פאפאלוקס כתב:
אני גם בדעה שרבים ממצביעי הליכוד ובכלל הימין, עושים זאת מסיבות רגשיות ולא מתוך מחשבה עמוקה. רעננה, לא צריך להיעלב. יש מספיק (המון) מצביעי ליכוד שעושים זאת לאחר בחינת המצב ומבט על האלטרנטיבה, אבל יש גם מצביעי ליכוד רבים (שאל סטטוסיהם אני נחשף בפייסבוק מידי יום) שעושים זאת מתוך שתי הנחות בלתי מבוססות בעליל:
1. ביטחון גמור בהנחה שביבי הוא הרע במיעוטו. ''במי כבר נבחר, הרצוג?" הם משוכנעים שמבין המועמדים הקיימים, ביבי הוא זה שידאג לביטחון ישראל בצורה הטובה ביותר.
2. הם שבויים ביכולתו של ביבי לנאום. אין מה לעשות, בד"כ נאומים מרשימים (וחסרי תכלית) מדברים יותר לאנשים שפחות מעמיקים בתוכן, ואותם אנשים (ואני יכול לומר זאת בביטחון רב) בד"כ שייכים למעמד נמוך יותר. אין זה אומר שכל מצביעי הליכוד לא בחנו את המצב טוב טרם הלכו להצביע, והגיעו למסקנה שביבי הוא באמת ראש הממשלה הנכון לישראל, במסגרת כל המגבלות העומדות בפניו. אבל אותם אנשים גם לא באמת צריכים נאום מרשים שישכנע אותם להצביע לו.
כל מה שאמרתי לא שולל כמובן את העובדה שיש גם המונים שמצביעים לשמאל רק בגלל איומי הפחדה מהצד השני, וכשתנסה להביא אותם למצב שבו הם מסבירים לך למה בעצם הם מצביעים לשמאל הם לא ידעו להרחיב מעבר לטיעונים כמו ''הכיבוש!!!'' או ''בגלל ביבי כולם פה עניים''. אבל מכיוון שרובו המוחלט של העם הוא ימני או מרכז שנוטה לימין, אז מן הסתם שטיעונים רגשיים נשמעים יותר מהצד הזה. אבל בשורה התחתונה, רוב העם (שמאלנים וימנים כאחד) מצביעים כפי שהצביעו בגלל טיעונים רגשיים, ורק המיעוט באמת בוחן את הדברים לעומקם (ורק המיעוט המוחלט באמת מבין את מה שהוא בחן).
בנוסף, כמו שכבר ציינתי, וכמו שעולה עכשיו בתקשורת ביתר שאת, אחד הדברים שהכי מרחיקים את השמאל מהעם זה האליטיזם ההזוי שלו. אז הבנו שרוב העם (הן לימין והן לשמאל) מצביע בעיקר בשל מניעים רגשיים, אז אם זה המצב, למה השמאל, במקום לנסות לדבר אל הקבוצות הללו בגובה העיניים, מתפאר בכל מיני אנשי רוח, שעם כל הכבוד (ואין) מעניינים ל-99% מהאנשים במדינה את שיערות אזור המפשעה? למה מפלגה, לכאורה חברתית כמו מרצ, לא פועלת במרץ (קטעים) בפריפריות בדרום ובשכונות המצוקה? איך מפלגה כזאת הגיעה למצב שהיא בעיקר מזוהה עם "אנשי הרוח" ובני המעמד היותר אמיד במדינה? לא שאני באופן אישי מתלונן, כן? אני מברך על כל התנהלות כזאת מצד המפלגה - כמה שהם יותר קטנים ועלובים ומדברים אל פלח קטנטן ולא משמעותי, כך אני רגוע יותר. ועדיין, הם יורים לעצמם ברגל.
מסכים בגדול אך מוסיף חידוד אחד-
השוני בין הגושים שמביא להצבעות שונות הוא בעיקרו הבדל ערכי- בהכללה גסה, רוב מצביעי הימין מאמינים בערכים שמערבים יותר (הרבה יותר) מושגים של יהדות ומסורת לתוך השיקול הפוליטי-מפלגתי שלהם ועל כן חושבים ומחליטים להצביע למי שהם מאמינים שמשקף יותר ערכים אלו. להפוך כמובן ביחס לגוש השמאל.
לחלקכם זה נראה מופרך. שוין.
(ממשיך להתעלם נטענות כלכליות נטולות נתונים, אפרופו שכל מול רגש)