פרשנות מעניינת של מנהל מכבי חיפה :
היינו צריכים לנצח את נבחרת מונטנגרו. מדובר בנבחרת שהיא גבוהה מאיתנו, טובה מאיתנו, אבל הניצחון במשחק הפתיחה של מוקדמות אליפות אירופה היה צריך להיות שלנו". כך טוען עידו קוז'יקרו - עד לפני שנה שחקן נבחרת ישראל וכיום מנהל סגנית האלופה מכבי חיפה.
קוז'יקרו, שזכה לכינוי "קיר בטון", בזכות היכולות הפיזיות שלו לעצור בגופו שחקנים גבוהים וגדולים ממנו, צפה בטלוויזיה במשחק בו הפסידה ישראל למונטנגרו 100:97 (בהארכה) והתאכזב לא פעם ממה שראה. הערב (20:30) תשחק הנבחרת בהולנד, אבל קוזי'קרו עדיין כואב את מונטנגרו ולא מהסס לכוון אצבע מאשימה כלפי מאמן הנבחרת. "ארז אדלשטיין נרדם. היו טעויות טקטיות של חילופים, חוסר תגובה למהלכים שמונטנגרו עשתה", תוקף הסנטר שפרש בתום העונה החולפת ממשחק פעיל, "טעות נוספת שארז עשה היתה שהוא לא שיתף במשחק את דגן יבזורי ואפיק ניסים. או לפחות אחד מהם. בקמפיין כזה צריך לחלק כוחות". כאן עובר קוז'יקרו לניתוח מעמיק יותר ומוצא אשמים נוספים: "בעמדת הגארדים יש לנו שלושה סטופרים הגנתיים. היו לנו את הכלים לעצור את טיילר רוצ'סטי, שהיה המפתח לניצחון של מונטנגרו. המחשבה לשחק עם ארבעה שחקנים שפותחים את ההגנה נכונה רק בתנאי שיש לך סנטר מטרה. עם כל הכבוד לפישר, הוא לא סנטר שאפשר לשחק אתו בלואו פוסט. הייתי משחק אתו ועם גרין ביחד. אנחנו חייבים לחפות בפיזיות על חוסר האתלטיות שלנו. גם אם זה אומר שלא נשחק כדורסל יפה". מה ההמלצות שלך לקראת הולנד? "אדלשטיין צריך להרחיב את הרוטציה. בטורניר כזה, עם המון נסיעות, הוא חייב לשתף יותר שחקנים כי אחרת גם השחקנים בעלי הכשור הכי טוב יפלו. הייתי שמח לראות עוד שניים, שלושה שחקנים נכנסים לרוטציה". עמרי כספי הפתיע אותך? "בכלל לא. כספי הוא השחקן הכי טוב של הנבחרת. מעבר ליכולות שלו, הוא אחד שלוקח ללב ונלחם כמו אריה. הלוואי והיו לנו עוד עשרה שחקנים כמוהו". אולי ישראל לא מספיק טובה כדי להעפיל לאליפות אירופה? "לא מסכים. כספי מגיע אחרי עונה טובה ב-NBA וגל מקל אחרי שעבר טבילת אש בליגה הטובה בעולם. הלפרין ואליהו הובילו השנה את הפועל ירושלים ולימונד סיים עונה חלומית בהפועל תל אביב. יש 7-6 שחקנים שעשו עונה טובה, מה שלא היה בקמפיין הקודם. התקפית אנחנו מוכנים, אבל בהגנה יש לא מעט בעיות שצריך לפתור". אז אולי הבעיה היא בעמדת המאמן? "אני חושב ששילמנו מחיר מול מונטנגרו בגלל שהיה מדובר במשחק הראשון של אדלשטיין כמאמן נבחרת. אני מאמין שבסופו של דבר הוא יעשה את ההתאמות ונעלה לאליפות". כשמגיעים עם קוז'יקרו לדיבורים על שחקנים גבוהים, הוא כבר נשמע שקול וזהיר יותר. הוא מתקשה להשוות בין אלכס טיוס, שהתחמק מהקמפיין הנוכחי, לפישר, מציין שהם שונים ("לטיוס רגליים יותר צעירות, לפישר קליעה טובה מחצי מרחק), ודואג גם להחמיא לשניים ("חוסמים מצוינים וריבאונדרים נהדרים"). את המשחק מול הולנד הוא מתקשה לנתח, בעיקר בגלל שהוא לא מכיר את היריבה. "ממה שאני יודע היתרון שלנו עליהם הו בגארדים", משתדל קוזי'קרו בכל זאת להביא זווית, "יש לנו רכזים ברמה גבוהה ואנחנו צריכים להביא למשחק שלנו עוד פיזיות. עד עכשיו לא הוכחנו שאנחנו חזקים מספיק כדי להתמודד ברמות הגבוהות. כדי לנצח נבחרת כמו מונטנגרו צריך לתת יותר פיזיות ויכול להיות שגם נגד הולנד, נבחרת מאוד גבוהה, נצטרך להפעיל יותר כוח". לסיום, גם קוזי'קרו מבין שקשה בלי בית. "לא פשוט לשחק שישה משחקים בחוץ", נאנח הסנטר אבל מוסיף, "גם בתקופתי כששיחקנו את משחקי הבית בחוץ תחת צביקה שרף לא השתמשנו בזה בתור תירוץ. הנבחרת מספיק כשרונית כדי לחפות עד היעדר הביתיות ביכולת על המגרש. אני מאמין בשחקנים שנמצאים בנבחרת". אולי חסר להם סנטר בשם קוז'יקרו. כשראית את המשחק מול מונטנגרו לא התחשק לך להיכנס ולעזור? "בכלל לא. אני את שלי עשיתי. סמכתי על אלו ששיחקו כי הם טובים ממני. זה הזמן שלהם".
_________________ אלופת המדינה 2012-2013
|