דבר ראשון, ההדלפה הזו על המצב של סופו מצד מכבי היא צעד שאני די בטוח שהוא לא חוקי בהקשר של הסכם ויתור על סודיות רפואית. מעבר לפגיעה הנקודתית בשם שלו בפני הציבור זה גם מכניס לו אלמנט של סיכון להמשך הקריירה כאשר קבוצות אחרות וסוכנים יקראו על זה.
לגבי המצב הרפואי - סופו הוא חיית אדם. המימדים שלו בלתי נתפסים. מאוד קל לנו גיבורי המקלדת לבוא אליו בביקורת על אי ההשקעה שלו ועל מצבו הרפואי. צריך לזכור שהמאמץ הדרוש ממנו לשמור על המשקל והבריאות הוא כנראה עילאי וזה לא מאמץ שבנאדם רגיל כנראה יכול לעשות אותו בעצמו. מעבר ללשמור על תזונה הוא בטח צריך כל מיני אימונים מיוחדים שיורידו משקל בלי לשחוק עוד את הגוף. אני בהחלט רואה סיטואציה שסופו חזר ליוון אחרי עונה באמת מפרכת ורווית פציעות כאשר הוא חייב מנוחה גם מבחינת השרירים והעצמות וגם מבחינה מנטלית. סייד אפקט של כזה דבר גם בלי לטחון כל היום סופלאקים זה עליה במשקל.
יש לו גם את הבעיה בעין שלפי ספורט5 עלולה להביא לפגיעה קשה בראיה בעין אחת ואפילו להתדרדר לעיוור מוחלט. בסיטואציה כזו אני מניח שזה גם פוגע לו באפשרות להתאמן בקיץ בצורה קלה.
ואת הכתבה של גלדסטון ראיתם? אני מקווה שהוא לא יודע כל כך עברית כי כזו השפלה פומבית של שחקן (שלכאורה שייך עדיין לקבוצה) אני לא זוכר כבר הרבה זמן. כמובן שכל האשמה מוטלת על סופו בעוד מכבי היא הצדיקה שנותנת לו להישאר בקבוצה בשכר רעב במונחים שלו.
ואגב מכבי, מעניין אותי מה המאמצים שהיא עשתה כדי לשמור על הבריאות של השחקן בקיץ. האם היא דאגה שהוא ישמור על משטר האוכל שלו? האם מימנה לו מאמן שיעשה לו אימונים אישיים ויאכוף את הדיאטה? האם ניקולה הרים טלפון פעם בכמה זמן ושאל על המשקל ואיך הולך בקיץ?
לפעמים אני באמת לא מבין איך קבוצות מקצועניות מתנהלות. לטעמי זו לא פחות אשמתה של הקבוצה שהיא מגלה כרעם ביום בהיר ביום פתיחת האימונים שאחד משחקנים המפתח שלה לו היא משלמת מאות אלפי דולרים לא כשיר לפתוח את העונה. איפה המעקב שלה בקיץ? בשביל מה יש כזו מערכת גדולה?
הכישלון הזה של מכבי עוד יותר בולט על רקע הקיצים בעבר שם לסופו גם היו כל מיני בעיות במשקל ודברים דומים, מה שמחייב עליו מעקב צמוד וחונכות מצד הקבוצה לאורך כל הקיץ, ולא הפתעה out of the blue בנתב"ג.
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 75118.html