סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:58 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הרב עובדיה ז"ל
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2013 6:03 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא רק לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2013 6:12 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
צוד כתב:
FLASH כתב:
ההלוויה הגדולה בתולדות... העם? אולי מאז יעקב אבינו?

יעקב אבינו ירד למצרים עם שבעים נפש. לקח להם 210 שנה להפוך ל60 ריבוא. ככה או ככה - 700,000 לא היו בהלוויה שלו.

לא יודע כמה היו, היו הרבה לא רק מבניו. אתה מוזמן לפתוח בראשית, פרק נ, פסוקים ז עד יא, מתואר מה שנקרא "אבל מצריים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 12:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

nadav_hacohen כתב:
מכבי רעננה זל כתב:
קל וחומר כשמדובר באדם שמותו מביא ליגון עמוק ולמשבר תהומי בקרב ציבור עצום ומגוון במדינת ישראל.

זה קטע שאני לא כל כך מבין. הבנאדם היה בן 93, נפטר בשיבה טובה ובבריאות טובה. מה חשבו, שיחיה לנצח? יגון זה יגון (למרות ששוב, הלוואי שכולנו נמות כמו שהוא מת), אבל "משבר תהומי" זה לא קצת מוגזם? ואם זה לא מוגזם, אזי נשאלת השאלה כיצד זה שבכל השנים שחלפו לא קם אדם שלכל הפחות יכול להחשב יורש שראוי להשמע לו?

שני דברים שיש לי להוסיף:

1. היבבות של אריה דרעי כמעט מוציאות ממני צחוק סדיסטי, לצד התשוקה הטבעית שמתעוררת בי בכל פעם שאני שומע או רואה אותו: לבעוט לו בביצים.

2. הסיקור, לפחות בידיעות אחרונות, היה הרבה יותר מכובד כלפי הרב ממה שחשבתי.

+1
אני לא זוכר מתי ידיעות אחרונות השקיעו 21 עמודים באיזשהו נושא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 1:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
תומר כתב:
FLASH כתב:
מה רע מצידם לבקש לבטל את "גזירת הגיוס"? אתה חושב שהרב לא היה תומך בבקשה ולא היה רוצה שהם ינצלו את המעמד?

לי רע אפילו השימוש בביטוי, אני מתפלא שלך זה לא צורם

הם מבחינתם שומעים שרוצים לקחת את הילדים שלהם, באמצע המסלול הלימודי שלהם - לפני הישיבה הגדולה/גבוהה ענארף, רגע לפני החתונה (שאצל החרדים המשפחות מבררות כל פרט קטן אחד על השני), ל3 שנים או כמה שזה לא יהיה לשירות צבאי בו רוב החיילים חילונים, מפקדים חילונים שאולי גם שונאי חרדים.
אם יגידו לחילונים כעת שרוצים לקחת את הילדים ל6 שנים שירות צבאי במקום 3, ומתחילים את זה באמצע המסלול הלימודי - לפני הבגרויות, בגיל 16 עד 22. לא תהיה קבוצת חילונים שתקרא לזה "גזירת הגיוס", ותפגין מחשש לילדים שלהם, לעתיד שלהם? פלוס, נניח שהצבא היה גוף חרדי/דתי ברובו, לא היו מפחדים שהם יחזרו עם פאות?

אז לא צורם לי (אומר מי שבשירות צבאי ארוך מאוד), יכול להבין את הפחד. אם היה בצבא גוף גדול באמת, סגור ודתי, משהו אחר.

פלאש, אתה לא חש קצת מבוכה כשאתה כותב דבר כזה? (כמעט) כל בחור חילוני עוצר את החיים שלו לשלוש שנים מיד אחרי התיכון עבור הצבא. בגיל שהוא משתחרר רוב בני גילו בעולם המערבי קרובים לסיים תואר ראשון. תוסיף על זה את הטיול שלאחר הצבא שבא להשתחרר מהקיבעון שהוא להיות חייל או את התקופה בה צריך לעבוד על מנת להרוויח כסף ללימודים ורוב הצעירים שלנו נמצאים בעמדת פיגור רצינית מבחינה לימודית, כלכלית, הישגית מול מקבילהם בעולם.
ולא רק שאתה מזלזל בזה (כי מה חשוב הישגים חילוניים לעומת לימוד תורה...), אתה עושה את ההשוואות האהובות עליך מדיוני קובי - 3 שנים מגיל 18 עבור חילוני הופכות ל-6 שנים מגיל 16 עבור החרדי...

