סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 3:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 06, 2015 10:47 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שאם גם בסבב הנוכחי תסתיים הפרשה הזו בלא כלום, אפשר לסגור את הבסטה האנקדוטלית הזו שנקראת מדינת ישראל
פעם חשבנו שאנחנו מזכירים רפובליקת בננות, היינו אופטימיים, בעניין זה אנחנו דומים יותר למדינות אפריקאיות שעוד לא הגיעו אפילו למדרגת עולם שלישי, סתם פסאדה אלק דמוקראטית שמכסה על מלחמה בין שבטים
(מי שרוצה יכול להוסיף לרשימה גם את מעצר מארגני הפגנת הגז לפני חודש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 06, 2015 4:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צר לי לאכזב אותך, אבל דברים כגון אלה קורים וימשיכו לקרות גם בטובות ובדמוקרטיות שבמדינות העולם הראשון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 11, 2015 8:54 am 
Hall of Famer

על זה כבר דיברנו כאן?
http://www.holesinthenet.co.il/holesint ... tory-99380

הערב אמורה להתי משודרת כתבה על הסיפור הזה בערוץ הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 11, 2015 9:05 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שהזכירו את זה במעלה הת׳רד וגם ציינו שאחד ההרוגים במקרה הזה, למרבה האירוניה, היה כדורסלן במחלקת הנוער של מכבי.
ען זאת יש להוסיף שהמקרה של ביינום, שתמיד מוזכר בכתבות האלה, שונה בתכלית השינוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה באמת היה במקרה של ביינום? אני זוכר במעומעם שהוא הותקף באיזה בר וכשיצא משם במהירות פגע עם האוטו במישהו שחסם לו את הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 3:29 pm 
Hall of Famer

ההבדל שאני מתייחס אליו הוא זה שנגד ביינום דווקא כן הוגש כתב אישום, והוא הולך על ידי המשטרה באזיקים מול המצלמות. הוא זוכה בבית משפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 5:37 pm 
Hall of Famer

לא זוכר כבר את הפרטים, אבל בשעתו היה לי ברור שביינום חף מפשע לגמרי, נדמה לי שגם הסברתי כאן למה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 12:02 pm 
Junior

למה?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 12:55 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני גם לא זוכר את הפרטים אבל זוכר כמו אורן. אאז"נ הדיווחים הראשונים התעלמו לחלוטין מכך שביינום הותקף וברח. היה גם פער גדול בין ההתייחסות המשטרתית הראשונית ובין מה שקרה לתיק אחר כך (שוב, אאז"נ הוא נסגר בלא כלום). ועם כל הכבוד לשמעון מזרחי ונכלוליותו, כבר היו מספיק מקרים שבהם המשטרה סיפקה כותרת מפוצצת בלי שום כיסוי במציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2016 4:14 pm 
Hall of Famer

http://news.walla.co.il/item/2927470

התיק נסגר. היא לא תועמד לדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2016 5:06 pm 
Hall of Famer

בזיון. אני מקווה שימשיכו לפחות לעשות לה שיימינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2016 5:09 pm 
Senior

מדכא כל כך

אני חושב שהשיימינג לשני פלטי שולץ הוא משני בקטע הזה, בכנות - אני לא יכול להיות בטוח שאני הייתי נוהג אחרת במקומה. הבעיה שלי היא עם כל גורמי אכיפת החוק, המשטרה, הפרקליטות וכן, גם עוה"ד לענייני תעבורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2016 8:22 pm 
Hall of Famer

זה השם שלה?

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 22, 2016 12:20 am 
Senior

כן, שני פלטי שולץ, הבת של נדב פלטי
יותר פרטים פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 25, 2016 3:18 pm 
מנהל פורום

כאן גירסת הפרקליטות המלאה, לכל המעוניין:

https://docs.google.com/document/d/1U7M ... asic?pli=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 11:02 am 
מנהל פורום

קראתי די בעיון את דחיית הערר של הפרקליטות.

חייב לציין, שמסע הנקם שמתנהל מזה כמה חודשים כנגד הבחורה נראה כמו מסע מתוזמר ומתוכנן היטב.
אין ולו עדות אחת חותכת (מלבד החבר של גל בק שרכב על הקטנוע לידו), שמצביעה על כך שהפוגעת עברה את הרמזור באור אדום.
אם כבר, רוב העדויות מדברות על זה שהקטנוע עמד הרבה אחרי קו העצירה, די קרוב למרכז הצומת והחל לנסוע ככל הנראה שלא באור ירוק.

הקייס החזק ביותר של התחקיר, שינוי הגרסאות של נהגת המונית נראה כמו משהו מבושל לחלוטין, כשהתחקירן ממש שם לה מילים בפה
איכוני הטלפונים גם מראים שהיא לא דיברה עם אף אחד בטווח של השעתיים עד שאימתה שוב את גרסתה הראשונית מול התחקירן.

אז נכון שיכול להיות שדיברה עם מישהו מטלפון אחר, וגם כנראה שהיו פגמים כאלו ואחרים בחקירה המקורית, אבל לאור זאת שהעבירה היחידה שלא חלה עליה התיישנות היא עבירת ההריגה, אין ספק שהפרקליטות קיבלה את ההחלטה הנכונה, עם כל הצער שבדבר לבני משפחת בק

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 12:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עודד וולפסון כתב:

חייב לציין, שמסע הנקם שמתנהל מזה כמה חודשים כנגד הבחורה נראה כמו מסע מתוזמר ומתוכנן היטב.
אין ולו עדות אחת חותכת (מלבד החבר של גל בק שרכב על הקטנוע לידו), שמצביעה על כך שהפוגעת עברה את הרמזור באור אדום.
אם כבר, רוב העדויות מדברות על זה שהקטנוע עמד הרבה אחרי קו העצירה, די קרוב למרכז הצומת והחל לנסוע ככל הנראה שלא באור ירוק.

הקייס החזק ביותר של התחקיר, שינוי הגרסאות של נהגת המונית נראה כמו משהו מבושל לחלוטין, כשהתחקירן ממש שם לה מילים בפה
איכוני הטלפונים גם מראים שהיא לא דיברה עם אף אחד בטווח של השעתיים עד שאימתה שוב את גרסתה הראשונית מול התחקירן.

אז נכון שיכול להיות שדיברה עם מישהו מטלפון אחר, וגם כנראה שהיו פגמים כאלו ואחרים בחקירה המקורית, אבל לאור זאת שהעבירה היחידה שלא חלה עליה התיישנות היא עבירת ההריגה, אין ספק שהפרקליטות קיבלה את ההחלטה הנכונה, עם כל הצער שבדבר לבני משפחת בק

אם היתה מדברת עם הבנאדם שהדיח אותה לתת עדות שקר מאותו הטלפון היא היתה יוצאת די מטומטמת.
אני לא בטוח שהבנתי את המשפט המודגש השני. אתה לא חושב שאם היא דרסה את הנער אחרי ששתתה אלכוהול תוך כדי נסיעה במהירות מופרזת ומעבר באור אדום, אז מגיע לה להיות מואשמת בעבירת הריגה?

מה לגבי בדיקת האלכוהול?
מה לגבי ניתוח התאונה ע"י הבוחן?
מה לגבי הסיבות לסגירת התיק בזמנו לאחר שבועיים-שלושה?
הצחנה של הסיפור הזה עולה הרבה מעבר לסתם תאונה בין אופנוען לנהגת רכב והפרקליטות עשתה את מה שיכלה כדי לדאוג שאף אחד נוסף לא ייפגע (המשטרה, הפרקליטות, שמעון מזרחי), כמובן חוץ ממשפחת בק והצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 12:56 pm 
Hall of Famer

בנוסף הייתה בעיה עם קביעת מהירות הנסיעה של הדורסת. הבוחן שהיה במקום קבע על סמך שברים איפה הייתה נק' הפגיעה ומשם הוא הניח שהדורסת בלמה בלימת חירום ועל סמך מיקום הרכב הוא קבע שהיא נסעה במהירות גבוהה מהמותר - 82 ק"מ. למרבה הצער, התיק הזה היה רשלני בכל כיוון והוא לא צילם את השברים שעל פיהם הוא קבע את מיקום הפגיעה. עוד דבר שגוי שהוא עשה זה שעל הכביש לא היו סימני בלימת חירום, כך שההנחה שלו על בלימת חירום לא חייבת להיות נכונה. בקיצר, מהנתונים לא ניתן לקבוע היכן מיקום הפגיעה וכמובן גם לא איך הנהגת בלמה ולכן לא ניתן לקבוע את המהירות שבה היא נכנסה לצומת. מאחר ואין סימני בלימת חירום, נראה שהמהירות הייתה נמוכה מזאת שהבוחן בזמן התאונה קבע.

לגבי בדיקת הדם שקבעה שהייתה לה כמות אלכוהול מעל למותר, למרבה הצער היא נלקחה בצורה שלא קבילה משפטית. לא ניתן להשתמש בה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 1:29 pm 
מנהל פורום

ברמת הפיקנטריה מופיעה במסמך הזה גם הטענה שאילה חסון הכירה טוב את הנהגת ושבעלה היה שותף עסקי (שהסתכסך) עם אבא שלה.

אני בכל אופן מסווג את הסיפור הזה (עד הוכחה חותכת נוספת) תחת "אין לי מושג מה קרה שם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 2:02 pm 
Senior

שוב, אין לי שום בעיה עם הנהגת, רק עם הפרקליטות.
לגמרי יכול להיות אגב שההחלטה שלהם בנקודת הזמן הזאת היא סבירה ונכונה, השאלה שלי היא, מעבר לרשלנויות שהוזכרו כאן, איך יכול להיות שתיק כזה עם הרוג נסגר כל כך מהר בלי שמוצו כל האפשרויות לעשות צדק. הרי כל אחד מאיתנו שהיה נוסע כחוק והורג מישהו שאשכרה קופץ לו מתחת לגלגלים, היה נעצר לפחות ל 24 שעות עד לבירור ולמעט אם מדובר בקליר-קאט (להבדיל מהמקרה הזה) היה לוקח מעט יותר מארבעה עשר יום להכריז על סגירת החקירה.
אין מצב בחיים שזו התנהלות סדירה של הפרקליטות במקרים כאלה, על זה מישהו צריך לתת דין וחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 4:34 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
עודד וולפסון כתב:

אם היתה מדברת עם הבנאדם שהדיח אותה לתת עדות שקר מאותו הטלפון היא היתה יוצאת די מטומטמת.
אני לא בטוח שהבנתי את המשפט המודגש השני. אתה לא חושב שאם היא דרסה את הנער אחרי ששתתה אלכוהול תוך כדי נסיעה במהירות מופרזת ומעבר באור אדום, אז מגיע לה להיות מואשמת בעבירת הריגה?

מה לגבי בדיקת האלכוהול?
מה לגבי ניתוח התאונה ע"י הבוחן?
מה לגבי הסיבות לסגירת התיק בזמנו לאחר שבועיים-שלושה?
הצחנה של הסיפור הזה עולה הרבה מעבר לסתם תאונה בין אופנוען לנהגת רכב והפרקליטות עשתה את מה שיכלה כדי לדאוג שאף אחד נוסף לא ייפגע (המשטרה, הפרקליטות, שמעון מזרחי), כמובן חוץ ממשפחת בק והצדק.

אני מניח לפי מה שכתבת שלא קראת את דחיית הערר המלאה.
אני כאמור קראתי את רובה המכריע.

תשובות לשאלותיך בקצרה -
אני חושב שאם היא הייתה עושה כל מה שאמרת (נסיעה באור אדום, מהירות מופרזת ותוך כדי שכרות), היא בהחלט אשמה בעבירת הריגה, לפחות עפ"י הפסיקה.
מצד שני, אין אפשרות (ומסתמן שלא הייתה כזאת גם בזמן אמת) לאמת אף לא אחת מבין טענותיך באופן מוחלט ו-ודאי.
בדיקת האלכוהול נעשתה במעבדה באיכילוב, כחלק מבדיקות דם שונות, והיא אינה קבילה לשימוש כראייה עפ"י הדין הפלילי, אלא רק בדיקה במכון ייעודי בתל השומר.
ניתוח התאונה של הבוחן כנראה היה כושל משהו כבר בזמן אמת. כמו שגל אמר, הוא השמיט פרטים כאלו ואחרים
אין לי מושג למה התיק נסגר בפרק זמן כזה, ואם זה משהו חריג

ובגדול, נראה די ברור שנעשו כאן דברים לא נכונים כחלק מחקירת המקרה.
גם המשטרה כנראה לא הייתה בסדר, ואולי גם הפרקליטות.
מכאן ועד לעליהום התקשורתי על החשודה ומשפחתה, הדרך ארוכה ארוכה.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 5:16 pm 
מנהל פורום

תומר, אני בספק גדול לגבי ה"כל אחד" שלך ואני מהמר שתיכף אורן יגיע להגיד לך את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 5:46 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
בנוסף הייתה בעיה עם קביעת מהירות הנסיעה של הדורסת. הבוחן שהיה במקום קבע על סמך שברים איפה הייתה נק' הפגיעה ומשם הוא הניח שהדורסת בלמה בלימת חירום ועל סמך מיקום הרכב הוא קבע שהיא נסעה במהירות גבוהה מהמותר - 82 ק"מ. למרבה הצער, התיק הזה היה רשלני בכל כיוון והוא לא צילם את השברים שעל פיהם הוא קבע את מיקום הפגיעה. עוד דבר שגוי שהוא עשה זה שעל הכביש לא היו סימני בלימת חירום, כך שההנחה שלו על בלימת חירום לא חייבת להיות נכונה. בקיצר, מהנתונים לא ניתן לקבוע היכן מיקום הפגיעה וכמובן גם לא איך הנהגת בלמה ולכן לא ניתן לקבוע את המהירות שבה היא נכנסה לצומת. מאחר ואין סימני בלימת חירום, נראה שהמהירות הייתה נמוכה מזאת שהבוחן בזמן התאונה קבע.

לגבי בדיקת הדם שקבעה שהייתה לה כמות אלכוהול מעל למותר, למרבה הצער היא נלקחה בצורה שלא קבילה משפטית. לא ניתן להשתמש בה.

אאז"נ הבוחן טען שלא היו בכלל סימני בלימה, קרי הנהגת אפילו לא שמה לב ופשוט פגעה באופנוע והסיבה שפסלו את חוות הדעת היא ששברי הזכוכית התפזרו לכל עבר ולא ניתן להוכיח לפיהם מה היתה מהירות הנסיעה בפועל (שלי זה נשמע מוזר הרי זוהי עבודת הבוחן).

לגבי בדיקת הדם, הבנתי מדחיית הערר שהבדיקה אינה קבילה בבית משפט ועל זה אני שואל: איפה בד"כ עושים בדיקות אלכוהול בדם במקרים כאלו? (או לאיזו מעבדה שולחים אותן?) ואשמת מי שהבדיקה לא בוצעה כהלכה? נשמע לי כמו כסת"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 6:09 pm 
Hall of Famer

כשאתה עוצר באופן נורמלי, אין סימני בלימה על הכביש. רק כשיש בלימת חירום נשארים סימני הצמיגים על הכביש. ללא סימני בלימה אי אפשר באמת להעריך את המהירות שבה נהגת. אולי היא בכלל לא בלמה, אולי היא בלמה בצורה סטנדרטית. ואל זה כמובן מתווספת העובדה שלא ממש יודעים כיום לקבוע איפה נעשתה הפגיעה בצומת. לפי מה שקראתי, אין אפשרות כיום לקבוע את מהירות הרכב של הפוגעת ובטח לא ניתן להגיד שהיא נהגה מעל המהירות המותרת.

לגבי בדיקת הדם, עודד ענה לך, במכון בתל השומר.

אני לא יודע מה קרה שם בדיוק, אבל כולנו ניזונו מהתחקיר בטלוויזיה שהציג מקרה בצורה מאד ברורה. היה פה טיוח, השמיטו פרטים (בדיקת הדם למשל) מתיק החקירה, היו פה לחצים של אנשים עשירים לסגור את התיק והמשטרה והפרקליטות עשו עיוות דין צועק וברור. מסתבר שכמו בהרבה מקרים האמת יושבת איפה שהוא שם באמצע וכנראה שהיום מבחינה משפטית אין ראיות להעמיד את הנהגת לדין ובכלל לא ברור אם היא אכן הייתה אשמה. יכול להיות להיות שההתנהלות של המשטרה והפרקליטות בנושא לא הייתה בסדר והם דאגו רק לסגור את התיק הזה, אבל על זה באמת אין לי מושג.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 7:48 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
תומר, אני בספק גדול לגבי ה"כל אחד" שלך ואני מהמר שתיכף אורן יגיע להגיד לך את זה.
האורן הזה?
האמת שאני שותף למה שאמרת מקודם.
אין לי מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], עופר האדום ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: