פאפאלוקס כתב:
סעיף 144א לחוק העונשין: "בסימן זה – "גזענות" - רדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסיה, והכל בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני".
סעיף 144ב(ב): "לענין סעיף זה, אין נפקא מינה אם הפרסום הביא לגזענות או לא ואם היה בו אמת או לא".
להגיד על קבוצה מסויימת, על סמך מוצאה בלבד, שהיא מורכבת מתתי אדם זו הסתה לגזענות, גם אם אתה בוחן את המונח הנ"ל במובן הצר.
אבל אני לא בוחן את המונח במובן הצר. אם הייתי רוצה לדעת מה המשמעות המשפטית, הייתי הולך לחוק שהלכת אליו. אנחנו מדברים פה על דעותינו.
פאפאלוקס כתב:
ו
אותם אנשים שבוחרים דווקא בשם ''אפרטהייד'' לא עושים זאת ממניעים כשרים, ולא עושים זאת מתוך ראייה אובייקטיבית של המצב. אלא שהם מחזיקים באג'נדה מסוימת והם ינסו להתאים את המציאות הנתונה לכל מיני מונחים מפוצצים ובלתי מידתיים ביחס לנעשה בפועל. כנ"ל לגביי אלה שזועקים בתקשורת ''יודונאצים'' כנגד "טרור הגרפיטי", בעוד שלפעולות הגמול של הערבים, שבד"כ כוללות אלימות אמיתית, אין כלל התייחסות בתקשורת. שוב, חוסר מידתיות גם בתקשורת.
אלה דברים מאד בעייתיים, לא מדוייקים ומזמינים לדיון מתיש וארוך של עשרות דפים שבהן לא נגיע לשום מקום. אבל אם חייבים: מדינת ישראל מנהיגה שלטון כיבוש אלים כבר קרוב לחמישים שנה. במסגרת שלטון הכיבוש הזה היא הרגה חפים מפשע, היא הקימה מחנות ריכוז (לא השמדה, ריכוז), היא עינתה אנשים, היא רמסה זכויות אדם בסיסיות, היא הגבילה באגרסיביות את חופש העיסוק והתנועה, היא גנבה אדמות וחלק נרחב מהדברים היא ממשיכה ועושה עד עצם היום הזה. אין שום פרופורציה, שום מידתיות ושום קנה מידה בין מה שישראל עושה לפלסטינים למה שהפלסטינים עושים לה, כביכול.
ומי שאומר אפרטהייד מסתכל על השטחים כדוגמא. המקום הזה שבו ישובים מוקמים על אדמות פלסטיניות פרטיות, נסללים כבישים לשימוש יהודים בלבד, קיימים ישובים שבהם אסור דה פקטו לערבים להכנס. זה לא רחוק מאתנו, זה כאן. ומדינת ישראל נמצאת כאן ועכשיו בצומת שבו אם היא לא תפטר מהשטחים (כמובן, ב50 שנה איחור ואחרי שזרקו שם כמויות מעוררות בכי של כסף), היא תאלץ לספח אותם ולהפוך למדינה אחת מהירדן לים. ואז אתה, פפאלוקאס, וכל מי שתומך ב"מדינה יהודית", תצטרך להתמודד עם מצב של דמוקרטיה, שבו ייתכן מאד שיהיה ראש ממשלה ערבי ומדינה בעלת אג'נדה ערבית. אבל אתם לא תתנו לזה לקרות, ולכן תחוקקו מבעוד מועד חוקים גזעניים, וזה סוג של אפרטהייד.
איפה אני טועה?