קודם כל - כאמור, אמנם באתי עם ״אסטרטגיה ״ ברורה לא לבחור שחקנים מאוד יקרים, כמו שאני לא לוקח שחקנים יקרים באף דראפט, אבל זרקתי אותה לפח בשנייה שהארדן נחת אצלי. אפילו לא דמיינתי לקחת אותו. ברגע שנחת, ואז קיירי עלה על הלוח - אמרתי, ננסה לבנות קבוצה על שני הגארדים שאני הכי אוהב והכי מחזיק מהם לעתיד. ממש לא הבנתי יותר טוב מאחרים מה לעשות. ממש לא. אלון למשל זיהה מאוד מוקדם, ורשם כבר במהלך הדיונים על הפורמט - שיש פה עניין חשוב בלחפש מציאות. מה שכן הבנתי, וניסיתי להזכיר שוב ושוב, זה שבגלל שאנחנו הולכים לשחק על ליגה שעובדת על תקציבים - כדי להסתכל על המציאות, על השוק שאנחנו מכירים שפועל כך. אני באמת בטוח שדווקא אתה מוק - אם רק היית מקדיש קצת מחשבה לפורמט לפני הדראפט - היית מבין מה העניין, כי אתה מבין כמה בליגה האמיתית החוזים הנמוכים חשובים. כי אתה לא יכול להרכיב קבוצה של יקרים. אחד-שניים יקר זה יותר מדי.
בקשר לשאר הבחירות שלי - אין ספק שעשיתי טעות שנשארתי עם כסף, אבל אני מקבל את הטעות הזו באהבה. אחרי הארדן-קיירי היה לי ברור שאני הולך רק על שחקן אחד נוסף במחיר בינוני (גריפין לבסוף), 2-3 וטרנים במחיר זול שיעזרו לי לעונה הקרובה - ומספר חוזים של פרוספקטים בדולר - כדי שיהיו לי קיפרים זולים לשנה הבאה לצד המקס-פליירס, או שיהוו צ׳יפ-טרייד חזק בשביל אחרים שיירצו את טוביאס האריס למשל לעוד שנתיים במחיר מצחיק.
כלל אחד, וכלל אחד בלבד, קבעתי לי לדראפט הזה - אני לא נותן שום הצעה על שחקן שאני לא רוצה. גם לא אם זה דראמונד, גם לא כשאני רואה שחקן ששווה 40$ לדראפט הזה הולך ב-4$. מבחינתי - החלטתי מראש שזה לא מעניין אותי מה אחרים עושים, ומצידי שמישהו ייתפוס את למרקוס למשל בשני דולר אם זה מה שיהיה. אני מציע רק על השחקנים שאני רוצה, כי אין לי 30 עמדות, בסך הכל 15. בטח ובטח לא התכוונתי לתת הצעות רק כדי להעלות מחירים, כי לא הייתי מעוניין ליפול בסוף על שחקן שאני לא רוצה ולהתחיל לחפש לו טרייד, במקום פשוט לחכות ולהרים את השחקן שאני כן חפץ בו.
לעניין הבכיינות, סליחה מוק, אבל זה היה מזעזע. אין לי דרך אחרת לתאר זאת. זה היה מזעזע ומוגזם. ולא רק זה, זה גם פגע לי מאוד בדראפט עצמו, לא רק בהנאה ממנו, שזה וודאי קרה. בגלל כל הבכי והתלונות בצ׳אט ישבתי המום מול הכיתוב והתעסקתי רב בו, בזמן שבמודע דגרתי על הכסף, רק שבגלל שמספר אנשים גרמו לי לבהות בתדהמה בכל מה שהלך שם - לא שמתי לב שכבר כולם גמרו את הכסף שלהם. באמת. פעם אחת הסתכלתי וראיתי מספר קבוצות צמודות אליי בתקציב - הסחתם את דעתי לחלוטין - פעם הבאה שהסתכלתי, פתאום עברו 10-15 בחירות, אני עם 97 דולר אאל״ט, והבא בתור עם 20 בערך. או-אז ידעתי שעשיתי טעויות והיה שחקן-שניים שהייתי חייב להביא במחיר גבוה, אפילו רק לעונה הזאת. אבל זה באמת לא קריטי, כי אני הולך לקרוע אתכם ולקחת את מדליית הכסף (או שלרוני תיפצע חצי קבוצה ואז גם יהיה סיכוי קלוש לקחת זהב..) מוק, בלי צחוק, הגזמת בצורה מטורפת וחסרת כל פרופורציות, והכי גרוע - זה היה מנותק לחלוטין מהמציאות, פשוט כי ישבת עם התקציב שלך, כמו בכל דראפט, קנית את השחקנים שרצית - כמו בכל דראפט, ובאיזשהו שלב קנית יקר מדי, אז נגמר הכסף. אבל יצאת עם השחקנים שלך, אז על מה לבכות? על חוסר איזון? מה זה ליגת עציצים? לך תעשה טריידים, יש לך סגל אדיר, סגל שאתה אוהב, סגל שבחרת. אז על מה יש לך להתלונן בדיוק אני לא מבין. באמת באמת שלא, ואני מנסה וניסיתי להבין אותך. לקחת 7-8 שחקנים בכירים במחיר לא נמוך בכלל. אז למה ציפית? ככה מתנהל דראפט, ככה מתנהל כל דראפט. גם דראפט רגיל - בו אתה בוחר 7/8 שחקנים נורמלים בסיבובים הראשונים, ואז שאריות. כמו בכל דראפט מכרז, או שאתה שומר כסף לסיום, או שאתה גומר אותו באמצע כי עלו ללוח שחקנים שחשקת בהם. אז מה אתה רוצה, שפעם הבאה נילחם בך יותר חזק? זה התלונה? באמת שלא מצליח לקלוט את זה. כתבתי דראפט לוג שלך, אותי זה שעשע מאוד, אני כנראה לא אפרסם אותו, אבל אולי בכל זאת, רק אם תכתוב לי בפרטי שאתה רוצה לראות את זה, כי כך אולי תבין איך זה היה נראה מבחוץ, לפחות לי.
אני חלילה לא אומר לאף אחד לא לכתוב את מה שהוא רוצה ומרגיש, אני האחרון שיירצה בכך , לא בגלל שאני רוצה את הלגיטימיות לחפור מהצד השני, אלא כי מבחינתי תן לי לקרוא כאן 3 שעות ביום את רשמי הפנטזי שלכם. אבל- לא בדראפט עצמו. אני לא אומר לך - כל עוד אתה מדבר בהיגיון.. בפורום תחפור מבחינתי גם בלי שום היגיון (ואין שום היגיון לדעתי בגישה שלך לדראפט בכלל ולקבוצה שלך בפרט, כרשום). לא. מבחינתי תכתוב מה שאתה רוצה, זה שלך והראיה שלך והרגשות שלך. אני מבין את זה שיש לך צד נשי ואני מקבל אותך כמו שאתה, ואני אקבל אותך גם אחרי הניתוח, כפי שאמרתי לך כשהתייעצת האם ללכת על השינוי הסופי.
רק בחייאת מוק - פעם הבאה לא בדראפט. אני הייתי בטוח באיזשהו שלב שאני מפריע מדי להתנהלות ולריכוז שלי ושל האחרים כשרשמתי שורה פעם בדקה. אז תחשוב איך אני רואה את מה שהיה אחר כך. ואין לי ספק שהיה לזה חלק וזה הפריע, ואנחנו קצת מוזרים האמת. נעים על שתי קצוות הסקאלה בנושא הזה. בעבר הצ׳אט היה שומם, היה נדמה שכולם יושבים בתןך ערימות של מסמכים כדי לנהל את הדראפט כהלכה. פתאום עכשיו אנחנו חופרים במהלך כל הדראפט כאילו אין לנו פורום משלנו.
דבר אחרון, ולא מתוך קטנוניות או חוסר חיבה - להפך - אני חייב לרשום לביל שאותו אני הכי לא מבין, בערך מכל האנשים בעולם כרגע. נכנסת לדראפט - לקחת שלושה שחקנים על ההתחלה ב370$, כאילו, מה חשבת? שאחר כך יחזירו לך חלק כדי שתוכל גם להשתתף? אני מניח שלא. אז אני לא מצליח להבין מאיפה הגיעו התלונות אחר כך. נכנס לדראפט, ישר הלך על דרך מסויימת, ובשלב מסויים באמצע התחיל לרטון על הדראפט, השיטה המחירים, המצב הפוליטי בבית שמש. גם אם הסתבר לך באמצע שעשית טעות בגישה בהתחלה, הרי תלונות אתה יכול להפנות רק לעצמך. ואפילו לא עשית טעות לטעמי. לפחות לא קריטית. לקחת את השחקן הכי טוב במשחק, לקחת את הפוינט הכי טוב במשחק שבשש השנים האחרונות נמצא כל שנה בטופ-3 של הדירוג הסופי בדיפולט והוא הגיע במחיר סביר-יחסית זול, ולקחת את אחד הצעירים העולים של הליגה, סופרסטאר ל-10 שנים הבאות. אז נכון שלא תוכל להחזיק את כל זה בשנה הבאה, אבל יש לך שני קלפי-טרייד מאוד חזקים, גם אם יקרים. אנשים לא ייברחו מכריס פול הגדול רק בגלל שהוא עולה 120 לעונה הבאה. זה פאקינג כריס פול. ופול ג׳ורג׳ הוא אחד הנכסים החמים בליגה לדעתי, במצב העניינים הנוכחי. לא רוצה לתת עצות על איך ומה לעשות כאן - רק אמליץ שתנסה להיזכר/לבדוק מי מבין החברים כאן מאוד-אוהב את ג׳ורג׳, ובמקרה יש לו סוללה של שחקנים בחוזים זולים (זה לא אני...)
וזה מה שהכי מצחיק אותי כאן. דווקא בליגה שבה הכל הפיך, וברמת העיקרון כל שחקן עומד זמין לטרייד כי המחירים מאוד חשובים, ובזמן שברור לחלוטין שאפשר להפוך את כל הקבוצה בטריידים או בדראפט הבא - כשיהיו המון סטאדים שייפלטו חזרה לדראפט בגלל שיקולי תקציב - דווקא על הליגה הזאת אתם מוצאים לנכון להתלונן הכי הרבה על איך נדפקתם. אז יאללה, לכו לעבוד, בעזרת קצת הכנה והבנה של איך ייראה העתיד אתם יכולים להפוך את הקבוצה שלכם לכמעט כל דבר שתחפצו.
אה, באמת אחרון - מוק, אתה צריך כדורי זיכרון. בינתיים, פשוט תזכיר לעצמך שהליגות כאן בעלות חוקים הכי פשוטים וקלים לזיכרון והבנה. בליגת הקיפרים כל מה שאתה צריך זה רוקי-סופמור, וחמישייה לפי עמדות פלוס שחקן שישי, בליגה הזאת תעשה מה שבא לך רק תזכור שבעונה הבאה תשמור שחקנים לפי המחיר המוצמד להם. כמה מסובך לזכור זאת ? אין משהו פשוט מזה. (את הפרנצ׳ייז, אם אני עושה לך בוחן ושואל מספר שאלות מתקילות - אני מבטיח לך באמונה מוחלטת שאתה לא מוציא 50% מהשאלות, ולא רק זה - שאפילו אם אתן לך עשר דקות לכל שאלה זה לא יספיק/יעזור לך למצוא את הדברים האלה בפורום, כי זה כל מיני תתי-חוקים והסברים לחוקים שמופיעים על כל רחבי התר׳דים המפלצתיים. פה , לא רק שאין לי ספק שלא תיפול כמעט על אף שאלה, פה אתה יכול להיכנס לפורום ובשני קליקים למצוא הסבר לכל סעיף שלא מובן לך.)
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|