קוף ירוק כתב:
אני בטוח שיש ימניים שבוחרים כי הם לא חושבים שגרוע פה וחושבים שיכול להיות גרוע יותר עם ממשלה אחרת. אבל הרוב של הימניים בוחרים בין אם מסיבות דתיות, בין אם מסיבות של פאנטיות והרוב המוחלט כי ביבי מפחיד אותם והם באמת מפחדים. הם באמת מאמינים שתיפול פה פצצת אטום, הם באמת מאמינים שהשמאל יחלק את ירושלים, יחזיר שטחים ויחזיר מחבלים. גם אם במציאות השמאל גם עם יעלה לשלטון זה יהיה רק בתמיכת חלקים של הימין שלא יאפשרו להם שום דבר כזה.
כן חבל לדעתי שיותר אנשים מהימין לא שואלים את עצמם האם אי אפשר באמת לחיות פה בצורה יותר טובה, ובאמת צר לי שהם לא מבינים שהשמאל לא יחזיר שטחים (אין מי שייקח), לא יהיה חלש צבאית (דווקא יותר חזק כי יש לו ליגיטימציה מהעולם) ואולי כן ישפר את את החיים.
הימין ממשיך לפחד על החיים עצמם ולבחור בביבי והמדינה ממשיכה לשלם את המחיר.
קודם כל יפה לך שאתה 'יודע'. מעניין אותי מאיפה. אז יש מיעוט קטן שמצליח לחשוב אבל 'הרוב המוחלט' הוא בעצם פחדן שלא מצליח לחשוב בעצמו. חשבתי שאתה נגד התנשאות.
אולי הם כן שואלים את עצמם איך אפשר לחיות פה טוב יותר (ומגיעים למסקנה שסך הכול די בסדר פה), נזכרים באוטובוסים שעפו פה פעם באוויר וכן, מפחדים שזה יקרה שוב כי השמאל ישדר חולשה, וחוששים שהכלכלה ששלי מציעה פה תפרק את המדינה.
מצטט מהפיד שלי את רחלי מלק-בודה (סוג של עיתונאית נראה לי):
אז אלונה קמחי וגל ווליניץ חושבים שאני מטומטמת כי הצבעתי לביבי.
כזו אני - מטומטמת עם תואר באוניברסיטה, שכותבת בלי שגיאות כתיב ומבינה מה הפירוש של המילה ניאנדרטלים בלי לעשות גוגל. ומה אתם יודעים, אני אפילו אשכנזית, ופאקינג הצבעתי לביבי!
לא, איש לא כישף אותי וגם לא קיבלתי קמעות בתמורה. כמוני יש עוד מאות אלפי אנשים, חלקם פרופסורים מכובדים באוניברסיטה, אמנים ויודעי ספר בעלי דעה עצמית משלהם, שבחרו בנתניהו ולא עישנו שום דבר לפני כן.
כולנו מטומטמים כנראה.
כל כך מטומטמים, שהצלחנו לראות מעבר למסע ההכפשה המביך של כלי התקשורת.
כל כך מטומטמים, שבניגוד אליכם העדפנו להצביע למישהו שכבר הוכיח את כישורי המנהיגות שלו, ולא למישהו שכל יתרונותיו מסתכמים בכך שהוא "לא ביבי".
אתם הרי הייתם מצביעים למפלגת העבודה גם אם מטאטא היה עומד בראשה.
הגיע הזמן לומר את זה: נתניהו נבחר כי כנראה שלא באמת כל כך רע פה. כי בסך הכל הוא מצליח להחזיק די יפה מדינה באזור הכי מסוכסך במזרח התיכון. כי אנשים כנראה לא שכחו את התקופה שבה התפוצצנו באוטובוסים, והם יודעים להעריך את השקט היחסי ששורר כאן מאז שהוא נבחר לראשות הממשלה. אותו שקט שמאפשר לכם להתבכיין על מחירי המילקי ועל כך שעדיין לא הצלחתם לקנות דירה במרכז תל אביב.
אז נכון, יש פה בעיית יוקר מחיה, וטוב שכחלון יהיה בממשלה הבאה ויוכל לקדם את הנושאים האלו. אבל לא צריך להחליף ראש ממשלה בשביל זה. מה חשבתם, שבוז'י יגיע והופ, יצמחו פה דירות בתל אביב?
אז לא, שמאלנים חמודים שלי. אני ומסעודה ממש לא נבלע ציאניד. אנחנו נמשיך לנהל את חיינו בטמטום, ואתם אמנים עילאיים ומתנשאים שכמותכם - תזכרו את הדיבורים הגזעניים האלה בפעם הבאה שאתם מזדעזעים מסרטוני הישראלי המכוער. ד"ש לנוני.
מסכים עם הרוח הכללית גם אם יש לי השגות פה ושם (כמו זה שכנראה התל אביביות משפיעה גם עליה והיא שוכחת שצפון הנגב אוכל טילים כבר אי אלו שנים).