סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות בת"א
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 12:57 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון, אני אשמח אם תפרט מה כל כך השתפר בתל אביב ב15 השנים הללו. אני ניסיתי לחשוב ולא מצאתי שום פרמטר שאני מודע אליו.

בכל אופן, בירושלים ממעקב PBP נראה שברקת הולך לנצח בצורה משמעותית מאוד, אמנם רק 25% מהקלפיות אבל לעיני הלא מקצועניות זה נראה עקבי ומשקף. למישהו יש לינק לתוצאות זמן אמת של תל אביב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 12:59 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
- אני כמובן לא יודע אם זה בגלל זה או לא, אבל אני מנסה לחשוב על זה בקונטקסט המתאים ולנטרל את הרגשות שיכולים להיווצר בגלל התנאים האובייקטיביים. בוא נגיד כך, לפחות ויזואלית, רוב רובה של תל אביב לא מסוגל להתחרות עם רוב רובה של מדריד למשל, או מילאנו/וינה/לונדון ואפשר להמשיך. כמובן שזה לא קשור לחולדאי, כי אי אפשר לצפות ממנו שישפץ את כל העיר וייתן לה מה שנתנו למדריד או פירנצה לפני עשרות ויותר שנים.

- גם נושא הפתיחות, והבילויים, והעבודה, אני לא חושב שזה קשור לעירייה יותר מדי.
הרבה יותר לאנשים שמרכיבים אותה.

בנושא הבילויים, אני מכיר כמה אנשים שמתפרנסים מחיי הלילה בתל אביב כבר כמה שנים טובות. הם בין המתנגדים הגדולים ביותר לחולדאי. טוענים בתוקף שהמהלכים שלו מקשים ופוגעים בחיי הלילה, שמקומות רבים חשים נרדפים על ידי העירייה, שיש רצון ברור של ראש העיר להעביר את כל מקומות הבילוי למתחמים סגורים שיהפכו את מרכז העיר לשקט ורגוע. לא יודע מה דעתי על זה, אולי בכלל זאת דרך טובה יותר, אני רק יודע שבין האנשים שעושים את חיי הלילה בעיר הזאת, יש שנאה עזה כלפי חולדאי.
אז לכל הפחות לא הייתי נותן לו קרדיט על טיב חיי הלילה בעיר.

בנושא זה שהעיר הפכה לאטרקטיבית הרבה יותר לצעירים הישראלים, אין ספק שהיום יש דרישה הרבה יותר חזקה מבעבר, אבל גם פה אני לא חושב שיש יד למדיניות העירייה בשנים האחרונות. אני חושב שזה בעיקר השינוי שחל בדרישות הצעירים, שהן שונות בתכלית ממה שהיה לפני 20 שנים.
מהדוגמא שאני מכיר, חיפה, אני יודע שבעבר רבים מהצעירים נשארו בעיר, כי היא סיפקה להם את המעט שדרשו, למרות שכבר אז תל אביב הייתה הרבה יותר קורצת ומותאמת לחיים צעירים של בילויים ומקומות פנאי.
ב-15 השנים האחרונות אכן יש נהירה מטורפת מחיפה לתל אביב בפרט ואיזור המרכז בכלל.
דרך המשפחה שלי, שרובה המכריע גדל בחיפה, אני יודע שמחזורים שלמים עשו את המעבר הזה, משהו בלתי נתפס בכלל.
מחזור של בן דוד אחד, של בת דודה אחרת, של זה, של ההוא, המחזורים שאני גדלתי איתם. ממש 70-80% מכל מחזור ברח מחיפה עד שנה לאחר השחרור/החזרה מהטיול.
האם זה בגלל שבשנים האלה תל אביב אצה רצה קדימה וחיפה נתקעה מאחור? ממש לא חושב. אני חושב שהפער בין האטרקטיביות של הערים נשאר די זהה על פני העשורים האחרונים.
אני פשוט חושב ששינוי תרבותי בדרישות הצעירים בין הדור שהתבגר בשנות ה-80 לדור שהתבגר בשנות ה-2000, הוא זה שגרם לנהירה הזאת.
אני חושב שזה היה המצב גם אם היה עומד ראש עירייה בינוני אחר, שפשוט לא היה מפריע יותר מדי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 1:02 am 
מנהל פורום

כאן אני באמת לא מכיר את הנתונים אבל אני מודה שזה יפתיע אותי אם זה נכון. בכל אופן בירושלים לדעתי מדובר על הגירה חיובית בשנים האחרונות (למעט של חרדים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 1:42 am 
Junior

מה לא נכון, הגירה של 70-80%?
אני מדבר על מחזורי כיתה, לא על הגירה חיובית או שלילית שאתה יכול למצוא בנתונים.
זאת הבחינה שלי, האינפוט שלי איך שתגדיר את זה, למה שאני רואה בעיניים. אני יודע שהיחידים מהשכבה שלי שנשארו בחיפה (ואנחנו מדברים על 300~ איש ואישה) זה אלה שלומדים בטכניון והיו עוברים לשם גם אם היו גדלים בתל אביב או ירושלים, אלה שנכנסו לעסקים משפחתיים, ואלה שפשוט היה להם נוח יותר להישאר עד גיל 30 בבית של ההורים.
כל האחרים, באיזור ה-200, פשוט ברחו. אז אולי הגזמתי עם 70-80, אבל רק במעט. 60% ~ נכון יותר.
מחזורים רבים אחרים שאני מכיר לאורכם ולרוחבם, מספרים דומים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 6:41 am 
מנהל פורום

ה"לא נכון" מתייחס לשינוי, לא למספרים המוחלטים. בכל אופן זו לחלוטין תחושה ולא משהו מבוסס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 6:56 am 
Hall of Famer

ראובן, ראית מי מוצב במקום ה-12 ברשימת הירושלמים?
יחסית להרגשה ששררה בשבועות האחרונים, אני קצת מאוכזב ממה שקיבלו הירושלמים.
גם הניצחון של ברקת הושג, בסופו של דבר, בעיקר בזכות גור ובעלז - קיראו לזה קומבינה אם תרצו, וחבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 7:15 am 
מנהל פורום

המפף.... צ'ונסי, גרת פעם בתל אביב? ליותר משנה לפחות?

בכ"א, לא הצבעתי לחולדאי, אבל אני ללא ספק מעדיף אותו על הורוביץ, וללא ספק [2] חבל לי שהוא ממשיך.
אבל הוא קיבל עיר עם הגירה שלילית או קרוב לכך, והפך אותה לעיר המבוקשת בארץ, או בהערכה שמרנית, אחת מהחמש המבוקשות. אני הגעתי לתל אביב ב-2002, ומא אני און אנד אוף בעיר הזו מבחינת מגורים, וגם ב-6.5 שנים שגרתי מחוץ לה הייתי בה כל יום, היא נקיה יותר, נעימה יותר להסתובבות, המרכזים השונים נגישים יותר למי שמגיע מבחוץ, אופציות הבילוי הזולות קפצו במספרן, והשירותיות בעיריה עדיין לא מרהיבה, אבל אפשרית לעומת לפני 12 שנים ועוד כל מיני כאלו.
אז כן, יש מגדליזציה פסיכית, והדרום מוזנח, מה שעובר על שפירא זה פשע תיכנוני, התח"צ מדרום מזרח העיר לכל החלקים האחרים מחריד, המדיניות כלפי יפו בעייתית, היישום של הרפורמה בחינוך החינם לילדים היתה מזוויעה (בדיעבד, למזלנו), מה שקורה ברוטשילד פשוט עצוב מבחינתי כתושב העיר, והייתי שמח למדיניות אנושית יותר של העיריה כלפי העסקים הקטנים בדרום העיר בכלל ובנווה שאנן בפרט.
חולדאי כנראה לא ישר, בטח ובטח לא מלא חמלה, ורחוק מאיכפתיות כלפי אוכלוסיות חלשות, לכן לא הצבעתי לו, אבל הוא ניהל עיר קשה, ושיפר את מצבה. לנתק את ההישגים האלו ממנו, ובכן, זה נראה לי מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 7:44 am 
Hall of Famer

מה קורה ברוטשילד? שדרה חביבה מאד לביקור, אני חייב לציין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 7:58 am 
מנהל פורום

היא פלסטיקית, מסלולי האופניים בא לא הגיוניים, ופעמיים בשנה לפחות תוקעים בה כל מיני שוורים של חברות מסחריות (או פסנתרים, או דילדואי ענק מוזהבים, אנא אערף מה יביאו עכשיו) וחוסמים אותה לגמרי.
היתה המקום החביב עלי בעולם לפני כמה שנים, מעצבנת כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 10:39 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כמעט כל מי שאני מכיר שונא את החולדה. טיפוס נאלח, אגו מניאקי וגחמני. אני כבר שנים לא גר בתל אביב וכמעט ולא יוצא לשם אז לא ממש משנה לי מה קורה בה אבל לפחות בכל פעם שאני מחפש שם חנייה (ומנסה להבין באיזה צד וליד איזו צבע מדרכה אפשר לחנות) אני מאחל לחולדאי הרבה דברים רעים.
בכל אופן, פעם נוספת לצעירי ת"א היתה אפשרות להדביר את החולדה מהעירייה והם פספסו בגדול. 31.3% הצבעה עלובים היו בקלפיות מתוך כ-400 אלף בעלי זכות בחירה, זה כ-125 אלף איש. החולדה זכה בפער של פחות מ-15%, כלומר היו חסרים בסה"כ כ-18 אלף קולות נוספים לניצן הורוביץ בשביל לנצח. הרי המבוגרים שמצביעים לחולדאי מצאו את הזמן להצביע, מעניין אותי כמה מהצעירים שמתלוננים עליו לא מצאו את הזמן ללכת להצביע כי היו צריכים להתארגן להופעה של ריהאנה... בפעם הבאה שיבקשו מהם שכר דירה מופרך על דירת חדר מצוקמקת/יגררו להם את האוטו כי לא חנו בצד הנכון של הכביש/יקימו להם רב קומות נוסף שמסתיר את הים, שיזכרו את זה שהם בכיינים ופאתטיים.

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ד' אוקטובר 23, 2013 12:22 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 11:00 am 
Hall of Famer

מה שעצוב לי עם רוטשילד (בחלק הדרומי/מערבי שלה) הוא הרצח האדריכלי שנעשה לה עם כל המגדלים שם. כ"כ חבל.
הסיבה שלא הצבעתי חולדאי היא המגדליזציה שהעיר עוברת. בעיניי זה חבל מאוד.

מה שכן, חולדאי הפך לגמריי את המראה החיצוני של העיר מבחינה של תשתיות, מדרכות תאורה וכו'. עם זה אי אפשר להתווכח. ת"א אכן הגיעה לשיאים חדשים תחתיו מבחינה של בילויים וכו'. מצד שני, לעיתים אני קורא שאנשים כותבים איך הוא קידם אותה מבחינת בילויים וכאלה וזר שלא יכיר עוד עלול לחשוב שב-1998 ת"א הייתה כמו ר"ג בטעות. היא הייתה נפלאה מהבחינה הזו גם לפני חולדאי כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 1:26 pm 
Junior

כן ערן, גרתי בת״א, לא יודע מה הקשר או מה בדבריי קודם יכל לרמוז שלא כך הדבר או רלוונטי. גם אם דעותיי שגויות במקצת, אני מכיר תל אביבים ״מקוריים״ שאומרים דברים דומים, אז ודאי שאין כאן קשר למגוריי בת״א כן או לא.

אורן, כן, אין ספק שהייתה התקדמות חזותית בעיר, ושמספר מקומות הבילוי בה גדל משמעותית בתקופת חולדאי.
השאלה היא האם אתה לא חושב שזו פשוט התפתחות טבעית?
האם למהלכים של חולדאי ספציפית היה חלק מכריע בכך?
האם ראש עירייה אחר שהיה יושב שם כל השנים האלה היה מביא לתוצאות דרמטיות אחרות?
האם לטפל בהזנחה וכו׳ זה לא תפקידו של ראש העיר, ולכן לא צריך לקשור לו כתרים כשהוא בסך הכל עושה את המוטל עליו?
(ובנושא הזה, אפשר לקחת את חולון וראשל״צ כדוגמאות נהדרות להתפתחות ויזואלית וסביבתית אדירה בהיקפה ויעילותה. אז אני חייב לחשוב שאם ראשי העיר שם היו יושבים במשרד של חולדאי, אולי העיר הייתה נראית טוב יותר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 2:11 pm 
מנהל פורום

אין לי ספק שאם מוטי ששון או לחיאני או מ'שמו של ראשון היו יושבים בבניין העיריה התוצאות לא היו שונות, אולי אף טובות יותר. לא מכחיש.

בנוגע להיכרות שלך עם ת"א, סבבה, מקבל. מה שאומר שאנחנו מתווכחים על עובדות ולא על מסקנות. אני לא מתווכח עם עובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:42 pm 
מנהל פורום

אורן כתב:
ראובן, ראית מי מוצב במקום ה-12 ברשימת הירושלמים?
יחסית להרגשה ששררה בשבועות האחרונים, אני קצת מאוכזב ממה שקיבלו הירושלמים.
גם הניצחון של ברקת הושג, בסופו של דבר, בעיקר בזכות גור ובעלז - קיראו לזה קומבינה אם תרצו, וחבל.

זה נכון גם לבחירות הקודמות (שם בעלז פירקו את האחידות החרדית). לי אישית שום בעיה עם זה שברקת מחזר גם אחרי חרדים.

ואני מסכים שהתוצאה של ירושלמים קצת מאכזבת (כמעט כמו זו של קינג) אבל סה"כ שלוש הרשימות הרלוונטיות העלו את כוחן מחמישה מקומות לשמונה (אאל"ט) אז לא צריך להיות חזירים.

ו- :) על מקום 12.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:48 pm 
Hall of Famer

בבחירות הקודמות אלה דווקא היו בעיקר גור.

רק שאז ההפרש היה גדול הרבה יותר לטובת ברקת, והוא היה מנצח גם בלי הקולות של הגורים. הפעם מעבר שלהם למחנה שמשון ויובב היה מכריע את הכף לטובתם.

מצד שני, בפעם שעברה המחנה הפלורליסטי טרח להזיז ת'תחת קצת יותר.

אגב, לא הבנתי מה שכתבת לגבי קינג - אתה חושב שהתוצאה שלו מאכזבת בעיני תומכיו, או שאתה מאוכזב מזה שהוא נכנס?

כי אני הייתי בטוח שהוא יטואטא רחוק מתחת לסף המנדט, כך שמנקודת המבט שלו אין שום מקום לאכזבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:53 pm 
מנהל פורום

כמובן שמאכזבת אותי...

לא חושב שיש כזה הבדל בתוצאות. 51-45 מול 53-43 אאל"ט. יכול להיות מושפע גם מהשפעות מקריות של מי בא להצביע (וחוץ מזה שהחיילים עוד יכולים לקרב את זה עוד יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:56 pm 
Hall of Famer

מה שרלבנטי, בהקשר הזה, אלה המספרים המוחלטים.

אאז"ן, אז זה היה 22,000 קולות יותר לברקת - כשגור ובעלז יחד נאמדות במשהו בין 9,000 ל-10,000 קולות. הפעם זה 12,000.

תעשה את החשבון לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 9:42 pm 
Hall of Famer

מה שעיצבן אותי זה שרז קיל לא נבחר

(רז קיל - איש רכילות דתי, שהועמד במקום השלישי של הבית היהודי בירושלים. ובאופן כללי הוא דמות מאד מעניינת. היה יכול להיות קטעים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 9:45 pm 
Hall of Famer

אני שמח שהוא לא נבחר. היה פעיל למען הרב לאו ג'וניור בבחירות לרבנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 9:53 pm 
Hall of Famer

מה רע ברב לאו ג'וניור? היה גם פעיל בעבור בנט, כמובן.

בסופו של דבר, בפייסבוק שלי היו שני מועמדים (בית יהודי בירושלים, עבודה בתל אביב) ושניהם לא נבחרו. עד שחשבתי שאני אהיה מקורב לפוליטיקאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 11:58 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
את מי זה מעניין אם ראש עיריית חולון, בת ים, ניו יורק או טימבוקטו היו יושבים במקום חולדאי. זו בכלל לא השאלה. השאלה הנכונה היא האם זה היה קורה אם מי שהתחרה מולו, גם עכשיו וגם קודם לכן, היה יושב במקומו.
אני גם לא מבין את טיעון "ההתפתחות הטבעית". מי החליט שזו התפתחות טבעית לעיר שלפני חולדאי הייתה יכולה להתחרות באתונה מבחינת החזות והנקיון שלה? על סמך מה? השיפור במראה, בנגישות ובמקומות הבילוי בת"א לא קרה בקו לינארי. הוא זינק בתקופה של חולדאי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 24, 2013 2:22 pm 
מנהל פורום

אורן כתב:
מה שרלבנטי, בהקשר הזה, אלה המספרים המוחלטים.

אאז"ן, אז זה היה 22,000 קולות יותר לברקת - כשגור ובעלז יחד נאמדות במשהו בין 9,000 ל-10,000 קולות. הפעם זה 12,000.

תעשה את החשבון לבד.

אין בעיה, אבל תעדכן את ההפרש אחרי קולות החיילים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 24, 2013 3:40 pm 
Hall of Famer

מסופקני אם החיילים (שלפחות לכנסת, נותנים בד"כ אי אלו תריסר מנדטים לש"ס) ייתנו עוד רבבת קולות לברקת. או בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT, בטן רכה וחביבה ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה