סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 8:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:38 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
השריון של מכבי, אם היה מתבטל לא היה בהכרח מכניס את ירושלים. תכלס לליגה הישראלית יש היום 0 כרטיסים, וירושלים הייתה מועמדת לויילד קארד (שזה שריון לשנה אחת איך שלא תהפוך את זה) גם אם לא הייתה לוקחת אליפות, אלא רק על בסיס הכוח הכספי והשיווקי שלה. וגם היום זה כך.
אבל לטעמי את כל השיריונים וגם את הויילד קארדים צריך לבטל, גם ביורוליג וגם ביורוקאפ. גם של מכבי וגם של כל האחרות. אני חוזר ואומר את זה כל הזמן. הכדורסל האירופי צריך לעבור לשיטה של הכדורגל - מפעל ראשי ומפעל משני, כולל מוקדמות, שכל ליגה מקבלת בו ניקוד על פי הישגי קבוצותיה בשנים קודמות ושיהיה שקוף ונתון לביקורת. הניקוד יקבע כמה מקומות יש לכל מדינה בכל מפעל, ובאיזה שלב תתחיל כל קבוצה, והזהות של הקבוצות והעדיפות ביניהן - רק על פי הליגה המקומית.

אם היה מתבטל והמנהלת הייתה מודיעה ליול"ב שמכבי תוכל להשתתף רק אם ישראל (האלופה) מקבלת כרטיס ליורוליג אז זה מה שהיה קורה.

כמובן שלאף אחד במנהלת אין בייצים (ובטח לא בירושלים שהיא הכלבלב של מכבי היום) לכפות את העניין הזה ולכן זה לעולם לא יקרה.

אבל זאת הדייסה ירושלים בישלה לעצמה, במקום להלחם במכבי הם הBBF של מכבי היום ולכן הם ימשיכו לראות את החברים הטובים נהנים ביורוליג ואותם סובלים מהפוליטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:42 pm 
Sophomore

קוף ירוק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
השריון של מכבי, אם היה מתבטל לא היה בהכרח מכניס את ירושלים. תכלס לליגה הישראלית יש היום 0 כרטיסים, וירושלים הייתה מועמדת לויילד קארד (שזה שריון לשנה אחת איך שלא תהפוך את זה) גם אם לא הייתה לוקחת אליפות, אלא רק על בסיס הכוח הכספי והשיווקי שלה. וגם היום זה כך.
אבל לטעמי את כל השיריונים וגם את הויילד קארדים צריך לבטל, גם ביורוליג וגם ביורוקאפ. גם של מכבי וגם של כל האחרות. אני חוזר ואומר את זה כל הזמן. הכדורסל האירופי צריך לעבור לשיטה של הכדורגל - מפעל ראשי ומפעל משני, כולל מוקדמות, שכל ליגה מקבלת בו ניקוד על פי הישגי קבוצותיה בשנים קודמות ושיהיה שקוף ונתון לביקורת. הניקוד יקבע כמה מקומות יש לכל מדינה בכל מפעל, ובאיזה שלב תתחיל כל קבוצה, והזהות של הקבוצות והעדיפות ביניהן - רק על פי הליגה המקומית.

אם היה מתבטל והמנהלת הייתה מודיעה ליול"ב שמכבי תוכל להשתתף רק אם ישראל (האלופה) מקבלת כרטיס ליורוליג אז זה מה שהיה קורה.

כמובן שלאף אחד במנהלת אין בייצים (ובטח לא בירושלים שהיא הכלבלב של מכבי היום) לכפות את העניין הזה ולכן זה לעולם לא יקרה.

אבל זאת הדייסה ירושלים בישלה לעצמה, במקום להלחם במכבי הם הBBF של מכבי היום ולכן הם ימשיכו לראות את החברים הטובים נהנים ביורוליג ואותם סובלים מהפוליטיקה.

1. BFF ולא BBF .....
2. במקרה כזה אז צריך לחזור לסדרות , מקובל עליך?
3. במקרה הזה יש לקבוע סט של חוקים (זרים,בוסמנים,מתאזרחים) שיחול על כל המדינות שמשתתפות במפעלים השונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:51 pm 
Senior

Equilibrium,

מסכים בהחלט עם נקודה 2.

החלטה כזאת של המנהלת הייתה צריכה להגיע עם החלטה של סדרות חד משמעית, הטוב מ5 במקרה הגרוע.

עם נקודה 3 פחות, זה לא הכי רלוונטי וכל מדינה יש לה את הבעיות שלנו (אצלנו ארגון שחקנים שדורש חוק רוסי למשל). אי אפשר לדרוש שיהיו חוקים זהים לכל העולם והאמת זה פחות משנה בימינו אנו זה כבר דומה מאד לכולם.

אבל כן, כרטיס חייב ללכת לאלופה ובמקרה כזה שום דבר מלבד אליפות שמוכרעת בסדרות לא יכול להיות אופציה. כי שיש ערך אמיתי לאליפות צריך לקחת אותה בדרך ההוגנת ביותר. אין בזה בכלל ספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ומצד שני אם כבר מדברים על דברים שלא יקרו לעולם (בלי קשר למחלוקת שלי עם הקוף על מה יקרה אם המנהלת תנסה צעד כזה), הקטנות לא יחזרו לסדרות גם אם יהיה לישראל רשיון B.
"התקווה של הקטנות" לקחת אליפות היא עיקר העניין פה ולא הכרטיס ליורוליג, ואם הן לא חושבות שהן מסוגלות לקחת אליפות בסדרות, זה לא משנה אם יש בצד האליפות רשיון B או לא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:56 pm 
מנהל פורום

אבל מה עם הפיינל אייט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:59 pm 
Hall of Famer

אמרתי, אם וכאשר עוד קבוצה או שתיים תגדלנה, והקטנות ירגישו שגם ברבע הגמר יהיה כנראה קשה מדי בסדרות - יהיה פה פיינל אייט. זו אותה לוגיקה שהובילה לחזרה לפיינל פור, "התקווה לקטנות".
אבל גם זה לא קשור לרשיון B כן או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:07 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
ומצד שני אם כבר מדברים על דברים שלא יקרו לעולם (בלי קשר למחלוקת שלי עם הקוף על מה יקרה אם המנהלת תנסה צעד כזה), הקטנות לא יחזרו לסדרות גם אם יהיה לישראל רשיון B.
"התקווה של הקטנות" לקחת אליפות היא עיקר העניין פה ולא הכרטיס ליורוליג, ואם הן לא חושבות שהן מסוגלות לקחת אליפות בסדרות, זה לא משנה אם יש בצד האליפות רשיון B או לא.

פה אתה כמובן טועה, הקטנות לא ממש קטנות. מספיק חולון והפועל שחושבות ואולי חולמות שאם ייקחו אליפות יילכו ליורוליג (שם אפשר לעשות כסף בתקווה לפחות) ושיש החלטה כזאת בשביל אולי להפוך את ההחלטה שלהם והופ יש לך רוב לחזרה לסדרות. הם לא צריכים להפוך 7-8 קבוצות להזכירך מספיק 2.

כבר היום קבוצות כמו חיפה ואשדוד שהם "קטנות" לכאורה מצביעות עם מכבי. לא נדרש הרבה אלא משהו שירצה 2 קבוצות וזה מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:39 pm 
Hall of Famer

אבל אין להן שום סיבה לכרוך את האחד בשני. "התקווה של הקטנות" תהייה אותה תקווה, פשוט הפרס יהיה יותר גדול, זה הכל. אם הן לא חושבות שהן יכולות לקחת אליפות בסדרה היום, זה לא משנה איזה פרס ממתין בסופה - אין להן סיכוי להגיע אליו, לתפיסתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:43 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אבל אין להן שום סיבה לכרוך את האחד בשני. "התקווה של הקטנות" תהייה אותה תקווה, פשוט הפרס יהיה יותר גדול, זה הכל. אם הן לא חושבות שהן יכולות לקחת אליפות בסדרה היום, זה לא משנה איזה פרס ממתין בסופה - אין להן סיכוי להגיע אליו, לתפיסתן.