אה וכמובן שכחתי, כתבת האם קבוצת החילונים לא היתה חוששת שהילדים שלהם יחזרו עם פאות... לא יודע, אהם, אני חושב שמאז קום המדינה כל הורה ששולח את ילדיו לצבא קצת חושש יותר שהילד עלול לא לחזור בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 5:06 pm 
Junior

לא לא. שאלו אם צורם הביטוי "גזרת הגיוס". במצב הנוכחי, לדרוש מהחרדי ללכת לשרת 3 שנים באמצע המסלול הלימודי שלו? יהיו שיקראו לזה גזרה. לדרוש מהחילוני לצאת שנתיים קודם לגיוס, בגיל 16, יהיו שיקראו לזה גזירה. זה כל מה שאמרתי, בלי להצדיק אף צד. כל מה שאמרת -100%, וגם ברור לי שיש להם הרבה יותר ממה לפחד (ועובדה בשטח שזה יכול לפגום בשידוך, אני לא צריך לתת הסכמה לכלום).

בלי קשר לדוגמא שבציטוט: אני לא חושב שחרדים שרוצים ללמוד, צריכים להתגייס. רובם לא רואים בצבא ערך וישימו אתה יודע מה. קבוצה ענקית שתעשה בצבא שכונה.
זה כמו לדרוש מחילוני שלא אוהב את הדת, ללכת ללמוד בישיבה תורה, עם חרדים. חלק מהחרדים לא רואים בצבא ערך חשוב שמגן על העם, וחלק מהחילונים לא רואים בלימוד בישיבה ערך חשוב שמגן על העם. ואני לא הולך להמשיך את הויכוח עם מי שלא רואה באחד מהם ערך חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 5:31 pm 
Hall of Famer

אז גם אם גינות היה פה, לא היית ממשיך את הויכוח. צר לי פלאש, אבל זה מגוחך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 5:53 pm 
Junior

נהדר, זה הדדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 8:26 pm 
Junior

FLASH כתב:
לא לא. שאלו אם צורם הביטוי "גזרת הגיוס". במצב הנוכחי, לדרוש מהחרדי ללכת לשרת 3 שנים באמצע המסלול הלימודי שלו? יהיו שיקראו לזה גזרה. לדרוש מהחילוני לצאת שנתיים קודם לגיוס, בגיל 16, יהיו שיקראו לזה גזירה. זה כל מה שאמרתי, בלי להצדיק אף צד. כל מה שאמרת -100%, וגם ברור לי שיש להם הרבה יותר ממה לפחד (ועובדה בשטח שזה יכול לפגום בשידוך, אני לא צריך לתת הסכמה לכלום).

בלי קשר לדוגמא שבציטוט: אני לא חושב שחרדים שרוצים ללמוד, צריכים להתגייס. רובם לא רואים בצבא ערך וישימו אתה יודע מה. קבוצה ענקית שתעשה בצבא שכונה.
זה כמו לדרוש מחילוני שלא אוהב את הדת, ללכת ללמוד בישיבה תורה, עם חרדים. חלק מהחרדים לא רואים בצבא ערך חשוב שמגן על העם, וחלק מהחילונים לא רואים בלימוד בישיבה ערך חשוב שמגן על העם. ואני לא הולך להמשיך את הויכוח עם מי שלא רואה באחד מהם ערך חשוב.

אני לא מבין למה דווקא בשרשור על מותו של עובדיה יוסף צריך לקיים את הדיון הזה אבל...

אם לפי הטיעון שלך כל מי שלא רואה בצבא ערך וישים זין היינו משחררים אותו מגיוס אז הצבא היה חצי ריק.
אם זה חובה לי זה צריך להיות חובה להם.
או שהחובות והזכויות שוות או שהצדק שווה לתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2013 8:34 pm 
Hall of Famer

תן לי לנחש, שפלאש יטען, שאם כל מי שלא רואה ערך בישיבה לא חייב להיות שם, אז הישיבות יהיו חצי ריקות.

אה... רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 11:15 am 
Junior

רן כתב:
אם לפי הטיעון שלך כל מי שלא רואה בצבא ערך וישים זין היינו משחררים אותו מגיוס אז הצבא היה חצי ריק.
אם זה חובה לי זה צריך להיות חובה להם.
או שהחובות והזכויות שוות או שהצדק שווה לתחת.

