לאור העובדה שמרבית הנבחרות החזקות לא באמת יהיו חזקות בטורניר הזה (צרפת בלי פרקר ועוד, ארגנטינה בלי ג׳ינובילי), די ברור שהאמריקאים והספרדים יטיילו להן לגמר. לאור הביתיות של הספרדים, והחיסרון בשחקני צבע משמעותיים, לספרדים תהיה הזדמנות אמיתית לנצח, אפילו הייתי אומר שהם יוכלו להיתפס כפייבוריטית למשחק הזה כשיגיע.
לפני שנתיים, על מדליית הזהב באולימפיאדה, בלי ביתיות לספרדים, ועם לברון וכרמלו וקובי ופול ולאב וטייסון (סופר משמעותי להגנת הצבע מול הפוסט-אפס של הגאסולים, בעיקר מארק. לפרטים ניתן לראות את ממוצע הספיגה במנש בעונה שעברה, שם הניקס איפשרו את מספר הנקודות הנמוך ביותר), עם כל זה, הקבוצות נכנסו לרבע האחרון בשוויון.
לאמריקאים תהיה בעיה אמיתית להתמודד עם הגאסולים. בעיקר מארק, ששם במשחק ההוא 8-10 מהשדה ב-17 דקות בלבד עקב בעיית עבירות. אם לא היה מסתבך, סיכוי טוב שהספרדים לוקחים את המשחק הזה בהנהגתו, פשוט היה בלתי ניתן לצערי. אפרופו, אמנם בפעם האחרונה דווקא מארק היה זה שהסתבך, אבל הפעם זה דווקא יכול לעבוד לצד השני. האמריקאים מדברים הרבה על כך שהשריקות במפעלי פיב״א שונים לחלוטין ממה שהם רגילים באמריקה. ההנחה היא, למשל, שטים דאנקן פרש בזמנו מכדורסל בינלאומי רק בגלל שהיה מתוסכל מכך שהוא לא הצליח להישאר על המגרש בטורנירים, ששרקו לו עבירות לדברים קטנים שהוא רגיל לעשות כמעט בכל התקפה בספרס. לאמריקאים בטורניר הזה יהיו ככל הנראה שלושה שחקנים שיכולים לשמור על מארק, שלושתם ילדים (חדגבה, דראמונד, קאזינס), שלושתם ילדים שלא ממש מכירים את אופי השיפוט בפיב״א, וגם כך לא בדיוק השמות הראשונים שהיית רוצה שיישמרו לך על מארק גאסול במשחק גמר (אגב, קאזינס אמר בראיון בגרנטלנד לא מזמן שהשחקן היחיד בליגה שמשאיר לו סימנים על הגוף לימים שאחרי המשחק זה מארק גאסול). דייויס כרגע חלש מדי פיזית לשמור עליו, דראמונד ילד למעמדים האלה ונוטה להסתבך בעבירות, קאזינס גם כך לא שומר פוסט גדול, והוא מראש מגיע מפוחד למפגש מול גאסול לפי דבריו. זאת תהיה בעיה אמיתית, לאמריקאים בסגל הנוכחי פשוט אין איך להתמודד בצורה קונבנציונלית עם הטחינה פנימה של הספרדים.
נושא נוסף שיקשה מאוד על האמריקאים זה הקהל. הספרדים ביציע יהיו בטירוף והאמריקאים פשוט לא מכירים דבר כזה, אני לא חושב שיש שחקן אחד בסגל שאי פעם התמודד בסיטואציה דומה למה שיהיה ביציעים בגמר הצפוי הזה.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|