מה שצחי אמר. מסתבר מפי דובר חבר הנהלה שאני מאד מאד קרוב למחירים. אני דיברתי על תקציב בסדר גודל של 4.4 מיליון שקל שכולל צוות מקצועי. הוא מדבר על תקציב של 4 מיליון שקל פחות או יותר (אומר שהוא גדול בכמה עשרות אלפי דולרים מהמינימום). בקיצור, כמעט ומדוייק. וזה לפני שנכנסו חילופי הזרים שבדרך לעניין (אבל למען ההגינות אני דיברתי על התקציב הנוכחי).
לגביי קבוצות אחרת, אז תרשו לי לחלוק על החבר בוכמן. נתניה, אשדוד ונס ציונה לא מתקרבות לתקציב המינימום לשחקנים וצוות מקצועי, הם לא באזור חיוג של זה בכלל. במקרה הטוב הם מגיעות ל3 מיליון שקל. בדיוק כמו שאשקלון לא הגיע בשנה שעברה, המנהלת לא "בודקת" את זה לעומק כי אחרת לקבוצות קטנות יהיה קשה להיות בליגה, והיא עם יד הרבה יותר חופשית לגביי זה. ותרשה לי להניח שגם הפועל ת"א לא הגיע לזה בשנה שעברה (אתה מוזמן לספר אחרות כמובן, זה יעציב כמה אוהדים שלכם שטענו שאתם הכי נמוך בליגה גם שנה שעברה).
ציטוט:
התקציב של הפועל תל אביב גבוה מתקציב המינימום אבל הוא כולל הוצאות שאין להרבה קבוצות אחרות וזה שכירת אולם, אבטחה גבוהה ולצערי גם קנסות ועוד עלויות נוספות. מצד שני להפועל יש מערך ניהולי וביצועי התנדבותי לחלוטין ולעומת קבוצות אחרות אין הוצאות על מנכ"ל, דובר, מנהלי מדיה, גרפיקאים, כותבי תכנים, מנהלי חנות מוצרים, אנשי יח"צ ועוד.
אדרבה, כל הכבוד. אתם מועדון גדול (ואני אומר את זה בלי ציניות) אבל זה רק מחזק את מה שאני אומר. ההוצאות שלכם על דברים אחרים לא נוגעים לדיון התקציב שחקנים. בקבוצות אחרות עם תקציב של 6.5 מיליון שקל יותר כסף הולך לאנשי מנהלה והנהלה ואצלכם לדברים אחרים שאתה ציינת. הדיון שלנו היה על תקציב שחקנים של הקבוצות שבו אני טענתי שהפועל ת"א נמצאת במקום יפה באמצע.
בשורה התחתונה בוכמן אמר פה בערך מה שאני אמרתי. אשמח אם יענה שוב ויסתור את זה. אני אמרתי שהתקציב של הפועל ת"א הוא במקום טוב באמצע, לא מתקרב לתחתית. הוא מעריך אותם במקום ה9, זאת אומרת גם הוא טוען שהם גבוהים מנתניה, נס ציונה ואשדוד (מה שאני אמרתי) אני מעריך אותם במקומות 9-7 ביחד עם חולון והרצליה, שהם עם סדר גודל תקציבי פחות או יותר דומה (שחקנים) כשראשון וגליל לפני החבורה הזאת, ואז קבוצות הצמרת (שאמרתי בפירוש שגבוהות משמעותית). בסופו של דבר, אם הם מקום 7, 8 או 9 אני לא יודע ואין לי מושג. יכול להיות ככה או ככה, יכול להיות שהתקציב שלהם יהיה 100 אלף שקל יותר או פחות אבל זה בערך סדר גודל התקציבי. כשראשון וגליל אומנם גבוהים יותר גם כן אבל בסדר גודל של 400-500 אלף שקלים ולא הרבה יותר מהקבוצות האלה.
ולכן הייתי מצפה קודם כל מאוהדי הפועל ת"א להפסיק להגיד שהם התקציב הכי נמוך בליגה (אחרי שחבר ההנהלה אישר זאת בעצם) אפשר להוציא את זה מהדיון. ולהפסיק לחשוב שהם מסכנים ואין להם כסף.
במקום לבכות שעם עניים בלי כסף אולי כדאי שיתנו מחמאות להנהלה שלהם ומילים טובות על איך הם מצליחים לגייס כל כך הרבה כסף בלי תמיכה עירונית. התקציב של הפועל הוא סיבה לגאווה ולא לבכי.