הטיעון שלי מדבר רק על אלו שרוצים ללמוד בישיבה (+לא שמים קצוץ על הצבא). רוצים ללמוד תורה - בבקשה, זה לא פחות משירות לאומי (והעיקר שמקבלי ההחלטות מסכימים, שהרי הפטור הכי משומש והכי קל להשגה הוא "תורתו אומנותו". אפילו לבקו"ם/ל"ג לא תמיד צריך לבוא).

חילוני שרוצה ישיבה ולא צבא, צריך לקבל פטור וללכת לישיבה (או מקום אחר ללימודי קודש). מי שלא רוצה שום דבר, בכוח לצבא/שירות לאומי כלשהו. אין לא לתרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 11:39 am 
Junior

למה לימוד תורה זה לא פחות משירות לאומי?
מבחינתי לראות NBA ולקום מאוחר זה מה שמציל את המדינה, אני יכול לעשות את זה במקום צבא?

אני ממש לא בעד גיוס חרדים, ולמען האמת אני נגד גיוס אף אחד שלא באמת רוצה להיות בצבא (אבל זה דיון אחרי ), אבל אני נגד לגייס אותם רק כי הם באמת באמת לא רוצים ולכן אני לא רואה איך הם יהיו כוח תורם. אני ממש לא מקבל את התפיסה שהתורה מגינה על ישראל.
הסיבה שאני לא מקבל את זה היא פשוטה מאוד - אמפירית, אין שום הוכחה שזה נכון, עוזר או אפילו משנה משהו. כמובן שהטענה היא שאמונה היא לא משהו אמפירי ומשהו שאפשר להוכיח ( כי אחרת זה לא היה אמונה אלא עובדה), אבל מה לעשות שבתור מישהו שלא מאמין ולא רואה הוכחות בשטח - לא קונה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 11:47 am 
Hall of Famer

גם אם נסכים שלימוד התורה תורם לא פחות (אני אישית חושב שחיוני שיהיו כאן לומדי תורה, אבל שזה לא "תורם להגנת המדינה"), הרי שהם לא מוציאים זה את זה. אפשר לשלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 1:55 pm 
Junior

אפשר לשלב אם יהיה מסגרת דתית ענקית וסגורה בתוך הצבא, מה שאין. ובנוגע לסוגריים שלך, פסוקים מפורשים חביבי.

ושקי: אל תקבל. כשתהיה מקבל ההחלטות, תוכל לארגן שכל מי שרוצה לראות NBA עד הבוקר, יוכל לעשות זאת השירות הצבאי :) בנתיים מקבלי ההחלטות מאז קום המדינה מעריכים את לימוד התורה ומשחררים את מי שרוצה ללמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:08 pm 
Junior

כן אבל כרגע מקבלי ההחלטות החליטו שזה לא מגן על המדינה כמו צבא ושיש צורך בגיוס החרדים...

ובאופן כללי אפשר להתווכח כמה זה מנהיגי המדינה ( הרי זה התחיל ממספר קטן יחסית של לומדי תורה) וכמה זה הכוח הפוליטי של ש"ס/יהדות התורה וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:17 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אפשר לשלב אם יהיה מסגרת דתית ענקית וסגורה בתוך הצבא, מה שאין. ובנוגע לסוגריים שלך, פסוקים מפורשים חביבי.

ושקי: אל תקבל. כשתהיה מקבל ההחלטות, תוכל לארגן שכל מי שרוצה לראות NBA עד הבוקר, יוכל לעשות זאת השירות הצבאי :) בנתיים מקבלי ההחלטות מאז קום המדינה מעריכים את לימוד התורה ומשחררים את מי שרוצה ללמוד.

מאגבר הפסוקים המפורשים, חביבי, גדול, כמעט אינסופי. מפשט התורה דווקא די ברור שהגישה החרדית לשירות הצבאי מוטעית לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:38 pm 
Junior

הגישה שלהם לשירות הצבאי? בהתחשב ביחס שלהם למצוות אני בטוח שהם היו משרתים בצבא ישראל במדינה מתוקנת (=שומרת הלכה).
הגישה שלהם לשירות צבאי שכולל חילול שבת, זלזול בצניעות, בסגנון דיבור והתנהגות... שירות באווירה חילונית? משהו אחר.
לעומת זאת, מהפסוקים ומהגמרא ברור שלימוד התורה מגן על העם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:41 pm 
Hall of Famer

חילול שבת?
הא?

ושוב, ההיררכיה שאתה (והם) קובעים בין המצוות משונה מעט, לכל מי שפותח ספרי הלכה שאינם ספרי הגות חרדית מהמאה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:55 pm 
Junior

האמת שאני לא קובע את ההיררכיה, ואין לי מושג איך. מי שקבע קבע (ולידיעתי, אין חלוקה בהלכה לחרדים/לא חרדים).
אתה טוען שחרדי שילך לצבא, ייתקל בחילול שבת אך ורק בפיקוח נפש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:59 pm 
Hall of Famer

אני שירתי בצבא שלוש שנים וקצת, ומעולם לא חיללת שבת שלא לצורך.
עונה לשאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 3:04 pm 
Junior

אנחנו לא צריכים לגנן כל אחד כדי שיהיה נוח לו.
כל הפואנטה של הצבא זה שהוא שירות חובה שלא עושים רק מי שמתאים להם. גם העשירים וגם העניים, גם המזרחיים וגם האשכנזים, גם החזקים וגם החלשים וכו' וכו'.
ברגע שאתה מחליט שיש לקבוצה אחת אלטרנטיבה ושזכותם לא לסכן את חייהם בזמן שאני כן חייב לסכן את חיי אז שום הסבר מלומד או תיאולוגי לעולם לא יהיה מקובל.
אם הצבא היה בוחר להחזיק יחידת מתפללים הייתי מרים גבה אבל בלית ברירה מקבל שהצבא חושב שזה מגן על ישראל.
מכיוון שבני הישיבה מחליטים על דעת עצמם מה התרומה שלהם בניגוד לחוק ובניגוד לשוויון אז אני לא יכול לקבל את זה.
החילוניים הם לא אזרחים סוג ב' שאת חייהם מותר להקריב בזמן שאלו ש"באמת חשובים" ימשיכו ללמוד.
כל מי שרוצה להנות מהזכויות של אזרח חייב לקבל את כל החובות של אזרח.
אם הם מוכנים לוותר על תשתיות/קצבאות/חשמל/מים ולחיות רק על אמונתם אז סבבה, כל עוד שהם רוצים מה שכולם מקבלים אז הם צריכים לתת כל מה שכולם חייבים.

ראובן: אולי תפצל את השרשור? באמת שלא ראוי לזכרו של עובדיה יוסף שנקיים את הדיון בשרשור לאזכור מותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 3:26 pm 
Junior

עונה לשאלה, אבל שמעתי על מקרי חילול/הנאה, שלא לצורך.

רן, בניגוד לחוק יהיה מהרגע שההחלטה על מכסת הלומדים תיכנס לפועל. בניגוד לחוק יש גם אחוזים גבוהים מהחילונים בכל מחזור גיוס.
קשה לתרום יותר מהקרביים שמסכנים את חייהם... אבל אתה יכול לומר שבשירות הלאומי אין תרומה בכלל? לדעת היהדות, הישיבה היא בודאי תרומה.
הכל כבר נאמר הרבה יותר טוב: http://www.yahadoot.net/item.asp?id=603&cid=13

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 3:35 pm 
Hall of Famer

"שמעתי על" זה יפה. אבל זה בוודאי לא חלק בלתי נפרד והכרחי משירות בצבא - וזה יילך ויהפוך נדיר יותר ככל שירבו שומרי המצוות בצבא.
עשה לעצמך טובה, תיזהר עם המונח "לדעת היהדות".

בפעם האחרונה שבדקתי, ועידות אקומניות היו מנת חלקה של דת אחרת. קרובת משפחה של היהדות אמנם, ועדיין שונה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 4:16 pm 
Junior

לא הבנתי, לא משנה. בנוגע לשאלת ההיררכיה במצוות, מסתבר שיש להם חתיכת מקור. שולחן ערוך סימן רמ"ו סעיף יח: ת"ת שקול כנגד כל המצות היה לפניו עשיית מצוה ות"ת אם אפשר למצוה להעשות ע"י אחרים לא יפסיק תלמודו ואם לאו יעשה המצוה ויחזור לתורתו:
כלומר מי שלומד בישיבה באמת, ולא "לומד", עושה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 4:59 pm 
Hall of Famer

פלאש, לא יודע איך לבשר לך את זה אבל פסוקים מפורשים זה לא הוכחה אמפירית. יותר כמו גחמה של כותב (אנושי) לפני אלפי שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 5:10 pm 
Hall of Famer

נובת, פךלאש. לצטט גמני יודע.

לך לרמב"ם, הלכות תלמוד תורה, הלכה ג'.
וזו רק ההתחלה.

(שלא לדבר על זה שגם לשיטת השו"ע אפשר וצריך להקשות עליהם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80, קרטמן ו 65 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה