- אני כמובן לא יודע אם זה בגלל זה או לא, אבל אני מנסה לחשוב על זה בקונטקסט המתאים ולנטרל את הרגשות שיכולים להיווצר בגלל התנאים האובייקטיביים. בוא נגיד כך, לפחות ויזואלית, רוב רובה של תל אביב לא מסוגל להתחרות עם רוב רובה של מדריד למשל, או מילאנו/וינה/לונדון ואפשר להמשיך. כמובן שזה לא קשור לחולדאי, כי אי אפשר לצפות ממנו שישפץ את כל העיר וייתן לה מה שנתנו למדריד או פירנצה לפני עשרות ויותר שנים.
- גם נושא הפתיחות, והבילויים, והעבודה, אני לא חושב שזה קשור לעירייה יותר מדי. הרבה יותר לאנשים שמרכיבים אותה.
בנושא הבילויים, אני מכיר כמה אנשים שמתפרנסים מחיי הלילה בתל אביב כבר כמה שנים טובות. הם בין המתנגדים הגדולים ביותר לחולדאי. טוענים בתוקף שהמהלכים שלו מקשים ופוגעים בחיי הלילה, שמקומות רבים חשים נרדפים על ידי העירייה, שיש רצון ברור של ראש העיר להעביר את כל מקומות הבילוי למתחמים סגורים שיהפכו את מרכז העיר לשקט ורגוע. לא יודע מה דעתי על זה, אולי בכלל זאת דרך טובה יותר, אני רק יודע שבין האנשים שעושים את חיי הלילה בעיר הזאת, יש שנאה עזה כלפי חולדאי. אז לכל הפחות לא הייתי נותן לו קרדיט על טיב חיי הלילה בעיר.
בנושא זה שהעיר הפכה לאטרקטיבית הרבה יותר לצעירים הישראלים, אין ספק שהיום יש דרישה הרבה יותר חזקה מבעבר, אבל גם פה אני לא חושב שיש יד למדיניות העירייה בשנים האחרונות. אני חושב שזה בעיקר השינוי שחל בדרישות הצעירים, שהן שונות בתכלית ממה שהיה לפני 20 שנים. מהדוגמא שאני מכיר, חיפה, אני יודע שבעבר רבים מהצעירים נשארו בעיר, כי היא סיפקה להם את המעט שדרשו, למרות שכבר אז תל אביב הייתה הרבה יותר קורצת ומותאמת לחיים צעירים של בילויים ומקומות פנאי. ב-15 השנים האחרונות אכן יש נהירה מטורפת מחיפה לתל אביב בפרט ואיזור המרכז בכלל. דרך המשפחה שלי, שרובה המכריע גדל בחיפה, אני יודע שמחזורים שלמים עשו את המעבר הזה, משהו בלתי נתפס בכלל. מחזור של בן דוד אחד, של בת דודה אחרת, של זה, של ההוא, המחזורים שאני גדלתי איתם. ממש 70-80% מכל מחזור ברח מחיפה עד שנה לאחר השחרור/החזרה מהטיול. האם זה בגלל שבשנים האלה תל אביב אצה רצה קדימה וחיפה נתקעה מאחור? ממש לא חושב. אני חושב שהפער בין האטרקטיביות של הערים נשאר די זהה על פני העשורים האחרונים. אני פשוט חושב ששינוי תרבותי בדרישות הצעירים בין הדור שהתבגר בשנות ה-80 לדור שהתבגר בשנות ה-2000, הוא זה שגרם לנהירה הזאת. אני חושב שזה היה המצב גם אם היה עומד ראש עירייה בינוני אחר, שפשוט לא היה מפריע יותר מדי.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|