עמוס לב כתב:
כשאתה עוצר באופן נורמלי, אין סימני בלימה על הכביש. רק כשיש בלימת חירום נשארים סימני הצמיגים על הכביש. ללא סימני בלימה אי אפשר באמת להעריך את המהירות שבה נהגת. אולי היא בכלל לא בלמה, אולי היא בלמה בצורה סטנדרטית. ואל זה כמובן מתווספת העובדה שלא ממש יודעים כיום לקבוע איפה נעשתה הפגיעה בצומת. לפי מה שקראתי, אין אפשרות כיום לקבוע את מהירות הרכב של הפוגעת ובטח לא ניתן להגיד שהיא נהגה מעל המהירות המותרת.
לגבי בדיקת הדם, עודד ענה לך, במכון בתל השומר.
אני לא יודע מה קרה שם בדיוק, אבל כולנו ניזונו מהתחקיר בטלוויזיה שהציג מקרה בצורה מאד ברורה. היה פה טיוח, השמיטו פרטים (בדיקת הדם למשל) מתיק החקירה, היו פה לחצים של אנשים עשירים לסגור את התיק והמשטרה והפרקליטות עשו עיוות דין צועק וברור. מסתבר שכמו בהרבה מקרים האמת יושבת איפה שהוא שם באמצע וכנראה שהיום מבחינה משפטית אין ראיות להעמיד את הנהגת לדין ובכלל לא ברור אם היא אכן הייתה אשמה. יכול להיות להיות שההתנהלות של המשטרה והפרקליטות בנושא לא הייתה בסדר והם דאגו רק לסגור את התיק הזה, אבל על זה באמת אין לי מושג.
זה די ברור ממבט על חזית הרכב שלה (וממה שנשאר מהאופנוע ומגל בק עצמו) שהיא לא בלמה בצורה סטנדרטית אז כנראה שהיא בכלל לא בלמה.
לגבי בדיקת הדם - אז למה לא שלחו לתל השומר? הרי זה לא שרק למי שמשתתף בתאונה ומתאשפז אחריה בתל השומר עורכים בדיקות דם לגילוי אלכוהול... אם מחר אני אדרוס מישהו ואגש אח"כ לבדיקה בקפלן, לא ישלחו דגימת דם שלי לבדיקת אלכוהול בתל השומר? אני מניח שכן. אז למה במקרה הזה לא נשלחה דגימה? או שאני מפספס פה משהו אקוטי לגבי מה שקורה במצבים כאלה או שצריך לקבור את האף עמוק בכרית מבושמת כדי לפספס את הריח של הטיח.
גם אני לא הייתי שם ויכול להיות באמת שגל בק הצעיר עמד אחרי קו העצירה והתחיל לנסוע בכתום בזמן שהרמזור בנתיב הנסיעה של הנהגת היה עדיין ירוק (או ירוק מהבהב או כתום) והוא נכנס לה למסלול ולא היה לה סיכוי להימנע מפגיעה. בהחלט יכול להיות. אבל אני גם יודע שאם זה היה קורה לי או לך או לכל אחד שאין לו הורים עשירים ומקושרים והיו מגלים ששתינו באותו הערב לשוכרה, אין סיכוי בעולם שהיו סוגרים את התיק כל כך מהר והיינו יוצאים מזה בכזו קלות.