שוב, והיה ומכבי תסכים לביטול השיריון בתמורה לסדרות יהיה להם.

כמובן שמכבי לא תסכים ולכן זה דיון לא מציאותי והמצב ימשיך כמו שהוא.

אבל והיה ו... אז היה להם סיבה להסכים לזה.

הדברים תלויים אחד בשני כמו שאני רואה את זה, אבל מכיוון שגם למכבי עדיף המצב הנוכחי כנראה כמו שהם רואים את זה (למרות שלדעתי הם טועים בגדול וגם תדמיתית וגם מקצועית עדיף להם את המצב השני) אז כולם מרוצים מהמצב הזה וכולם זוכים לבכות על המצב בלי לשנות אותו באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 4:38 pm 
Hall of Famer

דובראש ניסח את זה הכי טוב. "סדרות תמורת תקרת שכר". וזה מתחבר בדיוק למה שאני אומר - מאחר שהנושא הוא "התקווה של הקטנות", ומאחר שכל הרציונל מאחורי הפיינל פור הוא "אין לנו סיכוי לנצח את הגדולה (והיום - את שתי הגדולות) בסדרה", אז הפתרון להחזרת הסדרות יחד עם שימור "התקווה לקטנות" הוא להפוך גם את הגדולות לקטנות.
לא קשור לרשיון B ליורוליג. אם הגדולות נשארות גדולות, ואין סיכוי לנצח אותן בסדרה לפי איך שהקטנות תופסות את זה, אז זה לא משנה מה הפרס - הוא יכול להיות גם כרטיס טיסה קבוצתי לירח, ממילא אי אפשר להשיג אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 4:50 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
דובראש ניסח את זה הכי טוב. "סדרות תמורת תקרת שכר". וזה מתחבר בדיוק למה שאני אומר - מאחר שהנושא הוא "התקווה של הקטנות", ומאחר שכל הרציונל מאחורי הפיינל פור הוא "אין לנו סיכוי לנצח את הגדולה (והיום - את שתי הגדולות) בסדרה", אז הפתרון להחזרת הסדרות יחד עם שימור "התקווה לקטנות" הוא להפוך גם את הגדולות לקטנות.
לא קשור לרשיון B ליורוליג. אם הגדולות נשארות גדולות, ואין סיכוי לנצח אותן בסדרה לפי איך שהקטנות תופסות את זה, אז זה לא משנה מה הפרס - הוא יכול להיות גם כרטיס טיסה קבוצתי לירח, ממילא אי אפשר להשיג אותו.

ואיך אתה תופס את זה?

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 4:52 pm 
Senior

זהו שאני לא חושב שהפועל ת"א או חולון הם קטנות ואני חושב שאפשר להפוך אותם בהחלטה שהאלופה נכנסת אוטומטית ליורוליג. דובראש ניסח את זה ככה ואני מנסח את זה אחרת וחושב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 4:55 pm 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ואיך אתה תופס את זה?

שאפשר לנצח אותנו בסדרה.
אבל תמשיך, אתה רק מחזק את מה שאני אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:08 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
חוצפן חיובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ואיך אתה תופס את זה?

שאפשר לנצח אותנו בסדרה.
אבל תמשיך, אתה רק מחזק את מה שאני אומר.

כן, אחת ל-20 שנה. כשמכבי בונה קבוצה גרועה במיוחד בשילוב עם מכת פציעות.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:11 pm 
Senior

אם יהיה פרס משמעותי בסוף הדרך כמו יורוליג תהיה סיבה אמיתית להשקיע כסף אצל בעלים שמכוון גבוה.

כשזה לא קיים ואליפות לא שווה יותר מצלחת וכיף לאוהדים לבעלים רציניים אין סיבה להכנס ולהשקיע.

אם ירושלים לא תצליח להכנס ליורוליג השנה אני חושב שגם בשנים הבאות היא לא תצליח אלא אם תזכה ביורוקאפ ואז בו נראה את אורי אלון מדבר על תחרותיות וסדרות וכו' בעוד 4-5 שנים גיבור גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:17 pm 
Hall of Famer

קודם כל אני עוד לא סוגר את הגולל על זה שהם ייכנסו כבר השנה.
חוץ מזה גם אם לא השנה, יש להם סיכוי טוב יותר בשנים הבאות. כמו שאמרת, הרבה עניין של טיימינג ומזל, ובמקרה הזה הטיימינג והמזל יצא לרעתם. איתרע מזלם שקרשיאקה לקחה את אליפות טורקיה ופתאום היא חזק במירוץ. איתרע מזלם שדווקא במברג לקחה אליפות בגרמניה ותפסה רשיון B, ובצד נשארו באיירן ואלבה, ובמקרה השנה אלבה מארחת את הפיינל פור. בשנים הבאות סביר להניח שהמירוץ יהיה פתוח יותר.

ולגבי האינסנטיב להשקיע כשיש כרטיס ליורוליג, אז אם החוצפן ודובראש מייצגים משהו, אז לתפיסתם לא יהיה שווה כלום. הרי לשיטתך ושיטתו כשאני משלב אותם יחד, הם ייכנסו ליורוליג פעם ב-20 שנה וגם זה בהנחה שהם אלה שתמיד ינצחו את מכבי וירושלים, ולא אף אחד אחר?... ושנה אחרי זה מכבי או ירושלים יחזרו?... אז אין פה שום אינסנטיב. (הוא מוזמן לתקן אותי אם הבנתי אותו לא נכון).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יוני 29, 2015 5:19 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:18 pm 
מנהל פורום

קוף ירוק כתב:
אם יהיה פרס משמעותי בסוף הדרך כמו יורוליג תהיה סיבה אמיתית להשקיע כסף אצל בעלים שמכוון גבוה.

כשזה לא קיים ואליפות לא שווה יותר מצלחת וכיף לאוהדים לבעלים רציניים אין סיבה להכנס ולהשקיע.

אם ירושלים לא תצליח להכנס ליורוליג השנה אני חושב שגם בשנים הבאות היא לא תצליח אלא אם תזכה ביורוקאפ ואז בו נראה את אורי אלון מדבר על תחרותיות וסדרות וכו' בעוד 4-5 שנים גיבור גדול.

לא מסכים לגבי החלק הראשון, לחלוטין, אבל כבר כתבתי על זה מספיק.

לגבי ירושלים, אם היורוליג ישאר במתכונת הנוכחית היא בהחלט מועמדת טובה להיכנס.
לא בכל שנה ייצא ש2 קבוצות לא אהובות מגרמניה וטורקיה יזכו באליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:28 pm 
Senior

זהו שראי ובלו, אם מה שגם ג'ורדי בעצמו רמז, גם שמעון אישר באיזה ראיון לפני כמה חודשים שהולך וקורם עור וגידים גם יאושר במהלך השנה והליגה תהפוך משנה הבאה (לא הקרובה, זאת שאחרי) לליגה סגורה אז ירושלים כבר לא תוכל להיכנס לשם בשום דרך שהיא לא זכייה ביורוקאפ (או פיינליסטית כי 2 לפחות אמורות לעלות מהיורוקאפ).

אתם מפספסים את העניין הזה. מוקדמות כבר בוטלו וחלק מהדיבורים על זה שהם מכניסים השנה את הקבוצות האהובות שלהם נוגע לעניין שהם רוצים להכניס קבוצות מהשווקים החשובים להם לפני שהם סוגרים את הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:30 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
ולגבי האינסנטיב להשקיע כשיש כרטיס ליורוליג, אז אם החוצפן ודובראש מייצגים משהו, אז לתפיסתם לא יהיה שווה כלום. הרי לשיטתך ושיטתו כשאני משלב אותם יחד, הם ייכנסו ליורוליג פעם ב-20 שנה וגם זה בהנחה שהם אלה שתמיד ינצחו את מכבי וירושלים, ולא אף אחד אחר?... ושנה אחרי זה מכבי או ירושלים יחזרו?... אז אין פה שום אינסנטיב. (הוא מוזמן לתקן אותי אם הבנתי אותו לא נכון).

אם האלופה נכנסת ליורוליג זה לא חייב להיות חד פעמי, זה אפשרי יותר מפעם אחת, זה אפשרי למנף אליפות לקבוצה טובה שנה אחרי ולנסות לזכות שוב וכו'. הדרך פתוחה ויש לך דרך שפתוחה כל שנה במידה ותהיה מספיק טוב.

במצב הנוכחי דווקא גם כרטיס חופשי זה חד פעמי. בדיוק הפוך מזה שיש כרטיס ברור שהולך לאלופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:31 pm 
Hall of Famer

כן, דיברנו כבר גם על הליגה הסגורה עם העליות והירידות. לדעתי זה לא יקרה, כמו שזה נפל השנה זה ייפול גם בשנה הבאה.
לגבי היורוליג וכו' אני אשאיר לחוצפן ולדובראש להתווכח איתך. נראה לי שהם הבהירו את עמדתם היטב ושהבנתי אותם נכון, אבל הם בטח ישקפו את עמדתם יותר טוב ממני, ומן הסתם הם גם מכירים את הסביבה של הפועל שמובילה את מה שאני קורא "הקטנות" טוב ממני וממך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 6:39 pm 
Sophomore

אני חושב שהבעיה היא לא עם הפרס לזכייה באליפות אלא עם הסיכוי לזכות בשיטה של סדרות.
אני מסכים עם ראי, נראה לי שגם הקבוצות חושבות כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 7:00 pm 
Senior

בהינתן המצב הנוכחי כן זה בעיה הסיכוי לזכות.

אם יהיה פרס אמיתי לזכייה יותר אנשים כמו אורי אלון אולי יכנסו לעסק וישקיעו כי הם ידעו שהם יכולים להגיע ליורוליג ולמנף את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 7:18 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חייב להגיד שדיוני שיריון וסדרות וייצוג ביורוליג זה כל כך לפני עשר שנים. אין יותר על מה לדון בנושא, הסוסים ברחו מהאורווה, החתולים אכלו את כל השמנת והזאבים טרפו את כל הכבשים.

כמובן שהיה נחמד לראות את הפועל תל אביב, נניח, שמה את זה כאג'נדה שלה במקום להשתפן עם הפיינל פור, אבל אין לי ציפיות ממנה בנושא יותר משיש לי ציפיות משמעון מזרחי לוותר על השיריון או מהפועל ירושלים לחשוב על אינטרס כלשהו מעבר לזה הפרטי שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 7:21 pm 
מנהל פורום

ראובן כתב:
אני חייב להגיד שדיוני שיריון וסדרות וייצוג ביורוליג זה כל כך לפני עשר שנים. אין יותר על מה לדון בנושא, הסוסים ברחו מהאורווה, החתולים אכלו את כל השמנת והזאבים טרפו את כל הכבשים.

כמובן שהיה נחמד לראות את הפועל תל אביב, נניח, שמה את זה כאג'נדה שלה במקום להשתפן עם הפיינל פור, אבל אין לי ציפיות ממנה בנושא יותר משיש לי ציפיות משמעון מזרחי לוותר על השיריון או מהפועל ירושלים לחשוב על אינטרס כלשהו מעבר לזה הפרטי שלה.

שמה את מה בדיוק כאג'נדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 7:24 pm 
Sophomore

אני חושב שאם היול''ב, מתישהו, ייקח את המודל של הכדורגל, מהר מאוד יחזרו לסדרות. מצד שני, שמעתי שג'רוז תצטרך לשלם שני מיליון שקלים כדי לקבל את הוויילד קארד אם תזכה בו. מביך ליול''ב שהם ארגון שנור ולא מצליחים לתת תגמול כסםי הולם למשתתפות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה