טוב יומן דראפט נכנסתי לדראפט הזה בלי הרבה הכנה מראש ועם העדפות מסויימות לא סגורות. העמדה בה בחרתי עזרה לי לדעתי מאד בדראפט. נכון שבעמדה מספר 1 אתה יכול לקחת את השחקן הכי נחשק ובחירה מספר 3 נותנת לך גמישות גדולה בסיבוב הראשון ותחילת השני, אבל אני חושב שלבחור באמצע הנחש נתן לי יתרון וזה יתרון ההימור. אחרי בחירה שלי הלכו מהלוח רק שני שחקנים, בניגוד לארבעה של ביל ועידן ויותר חשוב מכך, רק שחקן אחד עשה בחירה, כך שזה חסך לי תרחישים מסובכים יותר. הייתי צריך כל פעם להעריך רק מה אדם אחד יעשה. כמו שתבינו מהיומן בהחלט הימרתי עם הבחירות שלי.
בחירה ראשונה - עידן לוקח את פייבורס. לא אגיד שנשמתי לרווחה, כי בהחלט חשבתי לעשות טובה אחת לפייבורס ולשקול לקחת אותו, אבל לא חשבתי שהוא שווה בחירה ראשונה בדראפט. אם תהיה דרישה, גם אסביר את הסיבות שלי. השעון תקתק את הזמן שלי (את האמת תקתק לאט, לא הייתה מגבלת זמן ויום שלם זה לא בדיוק מגבלה) וכמו סימונס גם לי יש הרגשה שהגרמני הולך לחזור ליכולת משובחת. אחרי עונת הנגאובר של אליפות ושביתה, אחרי עונה שהחלה בפציעה, הג'רמינייטור מגיע לעונה הזאת עם מנוחה בקיץ ולדעתי המון רצון להוכיח מה הוא שווה. בעיני דירק יכול העונה לחזור לרמה של טופ 5 בליגה וזה מן הסתם יתבטא גם בפנטזי. אז אחרי מחשבה קצרה קיבלתי וואוו מצ'ונסי.
ביל המשיך עם שתי בחירות אפסייד צעירות של קאווי ו-ווצ'ביץ' (לטעמי לא ישתפר, אלא ייתן בקבוצת אקספנשן למעשה אותם מספרים. אי אפשר יהיה לדעת מה יהיה איתו בעוד עונה כשהמג'יק ישתפרו. לפרטים פנו לפרימו ברזץ', הוא עוד משחק כדורסל).עכשיו הגיעה הבחירה שלי. כמו בכדורסל אמיתי אני חשבתי שכדאי מאד להצטייד ברכז. פחות חשבתי על ניהול משחק ויותר על קטגוריה בפנטזי. היו לי לא מעט אופציות ברכזים עם עדיפות לרכז ספציפי שחשקתי בו. אבל עשיתי חשובים והחלטתי שגם אם לא אשיג את מי שרציתי, יש מספיק תחליפים דומים שחלקם יכולים בהחלט להיות עדיפים. היה שחקן שהייתי חם עליו, אבל כאן נכנס עניין ההימור (רק על עידן, כאמור יתרון, ביל לא היה במשוואה). החלטתי שאחרי שעידן לקח שחקן של אפסייד, הוא קצת ייקח יותר יכולת מוכחת, אז הלכתי באופציה של השחקן לכאן ועכשיו הטוב ביותר שנשאר. פאו גאסול עלה על הלוח. כנראה בלי קובי למשך חודשיים הלייקרס יהיו סביב פאו והמספרים צריכים להיות מצויינים, גם אחרי שקובי יחזור. כמו שציינו פה, פאו יכול בהחלט להיות טרייד צ'יפ.
עידן הלך בהמשך על רכזים ולקח גם את רוביו וגם את קונלי (הרכז שלי עדיין נשאר בשוק). הפעם כבר לא חיכיתי והלכתי על השחקן שחשקתי מלכתחילה, בראדלי ביל. הוא לא דבר בטוח, אבל בעיני הוא הבחירה הכי טובה בדראפט שלי. גם צעיר, גם מלא אפסייד וגם יכולת מוכחת (בדקו מה עשה ביל בחודשיים האחרונים של העונה עם וול). יותר מכך, אני חושב שבמצב הזנוח של עמדה מספר 2 הוא בהחלט על המסלול להיות בעוד שנה שנתיים בטופ 5 של השוטינג גארדס בליגה. לטעמי לקחתי אבן פינה בדראפט אקספנשן. לא רע בכלל.
ביל המשיך עם פארקר (אופציה, אבל לא הרכז המועדף עלי) ועם ניקולה פקוביץ' (סנטר כבר יש לי). סיבוב רביעי ואני עדיין ללא רכז, מה שהגדרתי כעדיפות. באצבעות דגדג לי לקחת את הרכז הפנוי שלי. אבל אז אמרתי לעצמי, בוא נהמר שוב. כאמור, רכזים יש המון והרכז שאני חושק בו לא בטוח שיהיה עדיף על אף אחד. עידן היה על השעון אחרי ולו יש כבר 2 רכזים בכירים, הוא לא ייקח עוד אחד. לעומת זאת שחקן צעיר עם אפסייד שכבר הוכיח משהו, הוא בהחלט יכול לקחת. אז צ'אנדלר פארסונס מיד הצטרף לאורווה שלי להוריד קצת את הגיל ולהביא הרבה וקצת מכל דבר.
עידן לא אכזב ולקח את מילסאפ ובלדסו ועכשיו כבר באמת הגיע הזמן לבחור רכז. אני חייב להגיד ששקלתי אפילו לבחור את ג'רו הולידיי בבחירה הראשונה בדראפט, בטח בסיבוב השני. לא בטוח שהוא יצליח, אבל אני חושב שיש לו בומבה של סיטואציה להצלחה. שלא כמו בפילי, ההגנות לא יתמקדו בו, שוב בו ואז עוד פעם בו, אלא בשחקנים אחרים, אז אחוזי השדה אמורים להשתפר. בנוסף יש לו גם למי למסור, אז 8 אס' יכולים להפוך גם ל-9 בקלות ואף יותר.
הבחירה בסיבוב האחרון הייתה פשוט הימור על צעיר עם אפסייד ושחקן שחשבתי שבדראפט המלא יהיו מספיק אנשים שירדפו אחריו, כך שכדאי לי לשריין אותו. יש מספר מטרות שהצבתי לי לדראפט הקרוב שנראה לי שיהיו פחות נחשקים.
סה"כ אני מאד מרוצה מהדראפט שלי. הרכבתי לי תמהיל של ותיקים שבעיני יכולים לפרוח מאד העונה ואף בעונה הבאה. לקחתי 4 צעירים שחלקם יכולים להשתפר מאד (ביל, הולידיי) אחד להשתפר (פאריד) ועוד אחד אני אשמח אם בקבוצה עמוסה הוא ישמור על התפוקה הנוכחית (פארסונס). יש לי טרייד צ'יפס נחשקים, יש לי שחקן שאני מאמין בו שיכול להגיע לטופ של הליגה ויש עוד דראפט שלם לשפר את הקבוצה.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|