סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 7:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 4:05 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
קישרתי את המילה "זה" לבלוג שבו מופיע תרשים עוגה שמבוסס על נתוני ה-FBI. פעם הבאה לא אנסה להתחכם ואשים לינק כמות שהוא 8)

בכל מקרה, אני מוצא עצמי בעמדה שאני כאילו מגן על הטרור האיסלאמי, וזאת בודאי אינה כוונתי. אני אסוג כאן בכניעה, ורק אדגיש כי הדבר העיקרי שחרה לי הוא ההכללה שנשקפה לי מהביטוי "שגורם למאמיניה להיות טובחים ורוצחים שפלים..."

בהשקפתי, הכללות מסוג זה הן מאפיין מובהק של הממסדים המפצלים את האנושות ל"אנחנו" ו"הם", פיצולים מהם נבעו ועדיין נובעות צרות רבות כל כך (לממסד האיסלאמי מקום של כבוד ברשימה זו, אך בעצם ההכללה יש - לראייתי - תרומה למצב)

מבחינתי אפשר לחזור לדיון העיקרי :co_ol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 4:46 pm 
Sophomore

סתם להעיר שהחישוב אינו נכון.
לפי ויקיפדיה יש (בקירוב) 14 מיליון יהודים ו1.4-1-8 מיליארד מוסלמים.
בערך 1 ל100.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 4:49 pm 
Hall of Famer

דווקא אחד האתרים שהוא מפנה אליהם שם מעניין, אשכרה DATABASE של כל מתקפות הטרור החל מ 1970 ועד היום (כי ה FBI מוגבל בסופו של דבר לאמריקה, ושם המוסלמים בעיקר הרגו 3000 איש במגדלי התאומים, אבל נמנעו מפיגועים רבים אחרים).
http://www.start.umd.edu/gtd/

אז לא היה לי כוח לבדוק הכל, אבל כמה נתונים:
1. סימנתי רק את הארגונים שנשמעים מוסלמים ומתחילים באות A. יש 157 ארגונים כאלה, והם ביצעו כ 3200 פיגועים בסך הכל. סימנתי את המאה הראשונים בעמוד הראשון (כי אני לא מתכוון ללכת עמוד עמודת 32 פעם) וגיליתי 305 הרוגים. בואו נניח שזה מדגם? (כאמור, רק באות A, וכן אני מודע לעובדה שגם המילה ARAB וגם המילה AL מתחילות באות A). יצוין שהפיגוע במגדלי התאומים לא היה בעמוד הראשון של החיפוש. אבל בואו נניח שמדובר בכ-10,000 הרוגים בסך הכל (305*32 = בערך עשרת אלפים, וכאמור אנחנו כבר יודעים על מגדלי התאומים שזה 3,000 לבד).
בואו גם נניח רק לצורך העניין שלא פחות מ 25 אחוז מסך ארגוני הטרור המוסלמים מתחילים באות A. זאת לא הנחה הגיונית בכלל (ע"ע המילים MUSLIM, ISLAMIC חמאס, חיזבאללה, ג'יהאדים למיניהם ושאר דברים שלא מתחילים ב A), ואני מניח שהמספר קרוב יותר ל 10 אחוז, אבל נגיד. בוא גם נניח אם כן שמדובר על 600 ארגונים בסך הכל, עם כ13,000 פיגועים ו 40 אלף הרוגים. במקרה השמרני ביותר להערכתי. אם הייתי באמת הולך אחד אחד, אני מניח שהמספרים היו גבוהים בהרבה. ואם באמת בהנחה ההגיונית יותר מדובר רק על עשרה אחוזים, אז אנו מדברים כבר על 1600 ארגונים, 320 אלף פיגועים ומאה אלף הרוגים.

2. בדקתי כמה פעמים מופיעה המילה JEWISH באגר המידע. 16 בסך הכל- 14 מתוכם הם באמת ארגונים יהודים ,והשאר הם ארגונים "נגד" יהודים. 15 ארגונים יהודים שהיה קל למצוא. הם ביצעו 130 פיגועים בסך הכל. בסך הכל הם גם הרגו 7 אנשים. אגב, הפעם האחרונה שה JEWISH האלה עשו פיגוע כלשהו היה ב 1995, לפני זה? ב 1988, והכל בעיקרון בשנות השבעים והשמונים. אז נכון. המילה "ברוך גולדשטיין" או "עמי פופר" או כאלה, לא מכילים את המילה JEWISH, אבל כך גם לא מפגעים בודדים ערבים או מוסלמים כאלה ואחרים. בכל מקרה, קשה לי להאמין שגם האקסטרופלציה הליברלית ביותר תצליח להדביק מאה הרוגים לארגונים יהודים כאלה או אחרים.

וזה כמובן להוציא מקרי מלחמה, שבהם מוסלמים סתם ובאופן כללי מאד אוהבים לטבוח אחד בשני בכל יבשת שהם נמצאים. החל באפריקה עם קניה וניגריה וכלה בסוריה ועיראק).

זהו, אני את ההשוואה שלי סיימתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 5:06 pm 
Sophomore

אני לא מבין מה ההשוואות האלה אמורות ללמד אותנו. שמחבלים הם חארות של בני אדם? אתה לא צריך את ה FBI לזה. זה אני יכול להגיד לך. לגבי חארות, לי זה לא משנה אם הם יהודים, ערבים או חובבי בודהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 5:19 pm 
Hall of Famer

אם לדבר פוליטיקה קטנה, זה מראה שהגוש החוסם שהיה לרבין מזמנו (שמאל+ערבים) לא קיים היום.
בשנה-שנתיים האחרונות התחלתי לקבל רושם שזה משתנה תחת הרצוג,
היום אני מתקשה לראות חברים ב"יש עתיד" ואפילו חלק מ"התנועה" יושבים בקואליציה עם הזועביז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 5:25 pm 
Freshman

מכבי רעננה זל כתב:
סתם להעיר שהחישוב אינו נכון.
לפי ויקיפדיה יש (בקירוב) 14 מיליון יהודים ו1.4-1-8 מיליארד מוסלמים.
בערך 1 ל100.

איי, אתה כמובן צודק. התבלבלו לי קצת המספרים :oops:

לוקח בחזרה את דבריי לגבי היתכנות של נטייה סטטיסטית וכו', נשאר עם עניין ההכללה, וזהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 6:29 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אם לדבר פוליטיקה קטנה, זה מראה שהגוש החוסם שהיה לרבין מזמנו (שמאל+ערבים) לא קיים היום.
היום אני מתקשה לראות חברים ב"יש עתיד" ואפילו חלק מ"התנועה" יושבים בקואליציה עם הזועביז.

הערבים היחידים בקואליציה של רבין היו אלה שבאו מהמפלגה שלו (לא זוכר כבר מי היו הערבים בעבודה אז. אולי נאיף מצאלחה?). רבין מעולם לא ישב בקואליציה עם חד"ש או עם הגלגולים הרלבנטיים לאז של המפלגות הערביות האחרות. הוא כן, כפי שאמרת, נסמך עליהם כעל גוש חוסם, ואין לי צל של ספק שאם וכאשר, לבוז'י, לעופר שלח או לרוב חברי התנועה לא תהיה בעיה להסתמך על הקול של הגב' זועבי כדי להעביר כל מיני דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 6:50 pm 
Sophomore

Gibon כתב:
דתות שטוענות לעליונות מוסרית וערכית, דתות שטוענות לזכות אלוהית כזו או אחרת, בהכרח מולידות פנאטיים אלימים. אני בספק אם תמצא מובהקות סטטיסטית לכך שהאסלאם נוטה לקיצוניות מיוחדת מבין הדתות העונות להגדרות אלה, ביחס לגודל אוכלוסיית המאמינים.

אי אפשר להשוות את הפראיות והברבריות של הערבים והמוסלמים בכל העולם לעומת זו של היהודים (ולא רק). די להסתכל במתרחש בסוריה, עיראק ובכל מהפכות האביב הערבי, שם ערבים טבחו אחד בשני בצורה מחרידה ובדרכים בלתי נתפשות, כולל הרג של נשים ועוללים בני יומם. וגם במדינתנו הקטנה, תיווכח לראות כמה מקרי רצח בעילת כבוד המשפחה בקרב האוכלוסייה הערבית יש מידי שנה. והמדהים הוא שאפילו בהמ"ש מבינים שהאלימות כ"כ טבועה בתרבות שלהם, עד שהדבר מביא בד"כ להתחשבות בהם, הן בנושא ההרשעה והן בשלב הטיעונים לעונש. בתי המשפט למעשה מכריזים בריש גלי: הערבים הם ברברים מטבעם ולכן יש להתחשב בהם. בגלל הדברים הנ"ל, ציינתי ש''אי המוסריות'' של מדינת ישראל לעולם לא תשתווה לבור הביבים של הערבים, בכל העולם ולא רק בשטחים (כקבוצה ולא כבודדים) ובגלל זה ההתמודדות עמם צריכה להיות בהתאם ולא שקולה להתמודדות מול שוודים. הם פשוט כאלה, עם כיבוש או בלי כיבוש.

האסלאם הוא סרטן, אין דרך אחרת לקרוא לכנות אותו. זו דת אלימה שמבוססת על רצח אלה שלא מקבלים על עצמם את ההוזה מוחמד כנביאם, וגם כיום גישת המוסלמים היא להשתלט על כל פיסת אדמה על הגלובוס, והם כלל לא מתביישים לומר זאת. ניתן להתווכח על היהדות והאם היא מסיתה לאלימות, ועדיין היא כלל לא מתקרבת להרסניות של האסלאם. מס' נק' בנושא:
(1) היהדות לא קוראת לצאת למסעות רצח לצורך הפצתה ולא קוראת לגייר בכפייה איש. לעומת זאת, באסלאם יש קריאה חד משמעית להילחם מלחמת חורמה כנגד הכופרים ב"מחמד".
(2) מבחינת היהדות אפילו לגויים מובטח מקום בגן עדן (אם ישמרו 7 מצוות בסיסיות ביותר). בעוד באסלאם (וגם בנצרות) מובטח למי שלא יקבל על עצמו את הזיותיהם, מקום במחלקה הראשונה בגיהנום, לנצח נצחים.
(3) כמות ארגוני הטרור שפעלו ו\או פועלים כיום בשם האסלאם, גם ביחס למספרם של המוסלמים ביחד ליהודים, היא לא הגיונית בכלל.

אין דרך אחרת אלא להסיק שהאסלאם היא אחד ממקורות הרשע והצחנה הגדולים ביותר בימינו, ולא רק. ובאמת שהדברים הנ"ל הם על קצה המזלג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:11 am 
Hall of Famer

אורן כתב:
אבימאל כתב:

הערבים היחידים בקואליציה של רבין היו אלה שבאו מהמפלגה שלו (לא זוכר כבר מי היו הערבים בעבודה אז. אולי נאיף מצאלחה?). רבין מעולם לא ישב בקואליציה עם חד"ש או עם הגלגולים הרלבנטיים לאז של המפלגות הערביות האחרות. הוא כן, כפי שאמרת, נסמך עליהם כעל גוש חוסם, ואין לי צל של ספק שאם וכאשר, לבוז'י, לעופר שלח או לרוב חברי התנועה לא תהיה בעיה להסתמך על הקול של הגב' זועבי כדי להעביר כל מיני דברים.

ש"ס פרשה מהממשלה בסוף 93.הממשלה הוסיפה להתקיים עד סוף הקדנציה תוך השענות על קולות המפלגות הערביות. זה לא "להעביר כל מיני דברים", זה עצם קיום הממשלה.
דבר כזה,אני לא מאמין שיכול להתקיים היום עם זועבי וזאחלקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 9:08 pm 
Sophomore

אגב, למי שהעלה ספקות בדבר יושרם של המתנחלים ומשפחות החטופים בפרט, בכל הנוגע לשחרור אסירים וההתנהלות הכללית כאשר החטופים משתייכים לאותו "מחנה" שלהם, מספיק לראות את דרך ההתמודדות הפשוט מדהימה של משפחות החטופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 10:49 pm 
Hall of Famer

מה שבאמת הפיל אותי היה הדאגה של האם מה יקרה לאמונה של החברים אם התפילות לא ייענו. "הקב"ה לא עובד אצלנו".
גם לציניקן כמוני זה היה יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 10:57 pm 
Hall of Famer

מה מפיל בזה? זו היהדות. השגחה עצמית זו עבודת אלילים, אתה עובד אל כדי שיספק את רצונותיך. ביהדות עובדים את האל כי חייבים, לא כדי שזה ייתן לך משהו. וברור שהוא לא מציל. הוא לא הציל 6 מיליון בשואה, ועוד במקרים רבים לפני ואחרי. גם אם יעמדו כל היהודים בעולם ויצרחו לשמיים בכוונה תמימה "אנא הבא את המשיח עכשיו", הוא לא יביא את המשיח עכשיו (אבל זה בגלל שהוא לא קיים, נעזוב את זה בצד, רק נסיים בזה להדגים את התזה האמונית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:14 pm 
Hall of Famer

מה אני אגיד לך, אתה תיאולוג למופת.
אם היית אמא של נער חטוף הייתי מתרשם גם ממך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:19 pm 
Hall of Famer

אני לא קשור לזה ואף אחד לא צריך להתרשם ממני (אני המצאתי את התאולוגיה היהודית?), אבל אם לא שמת לב, אמו של החטוף אכן יודעת אמונה לשמה מה היא.

הבעיה היא שבישיבות שלהם מלמדים אותם דברים אחרים, והיא יודעת את זה, אז היא מוצאת את הזמן ואת הדרך להגיד את זה. שזה עצוב מאד בנסיבות האלה, אבל זה לא מפתיע. זה בעיקר כשלון של המחנכים שתולים אמונה בגורמים שלא קשורים לאמונה ובתופעות פיזיות (ארץ ישראל וכו'), שזו עבודת אלילים ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:25 pm 
Junior

לגופו, מכל הברברת, עושה רושם שצה"ל עוסק כעת פחות במציאת החטופים ויותר בהצקות לפלסטינים, לא מצליח להבין את זה, נראה לי שיש יותר סיכוי שנערים יצליחו להשתחרר בכוחות עצמם מאשר שהם ישוחררו באמצעות כוחות הביטחון.

התפיסה (אותה נדב שלל בטוב טעם) על תפקידה של התפילה היא עבודת אלילים גם בגלל שהאמונה היהודית שוללת מכל וכל את היותו של בורא עולם ישות מושפעת.

התפיסה שלי (וזה דווקא בניגוד לדברי נדב) על תפקידה של התפילה היא בעיקר הכרה מוחלטת והבנה של המתפלל בכך שהכל תלוי בבורא עולם ואין עוד מלבדו, לחדד את אמונת ההשחה הפרטית, (לא לצורך תועלת עצמית אלא באמונה עצמה לשם עצמה) ולביטול תפיסת כוחי ועוצם ידי, התורה מטיפה לכך בכל הזדמנות שהיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:50 pm 
Hall of Famer

יהודי חייב להתפלל כי כך קבעה ההלכה. בזמן בית המקדש הוא לא היה חייב להתפלל, ובוודאי שלא כתוב בתורת משה שאדם חייב להתפלל. יהודי אורתודוקסי צריך להתפלל תפילות קבועות כי ההלכה, שהיא הקודקס המחייב לדידו, קבעה כך. אפשר לתת לזה טעמים כפרפראות, אבל זה לא העניין גופא.

השגחה פרטית זה לא ממין העניין. הקדוש ברוך הוא לא עובד אצל אף אחד. למה שתהיה השגחה פרטית לנערים, וליהודים שנרצחו בשואה לא היתה? אלוהים אהב אותם פחות? כל ההתעסקות הזו וה"שאלות האמוניות" שעולות ממנה היו יכולות להפתר די בקלות, אם המחנכים של אותם נערים היו מלמדים אותם מהגיל הצעיר ביותר שאמונה לא תלויה בדבר, ושלמאמין לא מובטח שום שכר, ושעולם כמנהגו נוהג, ושטרור לאומני הוא טרור לאומני מסיבות שבגינן טרור לאומני פורץ-לא בגלל שה"קב"ה שולח צו 8 לעם" כמו שקראתי אידיוט אחד כותב היום באחד האתרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:59 pm 
Hall of Famer

אם עדין צריך להסביר, אז לא הבהירות התיאולוגית של האם הרשימה אותי, אלא האכפתיות שלה מאמונתם השברירית של נערים בני טיפ עשרה.
שאמא שהבן שלה נמצא אלוהים יודע איפה תהיה ערה לזה, זה מפיל אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:59 pm 
Junior

נדב, תן לי לחדש לך, השגחה פרטית היא לא רק לטובה או זכיה בלוטו, להיפך, רוב המקרים בתורה המדברים על השגחה פרטית עוסקים דווקא בתחומי מידת הדין.

ובכלל, רעיון השכר והעונש וההשפעה הישירה בן מעשי האדם לתוצאות שבאות עליו, מוזכרות בתורה (חטאו של אדם הראשון, ההבטחות לאברהם על שמירת דרך ה', סדום ועמורה, העונשים למצרים, חטאי דור המדבר, כל פרשת בחוקותי, חטאו של משה ומרים אחותו וכמובן ספר דברים כולו) ובנביאים (אין כמעט פרק יתום מכך) כל כך הרבה פעמים, בנוגע לנביאים כמדומני שכמעט אפשר להגדירו כמוטיב המרכזי בכל הספרים.

אז נכון שליבוביץ' מתייחס לכך על פי תפיסתו הכוללת בנוגע לצורך הנפשי של רוב הציבור הפחות משכיל, אבל לדעתי הוא שוגה בכך, מדובר במהות כל כך מרכזית, כך שהוא הופך את רוב התורה לפלסתר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 12:18 am 
Hall of Famer

אתה לא מחדש לי. וזה לא עושה את התורה פלסתר, אלא ממש להיפך. סיפורים ואנקדוטות יש הרבה, לא מזמן אפילו היה פה דיון על מקומו של סיפור הבריאה אל מול המדע וכו'. מה שמחייב את היהודי זה המצוות. במצוות, כעובדה קיימת, אין שכר ועונש בעולם הזה (ואני לא נכנס פה לדיון מה זה העולם הבא, זה באמת ייקח את הנושא למקומות לא קשורים). יש צדיק ורע לו, יש רשע וטוב לו, זה העולם. ההתעסקות במשמעות התיאולוגית כביכול של ה"צדיק ורע לו" היא מגוחכת ומובילה אל חוסר האמונה. שם אתה מתחיל לנחש דברים שלא כתובים בתורה. אתה מתחיל לספר לעצמך שהצדיק סובל בשביל הדור, ושבשואה הם נרצחו בגלל X והנערים נחטפו בגלל Y. וזה שטויות. אלוהים לא אמר את זה, ואין לזה שום ביטוי בשום מצווה מעשית.

ואבימאל, היא מן הסתם אשה אינטיליגנטית ומאמינה, והיא מבינה את המשמעות של הדברים גם מהבחינה הזאת. בכל מקרה תיפול ממה שתיפול, אפשר להחזיר את הת'רד לדרכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 8:13 am 
Hall of Famer

אין בעיה, פעם הבאה אני ארשם אצלך לפני שאני מסיט את הת'רד לדרך שלא נראית לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 10:25 am 
Hall of Famer

זה ח"י פעמים ח"י דמי הרשמה (מי אמר שהסטת את הת'רד לדרך שלא נראית לי? דיברתי על הזזת הת'רד למחוזות תאולוגיים, בעיקר אני וגינות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 10:36 am 
Hall of Famer

ואם כבר אבימאל תוהה מדוע היא מצאה לנכון להגיד את זה, אז אולי בגלל אנשים (קוראים לעצמם רבנים, אבל עובדי אלילים) כמו דב ליאור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4532204,00.html

לא רק שהוא קבע בגילוי דעת שהחטיפה הגיעה בגלל "חקיקה אנטי דתית", הוא הגדיל והוסיף: "אם נחשוב שהצרות באות במקרה וממנהג העולם ולא בגלל מעשינו, הקב"ה יעניש אותנו על עצם מחשבה זו". אתם מבינים? אם תחשבו בהגיון שהעולם כמנהגו נוהג, אלוהים יעניש אתכם על זה שחשבתם.

גם לזה ליבוביץ' התכוון כשאמר על רב כלשהו "זקן טיפש ומרושע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 10:42 am 
Hall of Famer

האמת, זה די מפתיע אותי שרב מזרוחניק אמר משהו כזה. מתאים יותר לחרדים להגיד שטויות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 11:02 am 
Hall of Famer

לא יודע, ליאור הוא לא "מזרוחניק" כמו שרלו. הוא, אם תרצה, "חרד"לי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 11:05 am 
Hall of Famer

טוב, אם שרלו היה אומר את זה, הייתי בודק אם האפוקוליפסה כבר כאן. ועדיין, מפתיע קצת. אולי זה הגיל והסניליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: