עמוס לב כתב:
מתן, בגדול אתה צודק. אבל בדראפט הזה יש שאלה קשה מאד מי השחקן הטוב יותר, או יותר חשוב, מי בעל הפוטנציאל הגבוה ביותר. לכן אם אתה מתלבט, תלך על השחקן שיותר מתאים לך.
מה שקליבלנד תעשה יהיה מעניין. אני אישית הייתי הולך על וויגינס. יש לי הרגשה שאנחנו הולכים לקבל פה מקרה וינס קרטר. שחקן קולג'ים טוב שמוגבל על ידי המערכת בה הוא משחק ועל ידי משחק הקולג'ים שבו ליכולת האתלטית יש פחות משמעות מאשר באן.בי.איי. באן.בי.איי נקבל סופרסטאר. לגבי היכולת האתלטית שלו, מציע לכם לחפש תמונה של הניתור הוורטיקלי של וויגינס.
במקרה שהקאבס בוחרים את וויגינס, אז הדראפט הופך להיות מעניין. הבאקס לכאורה צריכים לקחת את אמביד, אבל יש עליו יותר מדי סימני שאלה. הגב כמובן, אבל הוא גם בוסרי והבאקס מחזיקים בסאנדרס (עם חוזה גדול ונוצץ), בהאנסון ולדעתי 4 תהיה העמדה של הגריק פריק. לעומת זאת בעמדות הסווינגמן יש להם בור מטורף, כך שלהביא את פארקר זה הדבר ההגיוני ביותר.
גם לפילי אמביד לא הכי מסתדר. הוא נראה לי שילוב רע לצד נואלס. האם פילי יעדיפו לעשות טרייד? לרדת כמה מקומות (נניח עם בוסטון, יוטה) ואז לקבל גם בחירה גבוהה וגם יכולת מוכחת? מצד שני, כשטים דאנקן עמד לבחירה, אני חשבתי שהספארס צריכים להעביר אותו, כי ראיתי אותו כסנטר בלבד ולספארס היה סנטר כבר, האדמירל, אבל הערך של דאנקן הצעיר היה גבוה מזה של רובינסון אחרי פציעה. אז מה אני מבין. מצד שלישי, הכי סביר להניח שאמביד ילך בבחירה 1 או 2 ואז פארקר הוא של פילי בוודאות.
הבחירה המעניינת הבאה היא של יוטה שני המועמדים הבולטים שישארו הם רנדל וסמארט, בדיוק העמדות שבהן יוטה מחזיקה את הכשרונות הצעירים שלה - טריי בורק, דרק פייבורס ואינס קנטור. בעמדת הסמול יש בור מטורף (ריצ'ארד ג'פרסון העונה מילא 1.4 סמ"ק מהבור בעומק 23 מטרים). הדבר ההגיוני ביותר שהג'אז יכולים לעשות זה לנסות להשיג את בחירה מספר 3 וג'אברי פארקר, אבל קשה לי להאמין שפילי ילכו על כך. הערך העיקרי של יוטה זה גורדון היוורד בסיין אנד טרייד, אבל מאחר ומי שתקבל אותו תצטרך כנראה לשים חוזה שנתי בדו ספרתי במיליונים, לא יודע כמה הייוורד הוא ערך. ביחד עם הייוורד יוטה סביר להניח לא יצטערו יותר מדי להעביר גם את קנטר.
מסכים לגבי ויגינס, התחושה שלי לגביו דומה לשלך. אני חושב שבמקצוענים הוא יהיה שחקן מדהים. בנט היה בחירה ראשונה מאולצת, ברור שבדראפט טוב כמו של השנה הוא לא מדגדג את הטופ 3 אפילו בחלום, ולכן אין סיבה להשלים עם הבינוניות שלו ולא לקחת על העמדה שלו (שהיא אפילו לא ברורה לגמרי, הוא טווינר קלאסי) את ויגינס שהפוטנציאל שלו עצום. אלא שאמביד עצמו לא פראייר בכלל, זה סבן פוטר אתלט עם גוף מושלם וידיים טובות מתחת לסל. גם הוא שחקן שאפשר לומר עליו שבליגה יהיה עוד יותר משמעותי ממה שבמכללות. אני רואה אותו בקלות, אם יהיה בריא, הופך לאחד החוסמים הטובים בליגה תוך זמן קצר ולשחקן פנים משמעותי מאד. התלבטות באמת לא קלה, ואני חושב שהקאבס יקחו את אמביד.