דניאל כתב:
Equilibrium כתב:
juror13 כתב:
לשמוע את יוגב אוחיון וגודס...איזה חוסר מודעות ,תירוצים של גן חובה
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 50&lang=HEקבלו מגוון הסברים לתירוצים :
איבדנו 15 כדורים וזה המון (לא יותר מהיריבה) חיפה לקחה המון ריבאונד התקפה (מכבי ת"א לקחה יותר מחיפה).
חיפה קלעה שלשות באחוזים מצויינים (לא ממש) אלכסנדר יצא בחמש עבירות (זה היה ג'ייק כהן,אבל יבזורי יצא ב-5 עבירות לפניו)
היינו בסגל קצר- ת"א עם 5 זרים, מכבי חיפה עם 3.5 זרים
אני לא מצפה מהזחוח הזה שיגיד את האמת , מה ציפית שהוא יגיד? שיש לנו קו אחורי חרא ושחקנים משלימים שלא שווים שחקנים משלימים בליגה הישראלית?
אולי ציפית שהוא יגיד שהקבוצה לא מאומנת ושעושי המשחק שלו לא מנהלים את ההתקפה? שפארגו וטיוס לא בז' שלהם?
שחקנים משלימים שלא שווים ליגה ישראלית?! איפה אתה חי? משחקים כל משחק עם חמישה זרים, 3 מהם ברמת טופ יורוליג (סמית', רנדל, פארגו), גם אלכסנדר זר ברמה גבוהה מאד ביחס לליגה. גם אחרי הפציעה של פניני יש למכבי 4 ישראלים ברמה הכי גבוהה, שכולם היו פותחים בחמישייה של כל קבוצה אחרת בליגה (אולי פרט לג'ייק כהן בירושלים). שחקנים משלימים שהם הרבה הרבה מעל לליגה. מה הרביעייה של חיפה? רוט פצוע, יבזורי מעולה אבל חוץ ממנו שיחקו קולמן ואריאלי! הזלזול הזה בסגל של מכבי הוא פשוט מגוחך. אם סופו עושה בעיות, טיוס לא בזין שלו וכו', זה רק עניין של אימון וניהול.
נכון , זאת בעיית אימון , ועם זאת זאת גם בעייה של בחירת שחקנים שאינם מתאימים לרמה הזאת , ובעיקר אינם מתאימים לסוג הדרישות שדורשים מהם.
פארגו נחשב ברמת טופ יורוליג , אבל הוא לא שם כבר לא מעט זמן , מבחינת יכולת אישית , כן , יש לו יכולת אישית ל 1 על 1 , אבל שחקן טופ יורוליג הוא לא , הנקודות שלו באות בדרך כלל על חשבון הקבוצה ,
הוא לא שומר , ובליגה הוא לא שם ז' , זה לא שחקן טופ יורוליג.
דווין סמית הוא שחקן טופ יורוליג אבל לא מסוג השחקנים שייקחו כדור וייצרו לעצמם מצב , הוא שומר נפלא , וקלעי מצויין גם ברמת יורוליג , אבל חלק ממכלול.
רנדל הוא שומר ברמת טופ יורוליג , אין ספק , אבל כמכלול? אתה משווה אותו לשחקנים בעמדות 4 כמו פרינטזיס? כמו ווסלי? אני כלל לא מדבר על מה שיש לצסק"א בעמדות האלו.
אלכסנדר זר ברמה גבוה מאד? לפני אופייבו? לפני גפני? לפני מי? הבחור לא שומר , ותחנה אחרונה בשלי שום הצדקה , אז אולי הוא בחירה גבוהה בדראפט , אבל יש סיבה שהוא היה מועמד לנס ציונה , וכלל לא היה מפתיע אם היה מגיע לשם.
גם לגבי האגדה האורבנית על ישראלים והמשלימים יש לי מה לומר , אין היום , שום ישראלי שהוא מעל הליגה , למעט אולי טיוס שבא לו , גייק כהן הוא פרווה רכיכה , אין לו שום ייתרון על רוזפלט , אליהו, צ'וברוביץ' או אפילו שולדנבראנד , לאנסברג הוא אכן קלעי פנטסטי וסקורר , אבל הוא טיפש ולא שומר , מלך סלים שהקבוצה שלו ירדה ליגה , אז הוא קולע אז מה? אוחיון הוא שומר אישית ברמה מאד דבוה , אבל מנהל משחק בינוני עם שטויות (4 איבודים אתמול) , וחור התקפי , אתה רוצה להגיד לי שהוא עולה בהרבה על הלפרין? על בר טימור? על רוט רחמנא ליצלן?
לגבי שאר המשלימים? לינהרט והיינס לא מסוגלים להוביל כדור , לא מסוגלים , כמה גארדים כאלו ראית?
בשורה התחתונה , האחריות הולכת מההנהלה זולגת לצוות האימון , ומחלחלת לשחקנים , אין ספק בכך , אבל גם אסופת השחקנים שמשחקת במכבי , היא חסרת אופי , חסרת רוח לחימה , ובעיקר חסרת תיאום.
בחירת שחקנים זה גם
בחירת האופי שלהם , טיוס זה לא שחקן שאפשר לבנות עליו בייחוד שיש לו בטן מלאה על הנהלת הקבוצה עוד מהקיץ , רנדל וסמית הם שחקנים די אדישים , הם לא מסוגלים לזעזע את הקבוצה בחדר ההלבשה , לאנסברג כנ"ל , על סופו אני כלל לא מדבר , והיינס לא הוכיח מעולם שהוא מסוגל להתחבר למועדון גדול.