבד.
אתה באמת חושב שסאבוניס עשה יותר מדנג בנ.ב.א? לטעמי זה אפילו לא קרוב. אפילו אם נשווה את שיאם של השניים בארצות הברית ברור שדנג נחשב יותר, ובטח אם גם ניקח בחשבון את העובדה שהוא שיחק יותר זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:06 pm 
מנהל פורום

לא ידעתי שהמדד הוא רק NBA (ואז הרלוונטיות שלו לת'רד הזה היא פחותה למדי). כמה הוא מושפע ממספר עונות בקריירה של שחקן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:29 pm 
Hall of Famer

בגדול:
שהי שחקנים שנתנו עונות דומות עם הישגים דומים, רק שאחד שיחק שתי עונות והשני רק עונה אחת. הראשון יקבל בדיוק פי שניים יותר נקודות.

מצד שני אם נרלנס נואל יפתיע את כל העולם ויקלע בעונה הבאה 30 עם 15 ריבאונדים ויקח MVP ואליפות ומיד אחר כך יחליט שהעסק קטן עליו ויפרוש לייצור מת׳ באלבקרקי, זה עדיין יספיק לו ליותר נקודות מדד ממה שקוקוץ׳ למשל עשה בכל הקריירה האמריקאית שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:39 pm 
מנהל פורום

אז באמת המדד הזה לא משקף לעניין הזה כלום (למרות שכמובן אני מסכים שאורך קריירה הוא פרמטר חשוב). אלא אם תמצא את הדרך לעשות את ההתאמות לאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 9:47 pm 
Hall of Famer

ברור. הוא רק עונה על השאלה איזה אירופאי נתן את קריירת הנ.ב.א הגדולה ביותר. גם זו סוג של שאלה.
לא חושב שאפשר להמציא מדד מספרי הגיוני שישווה גם קריירות מליגות שונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2013 11:04 pm 
Hall of Famer

מוק, מדד עולמי ואתה מזכיר את מוטומבו ויואינג ולא אחד חאכים?

ראובן, זה שדנג מדורג מעל סאבוניס מעלה תהיות רציניות, אבל זה שנסטרוביץ' מדורג גם הוא מעל סאבוניס עובר בשקט?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 278 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עודד ל ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: