Chauncey כתב:
שום דבר חדש. בנעוריי, בכל משחק חוץ, הייתי חוזר בחצות פלוס.
חוץ מזה שאני לא מבין על מה התלונה, או מה בדיוק אתה רוצה שיהיה, ו/או למה אתה חושב שציבור האוהדים בגיל נוער שווה יותר, או צריך להתחשב בו יותר, מאשר קהל יעד אחר.
משחקים בשעות מאוחרות יותר מיטיבות עם אנשי משפחה, להורה קל יותר להגיע למשחק כשהוא בשעה 20:00+, בטח אם מדובר בשבת, יום החופש היחיד שיש להורה להיות עם הילדים. ודאי שהשעה הזו גם מיטיבה עם ציבור שומרי המסורת, ודאי לא זניח לעומת הנוער.
אבל יותר חשוב - הסכם שידור לשעות הפריים טיים שווה הרבה יותר כסף מהסכם שידור לשעות הצהריים. כך גם הסכם שידור שיכריח את הגוף המשדר "לחלק בצורה הוגנת" את השידורים כך שאוהדי הקבוצות הגדולות לא יהיו "מסכנים".
גם ההסכם עם הטוטו, לטעמי, שווה יותר כסף כשהמשחקים בראשון ושני בשעה מאוחרת, שמאפשרת יותר שעות עבודה (שליחת טפסים). כלומר זה חייב להיות שווה יותר כסף לטוטו, שהמשחק המרכזי של יום שני משודר בשעה 21 ולא ב-19 נניח, כי זה מספק לקוחות רבים שמגיעים לתחנה אחרי השעה 19 (איזור שעה נפוצה לסיום יום עבודה).
ועכשיו הגענו לזה שפחות כסף = רמה נמוכה יותר ככל הנראה.
רמה נמוכה יותר = פחות עניין לאוהדים, נוער או בוגרים.
אז אם תרצה, אפשר לסובב את ההחלטה הזו כך שבעצם בקביעת השעה המאוחרת דווקא כן יש מחשבה על דור חדש של אוהדים, כשגם כך חלק ניכר מפוטנציאל הקהל של הכדורגל הישראלי מפנה לו גב ותומך-צופה-רוכש מוצרים של קבוצות אירופאיות.
אז ברור שבנושא הזה המלחמה גם כך כמעט אבודה, ומי שבוחר בברצלונה על פני מכבי חיפה בגלל פערי האיכות היה בוחר כך גם אם אבי לוזון היה משיג חוזה שידור גבוה פי עשרה, אבל -
להוריד עוד יותר את תקציבי הקבוצות, צפוי רק להחריף את הפניית הגב של הקהל הפוטנציאלי.
להורה קל יותר להגיע למשחק שמשוחק בשעה 20:00+ ובטח אם הוא בשבת? מה?
משחק שמשוחק בשעה 20:00 אולי מטיב עם ציבורי שומרי המסורת בחורף, אבל בקיץ אין שום משמעות ותהיה בטוח שזה לא השיקול. כשזה היה השיקול, בית"ר קיבלה שעות מיוחדות על המשחקים שלהם שיתאימו את עצמן ליציאת השבת.
מאיך שאתה כותב את ההודעה, משתמע כאילו קמה זעקה לשחק בשעות אחר-הצהריים. אני חושב שלשחק בימי שבת בשעות 18:00 - 19:00 זה אידיאלי. כשמשחקים בימי ראשון או שני, אין סיבה שמשחק לא ישוחק בשעה 20:00. אנשים מספיקים לצאת מעבודה וגם לחזור הביתה בשעה סבירה. יש גם שעה נוספת ובה התחבורה הציבורית שכיחה יותר.
אני לא חושב, אני בטוח שיש להתייחס לאוהדים הצעירים כבעלי משקל גדול יותר, הם הצבע, הם האווירה והם גם העתיד של כל תרבות העידוד שרק מתקדמת ומשתכללת.